Velikonoční masová nádivka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 40min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2860
kalorií
2.0g
cukrů
119.0g
tuků
122.0g
bílkovin
Příprava
Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu. Po 15 minutách vaření přidáme bůček (krkovici) a králičí (kuřecí) maso. Společně vše zvolna vaříme do měkka (asi 30 minut). Měkké maso vyjmeme.
Mezitím nakrájíme na kostky rohlíky (housky). Vychladlé maso nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Přidáme nakrájené rohlíky (housky), vejce rozšlehaná v mléce, koření, bylinky a sůl. Podle potřeby přilijeme vychladlý vývar z masa. Směs promícháme a necháme 5 minut odstát.
Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou. Dáme do trouby a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut.
Barbora Dvouletá27. 08. 2009
Ingredience
- 1 cibule
- 5 vajec
- 5 rohlíků nebo housek
- 200 g uzené krkovice nebo bůčku
- 150 g králičí kýty nebo drůbežího masa
- 150 g vepřového plecka
- 100 ml mléka
- 2 lžíce nasekané petrželové nati
- sádlo na vymazání pekáčku
- mletý pepř
- sůl
- špetka muškátového květu
- hrst mladých kopřiv
- strouhanka na vysypání pekáčku
- 4 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.