Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 24

Srbské vepřové kotlety

Srbské vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, 1 cibule (nejlépe červená), 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 hrst nasekané petrželové nati, 0,5 lžičky cukru krupice, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce sádla

Kotlety lehce naklepeme a zprudka opečeme na lžíci sádla. Vyndáme je, osolíme, opepříme a necháme v teple pod pokličkou. Mezitím si ve výpeku osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit, pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na ...

Karbanátky Lindström

Karbanátky Lindström

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 4 žloutky, 1 cibule, 2 lžíce kaparů (nasekaných), 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 lžíce nakládané řepy (nakrájené nadrobno), 2 lžíce nasekané pažitky, 3 lžíce smetany ke šlehání na zředění, olej na smažení

Maso promícháme se žloutky, worcesterem, najemno nakrájenou cibulkou, solí a pepřem. Zapracujeme kapary, řepu (já jsem použila nakládanou řepu se zelím, proto jsou karbanátky na fotkách světlejší - jinak by byly červenější) a pažitku. Pokud je smě...

Vepřové řízky v sýrové peřince

Vepřové řízky v sýrové peřince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, 300 g nastrouhaného eidamu, 1 balení smetany ke šlehání, 2 vejce, 6 lžíc hladké mouky, 160 ml mléka

Těstíčko připravíme z vajec, hladké mouky a mléka. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku. Hned osmažíme na pánvi. Hotové řízky naskládáme do pekáčku posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a dáme zápéct do vyhřáté trouby na 150°C. Pod...

Mrkvový guláš na černém pivu

Mrkvový guláš na černém pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sádla, 0,5 kg hovězího zadního, 1 cibule, 5 mrkví, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml černého piva, 1 kostka hovězího bujónu, 2 bobkové listy, 1 snítka tymiánu, špetka cukru, sůl, pepř

Na jedné lžičce sádla si do hněda osmahneme maso a dáme do zapékací mísy. Na druhé lžíci sádla osmahneme cibuli nahrubo a mrkev, dokud nezhnědnou. Pak zasypeme moukou a přimícháme k masu. Přidáme rozdrobenou kostku bujónu a koření a cukr. Zalijeme...

Pečená krkovička na cibuli, slanině a černém pivu

Pečená krkovička na cibuli, slanině a černém pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 15 tenkých plátků anglické slaniny, 2 červené cibule, 5 šalotek (je možné i více), 1 česnek, 500 ml černého piva, kmín, pepř, sůl

Troubu předehřejeme na 200°C. Do uzavíratelné zapékací mísy dáme na dno plátky slaniny, na ni osolené a opepřené plátky krkovice, které pokmínujeme a na to ještě na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. To pokryjeme opět slaninou...

Pečené kotletky se šalotkami, rozmarýnem a tymiánem

Pečené kotletky se šalotkami, rozmarýnem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety (nejlépe s kostí), 10 šalotek, 5 větviček rozmarýnu, 1 svazeček tymiánu, 1 malá chilli paprička , olivový olej, pepř, sůl

Troubu rozehřejeme na 180°C. Do pekáčku nebo zapékací mísy naskládáme omyté a osušené kotlety. Přidáme 5 šalotek. Vše osolíme, opepříme a poklademe bylinkami a nakrájenou chilli papričkou (klidně ji můžete vynechat a přidat jen trochu chilli kořen...

Vepřová směs z trouby

Vepřová směs z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty nebo plece, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, lžička mleté papriky, lžička grilovacího koření, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 červené papriky , 1 střední rajče, lžíce kečupu, 1 kostka masoxu, 600 ml vody

Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme cibuli a česnek nasekané nadrobno, přisypeme papriku a rajče nakrájené na malé kousky. Do směsi zamícháme kečup, všechno koření, sůl a mouku. Vše přendáme do pekáčku. Ve vodě necháme rozpustit ...

Hovězí dušené na pivu

Hovězí dušené na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 250 ml světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, špetka pepře

Zadní hovězí nakrájíme na větší kostky, opepříme a osolíme. Orestujeme na tuku s nakrájenou cibulí a česnekem. opečené maso podlijeme asi 70 ml horké vody ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu. Přidáme půlku piva a pod pokličkou dusíme doměkk...

Hovězí roláda se slaninou

Hovězí roláda se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce hořčice, 4 tenké plátky anglické slaniny, 1 cibule, 125 ml červeného vína, 1 červená paprika (kapie), 2,5 dcl hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Papriku nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a dáme na plech. Potřeme ji olejem a vložíme do trouby. Pečeme tak dlouho, až se slupka dá lehce oddělit od dužniny. Papriku oloupeme. Cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Maso osolíme a opepříme. ...

Tolary z mletého bůčku

Tolary z mletého bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého bůčku, 3 vejce, 150 g strouhaného sýra, sůl, špetka mletého pepře, troška hladké mouky, trocha strouhanky

Mletý vepřový bůček smícháme se 2 vejci a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v ledničce do druhého dne uležet. Druhý den krájíme plátky, obalujeme v trojoblalu a ...

Vepřové řízečky v hořčici

Vepřové řízečky v hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, špetka mletého pepře, 1/2 balení kremžské hořčice, 1 lžička rostlinného oleje, 2 cibule, 1 palička česneku

Plátky naklepeme. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s olejem a poklademe vyšší vrstvou na kolečka nakrájené cibule a nasekaným česnekem. Naložené maso dáme přes noc do ledničky. Druhý den plátky zprudka opečeme na pánv...

Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sušená rajčata v oleji, 500 g mletého krůtího masa, 1 lžíce sekaného estragonu, 1/2 červené cibule, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 8 plátků slaniny

Rajčata, krůtí maso a estragon dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Směs vložíme do misky, přidáme cibuli, koření a papriku a promícháme. Z připravené směsi vytvarujeme karbenátky, které zabalíme do 2 plátků slaniny a zajistíme párátkem. Griluje...

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtího masa, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje na osmažení, Těstíčko: 1 lžička mletého zázvoru, 1-2 bílky, škrobová moučka dle potřeby

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, ty lehce osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko tak, že smícháme škrobovou moučku, mletý zázvor, bílky a trochu vody. Maso v tomto těstíčku obalujeme a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

Šunková pěna

Šunková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg šunky, 20 dkg másla, 8-9 lžic šlehačky, špetka soli dle potřeby, špetka pepře bílého dle potřeby

Šunku umeleme či umixujeme dvakrát, aby byla dostatečně jemná. Máslo utřeme do pěny, přidáme šunku a společně řádně promícháme. Ochutíme mletým bílým pepřem a solí a přidáme ušlehanou smetanu. Směs naplníme do podlouhlé formy a dáme ztuhnout do l...

Plněné závitky s lososem

Plněné závitky s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků - plátků uzeného lososa, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 hlávkový salát, 2 dkg křenu, 10 dkg zakysané smetany, 1 hrst kopru či jakékoliv bylinky, 1 citron

Vajíčka ušleháme s mlékem, přidáme mouku, prášek do pečiva, osolíme či i opepříme dle chuti, a necháme uležet asi 1/2 hodiny. Mezitím smetanu smícháme s nastrouhaným křenem a osolíme. Na rozehřátém tuku usmažíme 4 palačinky a necháme vychladnou...

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku (větší), 4 plátky vepřové krkovice, rostlinný olej, 1 lžíce citronové šťávy, citronový nebo normální pepř, sůl

Česnek očistíme a prolisujeme. Rozmícháme ho v trošce oleje smíchaném s citrónovou šťávou. Touto marinádou potřeme omyté a osušené kotlety a necháme uležet v chladu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, nasolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánv...

Dalmátské čufty

Dalmátské čufty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 starší rohlík, šálek mléka, sůl, 50 g hladké mouky + 4 lžíce na omáčku, 1 vejce, 1 cibule, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 3 plátky citrónu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce cukru krupice, 1 velké rajče, 1 velká kyselá okurka, 1 zelená paprika , 1 malá konzerva hrášku, olej, lžička mleté papriky, špetka pepře, špetka drceného kmínu, 1 lžička koření na mleté maso a 1 lžička divokého koření

Maso smícháme s houskou namočenou v mléce. Mírně osolíme, opepříme, přidáme mouku, vejce a koření. Po pečlivém promíchání tvarujeme šištičky - čufty, opečeme je v kastrůlku na oleji a vyjmeme. Do zbylého tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli...

Pečené kotletky na bylinkách

Pečené kotletky na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky bílého toastového chleba, 4 vepřové kotlety, 2 snítky tymiánu, 5 lístečků bazalky, 3 listy hladké petrželové nati, sůl, olivový olej, 1 citrón (šťáva i kůra), citronový pepř (může být i normální), 6 cherry rajčátek

Nejdříve si předehřejeme troubu cca na 180°C. Pak si narychlo orestujeme na pánvi z obou stran toastový chléb. Vyjmeme jej a do rozehřáté pánve vlijeme olivový olej (ne moc!) a orestujeme na něm maso také z obou stran, až se zatáhne. Orestovaný ch...

Vepřová kýta z Prešova

Vepřová kýta z Prešova

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 50 g rozinek, 3 stroužky česneku, 30 g sádla, sůl, 1 lžička mleté papriky (i pálivé), 1/2 lžičky mletého koriandru, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 4 velké brambory, 1 velká cibule, 200 ml červeného vína

Do masa uděláme ostrým tenkým nožem hlubší otvůrky, do kterých střídavě zatlačíme rozinky a nudličky česneku. Maso potřeme změklým sádlem, osolíme, rovnoměrně posypeme veškerým kořením a vložíme do pekáčku. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a...

Vepřové nudličky ve smetanovo - okurkové omáčce

Vepřové nudličky ve smetanovo - okurkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 cibule, 6-7 sterilovaných okurek, 150 g hladké mouky, 1 lžička Vegety, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře , 250 ml sladké smetany

Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Mouku smícháme se solí, vegetou, pepřem, majoránkou, paprikou a nudličky v ochucené mouce obalíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, opražíme a podlijeme vodou. Přikryté dus...

Telecí maso se špenátem

Telecí maso se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tenké plátky telecích řízků, 500 g listového zmrazeného špenátu, 1 dcl smetany, 50 g zakysané smetany, 1 cibule, 40 g másla, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 citrón, špetka muškátového oříšku, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejeme olej a lehce naklepané, osolené a opepřené telecí řízky na ní zprudka opečeme. Řízky vyjmeme a osolíme. Na další pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenátové listy, krátce j...

Salát s hovězím masem

Salát s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 sterilované okurky, 1 žlutá paprika , 2 velká rajčata, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce octa, asi 1/2 lžičky cukru , sůl, pepř, 4 vejce uvařená natvrdo, hrst petrželové nati

Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku. Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící vody, vyjmeme je a sloupneme slupku. Studené maso nakrájíme na nudličky, vlož...

Vepřové závitky s nivou a pivem

Vepřové závitky s nivou a pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 100 g šunky, 100 g Nivy, 1/2 l černého piva, 100 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme natenko, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky a na kousky nakrájenou nivou, potom zarolujeme, popřípadě převážeme, aby se nerozevřely, obalíme v mouce. Poté osmažíme dozlatova v hodně oleji. Maso vyjmeme, dám...

Vepřové nudličky trochu jinak

Vepřové nudličky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 250 g žampionů, 1 cibule, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1 lžíce medu, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce oleje na osmažení, 1 konzerva kompotovaných mandarinek

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Uděláme marinádu ze sojové omáčky a medu a maso na nudličky dáme do této marinády asi na hodinu odležet. Na pánev dáme olej, rozehřejeme, dáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a lehce orestujeme,...

Kotletky z Budapešti

Kotletky z Budapešti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 50 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky , 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 lžíce zakysané smetany, špetka oregana

Maso lehce naklepeme a na rozehřátém oleji krátce orestujeme. Opečené kotlety vyjmeme z oleje a odložíme stranou. Do zbylého oleje přidáme cibuli a slaninu nakrájené na malé kousky, chvíli restujeme, přidáme papriky nakrájené na nudličky, vrátím...

stránka: