Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 322

Bramborový guláš s fazolemi

Bramborový guláš s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2-3 domácí klobásy nebo jiné oblíbené, 1 cibule, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, sladká paprika (může být i troška pálivé), 2-3 lžíce hladké mouky, tuk

Na tuku zpěníme kostičky cibule, přidáme kolečka klobásky a dohromady lehce osmahneme, přisypeme papriku a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a třeným česnekem a dusíme pod pokličkou dom...

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení oblíbených těstovin, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, 5-6 sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce bazalkového pesta, strouhaný sýr na posypání

Do osolené vody si dáme vařit těstoviny. Na oleji zpěníme česnek, nakrájený na tenké plátky, lehce osmahneme, nesmí ztmavnout, jen zavonět. K česneku přidáme okapaná rajčátka, promícháme a už jen krátce prohřejeme. Hotovou směs smícháme s horkými ...

Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 180 g medu, 100 g Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce perníkového koření, 1 lžička sody bikarbóna

Mouku prosejeme a smícháme s moučkovým cukrem, sodou, kakaem a perníkovým kořením. Poté přidáme med, vejce a změklou heru. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici uležet minimálně 1 den. Pak jej...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 stroužek česneku, 500 g dýně hokkaido, 1 l zeleninového bujónu, 1 smetana ke šlehání, 1 lžička másla, petržel, pažitka, 2 rohlíky

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se nemusí zbavovat slupky, ta změkne vařením). Necháme chvíli smažit, přilijeme vodu, povaříme. Hmotu rozmixujeme, zalijeme šlehačkou a nechám...

Laskonky

Laskonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 20 dkg mletého cukru, 2 vanilkové cukry, 10 dkg mletých opražených ořechových jader, 10 dkg másla

Těsto: 3 bílky, 12 dkg mletého cukru, 1 vanilkový cukr, 6 dkg mletých opražených ořechů Postup: z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme moučkový a vanilkový cukr a nad párou ušleháme do zhoustnutí. Nakonec do sněhu zamícháme ořechy. Na vymazaný pl...

Haničiny střapečky

Haničiny střapečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vydlabaná a nastrouhaná cuketa, 5 dkg nadrobno nakrájeného salámu, 5 dkg nastrouhaného Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky (i více dle potřeby), sůl, pepř, Vegeta, olej na smažení

Cuketu, nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl, pepř, trochu vegety. Všechny suroviny spolu spojíme, přidáme hladkou mouku. Těsto - hmotu uděláme tužší a velkou lžící vykrajujeme kousky těsta, které vkládá...

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny v celku, 4 lžíce sádla, 5 brambor, 250 g růžičkové kapusty, 2 lžíce soli, muškátový ořech, 2 lžičky koření na mleté maso, 1 lžička kmínu, 6 plátků Eidamu

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhan...

Kuřecí / hovězí   Fajitas

Kuřecí / hovězí Fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou (nebo nízký roštěnec), 1 limeta, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžičky oregana, 2 lžičky sušeného čili , 1 lžička skořice, 2-3 cibule, 2 papriky červené, 2 papriky oranžové (žluté), 2 papriky zelené, 3-4 lžíce rostlinného oleje, dle potřeby sůl, dle potřeby pepř, na zdobení listky zelené petržele, na zdobení ledový salát

Marináda: z jedné limetky nastrouháme kůru do misky, pak vymačkáme šťávu z obou limetek, přidáme skořici, oregano, cukr, čili, sůl a pepř. Dobře rozmícháme. Kuřecí prsa (roštěnec) nakrájíme na tenké proužky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do misky s m...

Chatařský švestkový koláč

Chatařský švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 150 g Hery, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, švestky

Z mouky, cukru a tuku v míse promneme drobenku, z hotové směsi si dáme stranou 1 hrnek a do zbytku přidáme prášek do pečiva, promícháme a přidáme mléko s vejcem. Dobře zpracujeme na hladké těsto a nalijeme do formy, vymazané tukem a vysypané mouko...

Cuketový perník

Cuketový perník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 2 hrneky na jemno nakrájené cukety, 0,5 hrnku oleje, 1 lžíce kakaa, 1 vrchovatá lžíce pikantní marmelády, 1 lžička skořice, 1 kypřící prášek do perníku

Všechny suroviny smícháme a vzniklé hladké těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 - 25 minut. Zkoušíme špejlí a až se těsto nelepí, je hotovo. Upečený perník můžeme potřít marmeládou nebo jen cik ca...

Moučník "Opilý František"

Moučník "Opilý František"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg másla, 25 dkg cukru krupice do těsta, 6 vajec, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg polohrubé mouky, 0,5 prášku do pečiva, 1,5 lžíce kakaa, 25 dkg mletých ořechů, 25 dkg cukru moučka na nádivku, 200 ml rumu, meruňková marmeláda, čokoládová poleva

Z 20 dkg másla, 25 dkg cukru krupice, 6 žloutků, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva, 1,5 lžíce kakaa, naposledy vmícháme opatrně sníh z šesti bílků. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Upečený moučník potřeme meruň...

Tomato salsa

Tomato salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 rajčata, 1 větší červená cibule, 1 zelená čili paprička (Jalapeňo), 3 lžíce olivového oleje, 10-15 listků koriandru, šťáva z 1 citrónu, 2-3 špetky soli, dle chuti, 1 špetka pepře, dle chuti

Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, papriku zbavíme semínek a taky nakrájíme na drobné kostičky. Koriandr rozsekáme. Všechny připravené ingredience vložíme do misky, po...

Guacamole-avokádová salsa

Guacamole-avokádová salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 limeta, 1 lžíce nasekaných lístků koriandru, 1 šalotka, 1 lžička chilli, 3-4 špetky soli (dle chuti)

Čerstvé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu do misky. Limetku rozpůlíme a vymačkáme z ní šťávu do misky s avokádem. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky (na jemno), lístky koriandru rozsekáme a přidáme do misky. Přidáme sůl a mleté...

Vepřové nudličky s žampióny a jarní cibulkou

Vepřové nudličky s žampióny a jarní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřové kýty, 10 dkg žampionů, 4 jarní cibulky, 500 ml zeleninového bujónu, sůl, pepř, kari koření, 50 ml oleje, sojová omáčka, Solamyl

Vepřové maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Zalijeme olejem a zakápneme sojovou omáčkou. Vše promícháme a necháme minimálně 1-2h odležet v lednici. Pak maso orestujeme. Zaprášíme solamylem a zalijeme vývarem. ...

Kuřecí s tuňákem na smetaně

Kuřecí s tuňákem na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg kuřecích prsou, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 smetana ke šlehání, 500 ml drůbežího bujónu (může být i zeleninový), 50 ml oleje, troška nasekané petrželky, 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku, sůl, pepř

Kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky. Na oleji ho orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme tuňáka i se šťávou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme. Nakonec přidáme smetanu ke šlehání, čerstvou nasekanou petržel a mražený hrášek. Směs ještě...

Moučník Šalamoun

Moučník Šalamoun

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček studené vody, 1 Hera pokrájená na kousky, 2 hrnečky cukru krupice, 3 vrchovaté lžíce kakaa, 4 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva (zamíchat do mouky), 1 vanilkový cukr, kokosová moučka

1 hrneček studené vody, 1 hera - nakrájená na kousky, 2 hrnečky cukru krupice a 3 lžíce kakaa na mírném plameni za stálého míchání nahřejeme a mícháme do úplného rozpuštění. NESMÍ SE VAŘIT! 1 hrneček této směsi si dáme stranou. Ve druhé nádobě le...

Děrovaná buchta

Děrovaná buchta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, 270 g cukru moučka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1/3 l mléka, 10 lžic oleje, čokoládová poleva

V míse utřeme cukr, vejce, olej a mléko. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na vyšší plech vymazaný tukem či vyložený pečícím papírem. Ještě do teplé buchty uděláme obráceným koncem vařečky otvory. Celou buchtu potom polijeme čo...

Ořechové řezy

Ořechové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g cukru moučka, 420 g másla, 420 g mletých ořechů, 9 vajec, 150 g polohrubé mouky

420 g cukru utřeme s máslem a přimícháme mleté ořechy. Přidáme mouku a opatrně vmícháme ušlehaný sníh z devíti bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v mírné troubě do růžova. Polevu si připravíme s devíti žloutků utřen...

Jednoduché kotlety

Jednoduché kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně nebo kotlety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Worcesteru, 2 větší cibule, 0,5 pórku, špetka pepře, sůl

Naklepané, osolené kotlety opepříme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do oleje smíchaného se sojovou omáčkou a worcesterem a dáme minimálně na 2 hodiny do chladu (nejlépe přes noc). Na rozpálené pánvičce BEZ TUKU osmahne maso zprudka z obou stran ...

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích nebo kuřecích prsou, 30 g Solamylu, 60 g mandlí, 60 g pórku, 60 g cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 špetky kmínu, 1 lžička soli, 4 g glutamanu, 1/2 vejce, dle potřeby 1 dcl vody, 10 ml Shao-sing

Prsa nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, osolíme a přidáme 1/2 rozkvedlaného vejce - promícháme pak přidáme namočený škrob (solamyl rozmícháme v trošce vody) a znovu promícháme, můžeme nechat chvilku odležet. Cibuli rozpůlíme a krájíme podé...

Masová omáčka na špagety

Masová omáčka na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 větší cibule, olej, ostrý a jemný kečup, 0,5 sklenky boloňské omáčky, špetka soli

Na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Restujeme. Mírně osolíme a zalije kečupem – záleží na chuti každého, jestli použijeme ostrý, nebo sladký. Mně se osvědčila kombinace obou. Promícháme a přidáme boloňskou o...

Sádlové housky z domácí pekárny

Sádlové housky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 100 g rozpuštěného vlažného sádla, 500 g hladké mouky, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžičky soli, 30 g droždí nebo 0,5 lžičky sušeného, 1 vejce na potření, kmín a sůl na posypání

Do pekárny vložíme suroviny ve stejném pořadí, jak je uvedeno v ingrediencích, a zapneme program těsto. Pekárnu necháme jenom těsto vymíchat, NE KYNOUT. Těsto rozdělíme na stejné díly, ze kterých vytvoříme housky - 3 válečky splétáme dohromady – (...

Zlatá kuřecí polévka

Zlatá kuřecí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg nudliček z kuřecích prsou, 6 dkg pórku nakrájeného na nudličky, 1/2 balení rýžových nudlí (Vermicelli), špetka soli, glutaman (aji moto), 3 lžíce červeného oleje, 4 lžíce oleje na osmažení masa, 1,5 cl Shao-sing

V kastrolu nebo v hluboké pánvi (woku) rozpálíme asi čtyři lžíce oleje, když se z něho začne kouřit přidáme nudličky kuřecího masa a vidličkou rychle mícháme, aby se maso oddělilo, maso opékáme na prudkém ohni za stálého míchání do zlatova. Když u...

Ztracená topinka

Ztracená topinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíčky staršího chleba, 1 stroužek česneku, 4 plátky šunky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, kečup, olej na smažení

Na rozpáleném oleji osmahneme chleba z obou stran. Potřeme česnekem, položíme plátek šunky a posypeme strouhaným sýrem. Celé potom zakapeme kečupem dle chuti.

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek oleje, 1 hrnek studeného mléka, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 2 sklenice kompotovaných meruněk

Vejce, olej a cukr utřeme. Přilijeme mléko, zamícháme a osolíme. Přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný, vysypaný plech a poklademe nakrájenými meruňkami. Posypeme posypkou, kterou si můžeme připravit zvlášť ...

stránka: