Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 58

Štika s fenyklovým zelím

Štika s fenyklovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g štiky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g hlávkového zelí, 1 fenykl, 1 lžíce Vegety, 2 lžíce másla, 100 ml zeleninového vývaru, 1 svazek kopru, 1 lžíce koření na ryby

Podkovy štiky (vykuchaná a očištěná štika naporcovaná na podkovy) pokapeme kořením, dáme do pekáčku s olejem, zprudka opečeme ze všech stran, přendáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Na másle orestujeme na nudličky zelí a fenykl, podlijeme vý...

Máslo uzenáčové

Máslo uzenáčové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kapary, 1 žloutek, 1 sleď

Uzenáče oloupeme, maso opatrně zbavíme kostí. Utřeme máslo, přidáme jemně sekanou cibuli, kapary, hořčici, žloutek (musí být uvařený natvrdo) a nakonec jemně usekané maso z uzenáče, spojíme.

Těstoviny s cuketou a slunečnicí

Těstoviny s cuketou a slunečnicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 2 stroužky česneku, 2-3 hrnky polotučného mléka, 1 lžíce olivový olej, 2 lžičky koření na grilovanou zeleninu, 30 g slunečnicového semínka, 50-100 ml kečupu, 100 g čerstvého sýra

Na olivovém oleji osmahneme slunečnicová semínka dokud nezačnou zlátnout. Přihodíme na jemno nasekané stroužky česneku. Zalijeme mlékem a zasypeme čerstvým sýrem nakrájeným nebo nastrouhaným nahrubo a zahřejeme. Odstavíme. Cuketu pořádně umyjeme a...

Vdolky s tvarohem a rybízem

Vdolky s tvarohem a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí (kvasnice), 200 ml polotučného mléka, 400 g polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z 1/2 citronu, špetka soli, 40 g másla, na smažení slunečnicový olej, 150 g jemného tvarohu, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 5 lžic cukru moučka, na ozdobení jahody, 50 g cukru krupice

Z droždí, trochy cukru, mouky a 50 ml mléka (vlažné) připravíme kvásek. Do zbytku mouky dáme vejce, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru, mléko (nechat trochu na tvaroh) a vykynutý kvásek. Promíchat, vypracovat těsto a nechat vykynout.Těsto rozválíme...

Kebab na grilu

Kebab na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g hovězího masa, špetka chilli, špetka soli, špetka pepře, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě

Na strojku semeleme dvakrát maso a cibuli. Umleté maso osolíme, opepříme, přidáme chilli, petrželku a důkladně promícháme. Z masa utvoříme válečky, do každého vpíchněte špejli a maso namočte v oleji do válečku. Upečte na grilu .Při pečení potírejt...

Smažená rajčata

Smažená rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška hladké mouky, troška pepře, 10 rajčat, troška strouhanky, špetka soli, 1 vejce

Tvrdá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme na pánvi a podáváme s bramborovou kaší.

Bramborák z vařených brambor a jablek

Bramborák z vařených brambor a jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uvařených brambor, 1 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 100 g ztuženého pokrmového tuku, 1/2 kg jablek, na posyp cukr moučka

Z brambor den předem uvařených, které jemně nastrouháme, zpracujeme s vejcem, solí a moukou v těsto. Vyválíme a vykrájíme placky a pečeme na pánvi po obou stranách dočervena. Horké mažeme rozvařenými oslazenými jablky. Stočíme a podáváme ke kávě.

Čočka pikantní

Čočka pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 1 cibule, 1 lžíce kapary, 2 sterilované okurky, podle chuti špetka soli, podle chuti ks pepř, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce pažitky

Čočku přes noc namočíme do vody nebo aspoň 1 hodinu. Uvařenou čočku scedíme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme čočku, kapary, nakrájené okurky, pažitku, sůl, pepř, promícháme a chvilku prohříváme.

Cuketa na grilu

Cuketa na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 1/2 balení grilovacího koření, 3 lžíce slunečnicového oleje

Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky. Okořeníme grilovacím kořením, případně i pepřem nebo podle chuti i ostřejším kořením a potřeme olejem. Na grilu opékáme z každé strany cca 8 min., aby byly měkké.

Kuře s jablky

Kuře s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 jablka, 80 g másla, podle chuti sůl, 1 lžíce drcených vlašských ořechů, 2-3 lžíce rybízového džemu

Kuře osolíme a na másle pečeme dorůžova. Před dopečením k němu přidáme neloupaná rozpůlená jablka. Jablka vyplníme džemem smíchaným s ořechy. Kuře dopečeme.

Oříšková káva

Oříšková káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml kávy, 8 lžic oříškového likéru, 6 lžiček cukru krystal, 4 lžíce lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Silnou tureckou kávu přefiltrujeme přes síto, přidáme oříškový likér, rozmícháme a osladíme 4 lžícemi cukru. Oříšky nakrájíme na plátky a na suché pánvi je opražíme. Smetanu ušleháme se 2 lžičkami cukru do tuha. Kávu s likérem nalijeme do hrnku, o...

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Vaječný punč rychlý

Vaječný punč rychlý

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kostky cukru, 2 citróny, 4 vejce, 4 sklenky Brandy, na nůž 1 špetka skořice, 100 g cukru moučka, 50 g čokolády na vaření

Kostkami cukru otřeme kůru citronů, smícháme je se žloutky, brendy a skořicí. Ve vodní lázni povaříme na krém, do kterého přidáme pevný sníh z bílků a cukru. Navrch zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Křenová omáčka studená

Křenová omáčka studená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křen, 2 jablka, 2 kostky cukru, 1/2 šálku hovězího vývaru, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Očištěný křen jemně nastrouháme i s jablkem, zalijeme vývarem a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme. Omáčka má chutnat sladkokysele.

Sardelové máslo

Sardelové máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 2 sardelky (ančovičky)

Měkké máslo vyšleháme a postupně přidáváme za stálého šlehání sardele (můžeme nahradit sardelovou pastou).

Sýrovo-jablková pomazánka

Sýrovo-jablková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg eidamu, 1 jablko, 1 balení majonézy

Nastrouháme tvrdý sýr a jablko. Zamícháme dohromady spolu s majonézou. Mažeme na rohlík, můžeme ozdobit vlašským ořechem.

Cuketa a lilek na pánvi s rajčátky

Cuketa a lilek na pánvi s rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cukety, 2 lilky, 1 cibule, 250 g cherry rajčátek, 1/2 lžíce olivového oleje, 1 větvička rozmarýnu, 1 stroužek česneku, 1 kelímek zeleninového bujónu

Cuketu a lilek omyjeme a nakrájíme na hrubší kousky. Malá rajčátka omyjeme a necháme vcelku. Rozehřejeme si pánev, dáme na ni olivový olej a přidáme rozmačkaný česnek. Začneme opékat cuketu, lilek a cibuli ze všech stran dozlatova. Později přidáme...

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška citronové šťávy, troška cukru krystal, 1 lžíce plnotučné hořčice, troška mleté papriky , troška pepře, špetka soli, 2 žloutky, troška l slunečnicový olej

Žloutky, lžíci hořčice a špetku soli smícháme podle chuti, přidáme pepř, papriku a cukr. Možno přidat citronovou šťávu. Šleháme s přidáváním oleje až do požadované pevnosti.

Vejce nahniličko s křenem

Vejce nahniličko s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička cukru krupice, 1 hrnek vody, 1 lžička octu, špetka soli, 30 g křenu, 50 g másla, 4 vejce, 1 listový salát

Salát rozebereme na větší listy, dobře ochutíme zálivkou (octová voda, sůl, cukr), rozložíme kolem dokola na mísu. Vejce uvaříme nahniličko (4 minuty), zchladíme, oloupeme a studená rozkrájíme podél na polovinu. Půlky vajec rozložíme na listy salá...

Máslo brynzové

Máslo brynzové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 50 g másla, 1 lžíce pažitky, špetka soli, 1-2 lžička polotučného mléka

Máslo napěníme a přidáme postupně sůl, našlehanou brynzu s mlékem a nasekanou pažitku.

Mléčný řez

Mléčný řez

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g krupicového cukru, 50 g kakaa, 1 smetana ke šlehání - šlehačka (33%), 1 jemný tvaroh, vanilkový cukr

Vajíčka oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Potom přidáme kakao a sníh z bílků. Dáme na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 190°C a pečeme asi 10 minut. Mezitím si vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh a cukr. Vychladlé...

Jablečný střik

Jablečný střik

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 šálek vody, 50 g cukru krupice, 1/4 l bílého vína

Jablka nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vařící vodou a necháme asi hodinu stát. Propasírujeme sítem, přidáme cukr a dolijeme vodou a vínem.

Jednohubky z hermelínu

Jednohubky z hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, 1 kousek česneku, 1/2 balení másla, 1-3 špetky soli, 1 hrst vlašských ořechů

Hermelín rozřežeme napůl, vybereme vnitřek a smícháme s přísadami. Naplníme zpět do hermelínu, slepíme k sobě, zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky a pak krájíme na trojúhelníčky. Napichujeme na párátka, můžeme přidat kuličku hroznového...

Špagetové muffiny

Špagetové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g anglické slaniny, 1 cibule, 200 g eidamu, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka pepře, špetka soli, 120 ml smetany, 300 g špaget, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 vejce, 20 g ztuženého pokrmového tuku

Špagety uvaříme, zchladíme, necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme. Sýr nastrouháme a smícháme ho s těstovinami, smetanou, slaninou, cibulí, vejcem, osolíme, opepříme. Formičky vymažeme tukem, špagetovou směs vid...

Medové máslo

Medové máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g včelího medu, 150 g másla, 1-2 lžička citronové šťávy

Máslo utřeme s medem a citronovou šťávou. Mažeme na pečivo.

stránka: