Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 84

Sádlová očka

Sádlová očka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 100 g sádla, 100 g ovocné marmelády, hrst mandlí

Na vále zpracujeme prosátou mouku, cukr a sádlo na vláčné a tuhé těsto. Z těsta vytváříme stejně velké kuličky a uprostřed každé z nich vytvoříme pomocí konce vařečky dolíček, do kterého dáme trochu pikantní marmelády. Cukroví poklademe na plech v...

Jablečňáky

Jablečňáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších jablek, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, 1 lžíce puding. prášku - vanilkový, troška skořice, olej na smažení

Jablka oloupeme a nastrouháme (nahrubo) do mísy. Přidáme všechny další ingredience a vše zamícháme tak, aby vzniklo těsto polořídké - asi jako na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce vytváříme na pánvi z těsta placičky velikosti dlaně...

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g bulvového celeru, 20 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 20 g hovězího maso , 4 lžičky bílého jogurtu

Mrkev, petržel i celer dobře oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso odblaníme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Vše vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Poté rozmixujeme s bílým jogurtem. Podáváme s čímkoli.

Kotlety v listovém kabátku

Kotlety v listovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 tenké libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, grilovací koření, 2 lžíce kečupu, 1 balení listového těsta, 250 g hlívy ústřičné, lžíce másla, 1 balení Mozzarelly, 1 vejce na potření

Maso naklepeme, osolíme, dost opepříme, posypeme grilovacím kořením a z obou stran potřeme kečupem. Dáme asi 2 hodiny odležet v chladu. Hlívu nakrájíme na nudličky a na lžíci másla osmahneme doměkka. Mozzarellu rozkrájíme na plátky. Těsto rozk...

Jablečné pyré paní hraběnky

Jablečné pyré paní hraběnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 velkých jablek, 1 tyčinka skořice, 4-6 hřebíčků, 1 balení zakysané smetany, hrst rozinek, hrst sušených brusinek, hrst sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka. Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka. Do pyré vmícháme sušené brusinky a rozinky...

Květ Lásky

Květ Lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl banánového džusu, 6 cl mangového džusu, 3 cl ananasového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme banánový džus, mangový džus a ananasový džus. Promícháme a podáváme.

Becherádos

Becherádos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Becherovky, 2 cl Tequily, 1 cl Limetové šťávy, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, tequilu a limetouvou šťávu. Promícháme a podáváme.

Povíkendová pomazánka

Povíkendová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařeného nebo pečeného kuřete, 200 g uzeného masa, 50 g změklého másla, 1 velká kyselá okurka, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce majonézy, špetka soli, špetka pepře

Kuřecí i uzené maso umeleme, dáme do misky, přidáme kyselou okurku, kterou jsme si nastrouhali najemno, přimícháme hodně změklé máslo, hořčici, lžíci majonézy a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo chleba a podáváme se zeleninovo...

Císařský řízek

Císařský řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice (můžou být i kuřecí prsa), 3 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 8 stroužků česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje na osmažení

Rozšleháme vejce a vmícháme postupně další suroviny - obě omáčky, obě hořčice, sůl, pepř, prolisovaný česnek a na závěr Solamyl. Necháme tuto směs asi 10 minut odležet. Mezitím si naklepeme plátky masa a poté je po obou stranách obalujeme ve směsi...

Kuřecí směs s pórkem na smetaně

Kuřecí směs s pórkem na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 pórek, lžíce másla, 2 snítky oregana, 2 snítky estragonu, sůl, špetka bílého pepře, 100 ml bílého vína, 200 ml sladké smetany, lžička Solamylu

Maso nakrájíme na nudličky a dáme restovat do pánve na lžíci másla. K opečenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky a nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Vše ještě orestujeme a pak zalijeme vínem. Po chvíli přilijeme smetanu. V tročce vody...

Blatenské filé

Blatenské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mořské štiky, 1 balení mražené zeleniny, 4 stroužky česneku, pepř, 4 vejce, 200 g Eidamu , 1 dcl piva, sůl

Do pekáčku vysypeme celé balení zeleniny. Poklademe nerozmraženou rybou. Posypeme solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájený česnek, zalijeme 3/4 hrníčkem vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme nepřikryté do té doby, dokud se nevypaří voda. Pot...

Pomeráta

Pomeráta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 cl pomerančového džusu, 4 cl peprmintového likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus a likér. Promícháme a podáváme.

Icefern

Icefern

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Fernetu, 3 cl vaječného likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme fernet a likér. Promícháme a podáváme.

Černý Baron

Černý Baron

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl slivovice, lžička cukru, 2 cl citronové šťávy, sklenka Coca Coly, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nasypeme cukr a nalijeme slivovici, šťávu a dolijeme colou. Promícháme a podáváme.

Mňamka pro děti

Mňamka pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetanového krému (Pribináček), 8 piškotů, 2 nektarinky nebo jiné ovoce, šlehačka ve spreji, cukrářské zdobení

Na dno skleničky dáme smetanový krém, přidáme piškoty, ovoce nakrájené na kousky, šlehačku a dozdobíme cukrářským zdobením.

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1/4 střední dýně hokkaidó, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 4 vepřové kotlety, 2-3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, pár snítek čerstvého tymiánu , pár snítek rozmarýnu, 4 tenké plátky anglické slaniny

Brambory, dýni a všechnu zeleninu oloupáme a nakrájíme na menší špalíky. Vše v míse smícháme, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu. Zeleninovou směs dáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Maso na...

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 2 menší cibule, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, špetka soli

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stra...

Dezert Himaláje s tvarohem

Dezert Himaláje s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 4 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžička citronové kůry, 2 balení jemného tvarohu, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek cukru moučka

Připravíme si mísu. Do mísy dáme 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa a citronovou kůru a vyšleháme do hutné hmoty. Připravíme si druhou mísu a zbylé surovin...

Zapečené ředkve s nádivkou

Zapečené ředkve s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 200 ml mléka, 4 střední černé nebo bílé ředkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200 g uzeného masa, 1-2 lžíce nasekané petržele, 2 vejce, špetka pepře, špetka soli

Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Ředkve omyjeme, očistíme a v rendlíku s osolenou vodou rychle přivedeme k varu, stlumíme a vaříme asi 15 minut. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Příčně rozpůlíme a vydlabeme. Okraj...

Salát ze špenátových listů

Salát ze špenátových listů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špenátových listů, 100 g ledového salátu, 1 vetší nebo 2 menší mrkve, 1 avokádo, 1-2 okurky, 10 cherry rajčat, 100 g černých oliv, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce limetové šťávy, sůl, pepř

Omyjeme salát, špenát, rajčata, okurku a mrkve. Do velké mísy natrháme listy špenátu a ledového salátu. Nekrájíme je nožem, všechny vitamíny by se znehodnotily. Nastrouháme oloupanou mrkev a salát posypeme na kostičky nakrájenou okurkou a půlkami ...

Makové řezy

Makové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 60 g + 3 lžíce cukru moučka, 125 g Hery, 2 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 100 g máku, 600 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 80 g kandovaného ovoce, hrst piškotových drobečků, 1/2 sklenky meruňkového džemu, 2 lžíce rumu

Vypracujeme těsto z mouky, 60 g cukru, Hery, 1 vejce, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto dáme na chvíli odpočinout do chladu. Mák si umeleme, přelijeme ho 100 ml vařícího mléka, promícháme a odložíme stranou. Z 500 ml mléka, pudinkového práš...

Bramborák plněný liškovou směsí

Bramborák plněný liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1-2 vejce, 100 ml piva, asi 4 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, špetka drceného kmínu, talířek lišek , 1 červená paprika , 2 zralá rajčata, 1 malá cibule, 2 lžíce Worcesterové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, olej

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme pivo, vejce, mouku, 2 stroužky rozmačkaného česneku, majoránku, kmín a sůl a vymícháme těsto na bramborák. Postupně upečeme na oleji 4 velké bramboráky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme očištěné lišky,...

Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 800 g brambor, talířek hub, 1 velká cibule, 2 lžíce sádla, drcený kmín, sůl, troška nasekané petrželky

Oloupané brambory pokrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a dáme vařit doměkka. Houby nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno. Zatímco se brambory vaří, do pánve dáme rozehřát lžíci sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Hotovou zlatavou cibuli si ...

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovice nakrájené na plátky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g žampionů, 1 lžíce hořčice z celých semen, 50 ml zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce včelího medu, 4 malé mrkvičky, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky masa lehce naklepané klouby prstů, osolené, opepřené. Opečte je z obou stran dohněda, asi 8 minut. Maso vyjměte z pánve na talíř, do pánve přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a plátky česneku. Smažte 4...

Kapustové karbanátky speciál

Kapustové karbanátky speciál

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká hlávka kapusty, 1 velká či 2 menší cibule, 30 dkg uzeného masa, 15 dkg anglické slaniny, 1 vejce, 1 rohlík, 1 dcl mléka, 15 dkg másla, 3 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžičky umletého pepře - barevný, 2 lžíce soli, 1 lžíce kmínu mletého

Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu. V míse rozšleháme vajíčka se změklým másl...

stránka: