Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tyrolské ovocné řezy

Tyrolské ovocné řezy

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 50min
Nutriční hodnoty
3504 kalorií 4.0g cukrů 161.0g tuků 48.0g bílkovin

Příprava

Ovoce propláchneme vodou, odkapané podle potřeby překrájíme, přidáme mandle, zalijeme rumem, citronovou štávou štávou a necháme nejlépe do druhého dne rozležet. Několik kousků ovoce si schováme na ozdobu. Utřeme do pěny máslo s cukrem a žloutky, vmícháme ovoce i s nálevem, mandle, na kousky nakrájenou čokoládu, mouku promíchanou s práškem do pečiva, skořicí a ml.hřebíčkem. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto dáme do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané koláčové formy nebo pekáčku. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 40-50 minut. Vyklopíme, vychladlý moučník ozdobíme čokoládovou nebo citronovou polevou, kousky ovoce a nakrájíme.


Tomáš Pavelka

12. 02. 2010, Recept navštíven: 2067x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý recept

14. 04. 2016, 10:00

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne koláčky

07. 01. 2017, 14:50

Přidat komentář
tereza.smrcek
mňamka

tereza.smrcek 21. 02. 2010, 14:21

Facebook komentáře