Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso - stránka 47

Kotlety zapečené se šlehačkou

Kotlety zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 pórek, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 kg brambor, 100 g másla, 4 lžičky grilovacího koření, sůl

Brambory očistíme a nakrájíme na asi 1cm silné plátky. Zapékací plech vymažeme máslem, poklademe plátky brambor a rozprostřeme na kolečka nakrájený pór, osolíme. Kotlety nařízneme na okraji, naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme na brambory a p...

Kotlety zapékané se sýrem

Kotlety zapékané se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíci vody, 1 lžičku Solamylu, 1 lžičku sojové omáčky, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 konzervu hub, pepř, sůl

Ze 4 kotlet uděláme přírodní řízky, které hotové položíme na vymaštěný plech. Na každou kotletu dáme houby zahuštěné Solamylem (lžička Solamylu rozpuštěná ve lžíci studené vody a lžičky sójové omáčky). Každou porci přikryjeme plátkem sýra a dáme z...

Vepřové na žampiónech

Vepřové na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 2 žloutky, 2 lžíce Solamylu, sůl, 1 lžička cukru krupice, 250 g čerstvých žampionů, 1 lžíce vodky, 1 lžička glutasolu (glutaman sodný), 1 lžíce sojové omáčky, rostlinný olej

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, promícháme se škrobem a žloutky. Osmažíme ho na horkém oleji a dáme okapat na síto. Na jiné pánvi osmažíme na oleji očištěné a nakrájené žampiony, přidáme vodku, glutasol, sójovou omáčku, lžičku cukru a sůl. Krát...

Plněná cuketa v sekané

Plněná cuketa v sekané

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 cuketa, 500 g mletého masa, 10 dkg měkkého salámu v celku, 10 dkg nastrouhaného Ementalu, 1 vejce, 1 cibule, 1 houska, citrónová kůra, citrónová šťáva, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř, rostlinný olej, 2 papriky, 50 g slaniny v celku, máslo, 1 bílek

Neoloupanou cuketu vydlabeme dlouhou lžičkou. Na oleji osmažíme nakrájený salám a smícháme jej s na proužky nakrájenými paprikami, sýrem a části vydlabané dužiny. Cuketu touto směsí naplníme. K mletému masu přidáme vodou namočenou housku, na másl...

Vepřové na paprice

Vepřové na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g libového vepřového masa, 3 paprikové lusky, 3 cibule, mletá sladká paprika, sůl, hladká mouka na zátěru, 2 lžíce oleje

Vepřové maso nakrájíme na plátky a na okrajích v několika bodech nařízneme. Pak je jemně naklepeme, osolíme a dáme stranou. Cibuli nadrobno rozsekáme, papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým...

Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vykostěného vepřového ramínka, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžička šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 dcl bílého vína, 1 kg pórku, 4 stroužky česneku, hovězí vývar

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvějí a tymiánem, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Až se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky ...

Vepřová pečeně na zelenině

Vepřová pečeně na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa (kýta, kotlety), 350 g mražené zeleninové směsi, 250 g másla, sůl, pepř, mletý kmín

Maso rozkrájíme na větší bloky, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a posypeme zeleninou. Na vrch naklademe máslo, mírně podlijeme vodou a dáme péci do trouby (cca 180 stupňů Celsia). Během pečení občas maso poléváme a dle pot...

Krkovička na cibuli

Krkovička na cibuli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg vepřového masa (krkovička), 4 lžičky koření na vepřovou pečeni, 3 ks cibule, 3 lžíce rostlinného oleje na pečení, 1 sklenka vody

Krkovičku obalíme směsí koření na vepřovou pečeni a necháme 30 min. odležet. Mezitím si nakrájíme na větší kostičky cibuli a tou vyložíme dno hlubší zapékací misky. Potom na rozpálené pánvi zprudka opečeme maso z obou stran a pak jej vložíme do mi...

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 100 g uvařené rýže, pepř, sůl, olej, 500 g hlávkového zelí, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 100 g rajčatového protlaku, cukr, stroužek česneku, 1 cibule

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky, osmažíme je ze všech stran na oleji, vyndáme a odložíme na teplém mís...

Pizza

Pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného masa, 2 stroužky česneku, 100 g Eidamu (Edamu), 1 listové těsto, 2 vejce, 1 rajčatový protlak, sůl

Těsto rozválíme na placku tak, aby na každé straně plechu cca 2 cm přečnívaly. Pak jej vložíme na plech a okraje rukou přimáčkneme k plechu. V hrníčku rozmícháme protlak s utřeným česnekem a solí. Touto směsí potřeme těsto, poklademe uzeným, posyp...

Rajská omáčka s karbenátkem

Rajská omáčka s karbenátkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 2 lžičky soli, pepř, 2 rajčatové protlaky, 1 střední cibule, 1/2 lžičky mletého nového koření, 3 bobkové listy, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce cukru krystalu, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 l vařící vody

Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku. Během smažení karbenátků si nakrájíme na k...

Katův šleh

Katův šleh

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 500 g vepřového mletého masa, 4 rajčata, 2 papriky, 1 lžičku chilli koření, 1 lžičku mletého pepře, 1 lžíci včelího medu, 1 konzervu žampionů, 5 stroužků česneku, 3 lžíce kečupu, 100-200 ml vody, sůl, 1/4 lžičky drcené bazalky, 1/4 lžičky drceného tymiánu

Rajčata a papriky nakrájíme na nudličky, přidáme žampiony, koření, med a kečup. Zakapeme olejem a necháme chvilku spojit. Mezitím na oleji zpěníme cibulku a přidáme mleté maso, necháme podusit. Poté přimícháme připravenou zeleninu, podlijeme troš...

Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg syrových brambor, 1/2 l smetany, 4 cibule, 3 stroužky česneku, 600 g uzeného masa, 200 g Ementalu, 1 lžíci sádla, sůl, pepř

Vymastíme větší pekáček sádlem a poklademe plátky syrových oloupaných brambor, osolíme, opepříme, přidáme kolečka cibule, nahrubo usekaný česnek, pokrájené uzené maso, vrstvu Ementálu a opakujeme. Zakončíme vrstvou osolených brambor. Zakryté pečem...

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí klížky, 500 ml červeného vína, 1 brambor, chlebovou kůrku z 1 bochníku, 1 ostravskou klobásu, 1 lžičku hladké mouky, 1 mrkev, 1/2 kořene petržele, 1/4 bulvového celeru, 5 lžiček sladké mleté papriky, sůl, 3 čili papričky, 1/2 lžičky jalovce, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 lžíci rybízové marmelády, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžičku kečupu, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 kuliček pepře

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míc...

Kotlety na zelí

Kotlety na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2 ostravské klobásy, 400 g kyselého zelí, 300 g dlouhozrné rýže, 1 hrneček zakysané smetany, sůl, 1 lžíci ztuženého pokrmového tuku

Rýži dáme na pánev, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vodu slijeme. Kotlety naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme a opečeme na lžíci tuku. Zelí dáme do kastrolu, na ně položíme kotlety a ještě tence nakrájenou ...

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 400 g hovězího zadního, 1 lžička namletých čili papriček, 1 rajčatový protlak, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl suchého červeného vína, olej, nať petrželky

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak...

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

Čínské zázvorové maso

Čínské zázvorové maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 vejce, 1 lžičku máčeného škrobu, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 pórek, 1 malou cibuli, 20 g strouhaného zázvoru, 200 ml hovězího bujónu, 1 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky glutamanu sodného, sůl

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem, solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na ...

Debrecínská svíčková

Debrecínská svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 60 g uzeného špeku, 100 g cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 100 ml rajčatového protlaku, 100 g hub, 30 g másla, sůl

Maso odblaníme a osolíme. Polovinu špeku rozkrájíme, rozpustíme a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme mletý kmín, protlak a promícháme. Vložíme maso, trochu podlijeme a v troubě dobře přikryté, dusíme. Mezitím...

Kotlety v alobalu

Kotlety v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 2 cibule, 4 plátky dietního salámu

Kotlety trochu naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na prudko opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Alobal pokapeme olejem a na něj dáme opečenou kotletu. Na maso rozložíme na kolečka nakrájené cibule, plátek salámu a sýru ...

Nakládané buřtíky

Nakládané buřtíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

560 ml vody, 350 ml octa, 140 ml rostlinného oleje, 5 lžic Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 5 lžic plnotučné hořčice, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, trochu chilli koření, 500 g špekáčků, 12 lžic sladkého kečupu, 3 cibule

Vodu, ocet, olej, Worcesterskou omáčku, hořčici, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř a chilli koření dle chuti povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme kečup a necháme chvilku vychladnout. Do omyté 3 litrové sklenice skládáme špekáčky rozk...

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukety, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 3 velké cibule, 10 feferonek, 2 konzervy Vepřové ve vlastní šťávě , sůl, pepř

Maso orestujeme na velké pánvi. Cukety, cibule oloupeme a papriky, feferonky zbavíme jader. Cukety, papriky, rajčata, cibule a feferonky pomeleme na masovém strojku. Zeleninovou směs a Deko přidáme k masu a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakon...

Utopenci narychlo

Utopenci narychlo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčeků, 4 větší cibule, 4 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli koření, mletou papriku, sůl, pepř

Ocet, olej, hořčici, Worcesterovou omáčku, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme chilli, sůl, pepř a mletou papriku podle chuti. Tím nám vznikne hladká hmota – nálev. Špekáčky a cibule nakrájíme na kolečka. Narovnáme d...

Prokládaný bramborák

Prokládaný bramborák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 70 dkg hrubé mouky, 1 česnek, 2 vejce, sůl, pepř, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 plátek libového bůčku

Bůček 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme a necháme uležet. Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně vymícháme do těsta. Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, ...

stránka: