Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 314

Zmrzlina podle Verči

Zmrzlina podle Verči

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l mléka, 1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku (omega), 1/2 kostky másla, 1 vanilkový cukr, 7 dkg cukru, 2 ks žloutky

Mléko, tuk a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Horké mixujeme asi 3 minuty a za stálého mixování přidáváme vanilkový cukr, cukr a žloutky. Mixujeme další 3 minuty. Potom dáme vychladit do ledničky na 8 hodin. Po osmi hodinách chlazení vše důkladně...

Koláč líné a milující ženy

Koláč líné a milující ženy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krystal, 1 hrneček mléka, 1 vejce, 80 g kukuřičného škrobu, 1 vanilkový cukr, špetka kypřícího prášku do pečiva, 100 ml slunečnicového oleje

Všetky suroviny dobre vyšľahať, vyliať na plech, poukladať rôzne ovocie (do cesta sa môžu pridať hrozienka, kokos, orechy, …) a upiecť pri 180°C.

Mrakova rybí pomazánka

Mrakova rybí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva šproty uzené, 1 balení tučný tvaroh, 1 špetka sůl, 1 špetka pepř mletý

Šproty vidličkou v misce rozetřeme,přidáme tvaroh a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Mažeme na chléb nebo jiné pečivo, vhodné i jako pomazánka na obložené chlebíčky.

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 32 dkg cukru moučka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 20 dkg Hery, 3 ks celých vajec, 2 balení měkkého tvarohu, 1 sáček vanilkového pudinku, 4 dcl mléka, 2 lžíce rumu, 1/2 balení ovocné marmelády

Ve větší míse smícháme mouku, 17 dkg moučkového cukru, prášek do pečiva, přidáme k tomu vychladlou rozpuštěnou Heru a 1 vejce. Ze všech těchto surovin vypracujeme vláčné těsto, které rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Okraje těsta z...

Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rohlíků, 1/2 l mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 ks vajec, 8 ks jablek, 1 hrst rozinek, 2 hrsti vlašských ořechů

V mléce rozkvedláme vejce a postupně v něm namáčíme rozkrojené rohlíky tak, aby se tekutina do rohlíků vpila. Dále si připravíme zapékací misku kterou vymažeme máslem a dno poklademe 1/3 namočených rohlíků. Na ně nastrouháme jablka (4 ks), posypem...

Kuličky s nutelou

Kuličky s nutelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Nutely, 1/2 balení piškotů dětských, 2 lžíce rumu, kokosovou moučku na obalování, strouhaná lísková jádra na obalování

Piškoty pomeleme a vypracujeme hmotu za všech surovin. Jestliže nebude celistvá, můžeme přidat rum nebo Nutelu. Tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu, strouhaných lískových jádrech.

Světlé vanilkové rohlíčky

Světlé vanilkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru moučky, 7 dkg loupaných vlašských ořechů, 1 žloutek

Prosejeme cukr, mouku a strouhané ořechy, rozkrájíme máslo a přidáme žloutek. Vše pečlivě propracujeme a zabalíme do potravinové fólie. Těsto necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici. Připravíme si dva plechy a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na 160...

Roláda s tvarohem

Roláda s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic cukru krystalu, 5 lžic polohrubé mouky, 250 g tučného tvarohu, 1 konzervu jahod, 100 g čokolády na vaření

Vejce s cukrem vyšleháme dotuha, aby uvnitř lžíce sama stála. Potom přidáme mouku a lehce promícháme. Vymažeme a vysypeme moukou plech a na něj rozetřeme rovnoměrně těsto. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 150 °C. Připravíme si utěrku pos...

Kuřecí prsíčka v pivním těstíčku

Kuřecí prsíčka v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, bílý mletý pepř, 1-2 vejce, 1 lžíci sojové omáčky, 50 ml světlého piva, 2 lžičky polotučné hořčice, 1 lžíci Solamylu, rostlinný olej na smažení, sůl

Kuřecí maso očistíme, pokrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce, přidáme sójovou omáčku, pivo a hořčici. Dobře vše promícháme a nakonec přidáme Solamyl. Kousky masa vložíme do těstíčka a necháme hodinu odležet. Na pánv...

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g cukru krupice, 300 g jablek, 7 lžic krupice, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1,5 lžíce kakaa

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaná jablka, kakao, mouku, kypřící prášek do pečiva, krupici a vše důkladně promícháme. Pak opatrně přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a mo...

Turecký salát z kuskusu

Turecký salát z kuskusu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku kuskusu, 1 cibuli, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/3 hrnečku olivového oleje, 400 ml horké vody, 1 rajče, 1 okurku, 2-3 listy ledového salátu, 1-2 jarní cibulky, 1/3 hrnečku citrónové šťávy, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžičku sušené máty peprné, 1 lžičku soli

Do velké mísy dáme kuskus a vařící vodu. Zamícháme a necháme odpočívat 5-10 minut dokud neabsorbuje všechnu vodu. Kuskus nesmí být vlhky, vody se musí celá absorbovat a objem kuskusu se zdvojnásobí. Zatím na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibu...

Hallowenské kuře s nádivkou

Hallowenské kuře s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 150 g dýně, 1 houska, 50 ml mléka, 1 vejce, kousek másla, česnek, muškátový ořech, sůl, petrželová nať

Nejdříve si připravíme nádivku. Housku nakrájíme na malé kostičky, které zvlhčíme mlékem. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, prolisovaný česnek, vejce, máslo, petrželku, sůl a vše dobře promícháme. Kuře si očistíme, dobře prosolíme a naplníme ná...

Halloweenská polévka

Halloweenská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 4 větší brambory, 400 g dýně, 1 velká cibule, 1 malá konzerva hrášku, sůl, petrželová nať

Brambory a dýni očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme brambory a dýni, a taktéž krátce osmahneme. Odstavíme a po ochladnutí oleje zalijeme vodou. Vaříme dokud není zelenina měkk...

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Filé v žampionové omáčce

Filé v žampionové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, citrónová šťáva, sůl, hrubá mouka na obalení, 2 vejce, 100 g kukuřičných lupínků, olej, 1 cibule, 300 g žampionů, 1 lžička dijonské hořčice, mletý pepř, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání

Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom ho osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Žampionová omáčka: nakrájíme a ...

Kedlubnový guláš s uzeninou

Kedlubnový guláš s uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cibule, 1 feferonka, olej, mletá paprika, 500 g kedlubnu, 2 lžíce ostrého kečupu, 400 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 150 g dietních párků, 1 stroužek česneku, petrželová nať

Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji. Přidáme nasekanou feferonku, mletou papriku, kedluben nakrájený na kostičky a kečup. Vše osmažíme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakrájené párky opečeme na...

Zeleninový salát s chřestem

Zeleninový salát s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celeru, 1 lžička citrónové šťávy, 3 brambory vařené ve slupce, 1 cibule, 100 g sterilovaných žampionů, 150 g sterilovaného chřestu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř

Očištěný celer nakrájíme na kostky a v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Scedíme, přendáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené žampio...

Zapékané brambory s houbami

Zapékané brambory s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor uvařených ve slupce, 1 cibule, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 100 g šunky, 2 vejce uvařená na tvrdo, sůl, pepř, mletý kmín, olej, 1 vejce, 1 dcl smetany, Vegeta

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hlubší pánvi na trošce oleje osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, osolíme a za stálého míchání usmažíme. Ochutíme kmínem a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a zamích...

Perník na perníkovou chaloupku

Perník na perníkovou chaloupku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

90 g medu, 50 g cukru krupice, 65 g tuku (například máslo), 300 g hladké mouky, 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 0,5 lžičky perníkového koření, 1 vejce, žloutek rozmíchaný se lžící vody a bílková poleva, jejíž recept najdete dole v souvisejících receptech

1. Med smíchejte s cukrem v malém kastrůlku nebo misce, postavte do většího kastrůlku, kde už na dně čeká trocha horké vody (zhruba dva centimetry na výšku) a vše společně zahřívejte (a míchejte) tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyndejte z vodní l...

Makový dort s mandlovou posypkou

Makový dort s mandlovou posypkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,5 hrnečku cukru krystalu, 5 vajec, 3 lžíce vody, 1 hrneček nemletého máku, 1 hrneček polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 krém v prášku vanilkové příchuti, 500 ml mléka, 300 g másla, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru moučky, 2 lžíce rumu, 300 g oloupaných mandlí

Rozdělení ingrediencí: TĚSTO: 1 šálka kryštálového cukru (200 ml), 3 žĺtky, 5 bielkov, 3 PL studenej vody, 1 šálka nemletého maku, 1 šálka polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva KRÉM: 1 balíček Zlatého klasu, 500 ml mlieka, 250 g masla, 2...

Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 100 g uvařené rýže, pepř, sůl, olej, 500 g hlávkového zelí, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 100 g rajčatového protlaku, cukr, stroužek česneku, 1 cibule

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky, osmažíme je ze všech stran na oleji, vyndáme a odložíme na teplém mís...

Listový špenátový koláč

Listový špenátový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g listového těsta, 450 g čerstvého špenátu nebo 150 g špenátového protlaku, 250 g jemného tvarohu, 1 lžíce nastrouhané Nivy, 1 cibule, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 4 vejce, celý kmín, hladká mouka na vál

Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě postupně rozválíme na pomoučeném vále. Jednu část těsta vložíme do hlubšího plechu tak, aby po stranách trochu přesahovalo. Špenát umyjeme, odstraníme stonky, nakrájíme, mražený špenát necháme trochu rozmr...

Těstoviny zapečené se smetanou

Těstoviny zapečené se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dcl sladké smetany, 80 g cukru moučka, nastrouhaná citrónová kůra, tuk a mouka do zapékací mísy

Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené a scezené těstoviny, nejlépe široké nudle. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme ...

Mexické nudle

Mexické nudle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin (široké nudle), 1 červená paprika, 1 konzerva nakládaných žampionů, 2 ks sterilovaných okurek, 1 sklenka rajčatové šťávy, 1 lžíce oleje, chilli koření, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl smetany, 1 lžíce másla

Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní těstoviny, přidáme lžíci oleje a uvaříme do měkka. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny scedíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i sterilované okurky. Lžíci másla rozpustíme v kastrolu nebo ...

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 2 dcl mléka, 40 g hrubé mouky, 1 vejce, pepř, sůl, kmín, strouhanka, hladká mouka na obalení, olej na smažení

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, do které vmícháme nastrouhaný Hermelín. Okořeníme, osolíme, vmícháme celé vejce a zahustíme strouhankou. Necháme vychladnout, z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném ...

stránka: