Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 56

Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 400 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml slunečnicového oleje

Měkký tvaroh rozmícháme s částí plnotučného mléka, jedním žloutkem, solí a za stálého míchání střídavě přidáváme mouku a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a cukr krupici. Důkladně promícháme. Na pánvi rozetřeme olej a lívanečky pečeme po o...

Bílá paní

Bílá paní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Ginu, 2 cl likéru Lemon curacao, 2 cl citronové šťávy, 2 kostky ledu

Do šejkru vložíme led, potom ostatní přísady, šejkr uzavřeme, protřeseme asi půl minuty a nalijeme přes sítko do koktejlové sklenky.

Mražená káva se zmrzlinou

Mražená káva se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30-40 g kávy zrnkové, 20 g cukru moučka, 2 dcl vanilkové zmrzliny, 6 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Mletou kávu a cukr vsypeme do konvičky pro vaření kávy, zalijeme studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme dvakrát vzkypět. Kávu sejmeme z plotýnky, po dvou minutách přidáme dvě lžíce studené vody, po další minutě kávu slijeme do porceláno...

Jahodový krém

Jahodový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 62 g taveného sýru, 3 dcl plnotučného mléka, troška cukru moučka

Vychlazené jahody, žervé a mléko rozšleháme v mixéru, podle chuti přisladíme, vlijeme do dvou limonádových sklenic a podáváme.

Bleskový koláč s jablky

Bleskový koláč s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky cukru krupice, 1 hrnek polotučného mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 1 hrnek jablek, 3 vejce, 1/2 hrnku vlašských ořechů, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 2 lžíce kakaa

Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva. Postupně přidáme všechny cukry, kakao, olej, vejce, nastrouhané jablka a namleté vlašské ořechy. Vše dobře promícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Upečeme v předehřáté troubě 25-30...

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Mandlová kolečka

Mandlová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukru moučka, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce kakaa, 40 g strouhaných mandlí, Na náplň - 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 žloutky, 1 lžíce rumu, 150 g strouhaných vlašských ořechů, čokoládová poleva

Mouku, cukr a kakao prosejeme. Na vále smícháme mouku, cukr, skořici, kakao a mandle. Do této směsi nožem rozsekáme máslo na menší kousky a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny do chladna odpočinout. Poté těsto tence vyválíme...

Bylinkovo - smetanový margarín

Bylinkovo - smetanový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g margarinu Flora, 1 lžíce žervé Gervais s pažitkou, 7 listů libečku, 1 lžička pažitky, 2 špetky soli, špetka pepře barevného

Margarín vymícháme s Gervaisem, přidáme nadrobno nasekaný libeček a pažitku. Dochutíme solí a pepřem.

Zapečené maso po Švýcarsku

Zapečené maso po Švýcarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pečeně, 100 g zakysané smetany, 50 ml slunečnicového oleje, 250 g strouhaného sýru EIDAM, GOUDA, EMENTÁL, 200 g pórku, 150 ml polotučného mléka, 1 lžička petrželové natě

Pečeni nakrájíme na kostky, které vložíme do vymaštěného pekáčku, proložíme nakrájeným pórkem a libečkem nahrubo pokrájeným (podle chuti) a zalijeme kysanou smetanou rozmíchanou v mléce. Povrch posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby. Pečeme ...

Oválky slepované ořechovou náplní

Oválky slepované ořechovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g Hery, 2 žloutky, 200 g cukru moučka, 300 g hladké mouky, 160 g vlašských ořechů, 100 g másla, 1 balení čokoládové polevy

Do mísy dáme změklou Heru a utřeme. Poté zatřeme 1 žloutek a cukr (100 g). Vmícháme mouku, ořechy (60 g) a ručně vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 2 hodiny chladit. Vychlazené těsto na vále tence rozválíme a vykraju...

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstovinový salát s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 120 g krůtích prsou, 100 g kukuřice Bonduelle, 1 lžička olivového oleje, 3 špetky kari koření, 3 špetky koření na kotlety, troška Bylinkové soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce másla

Krůtí prso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kořením na kotlety, kari kořením. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa restujeme do měkka. Těstoviny připravíme dle návodu. Vychladlé těstoviny smícháme s krůtím masem, přidáme lžičku olivového ole...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Sladká kokosová kroketa: 100 ml Salka slazeného, 100 ml vody , 250 g moučkového cukru , 125 g čerstvého českého másla (82%), 100 g strouhaného kokosu , 50 g strouhaného kokosu na obalování, 50 g loupaných mandlí, 1 jemně mletá sušená Chilli, Karamelový přeliv: 30 g cukru krupice, 30 ml vody, Čokoládová omáčka s chilli: 150 g hořké 70% čokolády, 100 ml 31% smetany, špetka soli, troška chilli

Do středně velké misky přidáme moučkový cukr a vmícháme máslo a salko. Potom přisypeme strouhaný kokos. Vše zpracujeme dohromady. Takto smíchanou hmotu dáme ztuhnout do ledničky (občas ji promícháme). Zcela vychlazenou směs tvarujeme v dlaních na ...

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hovězí roštěné , 70 g vepřové panenky, 60 g kuřecích prsou, 1 větší brambora, 1 crème fraiche, čerstvé bylinky, Salsa - červená cibule, 1 paprika (kapie), troška chilli, 1 rajče, sůl, pepř

Očištěné maso nakrájíme na malé steaky, přidáme sůl a pepř a posypeme čerstvými bylinami. Zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi nejprve kuřecí maso a po dvou minutách přidáme zbylá dvě masa. Masa můžeme dopéct v troubě nebo na mírnějším ohni ...

Opilý melounový salát

Opilý melounový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vodní meloun, 6 meruněk, 2 lžíce vanilkového cukru, 400 ml vaječného likéru s pomerančovou příchutí, 200 ml Ginu, 2 lžičky limetkové šťávy

Dužinu vykrájíme, pokud možno zbavíme černých pecek a nakrájíme na kostičky. Melounové kostky smícháme s alkoholem a cukrem, zakápneme limetkovou šťávou. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky, které poskládáme do kytičky na ozdobu. Zdobíme me...

Guláš z ryb

Guláš z ryb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g očištěného rybího masa, 1 cibule, 80 g másla, 3 rajčata, 2 papriky (kapie), podle chuti mletá paprika , špetka soli, 6-8 vařených brambor, 1/8 l sladké smetany, 30 g hladké mouky

Drobně nasekanou cibuli osmažíme na tuku, přidáme na nudličky nakrájené, očištěné papriky a když změknou, přidáme na čtvrtky nakrájená a oloupaná rajčata. Na druhé polovině tuku postupně opečeme očištěné naporcované ryby, které jsme předem osolili...

Citronový krém se sněhem

Citronový krém se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 100 g cukru krupice, 2 citróny, 3 bílky, 5-10 dětských piškotů

Do mixeru dáme žloutky, kousek citronové kůry, cukr a dobře našleháme. Přidáme šťávu z citronů a ještě podle chuti přisladíme. V míse našleháme tuhý sníh a citronový krém do něho opatrně po částech přidáme. Na dno misky dáme piškoty a na ně vlijem...

Křenový dip

Křenový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce sýru Frishkäse, 2 lžíce křenu (smetanový - ve skle), 1 lžička citronové šťávy, 2 špetky soli, špetka pepře

Všechny ingredience důkladně smícháme, dochutíme solí a pepřem.

Palačinky s ořechy

Palačinky s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, 2 vejce, špetka soli, 100 g ztuženého pokrmového tuku, na namazání ovocná marmeláda, na posypání cukr moučka, 50 g lískových ořechů

Připravíme těsto z mouky, mléka, špetky soli, vejcí, ze kterého upečeme palačinky. Potřeme je tence zavařeninou, posypeme nasekanými ořechy, stočíme a pocukrujeme.

Vanilkové řezy podle Ivy

Vanilkové řezy podle Ivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 dcl vody, 150 g Hery, 150 g polohrubé mouky, 4 vejce, 500 ml mléka, 4 lžíce cukru krystal, 1 balení pudinkového prášku, 250 g másla, 200 g cukru moučka, 4 lžíce rumu

Tuk a vodu dáme vařit. Do vroucí hmoty za stálého míchání nasypeme mouku a mícháme dokud těsto není hladké. Necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme vejce a šleháme elektrickým šlehačem asi 3 minuty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím pa...

Šunkové knedlíčky

Šunkové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g brambor, 30 g másla, 30 g hrubé mouky, 20 g strouhanky, 30 g šunky, 1 vejce, špetka soli

Uvařené a oloupané brambory prolisujeme. Máslo utřeme do pěny, přidáme vejce, sůl, nakrájenou šunku, prolisované brambory, strouhanku a vše promícháme. Z těsta utvoříme knedlíčky a povaříme ve slané vodě asi 5 minut.

Mexická rýže

Mexická rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 400 g vepřového mletého masa, 3 šálky hovězího vývaru, 1 konzerva rajčatového protlaku, špetka kari koření, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky, špetka cukru krupice, 300 g rýže

Cibuli nakrájenou nadrobno osmažím na oleji, pak přidám mleté maso a chvíli podusím. Pak přidám rýži (musíte jí přebrat), zaliji vývarem, ochutím rajským protlakem a kořením a v troubě dusím, až je rýže měkká.

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l mléka, 50 g řapíkatého celeru, menší jablko, sůl nebo cukr, Na ozdobu: řapíkatý celer

Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do mixéru, přilijeme vychlazené mléko a asi minutu šleháme. Podle chuti buď osolíme nebo osladíme.

Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami

Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 zralých meruněk, 0,4 l mléka, 1 lžíce medu, ovesné vločky

Meruňky odpeckujeme a rozčtvrtíme. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme meruňky a med. Mixujeme minutu. Podáváme ve vychlazených sklenicích. Navrch osypeme ovesnými vločkami.

Koktejl s citrónovou šťávou

Koktejl s citrónovou šťávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citron, 1 limeta, 0,3 l mléka, 100 g bílého jogurtu, 1 vanilinový cukr

Opláchneme limetu a citron a vymačkáme z nich šťávu. Rozmixujeme je společně s mlékem, jogurtem a cukrem. Podáváme ve skleničkách.

stránka: