Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Parmazán/parmezán

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Panini s pestem a parmskou šunkou

Panini s pestem a parmskou šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks bagety, 4 ks papriky (kapie), 7 g soli, 7 g pepře, 200 g parmské šunky, 100 g rukoly, 100 ml olivového oleje, 50 g parmezánu, 20 g slunečnicového semínka, 1 stroužek česneku

Nejprve si připravíme rukolové pesto: rukolu rozmixujeme s olivovým olejem a utřeným česnekem a slunečnicí. Osolíme a opepříme podle chuti, vmícháme strouhaný parmezán. Bagetu rozpůlíme, potřeme pestem, naplníme parmskou šunkou a na kousky nakrá...

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g krůtích prs, 110 ml olivového oleje, 70 g parmezánu, 1,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 1 hrst brusinek, 1 svazek bazalky, 1 hrst vlašských ořechů, 1/2 hrnku kešu ořechů

Připravíme si pesto – ořechy nasekáme nahrubo, dáme do mixéru, přidáme bazalkové listy, sůl a 100 ml olivového oleje. Vše rozmixujeme. Poté přidáme strouhaný parmezán. Krůtí prsa nakrájíme na plát, osolíme a opepříme. Dvě třetiny masa potřeme př...

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 270 g hladké mouky, 70 g cherry rajčátek, 50 g másla, 50 ml olivového oleje, 75 g parmezánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks vejce, 3 lžíce bazalky, 3 lžíce petrželové natě

Brambory uvaříme ve slupce den předem. Druhý den je nastrouháme, smícháme s moukou, trochou soli, vejci a připravíme hladké těsto. Z těsta lžící vykrajujeme nočky, které vaříme v osolené vodě. V pánvi rozpustíme máslo s olejem a přidáme rajčata ...

Řepové rizoto

Řepové rizoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 200 g krátkozrnné rýže, 1 l zeleninového vývaru, 1 ks červené cibule, 100 ml červeného vína, 20 g parmezánu, 1 špetka soli, 2 lžíce olivového oleje

Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Do kastrůlku dejte olej a cibuli a chviličku opékejte, až zesklovatí. Poté přidejte nakrájenou řepu a chvíli opékejte. Nakonec přidejte rýži a také chvíli restujte. Zalij...

Parmezánový quiche s rajčaty

Parmezánový quiche s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 2 ks vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g parmezánu, 300 g rajčat, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bazalky, 3 lžíce ořechového pesta

Křehké těsto rozprostřeme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a pečeme 10 minut na 200 °C. Mezitím smícháme smetanu, vejce, strouhaný parmezán a podle chuti sůl a pepř. Tuto směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 25 minut. S...

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 600 g špenátu, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 700 g lososa, 6 ks vejce, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g parmezánu

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Část jich rozložíme na dno pekáče. Špenát spaříme horkou vodou, pak ihned zchladíme. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme ho krátce na olivovém oleji...

Uzený losos s marinádou z petržele

Uzený losos s marinádou z petržele

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 7 g soli, 7 g pepře, 3 ks jarní cibulky, 2 hrsti petrželové natě, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 60 g parmezánu

Lososa osolíme a opepříme, potřeme ho kořením Rub uzený. Jarní cibulku a jednu hrst petrželky nasekáme a smícháme s olivovým olejem a utřeným česnekem. Touto směsí potřeme lososa. Grilujeme 3 minuty z každé strany za občasného potírání. Podáv...

Kuřecí prsa se zeleninou

Kuřecí prsa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 4 ks jarní cibulky, 20 g kaparů, 40 g parmezánu, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a usmažíme je do zlatova. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a kapary a ještě 5 minut smažíme. Na talíř dáme povařené zelené fazolky, na to kuřecí prsa a zeleninovou směs z pánve a...

Frittata s mořským vlkem

Frittata s mořským vlkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks mořského ďasu, 4 ks jarní cibulky, 8 ks vejce, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kmínu, 100 g hrášku, 30 g parmezánu, 7 g soli, 7 g pepře

Filety z mořského vlka nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Do pánve dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme vejce, jarní cibulku, mořského vlka, hrášek a necháme zatuhnout. Poté posypeme koriandrem, parmezánem, petrželkou a kmínem. Dáme pod...

Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi

Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks cukety, 1 ks citrónu, 2 ks vejce, 300 g šunky, 70 g mandlí, 500 g sýru ricotta, 7 g soli, 7 g pepře, 300 g lasagní, 2 hrst petrželové natě, 3 lžíce parmezánu, 2 lžíce olivového oleje

Cukety nakrájíme na podlouhlé pláty, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kousky. Petrželku a mandle nasekáme a smícháme je se strouhaným parmezánem a nastrouhanou kůrou z citrónu. Ricottu smícháme s vejci, solí a pepřem a jednu lžíci rozetř...

Pesto ze sušených rajčat

Pesto ze sušených rajčat

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 50 g bazalky, 40 g pistácií, 70 g parmezánu, 100 ml olivového oleje, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Sušená rajčata nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme nasekanou bazalku a česnek. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájenou ji přidáme do mixéru. Přidáme také strouhané sýry a nahrubo nasekané pistácie (pár pistácií si necháme vcelku ...

Lilkové lasagne s bulgurem

Lilkové lasagne s bulgurem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bulguru, 1 lžička soli, 7 g pepře, 4 lžíce olivového oleje, 2 ks lilku, 2 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 1/2 ks mrkve, 1 ks červené cibule, 3 ks rajčat, 100 ml bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce parmezánu

Bulgur dáme do misky a zalijeme ho horkou vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad bulgurem. Necháme hodinu bobtnat. Lilek nakrájíme na podélné plátky a osolíme z obou stran. Necháme ho vypotit (trvá to tak 15 minut). Šalotky nakrájíme najemno, mr...

Caesar burgery

Caesar burgery

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 1 ks sardelky (ančovička), 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 1 ks římského salátu, 4 ks housky, 2 ks rajčat, 3 lžíce parmezánu, 3 lžíce řeckého jogurtu, 1 špetka petrželové natě, 500 g krůtích prs, 7 g soli, 7 g pepře

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, parmezán nastrouháme a ančovičky a cibuli nakrájíme na jemno. Česnek utřeme. Smícháme česnek, ančovičku, citronovou šťávu, 2 lží...

Pizza prosciutto e rukola

Pizza prosciutto e rukola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těsta na pizzu, 2-3 ks rajčat, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 150 g mozzarelly, 200 g cherry rajčátek, 150 g parmské šunky, 50 g parmezánu, 2 lžíce olivového oleje, 2 hrsti rukoly

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho rajčatovým základem. Poté přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky, rajčátka na poloviny. Osolíme a opepříme. Pečeme 10 minut na 250 °C. Pot...

Čekankové rizoto s ovčím sýrem

Čekankové rizoto s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 4 lžíce parmezánu, 1 lžička soli, 1 ks šalotky, 100 g ovčího sýru, 320 g kulatozrnné rýže, 200 ml červeného vína, 500 ml drůbežího vývaru, 500 g čekanky štěrbáku (endivie), 150 g másla, 100 ml aceta balsamica, 200 g slaniny

Šalotku nakrájíme na jemno a zpěníme ji na olivovém oleji. Poté přidáme rýži a chvíli restujeme. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Poté přidáme naběračku kuřecího vývaru a nakrájenou čekanku (nejlépe červenou). Dusíme za občasného přilévání výva...

Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 80 g parmezánu, 7 g pepře bílého, 2 stroužky česneku, 12 ks ústřic, 1 hrst petrželové natě, 1 lžička worcesterské omáčky (Worcesterová) omáčka, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1/2 lžičky uzené papriky

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou petrželku. Ústřice otevřeme, potřeme je připravenou směsí a pečeme 10 minut na 220 °C. Podáváme teplé.

Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 300 g špenátu, 250 g sýru ricotta, 100 g másla, 200 g parmezánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička citronové kůry, 4 ks vejce, 1 ks žloutku, 10 listů šalvěje, 1 lžíce olivového oleje

Vejce smícháme s moukou, olivovým olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto (v případě potřeby přidáme vodu). Dáme do lednice na 30 minut. Špenát spaříme horkou vodou a pak hned přelijeme ledovou vodou. Smícháme ho s ricottou, žloutkem, solí, pepř...

Zapečená pražma s bramborami

Zapečená pražma s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 100 ml olivového oleje, 100 g parmezánu, 4 stroužky česneku, 4 kousky pražmy, 1-2 ks chilli papričky, 1 hrst petrželové natě, 7 g soli, 7 g pepře

Pražmu osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osolíme a opepříme. Utřený česnek smícháme s nasekanou petrželkou a olejem. Směsí potřeme dno pekáčku. Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, poté dvě filety pražmy, chilli pa...

Mozzarellové smaženky

Mozzarellové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polenty, 7 g soli, 7 g pepře, 60 g parmezánu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 40 ml plnotučného mléka, 300 g hladké mouky, 200 g mozzarelly, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g másla, 6 listů šalvěje, 1 hrst piniových ořechů

Litr vody přivedeme k varu, přidáme instatní polentu a vaříme 3 minuty. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný parmezán a tymián a necháme zchládnout. Poté přidáme mléko a polovinu mouky a zamícháme. Vytvoříme hladké těsto. Mozzarellu...

Těstovinová rýže s krevetami

Těstovinová rýže s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks cibule, 400 g těstovinové rýže, 500 ml zeleninového vývaru, 400 g krevet, 100 g hrášku, 300 g špenátu, 80 g parmezánu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks jarní cibulky, 1 ks limety

Červenou cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na lžíci oleje. Přidáme těstovinovou rýži a zalijeme vývarem. Podle chuti dosolíme. Povaříme 5 minut. Ve zbylém oleji naložíme nasekanou jarní cibulku, šťávu a kůru z limetky a krevet. Krevety pak r...

Parmezánové rizoto

Parmezánové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2-3 stroužky česneku, 1 ks šalotky, 320 g kulatozrnné rýže, 200 ml bílého vína, 500 ml drůbežího vývaru, 4 lžíce parmezánu, 150 g másla

Česnek rozdrtíme čepelí nože a osmažíme ho na oleji. Poté česnek vyjmeme a na olej dáme na jemno nakrájenou šalotku. Osmažíme ji a přidáme rýži. Restujeme až rýže trochu zprůhlední a zalijeme vínem, které necháme odpařit. Poté přidáme naběračk...

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 4 ks žampionů, 4 ks rajčat, 4 ks bagety, 4 lžíce hořčice z celých semen, 4 listy šalvěje, 40 g parmezánu

Kuřecí prsa podélně překrojíme, abychom získali 4 kusy. Ty osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Ke konci přidáme i žampiony a rajčata nakrájené na plátky. Bagety rozřízneme, potřeme hořčicí, posypeme nasekanou šalvějí, dáme plátek masa, rozdě...

Lasagne ratatouille

Lasagne ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cukety, 1 ks cibule, 1 ks lilku, 1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 ks vejce, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžičky oregana, 1/2 lžičky chilli koření, 220 ml rajčatového pyré, 150 g rajčatového protlaku, 420 g sýru ricotta, 300 g lasagní, 250 g mozzarelly, 75 g parmezánu, 1 špetka muškátového ořechu, 3 lžíce parmezánu

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme hodinu potit. Poté je osušíme a opečeme na pánvi nasucho. Vyjmeme je a na pánev dáme trochu oleje. Do pánve s olejem dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, utřený česnek a papriku nakrájenou n...

Lasagne ratatouille

Lasagne ratatouille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cukety, 1 ks cibule, 1 ks lilku, 1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 ks vejce, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžičky oregana, 1/2 lžičky chilli koření, 220 ml rajčatového pyré, 150 g rajčatového protlaku, 420 g sýru ricotta, 300 g lasagní, 250 g mozzarelly, 75 g parmezánu, 1 špetka muškátového ořechu, 3 lžíce parmezánu

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme hodinu potit. Poté je osušíme a opečeme na pánvi nasucho. Vyjmeme je a na pánev dáme trochu oleje. Do pánve s olejem dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, utřený česnek a papriku nakrájenou n...

stránka: