Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 248

Ořechová placka

Ořechová placka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček smetany ke šlehání (šlehačky), 2 hrnečky hladké mouky, 4 vejce, 2 hrnečky cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, špetku soli, 1 lžičku citrónové kůry, 13 dkg másla, 4 lžíce vlažného mléka, 20 dkg vlašských ořechů

Ze smetany na šlehání (šlehačky), mouky, vajec, 1 hrnečku cukru, kypřícího prášku do pečiva, citrónové kůry a soli vypracujeme hladké tuhé těsto, které rozložíme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi na 15 minut. Mezitím si...

Banánový rychlý mls

Banánový rychlý mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení piškotů dětských, 2 banány, 1 čokoládovou polevu

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kolečko banánu vložíme mezi 2 piškoty, polijeme čokoládovou polevou a necháme 1-2 hodiny stát.

Špagety s tuňákem

Špagety s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst oliv, 10 dkg uzeného sýru, 1 konzerva tuňáka, 2 lžíce kečupu

Velmi jednoduché a levné jídlo, kterým jsem se živila jako studentka :-) Uvaříme špagety. Malou cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Česnek nakrájíme na malé kousíčky, přidáme k cibuli a chvilku smažíme. Pak přidáme tuňáka (použijte mleté...

Niva v šunce a těstíčku

Niva v šunce a těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 150 g Nivy, 2 vejce, 1 dcl bílého vína, 150 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Nivu nakrájíme na 4 špalíčky a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Rozšleháme vejce s vínem, solí a pepřem. Do směsi zašleháme mouku s práškem do pečiva. Zabalené špalíčky protáhneme těstíčkem a smažíme na rozpáleném tuku z obou stran.

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí klížky, 500 ml červeného vína, 1 brambor, chlebovou kůrku z 1 bochníku, 1 ostravskou klobásu, 1 lžičku hladké mouky, 1 mrkev, 1/2 kořene petržele, 1/4 bulvového celeru, 5 lžiček sladké mleté papriky, sůl, 3 čili papričky, 1/2 lžičky jalovce, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 lžíci rybízové marmelády, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžičku kečupu, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 kuliček pepře

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míc...

Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 2 dcl rostlinného oleje, 5 dcl mléka, 300 g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1,25 l pomerančového džusu, 9 lžic cukru moučky, 80 g škrobové moučky, 125 g másla, 1 pudink vanilkové příchuti, 1-2 sáčky piškotů dětských, 2 lžíce rumu, 1 čokoládovou polevu

Celá vejce ušleháme s cukrem krupice a 1 vanilkovým cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, 2 dcl mléka a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme 10 minut dorůžova v p...

Nastavovaná kaše s pohankou

Nastavovaná kaše s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 1 šálek pohankové lámanky, 100 ml horkého mléka, sůl, 1/4 lžičky mletého kmínu, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 velkou cibuli, 1 lžíci sádla

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Zatímco se vaří brambory, přivedeme v kastrůlku do varu vodu, vsypeme propláchnutou pohankovou lámanku, kastrůlek přiklopíme pokličkou, vypneme zdroj tepla a pohank...

Domácí bejlís

Domácí bejlís

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy kondenzovaného slazeného mléka, 1/2 l rumu, 1/2 mandlového pudinku, 1 mandlové aroma , 1/4 l mléka

Neotevřené plechovky vaříme v hrnci s vodou asi 2 hodiny. Necháme vychladnout. V mléce uvaříme pudink dle návodu na obalu a také ho necháme vychladnout za občasného míchání (na pudinku se nesmí udělat škraloup). V míse rozšleháme kondenzovaná mlé...

Květákový mozeček  trochu jinak

Květákový mozeček trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíci másla, 2 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky kmínu, 3 vejce, pepř, sůl

Květák zbavíme listí, rozdělíme na jednotlivé hlavičky a vaříme 10 minut ve vroucí vodě. Poté vodu slijeme, necháme zchladnout a rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou. Na másle osmažíme strouhanku, přidáme kmín, květák, vejce, sůl, pep...

Bloody Mary

Bloody Mary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl tomatového (rajčatového) džusu, špetka pepře, špetka soli, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, pár kapek citrónové šťávy, 1/2 lžičky cukru moučky, 6 kostek ledu

Do šejkru vlijeme rajčatový (tomatový) džus, přidáme pepř, sůl, Worcesterskou (Worcesterovou) omáčku, citronovou šťávu a cukr. Doplníme ledem a vše dobře protřepeme. Nalíváme do martini skleničky, kterou můžeme ozdobit cherry rajčetem.

Kuřecí se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Kuřecí se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 konzervu sušených rajčat, 6 smetanových sýrů, 1 hrneček sladké smetany, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžičku mleté papriky, 1/2 lžičky provensálského koření, pepř, sůl

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky či nudličky, osmažíme na oleji z rajčat (můžeme nechat v oleji přes noc). Přidáme sušená rajčata, sůl, pepř, červenou papriku a sojovou omáčku. Zvlášť rozpustíme tavený sýr s hořčicí a smetanou. Přidáme provensálské...

Kotlety na hořčici

Kotlety na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vepřových kotlet, 3 cibule, 6 lžiček francouzské hořčice, 6 lžiček hladké mouky, 6 dcl suchého bílého vína, 250 g másla, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, petrželovou nať na ozdobu

Nasekáme cibuli. Kotlety opečeme na směsi másla a oleje asi 15 minut do zlatova. Maso vyjmeme a necháme zezlátnout cibuli. Cibuli vybereme špachtlí, vybereme tuk a místo něho dáme hořčici a rozmícháme mouku. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme a důk...

Kotlety na zelí

Kotlety na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2 ostravské klobásy, 400 g kyselého zelí, 300 g dlouhozrné rýže, 1 hrneček zakysané smetany, sůl, 1 lžíci ztuženého pokrmového tuku

Rýži dáme na pánev, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vodu slijeme. Kotlety naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme a opečeme na lžíci tuku. Zelí dáme do kastrolu, na ně položíme kotlety a ještě tence nakrájenou ...

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených nebo pečených tresek, 2 rohlíky, 2 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíci hladké mouky, pepř, sůl, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/4 lžičky drceného muškátového ořechu, strouhanku na obalení, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce vody

Tresky nasekáme, okořeníme, posolíme, přidáme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky, vejce, 2 lžíce vody a mouky. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Pak ze směsi formujeme karbanátky, k...

Zbojnická pochoutka

Zbojnická pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresek, 200 g slaniny, 2 cibule, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na proužky a mírně rozškvaříme, cibuli najemno rozsekáme a tresku rozkrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme a položíme na přiměřeně velký čtverec alobalu (aby jej bylo možno zabalit jako o...

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 400 g hovězího zadního, 1 lžička namletých čili papriček, 1 rajčatový protlak, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl suchého červeného vína, olej, nať petrželky

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak...

Labužnické kuře

Labužnické kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 sáček kyselého zelí, 1 čabajku, 1-2 lžičky grilovacího koření, sůl, 100 g másla, 100 ml vody

Klobásu umeleme a smícháme se zelím, které jsme dle potřeby propláchli a pokrájeli. Směsí naplníme opláchnuté a vysušené kuře a otvor zašijeme. Osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme na kousek másla. Podlijeme vodou a pečeme 1 hodinu v předeh...

Koňakové kuře

Koňakové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 8 dcl Cognacu, 1 celá husí játra, 120 g sterilovaných žampionů, špetka chilli koření, 5 roztlučených hřebíčků

Čisté kuře podélně rozpůlíme, a uvaříme (dusíme) v 6 dl koňaku. Až bude kuře poloměkké. Potom jednu půlku kuřete naplníme husími játry a posypeme tlučeným hřebíčkem. Druhou půlku naplníme nakrájenými žampióny a posypeme špetkou chilli koření. Obě ...

Indické kuře

Indické kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 hrneček bílého jogurtu, 2 cibule, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky mleté skořice, pepř, 2 bobkové listy, 5 hřebíčků, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce kečupu, sůl

Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Pak na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme trochu muškátu, skořice, pepře, bobkový list a hřebíček. Do toho vložíme kuře i s marinádou a du...

Španělské kuře

Španělské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g šunky, 2 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, pepř, sůl, 150 ml horké vody

Kuře naporcujeme a opečeme ze všech stran na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně nasekaný česnek. Osmahneme jenom krátce, aby česnek nezhořkl a hned přidáme kousíček másla, nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a ...

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

Čínské zázvorové maso

Čínské zázvorové maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 vejce, 1 lžičku máčeného škrobu, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 pórek, 1 malou cibuli, 20 g strouhaného zázvoru, 200 ml hovězího bujónu, 1 lžíce bílého vína, 1/2 lžičky glutamanu sodného, sůl

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem, solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na ...

Debrecínská svíčková

Debrecínská svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 60 g uzeného špeku, 100 g cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 100 ml rajčatového protlaku, 100 g hub, 30 g másla, sůl

Maso odblaníme a osolíme. Polovinu špeku rozkrájíme, rozpustíme a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme mletý kmín, protlak a promícháme. Vložíme maso, trochu podlijeme a v troubě dobře přikryté, dusíme. Mezitím...

Kapr na sladkokyselo

Kapr na sladkokyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 2 lžíce škrobové moučky, 1 malou cibuli, kousek pórku, 3 stroužky česneku, 6 lžic rostlinného oleje, 1 lžíci cukru krupice, 1 kostku zeleninového bujónu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžíce octa, 0,5 dcl bílého suchého vína, 1/2 lžičky mletého zázvoru, bílý pepř, 1 dcl vody

Kapra nakrájíme na nudličky asi 1 x 3 cm, obalíme ve škrobové moučce a osmažíme na pánvi na 4 lžících rozpáleného oleje dokřupava. Hotové nudličky vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Na pánev dáme nový olej a osmažíme cibuli a pórek nakájené na p...

Vánoční skořicové mini muffins

Vánoční skořicové mini muffins

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 hrnečku cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky nového koření, 1 vejce, 1/2 hrnečku sladké smetany, 1-2 másla, 2 větší jablka, 4 lžíce cukru moučky, 1,5 lžičky mleté skořice

Jablka oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme a smícháme s 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžičkou mleté skořice. Ve velké míse smícháme mouku, cukr krupici, prášek do pečení, sůl, muškátový oříšek a mleté nové koření. Dále přidáme lehce našlehané va...

stránka: