Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Zapečené brambory s mletým masem

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rybí filé zapečené s křenem, kečupem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks rybího filé, sůl, kmín, sladká mletá paprika , 50 g strouhaného křenu, 2 lžíce kečupu, 1/2 cibule, ciitrónová šťáva, 2 plátky anglické slaniny, strouhaný sýr, 1 lžíce másla

Rybí filé osolíme, posypeme kmínem a sladkou paprikou. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj filé. Kečup smícháme s křenem. Filé pokapeme citrónovou šťávou a navrstvíme směs kečupu s křenem. Poklademe cibulí nakrájenou na plátky a anglickou sla...

Majoránkové zapečené brambory

Majoránkové zapečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 400 g uzeného masa, 5 vajíček (3 vařená, 2 syrová), 1 konzerva sterilovaného hrášku, sůl, pepř, 1 hrst majoránky, 1 lžička másla, 1 lžíce strouhanky, 1/2 dcl mléka, 100 g strouhaného sýra

Brambory uvaříme ve slupce. Scedíme a necháme vychladit. Uzené maso (plecko nebo krkovičku) a vajíčka také uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno pokrájené uzené maso a vajíčka a zcezený hrášek. Osolíme, op...

Brambory zapečené se sýrem

Brambory zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 400 g uzeného sýra, 80 g másla, 2 dcl sladké smetany, troška soli, troška pepře

Omyté brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Skleněnou varnou mísu vytřeme máslem a vložíme část pokrájených brambor, které posolíme, opepříme a poklademe kousky uzeného sýra, takto vrstvy střídáme, až do s...

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Houby zapečené s brambory

Houby zapečené s brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 1 cibule, 300 g hub, 1 lžička kmínu, 100 g uzeného boku, troška pepře, 4 brambory, 1 lžička soli, 2-3 slepičí vejce, 5 lžic polotučného mléka

Na polovině másla zpěníme na hluboké pánvi oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme omyté, pokrájené houby, koření dle potřeby a vše promícháme a podusíme. Do podušených hub přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, na silné plátky pokrájené vařen...

Brokolice zapečená s eidamem

Brokolice zapečená s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g brokolice, 6 slepičích vajec, 100 g šunky, 100 g eidamu, 3-4 cibule, 1 balení zakysané smetany, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli, 1 svazek pažitky

Dáme vařit brambory ve slupce a mezitím omyjeme brokolici a rozdělíme na růžičky. Šunku a eidam nakrájíme na silnější proužky, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dozlatova. Do olejem vymazané hlubší zapékací mísy naklademe vrstvu na...

Rybí filé zapečené s nivou

Rybí filé zapečené s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks rybího filé, 10 dkg másla, 10 dkg Nivy, 200 - 250 ml sladké smetany, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby, trochu koření na ryby

Porce filé osolíme, opepříme, posypeme lehce Kořením na ryby a vložíme do pekáčku. Na jednotlivé plátky filé dáme kousek másla a vložíme do trouby na 15 minut zapéct. Mezitím si rozmícháme smetanu (šlehačku) a nastrouhanou Nivu. Směs nalijeme n...

Kuřecí stehna zapečená v omeletovém těstíčku (recept po babičce)

Kuřecí stehna zapečená v omeletovém těstíčku (recept po babičce)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 8 vajec, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžička soli (dle potřeby), špetka pepře, špetka muškátového ořechu, sádlo na vymazání pekáčku

Kuřecí stehna (je možné použít jakékoliv části kuřete) vaříme v osolené vodě v tlakovém hrnci asi na 10-15 minut. Mezitím si uděláme omeletové těsto z vajec, mléka, mouky a koření. Vařená stehna vyjmeme, vyndáme kosti a naklademe na sádlem vymaz...

Plněná zapečená cuketa Rox

Plněná zapečená cuketa Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg mletého vepřového masa, 2-3 vejce, špetka mletého barevného pepře, špetka soli, 6 stroužků česneku, troška Solamylu, 1-2 cibule , 2 cukety, troška kečupu (jemného či ostrého)

Cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme mleté maso, pepř, lisovaný či jemně pokrájený česnek, a vejce, dle potřeby zahustíme Solamylem. Mladé cukety neloupeme, vydlabeme jádra, mírně osolíme, naplníme přichystanou směsí a zakapeme kečupem....

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin-vrtulí, špetka soli, 150 g mrkve, 1 cibule, 1 lžíce másla, 150 g mraženého hrášku, 250 g šunky, 250 g odtučněného tvarohu, 150 g crème fraîche, 2 vejce, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 50 g tuku

Vrtule uvaříme podle návodu na skus a hned je zprudka zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme v hrnci a na něm nakrájené kostičky mrkve a cibule necháme asi 5 minut podusit. Hráše...

Brambory zapečené s česnekem

Brambory zapečené s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 120 g másla, 1/2 l polotučného mléka, 1 hlávka česneku, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme tukem, do ní naskládáme na kolečka brambory. Mezi ně dáme drobně nasekaný česnek, kousky másla, sůl, pepř. Zalijeme mlékem, dáme do trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 sklenka sterilovaného zelí, 400 g uzeného masa, 3 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Brokolice zapečená s bramborami

Brokolice zapečená s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 700 g vařených brambor, 200 g slaniny, 200 g strouhaného sýra, 2 vejce, 6 lžic zakysané smetany

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme ve vroucí vodě do poloměkka. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno vymazaného pekáčku rozložíme polovinu brambor nakrájených na plátky, na ně rozložíme růžičky brokolice a hustě p...

Rybí filety zapečené s cuketou a brambory

Rybí filety zapečené s cuketou a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 mladé cukety, 1 cibule, 4 rajčata, troška pepře, špetka soli, 50 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 500 g brambor

Brambory povaříme v osolené vodě 5 minut. Vyndáme je, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Filety osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme v oleji máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu a rajčata a...

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 slepičí vejce, 200 g mražené zeleninové směsi, 0,8 kg vepřových kostí

Nejprve si uvaříme vepřové kosti (žebra) do měkka(cca 45 min). Vzniklý vývar schováme a druhý den uděláme výbornou polévku. Maso z kostí důkladně obereme a dáme na talířek. Na pánvi si rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlato...

Kapr zapečený se zeleninou

Kapr zapečený se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 1 lžíce jablečného octa, troška sladké mleté papriky, špetka soli, 30 g másla, 50 g rajčat, 50 g květáku, 50 g mrkve, 50 g hrášku, 4 lžíce mléka, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce petrželové naťi, 100 g strouhaného sýra

Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a pokapeme octem. Poté vložíme do vymazaného pekáčku. Spaříme a oloupeme rajčata. Do pekáčku přidáme nakrájenou mrkev, květák, rajčata a hrášek. Nepatrně podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut v tr...

Okurky zapečené s masem

Okurky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 5 lžic tuku, 500 g vepřové plece, špetka soli, 2 okurky, 5 lžic hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 hrneček mléka, 3 vejce

Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném tuku na pánvi. Na ní dáme nakrájené plecko, které jsme osolily a dusíme bez podlévání doměkka. 2 okurky oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme semeníky a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce a při...

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4–5 lžic krupicového cukru, 4–5 lžic bílého dezertního vína nebo sherry (nejlepší je Marsala nebo Vin Santo), směs čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky) , několik lístků čerstvé máty, trochu moučkového cukru

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté z...

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor uvařených ve slupce, velká mísa mladých kopřiv, sůl a pepř dle chuti, 3 stroužky česneku, 250 g goudy, 120 g Mozzarelly, 200 ml smetany, olej na vymazáví pekáčku

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kopřivy dáme do cedníku, dobře propláchneme studenou vodou a poté přes cedník spaříme horkou vodou, aby přestaly pálit. Necháme je vychladnout, dobře z nich vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme je na menší...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (kotleta, kýta), 4 plátky šunky, 8 plátků sýra Krolewski zauzený, 4 plátky staročeské slaniny, sůl, mletý černý pepř, 2 rajčata, 1/2 kapie, 1 palice česneku, 1/2 červené cibule, 1 zeleninový bujón, 1 smetana ke šlehání

Vepřové plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý kousek masa dáme 1 plátek šunky a 2 plátky sýra. Rolky pevně stočíme, obalíme slaninou a vložíme do vymazaného pekáčku. Zeleninu očistíme, česnek nakrájíme na plátky, rajčata na dílky, kap...

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 2 sleďi cca 500gr, 300 ml sladké smetany nebo mléka, 3 vejce, 100 g másla, 1 velká cibule, troška rozmarýnu a oregána, sádlo na vymazáni a strouhanka na vysypáni pekáče , sůl, pepř a majoránka podle chuti

Uvarené, olúpané a ochladené zemiaky pokrájame na plátky a navrstvíme do pekáča, ktorý sme vymastili a posypali strúhankou. Olúpané a vymočené slede vo vode pokrájame nadrobno a rozložíme na zemiaky, dáme vrstvu sleďov, ktoré posypeme koreninam...

Topinambury zapečené v bešamelu

Topinambury zapečené v bešamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg topinambur, 500 ml omáčky bešamelové, 80 g parmazánu, 50 g másla, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati

Topinambury oškrabeme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Dobre ich poutierame a opekáme ich na masle niekoľko minút. Potom pekáč potrieme tukom, naplníme ho topinamburami, zalejeme bešamelom, posypemé strúhaným parmezánom, okoreníme, osolime a ...

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 2 kuřecí prsa, 500 g čerstvého baby špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce mléka, 100 g goudy

Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Nejlép...