Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 317

Karamelový salám

Karamelový salám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 másla, 3 balení kávových karamelů, 3/4 balení burizónů

V hrnku na mléko rozpustíme máslo a karamel, nasypeme burizóny a zamícháme. Rozložíme si alobal, vložíme karamel s burizóny a vytvoříme váleček. Poté vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.

Domácí bejlís

Domácí bejlís

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy kondenzovaného slazeného mléka, 1/2 l rumu, 1/2 mandlového pudinku, 1 mandlové aroma , 1/4 l mléka

Neotevřené plechovky vaříme v hrnci s vodou asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. V mléce uvaříme pudink dle návodu na obalu a také ho necháme vychladnout za občasného míchání (na pudinku se nesmí udělat škraloup). V míse rozšleháme kondenzovaná mlé...

Campare orange

Campare orange

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 pomeranč, 5 cl Campari, 3 cl pomerančového džusu, 1 limetu, 3/4 sklenky ledové tříště

Citrón, limetu a pomeranč nakrájíme na plátky. Do větší sklenice nasypeme ledovou tříšť, kterou proložíme plátky citrónu, limety, pomeranče. Přidáme 5 cl Campari a doplníme pomerančovým džusem. Přidáme brčko a míchátko. Před konzumací vše dobře pr...

Květákový mozeček  trochu jinak

Květákový mozeček trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíci másla, 2 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky kmínu, 3 vejce, pepř, sůl

Květák zbavíme listí, rozdělíme na jednotlivé hlavičky a vaříme 10 minut ve vroucí vodě. Poté vodu slijeme, necháme zchladnout a rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou. Na másle osmažíme strouhanku, přidáme kmín, květák, vejce, sůl, pep...

Bloody Mary

Bloody Mary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl tomatového (rajčatového) džusu, špetka pepře, špetka soli, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, pár kapek citrónové šťávy, 1/2 lžičky cukru moučky, 6 kostek ledu

Do šejkru vlijeme rajčatový (tomatový) džus, přidáme pepř, sůl, Worcesterskou (Worcesterovou) omáčku, citronovou šťávu a cukr. Doplníme ledem a vše dobře protřepeme. Nalíváme do martini skleničky, kterou můžeme ozdobit cherry rajčetem.

Kuřecí se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Kuřecí se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 konzervu sušených rajčat, 6 smetanových sýrů, 1 hrneček sladké smetany, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžičku mleté papriky, 1/2 lžičky provensálského koření, pepř, sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky či nudličky, osmažíme na oleji z rajčat (můžeme nechat v oleji přes noc). Přidáme sušená rajčata, sůl, pepř, červenou papriku a sojovou omáčku. Zvlášť rozpustíme tavený sýr s hořčicí a smetanou. Přidáme provensálské...

Kotlety na hořčici

Kotlety na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vepřových kotlet, 3 cibule, 6 lžiček francouzské hořčice, 6 lžiček hladké mouky, 6 dcl suchého bílého vína, 250 g másla, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, petrželovou nať na ozdobu

Nasekáme cibuli. Kotlety opečeme na směsi másla a oleje asi 15 minut do zlatova. Maso vyjmeme a necháme zezlátnout cibuli. Cibuli vybereme špachtlí, vybereme tuk a místo něho dáme hořčici a rozmícháme mouku. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme a důk...

Kotlety na zelí

Kotlety na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2 ostravské klobásy, 400 g kyselého zelí, 300 g dlouhozrné rýže, 1 hrneček zakysané smetany, sůl, 1 lžíci ztuženého pokrmového tuku

Rýži dáme na pánev, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vodu slijeme. Kotlety naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme a opečeme na lžíci tuku. Zelí dáme do kastrolu, na ně položíme kotlety a ještě tence nakrájenou ...

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených nebo pečených tresek, 2 rohlíky, 2 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíci hladké mouky, pepř, sůl, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/4 lžičky drceného muškátového ořechu, strouhanku na obalení, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce vody

Tresky nasekáme, okořeníme, posolíme, přidáme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky, vejce, 2 lžíce vody a mouky. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Pak ze směsi formujeme karbanátky, k...

Zbojnická pochoutka

Zbojnická pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresek, 200 g slaniny, 2 cibule, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na proužky a mírně rozškvaříme, cibuli najemno rozsekáme a tresku rozkrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme a položíme na přiměřeně velký čtverec alobalu (aby jej bylo možno zabalit jako o...

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 400 g hovězího zadního, 1 lžička namletých čili papriček, 1 rajčatový protlak, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl suchého červeného vína, olej, nať petrželky

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak...

Svatomartinská husa s červeným zelím

Svatomartinská husa s červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, 4 větší jablka, 3 velké cibule, sůl, drcený nebo mletý kmín, 2 hrsti nasekané petrželové natě, 0,5 l červeného vína, 1 hlávka červeného zelí

Husu dobře obereme od brk a chloupků. Nejlepší je zbytky opálit nad ohněm (na sporáku nebo kuchyňským zapalovačem). Vybereme z ní droby, které spolu s celou husou řádně omyjeme. Dále pak huse odstřihneme v kloubech křídla, odřežeme přebytečný tuk ...

Labužnické kuře

Labužnické kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 sáček kyselého zelí, 1 čabajku, 1-2 lžičky grilovacího koření, sůl, 100 g másla, 100 ml vody

Klobásu umeleme a smícháme se zelím, které jsme dle potřeby propláchli a pokrájeli. Směsí naplníme opláchnuté a vysušené kuře a otvor zašijeme. Osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme na kousek másla. Podlijeme vodou a pečeme 1 hodinu v předeh...

Koňakové kuře

Koňakové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 8 dcl Cognacu, 1 celá husí játra, 120 g sterilovaných žampionů, špetka chilli koření, 5 roztlučených hřebíčků

Čisté kuře podélně rozpůlíme, a uvaříme (dusíme) v 6 dl koňaku. Až bude kuře poloměkké. Potom jednu půlku kuřete naplníme husími játry a posypeme tlučeným hřebíčkem. Druhou půlku naplníme nakrájenými žampióny a posypeme špetkou chilli koření. Obě ...

Indické kuře

Indické kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 hrneček bílého jogurtu, 2 cibule, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky mleté skořice, pepř, 2 bobkové listy, 5 hřebíčků, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce kečupu, sůl

Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Pak na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme trochu muškátu, skořice, pepře, bobkový list a hřebíček. Do toho vložíme kuře i s marinádou a du...

Španělské kuře

Španělské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g šunky, 2 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, pepř, sůl, 150 ml horké vody

Kuře naporcujeme a opečeme ze všech stran na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně nasekaný česnek. Osmahneme jenom krátce, aby česnek nezhořkl a hned přidáme kousíček másla, nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a ...

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

Čínské zázvorové maso

Čínské zázvorové maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 vejce, 1 lžičku máčeného škrobu, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 pórek, 1 malou cibuli, 20 g strouhaného zázvoru, 200 ml hovězího bujónu, 1 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky glutamanu sodného, sůl

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem, solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na ...

Debrecínská svíčková

Debrecínská svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 60 g uzeného špeku, 100 g cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 100 ml rajčatového protlaku, 100 g hub, 30 g másla, sůl

Maso odblaníme a osolíme. Polovinu špeku rozkrájíme, rozpustíme a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme mletý kmín, protlak a promícháme. Vložíme maso, trochu podlijeme a v troubě dobře přikryté, dusíme. Mezitím...

Kapr na sladkokyselo

Kapr na sladkokyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 2 lžíce škrobové moučky, 1 malou cibuli, kousek pórku, 3 stroužky česneku, 6 lžic rostlinného oleje, 1 lžíci cukru krupice, 1 kostku zeleninového bujónu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžíce octa, 0,5 dcl bílého suchého vína, 1/2 lžičky mletého zázvoru, bílý pepř, 1 dcl vody

Kapra nakrájíme na nudličky asi 1 x 3 cm, obalíme ve škrobové moučce a osmažíme na pánvi na 4 lžících rozpáleného oleje dokřupava. Hotové nudličky vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Na pánev dáme nový olej a osmažíme cibuli a pórek nakájené na p...

Lískové oříšky v těstě

Lískové oříšky v těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 20 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 1-2 balení lískových jáder, cukr moučku na obalování

Z mouky, cukru, másla, vanilkového cukru a žloutku vypracujeme hladké těsto. Těsto postupně odebíráme lžičkou, zabalíme do něj lískové jádro a vytvarujeme kuličku. Pokládáme na vymazaný plech. Pečeme 10-20 minut v předehřáté troubě na 150 °C do rů...

Vánoční skořicové mini muffins

Vánoční skořicové mini muffins

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 hrnečku cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky nového koření, 1 vejce, 1/2 hrnečku sladké smetany, 1-2 másla, 2 větší jablka, 4 lžíce cukru moučky, 1,5 lžičky mleté skořice

Jablka oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme a smícháme s 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžičkou mleté skořice. Ve velké míse smícháme mouku, cukr krupici, prášek do pečení, sůl, muškátový oříšek a mleté nové koření. Dále přidáme lehce našlehané va...

Kotlety v alobalu

Kotlety v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 2 cibule, 4 plátky dietního salámu

Kotlety trochu naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na prudko opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Alobal pokapeme olejem a na něj dáme opečenou kotletu. Na maso rozložíme na kolečka nakrájené cibule, plátek salámu a sýru ...

Halušky podle Maji

Halušky podle Maji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 1 vejce, 250 ml mléka, 150 g oravské slaniny, 150 g pravé slovenské brynzy, 90 ml zakysané smetany

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promícháme hustší těsto, které budeme protlačovat velkými oky speciálního cedníku. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a mírně ji osolíme. Potom pří...

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

45 dkg hladké mouky, 2 vejce, 40-60 ml vlažné vody, 1 Heru, 1-2 kg jablek, 3 lžíce mleté skořice, 30 dkg cukru krystalu, cukr moučku na posypání

Připravíme si mísu na těsto, do ní dáme hladkou mouku, 1 vejce, vlažnou vodu, nastrouhanou Heru, zamícháme a necháme odležet. Mezitím jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nastrouháme a smícháme s cukrem. Těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválím...

stránka: