Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 22

Lahůdkový cheeseburger

Lahůdkový cheeseburger

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky posypané sezamem, 500 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce aceto balsamico, 150 g Nivy, 100 ml mléka, 2 rajčata, 150 g plátkové goudy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky worcesterové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Ze všeho nejdřív si oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a na pánvi potřené olivovým olejem smažíme 10-15 minut. Cibule jakoby "zhadrovatí" a lehce se připéká, poté zalijeme acetem a zasypeme třtinovým cukrem a smažíme dalších 5 minut. Mezitím co ...

Cikánské řízky

Cikánské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 1 lžička mleté sladké papriky a 1 lžička pálivé papriky , 0,5 lžičky kari koření, 0,5 lžičky cukru krupice, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce Solamylu, 2 vejce, 2 cibule, olej na smažení

Maso nakrájíme na nudličky a cibuli na malé kousky. Všechny ingredience (vyjma oleje) smícháme do nálevu, do něhož pak zamícháme cibuli a maso a necháme v lednici odstát minimálně hodinu (nejlépe však déle). Na rozpáleném oleji pak smažíme placičk...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Frankfurtská vepřová kýta

Frankfurtská vepřová kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové kýty, 4 nožky frankfurtských párků, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany

Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je ztuhlé snadno zasuneme do zářezů v mase. Připravený špalík masa opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Maso vyndáme, odložíme stranou a...

Ledvinky na smetaně s česnekem

Ledvinky na smetaně s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ledvinky, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 hlávka česneku, 1 zeleninový bujón, 3 lžičky polohrubé mouky, 250 ml sladké smetany 10%

Středně velkou cibuli usmažíme do růžova na lžíci oleje, přidáme očištěné a nakrájené ledvinky a česnek nakrájený na plátky. Dusíme pod pokličkou doměkka. Ochutíme bujónem a zahustíme polohrubou moukou, rozmíchané v troše studené vody. Povaříme, d...

Vepřové medailonky pečené s pikantní zálivkou

Vepřové medailonky pečené s pikantní zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, sůl, 2 stroužky česneku, 1 velká cibule, Zálivka: 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky worcesterské omáčky, 3 lžíce kečupu, lžička mleté papriky , 1/2 lžičky pepře, 100 ml vody

Z vepřové kýty nakrájíme menší medailonky, dva na porci. Lehce je naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Připravené medailonky naskládáme do pekáčku vymazaného olejem. Na maso dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Ze všech ingrediencí vym...

Vepřové ledvinky s hlívou

Vepřové ledvinky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg ledvinek, 30 dkg hlívy ústřičné, 1 větší cibule, 1 - 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 špetky kmínu, 2 špetky mletého pepře, 1 kostka zeleninového bujónu

Ledvinky opláchneme pod tekoucí vodou. Rozřízneme je na polovinu a vykrojíme nežádoucí vnitřek. Nakrájíme je na kousky, opět opláchneme a necháme okapat. Oloupeme cibuli a nakrájíme omytou hlívu nadrobno. Cibuli nakrájíme najemno a usmažíme na ole...

Myslivecké kotlety s borovičkou

Myslivecké kotlety s borovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 200 g lišek, lžíce másla, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce brusinkového kompotu, 100 ml suchého červeného vína, 2 lžíce worcesterské omáčky, 30 ml borovičky, 1-2 lžičky citronové šťávy

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme doměkka. Na druhé pánvi zatím rozpustíme lžíci másla a podusíme na něm doměkka očištěné lišky. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme k...

Vepřový guláš zase jinak

Vepřový guláš zase jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , 150 - 200 g lišek, sůl, 1-2 lžíce hladké mouky, pepř, drcený kmín, sušený česnek , majoránka

Na rozehřátém oleji restujeme kostičky cibule, až budou zlatohnědé. K cibuli přidáme kostky vepřového a dobře orestujeme, zasypeme moukou, krátce opražíme, přisypeme papriku, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky a o...

Roštěná v ostré směsi

Roštěná v ostré směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, hrst sušených hub, talířek čerstvých hub, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 1-2 chilli papričky, 2-3 lžíce ostrého kečupu, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 velká cibule

Sušené houby předem namočíme. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji prudce opečeme, aby se zatáhlo. K masu přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Opečené maso zastříkneme kečupem, promícháme a podlijeme. Přimícháme...

Masové kuličky v cuketové omáčce

Masové kuličky v cuketové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g míchaného mletého masa, 2 kostky bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, pepř, 2 lžičky sušené petrželky, 300 g cukety, 2 hrsti nakrájeného ledového salátu, jíška dle potřeby, 2 lžíce cukru , 2 lžičky octa

Nejprve si připravíme masové kuličky. Mleté maso smícháme s vejcem, mletým pepřem, necelou lžičkou soli, sušenou petrželkou a polohrubou moukou. Utvoříme asi 14 - 16 kuliček, které vaříme jenom mírně potopené ve vodě s bujóny 30 minut. Oloupeme c...

Šunka chudých

Šunka chudých

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 500 g Kabanosu, 8 vajec, špetka majoránky, špetka pepře, sůl, 4 stroužky česneku

Bůček umeleme. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme spolu s kabanosem na kostičky a přidáme k bůčku. Osolíme, opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a čtyři syrová vejce a dobře promícháme. Ochutíme majoránkou. Dáme do tlačenkového střeva a vaříme...

Radoušova mlsnota

Radoušova mlsnota

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového ramínka, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1-2 papriky, 1 střední pórek, sůl, pepř, 1 malá lžička Vegety, 100 g anglické slaniny, olej na smažení

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Papriky vyjádříme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme nad...

Kotlety s cibulkou

Kotlety s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykostěné vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 žlutá cibule, 1 červená cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1/2 l vývaru, 1 zakysaná smetana, olej na smažení

Kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Na pánev dáme olej, rozehřejeme a kotlety na něm po obou stranách zprudka opečeme. Po opečení kotlety vyjmeme a ve výpeku orestujeme obě cibule, při...

Vepřová játra s cuketou

Vepřová játra s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg vepřových jater, 1 velká cibule, 1 bílá paprika , 1 vrchovatá lžíce strouhané mrkve, 1 hrnek cukety, 1 lžička instantní tmavé jíšky, 2 lžičky kořenící směs na Čínu, 2 lžíce slunečnicového oleje

Játra nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriku na proužky. Mrkev a cuketu nastrouháme na hrubé nudličky. Na oleji pomalu orestujeme játra, cibuli a papriku. Podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut, až jsou játra skoro měkká. Přidáme vrchovatou ...

Mleté maso s klobásou

Mleté maso s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g míchaného mletého masa, 3 měkké klobásy, 2 lžičky koření na mleté maso, 50 ml studené vody, 2-3 stroužky česneku, 1 vejce, 6 - 12 plátků anglické slaniny, špetka pepře

Mleté maso dáme do mísy a přilijeme vodu, ve které jsme rozšlehali vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme. Dobře zamíchanou směs necháme odležet. Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu sl...

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 - 600 g hovězího předního nebo kližky, 2 palice česneku, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 2 větší cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli na oleji usmažíme lehce do růžova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, sů...

Masové placičky

Masové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřového masa, 4 lžíce Solamylu, 2 cibule, 5 vajec, 1 lžíce sojové omáčky, 3/4 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a postupně přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylé přísady. Vše důkladně promícháme. Můžeme nechat uležet nebo hned připravovat na pánvi. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Maso nakrájíme ...

Hovězí maso dušené se sójou

Hovězí maso dušené se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího zadního masa, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 1 hrnek malých cibulek, 2 velké cibule, 3 lžičky gulášového koření, 1 balení sójových kostek

Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli, kterou usmažíme na sádle do červena. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, česnek nakrájený na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání až do vydušení na tuk. Potom přidáme ol...

Hovězí řízky z trouby

Hovězí řízky z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 lžička plnotučné hořčice, strouhanka na obalení, 2 vejce, 2 červené cibule, 50 g másla, 1,5 dcl hovězího vývaru, sůl, pepř

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Dva plátky (cca 1 cm silné) omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme hořčicí. Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku, do kterého jsme přidali ještě špetku soli. Hned je osmažíme na zahřátém...

Vepřové maso - nepečené

Vepřové maso - nepečené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřové plece nebo bůčku, 2 velké cibule, česnek, sůl, mletý kmín, lžíce sádla

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky.Cibuli osmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko, nebo bůček nakrájený na větší kousky. Na mí...

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřového masa, 200 g strouhaného sýru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mleté papriky, špetka soli

Řízky naklepeme a osolíme. Sýr nastrouháme a smícháme s moukou a paprikou, aby vzikla sypká směs. Maso obalíme v sypké směsi, potom v rozšlehaných vejcích a znovu v sypké směsi. Smažíme jako klasické řízky. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Rillons z domácí pekárny

Rillons z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g prorostlého bůčku, sůl, pepř, sklenka bílého vína, 1/2 bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 1 snítka tymiánu

Bůček nakrájíme na kostky (2 - 3 cm), osolíme, opepříme , důkladně promícháme a zalijeme vínem. Necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den maso i s vinným nálevem přendáme do pekárny a zapneme program Pečení. Po ukončení programu ho zapneme ješ...

Placičky z vepřových nudliček se sušenými rajčaty

Placičky z vepřových nudliček se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 vejce, 4 lžíce Solamylu, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 cibule, kousek zelené natě pórku, lžíce worcesterské omáčky, lžíce sojové omáčky, asi 5 kousků sušených rajčat, olej na smažení

Maso nakrájíme na opravdu malé tenké nudličky, dáme je do uzavíratelné nádoby. K masu přidáme vejce, Solamyl, omáčky, sůl, pepř, kari koření, rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný pórek. Směs dobře promícháme, nádobu uzavřeme a d...

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 100 g barevných paprik, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, kapka sojové omáčky, sůl, pepř a sladká paprika podle chuti, Na studenou omáčku: 100 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného parmazánu, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžička posekané čerstvé pažitky, sůl a pepř podle chuti

Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, sojovou omáčkou, dijonskou horčicou a prelisovaným cesnakom. Spolu premiešame a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Potom z mäsa formuje...

stránka: