Velikonoční masová nádivka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2860 kalorií
2.0g cukrů
119.0g tuků
122.0g bílkovin


Příprava

Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu. Po 15 minutách vaření přidáme bůček (krkovici) a králičí (kuřecí)maso. Společně vše zvolna vaříme doměkka (asi 30 minut). Měkké maso vyjmeme. Mezitím nakrájíme na kostky rohlíky (housky). Vychladlé maso nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Přidáme nakrájené rohlíky (housky), vejce rozšlehaná v mléce, koření, bylinky a sůl. Podle potřeby přilijeme vychladlý vývar z masa. Směs promícháme a necháme 5 minut odstát. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou. Dáme do trouby a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut.

přidejte na:
Barbora Dvouletá

27. 08. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobre

majka 08. 05. 2016, 18:38

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuco chutné

Svetlana 25. 09. 2016, 17:32

Přidat komentář
Chybějící obrázek
To by som si hned pochutnala.Je to sice podobne ako nadivka,ktora tu bola vcera,ale aj tak trosku ine.Len s malym rozdielom.U nas sa kralik nejedava,moj manzel ho nema v laske,ale ja by som si dala.Takze by som musela pouzit to kuracie masko,ale na chuti by to neubralo.

skutova.eva 04. 04. 2010, 16:11