Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 321

Olejové palačinky s jablky

Olejové palačinky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 2 vejce, špetka soli, 30 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 300 g jablek, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička škrobové moučky

Mléko vyšleháme s olejem a vejci. Přidáme sůl, cukr a mouku. Vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odležet. Z těsta upečeme palačinky. Jablka očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Podlijeme trochou vody a lehce podusíme. Přidáme s...

Klobásový závin

Klobásový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 250 g pórku, 200 g dietní klobásy, 100 g uzeného sýra, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 vejce

Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníka na tloušťku 3 mm. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme nadrobno, osmažíme na kapce oleje, přidáme pepř a rozložíme na vyválené těsto. Posypeme pórkem a dosolíme dle chuti. Boky těsta př...

Dvoubarevný koláč

Dvoubarevný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 vejcí, 180 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 150 g Hery, 0,5 dcl sladké smetany, 3 lžíce kakaa, 1 šálek kokosové moučky, pár lžic jahodové marmelády na dochucení

Mouku promícháme se solí a kypřícím práškem. Bílky ušleháme s polovinou moučkového cukru do pěny a postupně všleháme žloutky. Heru ušleháme s vanilkovým cukrem a zbytkem moučkového cukru. Za stálého míchání přidáváme mouku, pěnu z bílků a smetanu....

Ořechovo-rozinková bábovka

Ořechovo-rozinková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, špetka soli, 20 g droždí (kvasnice), 1 lžíce cukru krystal, 100 ml mléka, 120 g másla, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru moučka, 2 vejce, 50 g rozinek, 2 lžíce rumu, 100 g vlašských ořechů

Mouku smícháme se solí. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, krystalový cukr a vlijeme do mouky. Máslo, vanilkový cukr, cukr moučka vymícháme do pěny a všleháme vejce. Takto připravenou směs smícháme s moukou a vypracujeme těsto. Dáme do teplého mí...

Točený švestkový perník

Točený švestkový perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 6 vajec, 100 g másla, 250 g cukru moučka, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce Sody bikarbóny, 1 lžička mletého hřebíčku, 500 g švestkových povidel, 200 g rozinek, 250 g vlašských ořechů

Z mouky, 5 vajec, změklého másla, moučkového cukru a hřebíčku vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 3 části a dáme na 2 hodiny do chladu. Každou část rozválíme, potřeme povidly, posypeme rozinkami a nasekanými ořechy. Takto upravené těsto stočíme...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Dlabaný dort

Dlabaný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 4 vejce, 150 g čokolády na vaření, 1 lžička skořice, 100 g loupaných mandlí, 100 g strouhanky, 3 lžíce mléka, 50 g Solamylu, 2 lžičky prášku do pečiva, čokoládová poleva, 250 ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky

Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, přidáme kypřící prášek a solamyl. Nakonec mléko a sníh z bílků. Pečeme v dortové formě cca 50 min. na 170°C. Vychladlý d...

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 2 lžíce tekutého medu, šťáva z 1 citrónu, špetka soli, špetka pepře, 2 větvičky rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, přelijeme je medem smíchaným s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut. Pak stehna začneme podlévat výpekem, přidáme rozmarýn a pečeme dalších 10 minut, dokud není maso...

Pikantní sýrové spirály

Pikantní sýrové spirály

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 g strouhaného Eidamu, sladká mletá paprika, 1 lžíce máku, 1 ks vejce

Troubu předehřejeme na 200°C (180°C). Polovinu plátků listového těsta posypeme strouhaným sýrem, sladkou mletou paprikou a mákem a druhou polovinou plátků opatrně zakrajeme. Každý z plátků nařežeme rádýlkem na pruhy, které stočíme do spirál. Nako...

Sněhové koule

Sněhové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mletých mandlí, 120 g cukru moučka, 1 bílek

Rozehřejeme troubu na 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Mandle vložíme do mixéru a mixujeme, až vznikne hladká pasta. Přidáme cukr a bílek a šleháme vše dohladka. Z hmoty odebíráme asi po dvou lžičkách a tvoříme kuličky. Každou obalíme v cukr...

Pikantní mrkvová polévka s kysanou smetanou

Pikantní mrkvová polévka s kysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 1 cibule, 1 pomeranč, 1 lžíce másla, 1 stroužek česneku, kořen zázvoru (cca 5 cm), 1 balení chilli papriček, 1 lžička kari koření, 200 g zakysané smetany, 1 l zeleninového bujónu

Máslo rozehřejeme v hrnci se silným dnem. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli. Smažíme 3 až 4 minuty. Přidáme kari a mrkev (centimetrová oškrábaná kolečka) a vše zakapeme vymačkanou šťávu z pomeranče. Promícháme, přiklopíme...

Kynuté lívance

Kynuté lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g droždí , 2 lžíce cukru krupice, 1 šálek mléka, 550 g hladká mouka, 3 vejce, špetka soli, 1 l mléka

Kvásek:ve sklenici vlažného mléka rozmícháme droždí, 2 lžíce cukru a 2 lžíce hladké mouky. Poté necháme vykynout na teplém místě. Postup: mléko nalijeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ...

Francouzská omeleta

Francouzská omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce (pokojová teplota), 1 lžička strouhaného parmazánu, 2 oříšky másla, sůl, pepř

Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou, ale jen tak, aby se spojila. Do pánve vhoďte oříšek másla. Mělo by se zpěnit a šumět, ale nikoli zhnědnout. K vejcím přidejte parmazán, osolte je, opepřete...

Zapékané špagety v domácí omáčce

Zapékané špagety v domácí omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 0,5 kg paprik, 0,5 kg rajčat, 2 lžíce sádla, 1 špagety, 1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 20 dkg Eidamu, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce majoránky, 1 hrst hub

Špagety uvaříme v osolené vodě do poloměkka - asi 5 minut. Mezitím na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky, rajčata, houby a hovězí konzervu. Osolíme, opepříme a podusíme, nakonec přidáme majoránku. Uvařené špagety smícháme s maso-zelen...

Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg bulvového celeru, 10 dkg majonézy, 10 dkg tatarské omáčky, 10 dkg junior salámu, 10 dkg Eidamu, 1 cibule, 1 okurka

Postupně strouháme (na jemném struhadle) celer, sýr, salám, okurek, najemno nakrájíme cibulku, přidáme majonézu a tatarku a vše řádně promícháme a necháme 24 odležet.

Zapečená rýže

Zapečená rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rajčatový protlak, 2 sáčky rýže, 200 g kuřecího masa, troška oregana, 6 vajec

Uvaříme si rýži, na pánvi orestuji kuřecí maso. Poté smícháme maso, rýži, protlak (dle chuti) a oregano. Dáme do vymazaného pekáčku a uhladíme. Vezmeme naběračku a uděláme si 6 ďolíků. Do každého poté vyklepneme vajíčko. Pečeme v troubě, dokud nen...

Vánoční ořechoví ježci

Vánoční ořechoví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 dkg hladké mouky, 200 dkg Hery, 50 dkg cukru krupice, 1 vejce, 1 hrneček vlašských ořechů

Vypracujeme těsto, necháme uležet v chladnu. Do kousku těsta dáme půlku ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček. Pečeme 10-15 min při nízké teplotě. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Dozdobíme oči a čum...

Švestkovo-tvarohový koláč

Švestkovo-tvarohový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g polohrubé mouky, 120 g Hery, 160 g cukru krupice, 50 g mletých vlašských ořechů, 300 g jemného tvarohu, 2 lžíce sladké smetany, 500 g švestek, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžička rumu, 1 žloutek, 1 lžíce rybízové marmelády

Z mouky, 60 g cukru, Hery, žloutku a ořechů vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do alobalu a dáme na půl hodiny do chladničky. Pak těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy. Těsto dáme na 10 minut do vyhřáté trouby zapéct a vyjmeme ho. Koláč ...

Krabí salát s cibulí

Krabí salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabí tyčinky, 2 ks slepičí vejce natvrdo, 1/2 balení zakysané smetany, 1 ks cibule, šťáva z 1 kousku citrónu

Mírně rozmrzlé prsty rozmixujeme, přidáme vajíčka, smetanu, majolku a citron. šťávu a cibuli. Necháme zchladit v ledničce. Chlebíčky zdobíme kousíčkem citrónu. Vhodné i pro krabí salát, spolu se zeleným listem salátu a kousíčkem citrónu to v průh...

Psí cukroví

Psí cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežích jater, 0,5 kg ovesných vloček, 3 vejce, dle chuti troška majoránka, dle chuti kousek česnek

Do mixéru vložíme všechny ingredience a umixuje na kaši. Tu následně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 20 min. na 2000C. Následně vykrajujeme dle fantazie a můžeme servírovat.

Rychlá buchta

Rychlá buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 160 g cukr moučka, 2 dl bílého jogurtu, 1 dcl rostlinného oleje, 210 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka švestkových povidel, 1 špetka soli, 100 g vlašských ořechů

Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme jogurt, olej a mouku se solí a kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Ještě teplý koláč potřeme povidly a p...

Čína podle Tatiany

Čína podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pleci nebo kýty (libové), 1 balení mražené čínské zeleninové směsi, 1,5 lžíce Solamylu, sezamový olej, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, sůl, čerstvá nať koriandru, čerstvá thajská bazalka, čerstvá nať petrželky

Kýtu nebo plecko si nakrájíme na tenké nudličky a nasolíme je. Namočíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sojovky, worcesteru a solamylu. Necháme minimálně 2-3 h odležet v lednici. Pak maso i se šťávou zprudka orestujeme, zalijeme vodo...

Domácí bramborové gnocchi

Domácí bramborové gnocchi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor uvařených ve slupce, 1 žloutek, 150 g polohrubé mouky, 1-2 lžíce Solamylu, sůl

Nejprve si dáme vařit hrnec osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Solamylu přidáme 1 nebo 2 lžíce podle toho, jak jsou brambory škrobnaté. Těsto rozdělíme na ...

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 1 lžíce hladké mouky, asi 300 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 60 g Nivy, 60 g libové anglické slaniny, 200 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, špetka muškátového květu, 1 balení kupovaných Gnocchi (nebo domácích)

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a ihned ji zalijeme mlékem. Dobře rozmícháme na hladký bešamel, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, nasekané stroužky česneku a najemno pokrájenou anglickou slaninu. Špenát dáme do cedníku, spaříme h...

Pečené nudle

Pečené nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 balení čínských nudlí, 1 lžička soli, 2-3 lžíce sojové omáčky, olej

Nudle si uvaříme dle návodu v osolené vodě a necháme odkapat a trošičku vychladnout. Připravíme si velkou pánev (nejlépe wok), na které zahřejeme olej a nudle zprudka opékáme a zakápneme sem tam sojovkou. Musíme je převracet velmi rychle, ať se ne...

stránka: