Roláda ze špenátu
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
316
kalorií
1.0g
cukrů
17.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Špenát podusíme a necháme vychladnout. Potom ho rozšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem, koření a sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme. Upečenou roládu stočíme pevně s vlhkou utěrkou, chvilku necháme (asi 1 min.), roztočíme a srolujeme už bez utěrky. Necháme vychladnout. Na vychladlou roládu natřeme tenkou vrstvu kečupu, poklademe tenké plátky šunky nebo lososa a natřeme náplň. Srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na noc do chladničky. Krájíme na plátky 2 cm silné a podáváme s pečivem a zeleninou.
katka1603126. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.