Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cukr krystal

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jehněčí kýty, 50 g arašídů (burské ořechy), 1 ks chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ks cibule, 3 stroužek česneku, 3 lžíce sojové mouky, 1 ks bílku, 5 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžíce vinného octu, 1-2 lžíce soli

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Potom ho ostrým nožom nakrojíme do tvaru mriežky. Plátky mäsa obalíme bielkom vyšľahaným so sójovou múčkou a v horúcom oleji vyprážame asi 2 min...

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks mrkve, 2 ks kedlubny, 1 ks cibule, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička solamylu, 400 ml vody, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka muškátového ořechu

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor,...

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

Červené zelí s kuřecím stehnem na pivu a bramborovými noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce kachního sádla, 1 cibule, 1 sklenice červeného sterilovaného zelí, sůl, pepř, cukr, mouka, voda, 1 a 1/2 balení bramborových noků, 4 kuřecí stehna, 1/4 l černého piva

V hrnci rozehřejeme lžíci kachního sádla (je lepší než vepřové) a osmažíme na něm cibuli do sklovita. Pak vyklopíme sklenici červeného sterilovaného zelí i se šťávou, přisolíme, připepříme, zamícháme a zalijeme trochou vody. Podusíme do měkka. Pod...

Bamberské rohlíčky

Bamberské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 500 ml plnotučného mléka, 20 g droždí (kvasnice), 20 g cukru krystal, 500 g másla

Z mouky, mléka, droždí, soli a cukru vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté ho na 3 hodiny zchladíme v lednici. Máslo si rozválíme, i těsto si rozválíme a placku másla zabalíme do placky těsta. Vyvalíme a přeložíme na třetiny. Nech...

Kulatý koláč na plechu

Kulatý koláč na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 50 g mandlí, 250 ml plnotučného mléka, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krystalu, 60 g hrubé mouky, 25 g Hery, 1 balení vanilkového cukru, 3 ks vejce, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Změklé máslo utřeme s cukrem krupice do pěny. Přidáme i vanilkový cukr a poté postupně zašleháváme vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do vymazané koláčové formy. Na těsto nasype...

Meruňkový džem s mandlemi

Meruňkový džem s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 750 g cukru krystal, 2 ks citrónu, 1 hrst mandlí

Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s polovinou cukru a šťávou z jednoho citrónu. Necháme 2 hodiny uležet, aby meruňky pustily šťávu. Poté meruňky dusíme do měkka – v průběhu přidáme šťávu z druhého citrónu a zbytek cukru. N...

Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg rajčat, 6 lžic koření na bylinkové máslo, 6-8 lžíc cukru krystal

Rajčata oloupeme – během loupání si všímáme, která rajčata jsou měkká a která pevnější. Ta pevnější dáme stranou, měkká rajčata rozdrtíme vidličkou a přidáme mezi ně nasekané bylinky. Do sklenice naskládáme celá i rozmačkaná rajčata tak, abychom...

Meruňkový kompot s peckami

Meruňkový kompot s peckami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 500 g cukru krystal

Meruňky rozpůlíme na půl a vypeckujeme – pecky si ale schováváme, budeme jich tak hrst potřebovat. Meruňky naskládáme do sklenice řezem dolů a do každé sklenice přidáme pro lepší chuť jednu nebo dvě pecky. Cukr svaříme s litrem vody a ještě ho...

Pampeliškový med podle sonizny

Pampeliškový med podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 květů pampelišky lékařské, 2 ks pomeranče, 1 ks citrónu, 1 kg cukru krystalu

Pampelišky zbavíme všech zelených částí a natrháme je do hrnce. Přidáme nakrájené pomeranče – oloupané a zbavené všech bílých částí. Zalijeme litrem vody a 10 minut povaříme. Poté necháme 24 hodin luhovat. Poté přecedíme. Poté přidáme cukr ...

Pečené fazole

Pečené fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 800 g rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 špetka skořice, 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička oregana

Fazole namočíme přes noc do vody. Poté vaříme 50 minut doměkka. Na olivovém oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčatový protlak a pár minut vaříme na mírném plameni. Poté přidáme ostatní ingredience (rajčata oloupeme a ...

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Cuketová pomazánka nejen na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vegety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce chilli omáčky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce worcesterové omáčky, pepř, 3 listy čerstvé šalvěje, 2 lžíce rajčatového protlaku, strouhaný sýr, 1 lžička cukru, 4 krajíčky chleba, 100 g šunky

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, necháme rozvonět a přisypeme na hrubo nastrouhanou cuketu. Po chvíli přidáme ostatní ingredience, kromě šunky a sýra a dusíme asi 20 minut. Pak ke směsi přidáme šunku nakrájenou na ...

Jablečný nákyp

Jablečný nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších jablek, 4 dkg krystalového cukru, 1 sáček skořicového cukru, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic šlehačky (neušlehané), 1 lžíce másla (na vymazání), cukr moučka

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přisypeme krystalový cukr, skořicový cukr, přidáme vejce, strouhanku, šlehačku a všechno dobře promícháme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs do něj vlijeme, uhladíme a upečeme...

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 5 ks brambor, 1 cibule, 1 lžíce pesta, 1 balení sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, troška pepře, 1/2 lžičky cukru krystalu, 2 kuličky nového koření, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce másla, 1 l vody

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, zasypeme cukrem a necháme chvíli restovat. Poté přihodíme kuličky nového koření a bobkový list. Zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájené brambory a necháme asi 20 minut povařit. Pot...

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 1 jarní cibulka, 1/4 lžičky mleté papriky , 7 g soli, 250 g polohrubé mouky, 125 ml polotučného mléka, 1 špetka cukru krystalu, 10 g droždí (kvasnice), 2 vejce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce kmínu, 15 g Mořské soli

Nejprve si připravíme škvarkovou pomazánku. Škvarky rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku na maso. Jarní cibulku nasekáme na jemno a spolu s mletou paprikou vmícháme do škvarků. Osolíme a dáme do lednice vychladit. Mléko zahřejeme a rozmícháme v ně...

Jednoduchý sirup z ostružin

Jednoduchý sirup z ostružin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrnky (čtvrtlitrové) ostružin, 100 ks listů z ostružin, 4 l vody, 3-4 kg cukru krupice, 2 sáčky kyseliny citrónové

Ostružiny a listy omyjeme a dáme do většího hrnce. Zalijeme 4 litry vody a vaříme půl hodiny. Pak přecedíme do čistého hrnce, přidáme cukr a kyselinu citrónovou a povaříme ještě 5 minut. Vypneme a horké plníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem. N...

Cuketa "Bezděk"

Cuketa "Bezděk"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 300 g párků, 1 větší cibule, 2 dcl smetany ke šlehání , 1 dcl rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky , 1 špetka cukru krystalu, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje

Cukety oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu vody a cuketu 5 minut podusíme. Vydušenou šťávu slijeme. Na vyšší pánvi zpěníme do růžova cibulku a přidáme na kostičky nakrájené párky nebo měkký salám....

Hovězí na karamelu a černém pivě

Hovězí na karamelu a černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 250 g slaniny, 300 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 kostka hovězího bujónu, 0,5 l černého piva, 0,5 lžičky chilli, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, špetka soli, 2 lžíce kukuřičného škrobu, špetka pepře, 100 g hub, 100 g cukru krystal

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menš...

Třená bábovka polévaná vínem

Třená bábovka polévaná vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 300 g cukru krystal, 7 ks slepičích vajec, 1 lžička citronové kůry, 200 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Máslo utřeme s cukrem, přidáme oddělené žloutky a vypracujeme robotem hladký krém. Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a strouhanou citronovou kúrou, a směs po částech vmíchejte do žloutkové směsi. Nakonec do třené hmoty zlehka zapracujte u...

Jednoduchý jablkový koláč z listového těsta

Jednoduchý jablkový koláč z listového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 4 lžíce cukru krystal, 5-6 ks jablek, 5 dkg rozinek, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce skořice, 2 lžíce hladké mouky

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Vál posypeme 2 hrstmi hladké mouky a vyválíme z poloviny těsta plát, aby se nám vešel přesně na plech. Pozor - plech nemastíme! Do plechu vtlačené těsto posypeme strouhankou (nebo drcenými piškoty), jablky,...

Limonáda z květů černého bezu

Limonáda z květů černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukru krystal, 3 l vody, 1 citrón, sklenice květ květy bezu černého

Do 5l sklenice vložíme oprané a okapané květy černého bezu a citrón omytý a nakrájený na kolečka bez jadérek. Zalijeme cukrovou vodou (1 kg cukru rozpustíme ve 3 litrech vody) a ponecháme týden až dva na parapetu na sluníčku. Potom obsah skleni...

Zázvorový sirup proti nadýmání

Zázvorový sirup proti nadýmání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g zázvoru, 900 ml destilované voda, 100 ml konzumního lihu (alkoholu), 150 g cukru krystal

Zázvor navlhčíme alkoholem, zalijeme destilovanou vodou a necháme 2 dny odležet. Potom tekutinu prolisujeme, přefiltrujeme a svaříme na hustý sirup s cukrem v poměru 100 g na výtažku na 150 g cukru.

Ruský salát

Ruský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší okurka, 2 menší mrkve, 1 velké jablko, 2 - 3 rajčata, 2 lžíce celerová natě, 1/4 l zakysané smetany, 1 citrón, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce kopru, 1/4 lžička cukru krystal, špetka soli, 1 sklenka odpeckovaných slív

Menší salátovou okurku omyjeme a oloupeme. Rajčata, mrkev, jablko a slívy nakrájíme na tenké nudličky. Omytou celerovou nať hrubě nakrájíme a vše promícháme s kyselou smetanou. Podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a sůl. Vychlazený salát oz...

Jogurtové mléko s okurkou

Jogurtové mléko s okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 1/8 l zakysané smetany, 1 menší salátová okurka, špetka soli, troška cukru krystal, troška pepře, 1 rajče

Bílý jogurt s kyselou smetanou ušleháme v mixéru, přidáme omytou a nastrouhanou salátovou okurku, okořeníme dle chuti a opět šleháme. Podáváme chlazené.

Kokosové kuličky (nepečené cukroví)

Kokosové kuličky (nepečené cukroví)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g ovesných vloček, 15 g kokosové moučky, 35 g cukru krystal, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžíce vody, 30 g rozinek, 2 hrsti kokosové moučky, 1 dcl rumu

Den předem namočte rozinky (bez stopek) do rumu. Pokud nemáte rádi rozinky, můžete tento krok vynechat. Vodu nalijte na cukr a kakao a rovnoměrně zapracujte do změklého másla, ovesných vloček a kokosové moučky. Poté nechte těsto chvíli ztuhnout...

Mrkev a la vischy

Mrkev a la vischy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 2,5 g másla, 6 dcl koňaku, 1 lžička cukru krystal

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, sůl. mrkev a promícháme. Směs necháme chviličku dusit a poté zalijeme koňakem. Hrnec přemístíme do trouby vyhřáté na 150°C a bez míchání necháme dusit p...

stránka: