Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

2936 kalorií
4.0g cukrů
67.0g tuků
147.0g bílkovin


Příprava

Rýži uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě.
Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, které poválíme a opečeme ze všech stran. Osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme lisovaný česnek. Vlijeme protlak, vsypeme fazolky a dusíme cca 10 minut. Vypařuje-li se protlak příliš rychle, můžeme přidat trochu kečupu a podlít trochou vody či bujónu. Po chvilce dušení přidáme sojovou a worcesterskou omáčku, dochutíme majoránkou. Těsně před koncem dodáme ještě nadrobno nakrájenou papriku – výborná je pečená sterilovaná. Vše ještě společně dusíme cca 5 minut, dokud není maso hotové a omáčka pěkně hustá.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

20. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Měla jsem chuť na hovězí a chtěla jsem ho rychle - pro tyto případy tento recept doporučuji.

11. 11. 2012, 12:41

palino
super dobre jedlo

12. 09. 2016, 14:08

hanka
mäso je chutné a šťavnaté

13. 09. 2017, 19:11

katka16031
dobrý recept

02. 10. 2018, 21:20

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.