Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
2936
kalorií
4.0g
cukrů
67.0g
tuků
147.0g
bílkovin
Příprava
Rýži uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě.
Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, které poválíme a opečeme ze všech stran. Osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme lisovaný česnek. Vlijeme protlak, vsypeme fazolky a dusíme cca 10 minut. Vypařuje-li se protlak příliš rychle, můžeme přidat trochu kečupu a podlít trochou vody či bujónu. Po chvilce dušení přidáme sojovou a worcesterskou omáčku, dochutíme majoránkou. Těsně před koncem dodáme ještě nadrobno nakrájenou papriku – výborná je pečená sterilovaná. Vše ještě společně dusíme cca 5 minut, dokud není maso hotové a omáčka pěkně hustá.
20. 05. 2009
Ingredience
- 1 cibule
- 500 g hovězího mletého masa
- 500 g dlouhozrné rýže
- 100 g sterilované či pečené červené papriky
- 200 ml rajčatového protlaku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 hrst fazolek (zelených fazolových lusků)
- 6 stroužků česneku
- troška majoránky
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziAjaja 11. 11. 2012, 13:41
© 2024, Railsformers s.r.o.