Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 259

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Snadné tyčinky

Snadné tyčinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, sůl, 1 vejce

Listové těsto zpracujeme a vyválíme placku 0,5-1 cm silnou. Poté ji rozkrájíme na 2 cm široké a 5 cm dlouhé tyčinky. Tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme 10-15 minut v přede...

Zeleninové rizoto s krevetami

Zeleninové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g oloupaných syrových krevet, sůl, 1 lžíce chilli omáčky, 150 ml bílého vína, 2 rajčata, 150 g dietního salámu

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájený salám a kapie, dokud nezměknou. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a smažíme 3 minuty. Podlijeme vínem, přidám...

Ořechová buchta s polevou a barevnou rýží

Ořechová buchta s polevou a barevnou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 180 g cukru krystalu, 200 g vlašských ořechů, 1 kypřící prášek do pečiva, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 ml mléka, 330 g cukru moučky, 3 vaječné bílky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 hrnečku cukrové rýže barevné

Vejce ušleháme s cukrem krystalem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva, rozemleté vlašské ořechy a vše důkladně zamícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 30-40 minut v předehřáté ...

Mátový koláč

Mátový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 120 g cukru krystalu, 120 g hladké mouky, špetka soli, 5 lžic rostlinného oleje, 5 lžic peprmintového likéru

Bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny. Postupně (na nejnižším stupni rychlosti) přimícháváme žloutky a mouku. Přidáme olej, peprmintový likér a vše důkladně promícháme. Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a peč...

Kokosová bomba

Kokosová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kokosový ořech, 50 ml vodky, 50 ml smetany, 1 lžíce citrónové šťávy

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Kokosový ořech oloupeme, odřízneme vršek a slijeme kokosové mléko. Mléko důkladně promícháme se smetanou, vodkou, citrónovou šťávou a nalijeme zpět do kokosového ořechu. Podáváme s brčkem a lžící.

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 listového těsta, 8 banánů, 1 kg jahod, 750 g želírovacího cukru, 750 ml vody, 4 lžíce kakaa

Z jahod, želírovacího cukru a vody si připravíme jahodový džem (viz související recepty) nebo můžeme použít i kupovaný. Listové těsto zpracujeme a rozválíme na tenkou placku, kterou namažeme jahodovým džemem a posypeme kakaem. Těsto nakrájíme na 8...

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 8 plátků šunky, 3 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl, 8 plátků eidamu (Edamu), 1 lžička nasekané petržele

Kečup důkladně smícháme s 1 lžíci oleje, rozetřeným česnekem a pepřem dle chuti. Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso opepříme, osolíme dle chuti a obalíme hliníkovou fólií (alobalem), kterou jsme p...

Vepřový steak na pepři

Vepřový steak na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžíce pepře čtyř barev, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce hladké mouky, 500 ml vody

Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso osolíme, posypeme pepřem čtyř barev a pokapeme citrónem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a na prudko osmažíme z obou stran dohněda. Podlijeme 200 ml vody...

Pomazánka z nivy

Pomazánka z nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 100 g másla, 100 g Nivy, sůl

Nivu nakrájíme na kousky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, máslo a sůl dle chuti. Vidličkou vše důkladně promícháme do jemné hmoty.

Kaviár na vejcích

Kaviár na vejcích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 balení kaviáru, 8 krajíců bílého nebo tmavého chleba, 4 lžíce olivového oleje, 10 vejcí, 8 listů pažitky na ozdobu, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Vydlabeme žloutky a bíl...

Lívanečky s kaviárem

Lívanečky s kaviárem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 vejce, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce olivového oleje, 1-2 balení kaviáru, 1/2 lžičky cukru krupice, sůl, pepř, 10 stroužků česneku, 500 ml bílého jogurtu

Vejce, mléko, olej, mouku, kypřící prášek, cukr, pepř a sůl dle chuti důkladně promícháme a necháme na 5 minut odpočinout. Těsto nám mezitím nakyne a můžeme smažit lívanečky. Smažíme na rozpáleném oleji v lívanečníku do světle hněda. Poté lívanečk...

Javorová whisky

Javorová whisky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 30 ml vodky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce javorového sirupu, kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Whisky smícháme s vodkou, vlijeme do sklenice a přidáme citrónovou šťávu. Lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme javorový sirup, tím by se neměl ...

Vejce pana krále

Vejce pana krále

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 vejcí, 1-2 tuňákové pasty, 1 balení černého kaviáru, 1 balení červeného kaviáru, trošku libečku na ozdobu

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Poté vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Na každou půlku vejce nastříkáme tuňákovou pastu a doprostřed dáme 1/2 lžičky kaviá...

Černá vdova

Černá vdova

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml rumu, 50 ml červeného vína, 100 ml Kofoly, 1 plátek citrónu, 5 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Do sklenice vlijeme rum, víno a Kofolu. Promícháme, přidáme led a plátek citrónu.

Rohlíčky paní Květy

Rohlíčky paní Květy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hladké mouky, 250 ml mléka, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 1 lžička kmínu, 120 g sádla, špetka soli, 1 vejce

Z vlažného mléka, špetky soli a cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout na 1 hodinu. Poté z těsta vyválíme placku 0,5 cm silnou, kterou nakrájíme na t...

Kuřecí rarášky

Kuřecí rarášky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 150 ml černého piva, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžíce solamylu, 6 kuřecích stehenních řízků, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí řízky očistíme, vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vejce rozšleháme, přidáme pivo, mouku, solamyl, hořčici, worcesterskou omáčku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme do hladkého hustého těsta. Přidáme maso a dáme odležet na 2,...

Green park

Green park

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kostek ledu, 10 ml Curacaa blue, 1 plátek limety na ozdobu, 50 ml tequily, 20 ml citrónové šťávy, 1 lžice cukru krupice

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Hrdlo sklenice přejedeme plátkem limety a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme Curacao blue, citrónovou šťávu, tequilu a promícháme. Nakonec přidáme led a dozdobíme plát...

Křišťálová studánka

Křišťálová studánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml tequily, 20 světlého rumu

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Do sklenice vlijeme tequilu, rum a důkladně promícháme.

Pečený úhoř ve víně

Pečený úhoř ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, 200 ml bílého vína, 50 g másla, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného oregana

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a podélně rozřízneme. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Při pečení maso obracím...

Smažený úhoř

Smažený úhoř

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, sůl, 1 lžička chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 g másla, 1 lžička sezamu, 1 menší pórek, 1 menší cibule, 12 plátků uzeného lososa, 100 g hladké mouky, 1 vejce

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na 5 cm silné kousky. Maso osolíme, posypeme chilli kořením, obalíme ve vejci a lehce v mouce. Na pánvi roztopíme máslo a za stálého obracení smažíme kousky masa, dokud není červené a měkk...

Domácí koblihy

Domácí koblihy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), 150 ml mléka, 50 g cukru moučky, 100 g másla, 250 g 100% tuku (Omegy) na smažení, špetka soli, 440 g švestkových povidel, 1 vejce

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly a vytvarujeme placičky. Doprostřed každé placičky dáme...

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrné rýže, 2 malé cibule, 2 sáčky kari koření, sůl, 1 malá konzerva hrášku, 4 vejce, 4 lžíce oleje

Z rýže, 2 lžic oleje, cibulí, kari a soli připravíme kari rýži (viz související recepty). Mezitím si z vajec připravíme volská oka (viz související recepty). Kapie zbavíme semen, nakrájíme a vmícháme do kari rýže. Přidáme scezený hrášek, necháme p...

Utopenci

Utopenci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 špekáčků, 1,5 l vody, 0,5 l octu, 4 větší cibule, 1/2 lžičky nového koření, 10 g cukru moučky, 6 bobkových listů, 5 lžic rostlinného oleje

Vodu smícháme s octem, přidáme cukr, olej a necháme projít varem. Mezitím špekáčky oloupeme a rozkrojíme na půl. Cibuli nakrájíme na jemno a část vhodíme do sklenice. Přidáme část nového koření, 2 bobkové listy a několik špekáčků. Postup opakujeme...

Tradiční český smažák

Tradiční český smažák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g eidamu (Edamu), 2 vejce, 300 g polohrubé mouky, 50 ml polotučného mléka, 300 g strouhanky, sůl

Eidam (Edam) rozkrojíme na 4 stejně hrubé plátky, které posolíme z obou stran. Plátky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Aby se nám sýr při smažení neroztekl, postup obalování ještě jednou zopakujeme. Při obalován...

stránka: