Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
2608
kalorií
0.0g
cukrů
116.0g
tuků
28.0g
bílkovin
Příprava
Vepřové maso umeleme, smícháme s jedním vejcem, jednou nasekanou cibulí a česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme stranou odležet.
Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a vaříme 20 minut doměkka. V ještě teplých bramborách necháme rozpustit máslo.
Na zelí si opečeme cibuli nakrájenou najemno na oleji, přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny a zasypeme moukou. Ochutíme octem, kmínem, solí a cukrem a dusíme doměkka.
Z masové směsi tvoříme karbanátky, které obalíme ve vejci a strouhance a smažíme je na oleji dozlatova.
Karbanátky podáváme s bramborem a zelím.
Tip k receptu
Místo kedlubnového zelí můžeme použít také kapustu.
sonizna12. 01. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.