Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 251

Fíkové podkovičky

Fíkové podkovičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g perníku na pečení, 120 g sušených fíků, 280 g cukru moučky, 120 g vlašských ořechů, 1/2 lžičky perníkového koření, 6 lžic rumu, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 50 g čokolády na vaření

Perník nastrouháme a fíky umeleme na masovém strojku. 70 g cukru promícháme s perníkem a přidáme fíky, nastrouhané ořechy, perníkové koření, 4 lžíce rumu a citrónovou kůru. Vypracujeme pevné a hladké těsto. Pracovní desku posypeme 30 g cukru a těs...

Pstruh s mandlovými lupínky

Pstruh s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce petrželové natě, sůl, 2 lžíce másla, 100 g mandlí

Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a naplníme petrželovou natí. Mandle si nakrájíme na lupínky a osmahneme na rozpáleném másle. Když jsou mandle opražené, přidáme pstruhy a smažíme z obou stran, dokud maso nezměkne.

Pstruh na smetaně

Pstruh na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 g hladké mouky, 2 lžíce másla, 2 dcl zakysané smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce petrželové natě, sůl

Pstruhy osolíme, obalíme v hladké mouce a urovnáme do pekáčku. Přidáme plátky másla, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 160 °C. Poté zalijeme zakysanou smetanou, kterou jsme rozmíchali s citrónovou šťávou a necháme péci dalších 15 ...

Kapr s petrželovým máslem

Kapr s petrželovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 125 g másla, 7 snítek petrželové natě, pepř, sůl

Máslo utřeme s nadrobno nasekanou petrželovou natí a pepřem. Plátky kapra osolíme a po všech stranách potřeme petrželovým máslem. Vložíme do pekáčku, přidáme zbytek utřeného másla a pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.

Kapr na kari

Kapr na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kari koření, sůl, 400 ml vody

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v chladu uležet. Pak je vložíme do olejem vymazaného pekáčku a pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne. Během pečení podléváme vodou.

Kapr zapečený se sýrem

Kapr zapečený se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 4 vejce, 150 g Eidamu (Edamu), sůl

Plátky kapra osolíme, opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Vložíme do zapékací misky a zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě 40-50 minut dokud maso nezměkne.

Kapr na pivě

Kapr na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 3 dcl světlého piva, 125 g másla, 5 lžic hladké mouky, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Vložíme do pekáče kůží nahoru, zalijeme pivem, poklademe plátky másla a pečeme v předehřáté troubě 40-50 minut do měkka.

Kapr po labužnicku

Kapr po labužnicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapra, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 7 listů petrželové natě, 5 lžic strouhanky, 5 lžic másla, sůl, 1 lžíce křenové hořčice

Kapra očistíme, osolíme a po obou stranách potřeme pastou z křenové a plnotučné hořčice, oleje, prolisovaného česneku a nasekané petrželky. Posypeme strouhankou a necháme minimálně 1 hodinu odležet. Poté kapra poklademe máslem, vložíme do předehřá...

Kapr na paprikách a rajčatech

Kapr na paprikách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 100 g slaniny, 2 papriky, 4 rajčata, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce mleté papriky, pepř, sůl

Plátky kapra osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem, poklademe plátky slaniny, proužky paprik, kolečky rajčat a dáme péci do vyhřáté trouby na 40-50 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťá...

Kapr pečený na zelenině

Kapr pečený na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 2 mrkve, 3 listy celeru, 1 kořen petržele, 2 cibule, 4 lžíce másla, pepř, 1 lžička nového koření, 1 bobkový list, sůl

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené mrkve, celer, petržel a vše osmahneme. Přidáme nové koření, bobkový list a opepříme. Vložíme osolené porce kapra a pečeme 40-50 minut do měkka v předehřáté troubě. Během peč...

Vepřové řízky na jogurtu

Vepřové řízky na jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 500 g brambor, 2 sklenky bílého jogurtu, 2 lžíce másla, pepř, sůl

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle. Plátky masa urovnáme do zapékací misky, přikryjeme plátky syrových brambor, osolíme a zalijeme jogurtem. Pečeme při 180°C 45 minut.

Rážničí bez špejliček

Rážničí bez špejliček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, 2 ostravské klobásy, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 200 g žampionů nebo lesních hub, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky grilovacího koření, 150 ml bílého suchého vína, 2 lžíce rostlinného oleje

Zapékací misku si vymažeme olejem. Maso nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Připravíme si mísu, do které dáme naklepané maso, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na půlkolečka nakrájené cibule, nasekaný česnek a houby, nakrájené na čtv...

Karamelový krém

Karamelový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 2 lžičky želatiny, 0,5 dcl vody

Krupicový cukr rozpustíme na mírném plameni. Polovinu necháme ztuhnout. Do druhé poloviny přilijeme mléko a mícháme, dokud se karamel zcela nerozpustí. Smetanu ke šlehání ušleháme a přidáme mléčno-karamelovou hmotu, moučkový a vanilkový cukr. Ořec...

Čínské nudle

Čínské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kousky kuřecích prsou, 2-3 lžičky sojové omáčky, trochu kořenící směsi gyros, 1-2 špetky soli, 1 balení čínské zeleninové směsi, 1 balení čínských nudlí

Nudle vaříme dle návodu. Maso nakrájíme na malé kousky. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm osmažíme. Až se maso zatáhne tak ho osolíme. Přidáme gyros koření(dle toho jak máte radi),sojovou omáčku a trošku vody. Až je maso mekké, přidáme z...

Tvarohový dort

Tvarohový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg tvarohu, 150 g másla, 160 g cukru moučka, 2 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 250 g piškotů, 1 lžíce rumu, 3 lžíce uvařeného čaje, 200 g jahod

Máslo, tvaroh a moučkový cukr spolu smícháme do pěny. Želatinu rozpustíme ve vlažném mléce a pomalu přidáváme k tvarohu. Do dortové formy ukládáme na dno nahusto piškoty, čaj smícháme s rumem a polovinou směsi pokapeme piškoty. Na piškoty vylijeme...

Rychlý džusový koláč

Rychlý džusový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení vanilkového pudinku, 1,5 l pomerančového džusu, 3 balení šlehačky v prášku, 10 lžic cukru krupice, 1 konzerva ananasu, 1 sáček piškotů, 1 balení medových plátů

Z pudinku, džusu a cukru uvaříme náplň. Polovinu natřeme na pláty a uložíme na ní piškoty a ananas a vše zalijeme zbytkem náplně. Pak ješte vrchní část koláče potřeme šlehačkou.

Margot řezy

Margot řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 dcl polohrubé mouky, 2 dcl cukru krupice, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 dcl rostlinného oleje, 1 dcl mléka, 1 Margot - čokoládu

Margot čokoládu nastrouháme a důkladně smícháme se smetanou, polohrubou moukou, cukrem, olejem, mlékem, vejci, kypřícím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě.

Olejové palačinky s jablky

Olejové palačinky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 2 vejce, špetka soli, 30 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 300 g jablek, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička škrobové moučky

Mléko vyšleháme s olejem a vejci. Přidáme sůl, cukr a mouku. Vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odležet. Z těsta upečeme palačinky. Jablka očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Podlijeme trochou vody a lehce podusíme. Přidáme s...

Klobásový závin

Klobásový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 250 g pórku, 200 g dietní klobásy, 100 g uzeného sýra, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 vejce

Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníka na tloušťku 3 mm. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme nadrobno, osmažíme na kapce oleje, přidáme pepř a rozložíme na vyválené těsto. Posypeme pórkem a dosolíme dle chuti. Boky těsta př...

Dvoubarevný koláč

Dvoubarevný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 vejcí, 180 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 150 g Hery, 0,5 dcl sladké smetany, 3 lžíce kakaa, 1 šálek kokosové moučky, pár lžic jahodové marmelády na dochucení

Mouku promícháme se solí a kypřícím práškem. Bílky ušleháme s polovinou moučkového cukru do pěny a postupně všleháme žloutky. Heru ušleháme s vanilkovým cukrem a zbytkem moučkového cukru. Za stálého míchání přidáváme mouku, pěnu z bílků a smetanu....

Ořechovo-rozinková bábovka

Ořechovo-rozinková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, špetka soli, 20 g droždí (kvasnice), 1 lžíce cukru krystal, 100 ml mléka, 120 g másla, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru moučka, 2 vejce, 50 g rozinek, 2 lžíce rumu, 100 g vlašských ořechů

Mouku smícháme se solí. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, krystalový cukr a vlijeme do mouky. Máslo, vanilkový cukr, cukr moučka vymícháme do pěny a všleháme vejce. Takto připravenou směs smícháme s moukou a vypracujeme těsto. Dáme do teplého mí...

Točený švestkový perník

Točený švestkový perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 6 vajec, 100 g másla, 250 g cukru moučka, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce Sody bikarbóny, 1 lžička mletého hřebíčku, 500 g švestkových povidel, 200 g rozinek, 250 g vlašských ořechů

Z mouky, 5 vajec, změklého másla, moučkového cukru a hřebíčku vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 3 části a dáme na 2 hodiny do chladu. Každou část rozválíme, potřeme povidly, posypeme rozinkami a nasekanými ořechy. Takto upravené těsto stočíme...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Dlabaný dort

Dlabaný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 4 vejce, 150 g čokolády na vaření, 1 lžička skořice, 100 g loupaných mandlí, 100 g strouhanky, 3 lžíce mléka, 50 g Solamylu, 2 lžičky prášku do pečiva, čokoládová poleva, 250 ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky

Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, přidáme kypřící prášek a solamyl. Nakonec mléko a sníh z bílků. Pečeme v dortové formě cca 50 min. na 170°C. Vychladlý d...

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 2 lžíce tekutého medu, šťáva z 1 citrónu, špetka soli, špetka pepře, 2 větvičky rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, přelijeme je medem smíchaným s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut. Pak stehna začneme podlévat výpekem, přidáme rozmarýn a pečeme dalších 10 minut, dokud není maso...

stránka: