Tyrolské ovocné řezy
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
3504
kalorií
4.0g
cukrů
161.0g
tuků
48.0g
bílkovin
Příprava
Ovoce propláchneme vodou, odkapané podle potřeby překrájíme, přidáme mandle, zalijeme rumem, citronovou štávou štávou a necháme nejlépe do druhého dne rozležet. Několik kousků ovoce si schováme na ozdobu. Utřeme do pěny máslo s cukrem a žloutky, vmícháme ovoce i s nálevem, mandle, na kousky nakrájenou čokoládu, mouku promíchanou s práškem do pečiva, skořicí a ml.hřebíčkem. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto dáme do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané koláčové formy nebo pekáčku. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 40-50 minut. Vyklopíme, vychladlý moučník ozdobíme čokoládovou nebo citronovou polevou, kousky ovoce a nakrájíme.
Tomáš Pavelka12. 02. 2010
Ingredience
- 3 ks umletých hřebíčků
- 3 ks vajec
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g cukru moučka
- 140 g másla
- 150 g kandované citrónové a pomerančové kůry
- 100 g rozinek
- 50 g kandovaných třešní
- 50 g mandlí
- 50 g čokolády
- citronová šťáva z 1 plodu
- čokoládová poleva
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- hrubá mouka a máslo na vymazání a vysypání formy
- 5 cl rumu
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.