Gulášová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso opereme, zbavíme šlach a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a slaninu. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme slaninu a necháme ji chvilku škvařit, poté přidáme i cibuli, chvíli smažíme a nakonec přidáme mletou papriku. Vše zamícháme. K cibuli přidáme maso, utřený česnek, sůl, trošku pepře, muškátový oříšek a kmín. Maso necháme pražit tak dlouho, dokud nebude měkké, cca 2 hodiny. Nezapomínáme maso podlévat vodou, aby se nepřipálilo. Když už je maso měkké a šťávy málo, přidáme mouku a zbylou šťávu necháme vysmahnout. Do hrnce poté přilijeme vývar. Brambory oloupeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. přidáme majoránku a vaříme dál, až brambory změknou. Osolíme podle chuti a můžeme podávat.
Tip k receptu
Místo vývaru z kostí můžeme použít vývar z kostky masoxu anebo pouze vodu. Pro zlepšení chuti můžeme do polévky přidat spolu s brambory i kořenovou zeleninu (mrkev, celer). Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 05. 05. 2014, 07:55