Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Gulášová polévka

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
1360 kalorií 1.0g cukrů 29.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Maso opereme, zbavíme šlach a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a slaninu. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme slaninu a necháme ji chvilku škvařit, poté přidáme i cibuli, chvíli smažíme a nakonec přidáme mletou papriku. Vše zamícháme. K cibuli přidáme maso, utřený česnek, sůl, trošku pepře, muškátový oříšek a kmín. Maso necháme pražit tak dlouho, dokud nebude měkké, cca 2 hodiny. Nezapomínáme maso podlévat vodou, aby se nepřipálilo. Když už je maso měkké a šťávy málo, přidáme mouku a zbylou šťávu necháme vysmahnout. Do hrnce poté přilijeme vývar. Brambory oloupeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. přidáme majoránku a vaříme dál, až brambory změknou. Osolíme podle chuti a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Místo vývaru z kostí můžeme použít vývar z kostky masoxu anebo pouze vodu. Pro zlepšení chuti můžeme do polévky přidat spolu s brambory i kořenovou zeleninu (mrkev, celer). Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 3519x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
oblíbená polévka, přidávám i sušený libeček
Přidané ingredience: libeček

05. 05. 2014, 05:55

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná

26. 10. 2015, 11:56

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrá a oblúbená guľášová polievka

25. 04. 2016, 09:46

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
mame velmi radi tuto polievku

09. 09. 2016, 12:26

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
polievka je skvelá, robíme často

02. 02. 2017, 12:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
polievka velmi chutná

25. 02. 2017, 12:54

Přidat komentář

Facebook komentáře