Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 49

Květák s vepřovým masem

Květák s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1/2 g vejce, 40 g vepřového masa

Na nudličky nakrájené, osolené a okořeněné maso osmahneme s drobnými růžicemi květáku na zpěněné cibulce a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Na závěr šťávu zahustíme vejcem a ochutíme zelenou natí.

Květáková musaka s těstíčkem

Květáková musaka s těstíčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 10 g másla, 0,15 dcl mléka, 30 g mletého masa, 20 g hladké mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1,5 vejce, 0,15 dcl zakysané smetany

Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé smě...

Jablečný salát s malinami

Jablečný salát s malinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 400 g malin, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce cukru moučka

Jablka nakrájíme na menší kousky nebo plátky. Přidáme omyté maliny, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme 2 lžícemi cukru a promícháme. Smetanu ušleháme s 1 lžíci cukru a ozdobíme ovoce.

Okurkový salát s olivami

Okurkový salát s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 okurky, 250 g balkánského sýru, 200 g oliv, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kopru, špetka soli, špetka pepře

Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a zálivku nalijeme na okurky. Pak přidáme nasekané zelené olivy a kopr. Dáme vychladit do lednice a před podáváním přidáme balkánský sýr.

Salát z lilků

Salát z lilků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg lilku, 2 papriky (kapie), 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli

Lilky opečeme a sloupneme. Pak opečeme papriky, rajčata a taky je sloupneme. Vše nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme utřený česnek, olej, sůl a promícháme.

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Brambory zapékané s čerstvým kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 lžíce petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce margarinu, 500 g kyselého zelí, 1 jablko, 1 šálek zeleninového vývaru, 50 g strouhaného parmazán/parmezán

Brambory uvaříme ve slupce v malém množství vody asi 30 minut, poté je slijeme a necháme vystydnout. Pak oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Smetanu dobře promícháme se solí, pepřem,muškátovým oříškem a na jemno nasekanou petrželkou. Cibuli olou...

Gratinované brambory se sýrem

Gratinované brambory se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 200 g cukety, 150 g žampionů, 200 g smetanového sýra, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 75 g parmezánu, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory omyjeme a oloupeme. Oloupané brambory opláchneme a také si očistíme cuketu a žampiony. Všechny 3 druhy zeleniny si nastrouháme na stejně silné plátky, ale ne moc silné. Zapékací formu vymažeme a navrstvíme do ní plátky brambor, cuket a hu...

Borůvkový sníh

Borůvkový sníh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 400 g cukru krupice, 200 g cukru moučka, 4 lžíce borůvkového džemu

Bílky vyšleháme na vodní lázni nejdříve do pěny, pak postupně přidáváme krupicový cukr a šleháme dále dalších 10 minut. Vyjmeme z lázně a šleháme dále, až krém zhoustne a vychladne. Nakonec zlehka vmícháme moučkový cukr a džem. Ozdobně stříkáme cu...

Marinované Pangasové řízečky

Marinované Pangasové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g pangasiuse, 1 slepičí vejce, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžička pažitky, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička limetové šťávy 100%, 4 jehličky-lístečky rozmarýnu

Z bílého jogurtu, majonézy, pažitky, citronové a limetové šťávy si vytvoříme marinádu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané 4 tenké jehličky - lístečky rozmarýnu. Filety Pangase omyjeme a osušíme, osolíme. Nakrájíme na řízečky a vloží...

Brukvová kaše s cibulkou

Brukvová kaše s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařené brukve , 10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, špetka soli, 10 g tuku

Vařené brukve prolisujeme, vmícháme na polovině tuku osmaženou cibulku, osolíme, popř. přisladíme a podáváme polité druhou polovinou tuku.

Smažená brukev po přírodnu

Smažená brukev po přírodnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g brukve, 2,5 g cukru moučka, 5 g hladké mouky, 0,5 dcl tatarské omáčky, 0,3 dcl kečupu, špetka soli, 10 g tuku

Na větší tenké plátky pokrájené brukve osolíme, poprášíme cukrem a moukou a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme polité tatarskou či jinou studenou omáčkou nebo kečupem.

Pangasová pěna

Pangasová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pangasius uvařený, 100 g Taveného sýra s pažitkou a cibulí, 100 g taveného sýra smetanového, 2 lžíce másla, 1 lžíce tatarské omáčky, troška rozmarýnu, špetka soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce pažitky

Pangase vaříme v osolené vodě s přidáním 4 jehliček rozmarýnu a jedné lžíce citronové šťávy 5- 8 minut. Rozmarýn vyjmeme. Scedíme a necháme vychladnout. Ze sýrů a másla si vyšleháme pěnu, přidáme 1 lžíci tatarské omáčky a Pangase. Šleháme do hladk...

Bublanina se skořicovou dýní

Bublanina se skořicovou dýní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 ml slunečnicového oleje, 350 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 150 ml vody, 1 kousek dýně, na dýni - 1 lžička kyseliny citronové, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička skořice, 50 g cukru krupice

Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky - 1 talíř. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme okapat. V míse promícháme oba cukry se skořicí a směsí obalíme prochla...

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 150 g Řeckého jogurtu, 1 lžíce vaječného likéru, kůra z 1 citronu, 1 lžička citronové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 citrónů, 4 lžíce malin, 4 třešně

Tvaroh vymícháme s jogurtem a vaječným likérem. Přidáme citronovou šťávu a kůru z 1 citronu. Dochutíme vanilkovým cukrem. Necháme vychladit. Z omytých citronů si vytvoříme lodičky, které vydlabeme. Pocukrujeme a plníme krémem. Zdobíme malinami a t...

Brukvové zelí

Brukvové zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g brukve, 10 g cibule, 5 g cukru moučka, troška kmínu, 0,05 dcl octu, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 0,5 dcl vývaru

Nastrouhanou brukev osmahneme na zpěněné cibulce s kmínem, osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Před koncem dušení okyselíme, popř. přisladíme.

Brukvové opečenky

Brukvové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g vařené brukve, 30 g krupice vařené v mléce, troška pepře, 10 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1/2 vejce

Na hrubo nastrouhané brukve smícháme s krupicí, žloutkem, osolíme, opepříme a vmícháme z bílku tuhý sníh. Vytváříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme je po obou stranách dozlatova.

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Vepřové v kapustě podle babičky

Vepřové v kapustě podle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové pleci, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 50 g sádla, 50 g anglické slaniny, 500 g hlávkové kapusty, 1 cibule, 50 g hladké mouky, 3 stroužky česneku

Maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle spolu s nakrájenou cibulí. Osolíme, opepříme, chvíli dusíme pod pokličkou. Pak podlijeme teplou vodou a dusíme do poloměkka. Mezitím si nakrájíme kapustu na menší kousky a přidáme k masu. Až je mas...

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor , 50 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, sůl dle potřeby, 30 dkg brynzy, 30 dkg anglické slaniny, 1 balení kysaného zelí

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody protlačíme těsto přes sítko na halušky a několik minut necháme vařit. (Můžeme připravovat jak ze syrových, tak již studených vařených brambo...

Vepřová panenka se sýrem a cibulkou

Vepřová panenka se sýrem a cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřová panenka, 1/2 lžička sůl, 1/2 lžička pepř, 300 g strouhaný sýr, 2 ks cibule, 3 lžíce slunečnicový olej

Panenku nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, kraje nařízneme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a panenku zprudka opečeme z obou stran. Vyjmeme je z pánve a rovnou je dáme na předem vyhřáté talíře. Panenku posypeme nastrouhaným sýrem a ...

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bůčku, 150 g brambor, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška majoránky, 2 vejce, troška petrželové natě

Nejprve si uvaříme brambory do měkka. Pak si umeleme bůček a smícháme v míse s prolisovanými bramborami, solí, pepřem, majoránkou a vejci. Směs vložíme do menší formy uzavřené víkem nebo pokličkou a zvolna vaříme v páře asi 1 hodinu. Uvařenou vych...

Zapečené špagety se zeleninovou oblohou

Zapečené špagety se zeleninovou oblohou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget , 3 vejce, 15 dkg dietního salámu, 3 rajčata, 1 červená cibule, 2-3 stroužky česneku, 15-20 dkg strouhaného eidamu, 3 - 5 trojúhelníčků taveného sýra, 1 lžička soli (dle potřeby), 1/2 lžičky pepře barevného mletého, špetka bazalky, špetka oregana, kečup podle chuti, sladký či ostrý, mléko dle potřeby

Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, pokrájená rajčata, orestujeme, okořeníme solí, pepřem, oreganem, bazalkou a lisovaným česnekem a vmícháme do předem uvařených špaget. Mohou být i zbylé, kdy jsme netrefili ...

Hovězí maso s mrkví

Hovězí maso s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 60 g másla, 1 žloutek, 1 1/2 dcl polotučného mléka, 40 g hladké mouky, 500 kg mrkve, 3 dcl vody

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme do většího hrnce, podlijeme horkou vodou a dusíme, až je maso na půl měkké. Mrkev si nakrájíme na kolečka a přidáme ji k masu. Dusíme společně s masem až je maso i mrkev měkké. Na pánvi opražíme nasucho m...

Vepřové plátky na rajských jablíčkách

Vepřové plátky na rajských jablíčkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1/2 lžičky soli, troška pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce polohrubé mouky, 4 rajčata, 1 lžička másla

Z masa nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran je zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme olej a maso po obou stranách zprudka opečeme. Maso odložíme na talíř, výpek na pánvi zaprášíme moukou. Mouku osmahneme a podl...

Melounové jednohubky

Melounové jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků Parmské šunky, 1/2 žlutého melounu, 10 lístků máty peprné

Meloun nakrájejte na menší kousky a na něj naaranžujte šunku a mátu. Na závěr vše spíchněte párátkem, aby to drželo.

stránka: