Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 53

Nápoj - Saint Tropez

Nápoj - Saint Tropez

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dl malinového džusu, 10 dl pomerančového džusu, 3 šálky ledu, 2 pomeranče

Malinový džus smícháme společně s pomerančovým, přidáme ledovou tříšť a nalijeme do džbánku. Pomeranč zbavíme kůry nakrájíme na plátky a vložíme do hotového nápoje. Promícháme a podáváme.

Jahodový letní drink

Jahodový letní drink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mražených jahod, 150 cl bílého vína, 100 cl sodové vody

Všechny ingredience dáme do mixeru. Hotový nápoj ihned podáváme.

Karotkové Smoothie

Karotkové Smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek bílého jogurtu 3%, 1 lžíce cukru moučka, 500 g mrkvové šťávy, 100 ml banánového džusu, 4 kostky ledu

Všechny ingredience vyšleháme ponorným tyčovým mixerem. Hotový nápoj nalijeme do skleniček a přidáme 2 kostky ledu.

Karotka na kyselo

Karotka na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 2 lžíce octu, 5 lžic cukru moučka, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 dcl jablečného moštu, 2 lžíce včelího medu, špetka soli

V jablečném moštu rozpustíme cukr, vmícháme med, špetku soli a trochu octu. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkvičku, přidáme olej a zakapeme citrónovou šťávou.

Zelný salát s vínem

Zelný salát s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krupice, 5 lžic kečupu, špetka kmínu, špetka oregana, 1 dcl červeného vína, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na jemno, přidáme olej, kečup, drcený kmín, sůl a podle chuti pepř. Nakonec vmícháme svařené červené víno se špetkou oregana. Salát podáváme jako přílohu.

Krůtí kousky s džusem

Krůtí kousky s džusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtích prsou, 25 ml slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1/4 lžička mletého černého pepře, 100 ml jablečného džusu, 1/2 lžičky bramborové škrobu, 1 lžička sójové tmavé omáčky, 1 lžička francouzské hrubozrnné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje

Na marinádu smícháme olej (25 ml), pepř, džus a rozdrobený bujón. Maso nakrájíme na menší kousky a vmícháme do marinády. Směs dáme do nádoby s víčkem a necháme v chladničce uležet do druhého dne. V pánvi rozehřejeme lžičku oleje, přidáme okapané m...

Zapékané brambory s jablkem

Zapékané brambory s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 2 vejce, 1 cibule, 1 jablko, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Brambory a jablko nakrájíme na úzké proužky, cibuli nadrobno. Přidáme rozmarýn, pepř, sůl a vše promícháme. V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme směs a vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme 20-30 min dorůžova.

Jahodový závin z lístkového těsta

Jahodový závin z lístkového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 lžíce másla, 100 g strouhanka, 100 g cukr krupice, 1 vejce, jahody dle libosti, 1 vejce na potření

Na másle opražíme strouhanku a necháme ji vychladnout. Pak ji smícháme s cukrem a vejcem. Tuto náplň pak rozetřeme na vyválené listové těsto (měla jsem tři díly), okraje necháme volné a nakonec poklademe vrstvou jahod, které jsme nakrájeli na plát...

Zapečené masové šišky s kopřivou

Zapečené masové šišky s kopřivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového mletého masa, 1 brambor, 2 dcl vody, špetka mleté paprikay, špetka pepře, 1/2 lžičky soli, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 100 g hladké mouky, 100 g sádla, 100 g kopřiv

Z masa, vody, vajíčka, koření, kopřiv, uvařeného a nastrouhaného bramboru a utřeného česneku si připravíme těsto. Vymažeme sádlem pekáč a z masové směsi na něj pokládáme šišky obalené v mouce. Během pečení šišky obracíme a potíráme výpekem. Pečeme...

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin-vrtulí, špetka soli, 150 g mrkve, 1 cibule, 1 lžíce másla, 150 g mraženého hrášku, 250 g šunky, 250 g odtučněného tvarohu, 150 g crème fraîche, 2 vejce, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 50 g tuku

Vrtule uvaříme podle návodu na skus a hned je zprudka zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme v hrnci a na něm nakrájené kostičky mrkve a cibule necháme asi 5 minut podusit. Hráše...

Pestré nudle z pekáče

Pestré nudle z pekáče

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špeclí, špetka soli, 2 pórky, 250 g cherry rajčátek, 2 žluté papriky, 2 lžíce petrželové naťi, 4 v ejce, 125 g goudy, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka pepře, 50 g tuku na vymazání pekáčku

Špecle uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a doměkka. Goudu nastrouháme a necháme připravenou. Oba pórky omyjeme a očistíme a nakrájíme jej na silná kolečka, která přidáme po 7 minutách vaření ke špeclím na zbylé 3 minuty. Poté necháme špe...

Smetanový vaječný koňak

Smetanový vaječný koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 žloutků, 300 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 5 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 2 dcl rumu, 0,5 l konzumního lihu

Žloutky utřeme s oběma cukry. Pak přidáme svařenou a vychlazenou smetanu a postupně za stálého míchání přidáváme líh a rum.

Pečené zelné nudle

Pečené zelné nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžička soli, 3 špetky barevného pepře, 1,5 kg bílého zelí

Zelí zbavíme vrchních listů, rozkrájíme na čtvrtky, vyřízneme košťál, zelí jemně nastrouháme na tenké dlouhé nudle, opereme, necháme okapat. Zelí vložíme do vymaštěného pekáčku nepodléváme vodou, osolíme, opepříme. Pečeme v troubě 30 minut při 180...

Dort z květáku a brokolice

Dort z květáku a brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 vejce, 3 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 170 g přepuštěného másla, 5 lžic strouhanky, špetka soli, špetka pepře, 300 g květáku, 200 g brokolice, špetka muškátového ořechu, 2 vejce, 50 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 100 ml sladké smetany

Z hladké mouky, 1 vajíčka, zakysané smetany a 120 g přepuštěného másla vypracujeme křehké těsto, které necháme v lednici 1 hodinu odpočinout, aby ztuhlo. Poté těsto rozválíme a vyložíme s ním koláčovou formu. V 50 g přepuštěného másla osmahneme st...

Sardinková pomazánka s tvarohem

Sardinková pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva rybiček v tomatě, 100 g jemného tvarohu, 100 g taveného sýru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška pepře, špetka soli

Rybičky zbavíme kostiček a utřeme s tvarohem, sýrem a česnekem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.

Dušený špenát

Dušený špenát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g špenátu, 0,5 dcl vývaru, špetka soli, 5 g tuku, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, troška zázvoru, 10 g jíšky

Špenát podusíme ve vývaru s tukem do měkka a prolisujeme. Jíšku naředíme vývarem, umícháme v omáčku a přidáme prolisovaný špenát. Osolíme, okořeníme.

Makové preclíčky mojí babičky

Makové preclíčky mojí babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 50 g másla, 70 g cukru krupice, 1 žloutek, 8 lžic polotučného mléka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic máku

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, žloutek, mléko a vypracujeme tužší těsto. Z těsta nakrájíme kousky, vyválíme tyčinky a tvoříme malé preclíky. Preclíky potřeme bílkem, obalíme v cukru s mákem a prudce opečeme v roze...

Vaječné domácí nudličky

Vaječné domácí nudličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hrubé mouky, 5 slepičích vajec, 100 ml vody, troška hrubé mouky na vyválení

Vše spojíme v hladké těsto, vyvalíme na tenký plát a necháme vyschnout, krájíme na nudličky.

Gratinované třešně

Gratinované třešně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 3 lžíce cukru krystal, 200 ml mléka, 60 g hladké mouky, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 40 g přepuštěného másla

Třešně dobře omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme cukrem moučkovým. Jedno vejce si rozdělíme na bílek a žloutek. Z mléka,hladké mouky, 2 celých vajec, cukru a vanilkového cukru vymícháme metlou hladké těsto, kte...

Švédský vaječný koňak

Švédský vaječný koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 lžíce cukru moučka, 1,5 dcl bílého vína, 1 muškátový ořech, 2 lžíce ledu

Žloutky, cukr, víno a 2 lžíce ledové drti protřepeme v šejkru. Bílky ušleháme, sníh vložíme do sklenic, přelijeme směsí ze šejkru a nad sklenicí nastrouháme muškátový oříšek a ihned podáváme.

Řepný chlebíček s čokoládou

Řepný chlebíček s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g červené nakládané řepy, bez nálevu, 200 g polohrubé mouky , 50 g hladké mouky , 80 g kakaa (holandského typu), 1 lžička kypřicího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody, 230 g třtinového cukru, 3 vejce, 200 ml oleje, 100 g tmavé čokolády, nasekané na kousky, špetka soli

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu nastrouhejte na jemném struhadle a dejte ji do mísy. Přidejte obě mouky, kakao, kypřicí prášek, sodu, třtinový cukr, vejce a sůl a krátce prošlehejte. Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejt...

Chlebíček se sušenými rajčaty

Chlebíček se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky , 1 lžička soli, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky provensálského koření, 300 ml podmáslí, 2 vejce, 1 lžička rajčatového protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 10 g pokrájených sušených rajčat, 40 g nastrouhaného parmazánu

Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka. Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíc...

Indická pomazánka

Indická pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sýru Feta, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 jarní cibulka, černé olivy, pažitka

Sýr rozetřeme s olejem, prolisovaným česnekem a na jemno nasekanou cibulkou. Přidáme pokrájené olivy a promícháme. Natřeme na pečivo nebo chléb, dozdobíme olivami a pažitkou.

Grilované rolky plněné cuketou, anglickou slaninou a sýrem

Grilované rolky plněné cuketou, anglickou slaninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší cukety, plátky anglické slaniny, stroužek česneku, sýr Cottage, nakládaná sušená rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej

Cuketu podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme cca 15 min. „vypotit“. Na olivovém oleji lehce osmahneme nahrubo nasekaný česnek, přidáme nakrájená sušená rajčata a sýr. Dle chuti osolíme a opepříme, nakonec přidáme nasekanou bazalku. ...

stránka: