Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 41

Závitky s gorgonzolou

Závitky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků šunky, 250 g Gorgonzoly, příp. plísňového sýra, 70 g vlašských ořechů, 60 ml smetany, 2 lžíce majonézy, 16 listů hlávkového salátu

Salátové listy velmi krátce spaříme a necháme oschnout. Omáčku (krémovou) připravíme z nastrouhaného sýru, ořechů, majonézy, smetany a osolíme. Na plátky šunky poklademe salát, rozetřeme omáčku a zarolujeme. Trubičky rozřízneme na půl a klademe na...

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Křehoučký ovocný mřížovník

Křehoučký ovocný mřížovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 150 g Hery, 3 vejce, 700 ml mléka, 100 g cukru moučky, špetka soli, 150 dkg míchaného ovoce z konzervy /jahody, meruňky, ananás/, 2 lžíce mletých piškot dětských, 1 hrst mletých vlašských ořechů, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 lžíce cukru krystal

Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, 2 vajcia, 200 ml mlieka a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými pišk...

Kuřecí nudličky s nivou

Kuřecí nudličky s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžička mletého pepře, sůl, 2 hrnečky škrobové moučky, 30 ml slunečnicového oleje, 150 g Nivy, 1 lžíce Worcesterské omáčky

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, smícháme se škrobou moučkou a prudce osmahneme. Zakapeme worchsterovou omáčkou a lehce podlijemem vodou. Do měkkého masa přidáme nastrouhanou nivu a podáváme nejlépe s pečenými brambory.

Jednoduchý krémeš

Jednoduchý krémeš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 150 g cukru krystal, 7 bílků, 2 sáčky pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru, 400 ml vody, 150 g čokoládové polevy

Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a upečieme na vodou navlhčenom plechu zo spodnej strany. Z bielkov a 100 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Z vody, zvyšného cukru, vanilky a vanilkových práškov /Zlatý klas/ uvaríme puding. Ešte horúci puding všľa...

Kuře na citrónu a medu

Kuře na citrónu a medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce včelího medu, 2 citróny, pepř, sůl

Kuřecí prsa omyjeme a rozložíme do zapékací nádoby. Připravíme si marinádu z medu, jemně trouhané kůry ze dvou citrónů a šťávy z jednoho, soli a pepře. Marinádu nalijeme na maso a to v ní několikrát důkladně obalíme. Pečeme asi 20 minut, poté maso...

Slimáčky se sýrem

Slimáčky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 g Hery, 20 g droždí (kvasnice), 100 ml mléka, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 100 g uzeného sýra, 1 vejce

Z múky, tuku, soli, 60 g strúhaného syra a kvásku pripravíme cesto, ktoré necháme chvíľu kysnúť. Potom cesto rozdelíme na 6 bochníčkov, každý bochníček vyvaľkáme na kruh a ten radlíkom nakrájame na 16 dielov. Každý diel zvinieme, preložíme na plec...

Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, 2 lžíce medu, 1 lžíce grilovacího koření

Stehýnka opláchneme, osolíme, potřeme medem a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáčku a podlijeme vodou a pomalu pečeme, dokud stehýnka nezezlátnou. Často podléváme.

Kuřecí prsa Florida

Kuřecí prsa Florida

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou-řízků, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, mandarinky

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Maso prudce opečeme. Jednotlivé porce dáme na talíř. Na každý plátek dáme šunku, pár kousků mandarinky, přikryjeme plátkem sýru a dáme zapéct do mikrovlnky.

Plněné chlebánky z žitné mouky

Plněné chlebánky z žitné mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 50 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 300 g žitné celozrnné mouky, 200 g hladké mouky, 2 lžičky cukru krupice, 1 balení sušeného droždí , 2 lžíce sezamu, 2 lžíce lněného semínka, 1 lžíce hrubozrnné soli, 2 lžíce rostlinného oleje, 250 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžičky chlebového koření

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program těsto. Než program skončí a těsto vykyne, připravíme si náplń: Slaninu nakrájíme na centimetrové kostičky, cibul...

Svíčková plněná klobásou

Svíčková plněná klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vepřové svíčkové, 3 domácí klobásy, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 špetky kmínu

Maso omyjeme, nařežeme, jemně naklepeme, do středu uložíme klobásu, zavineme, upevníme nití, posypeme solí, pepřem a kmínem. Uložíme do tukem vymazaného pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě upečeme. Během pečení podléváme vodou....

Karpatská roštěnka

Karpatská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěnky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce rostlinného oleje, 40 g uzené slaniny, 100 g cibule, 50 g rajčatového protlaku, 100 g žampionů, 100 ml červeného vína

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a jemně po okraji nařežeme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme z obou stran a přeložíme na talíř. Do výpěku přidáme kostičky slaniny i plátky cibule. Chvíli pražíme a přidáme rajčatový pro...

Dobošovy řezy

Dobošovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 500 g cukru moučky, 3 vejce, 475 g másla, 1 prášek do pečiva, 1050 ml mléka, 120 g škrobové moučky, 2 vanilkové cukry, 100 g čokolády na vaření, 150 g čokoládové polevy

V 150 ml mlieka rozmiešame celé vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a 300 g práškového cukru, pridáme vajcia a na kúsky nakrájané 100 g masla a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 6 častí a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty ...

Jehněčí roláda s hráškem

Jehněčí roláda s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 150 g šunky, 100 g hrášku, 50 g čerstvých oliv, 1 vejce, 1 cibule, olivový olej, sůl, pepř, rozmarýn

Jehněčí maso upravíme na plát, na kostičky nakrájenou šunku orestujeme s cibulí na oleji,přidáme hrášek,nakrájené olivy a vejce.Dáme na maso,srolujeme a svážeme.Pečeme asi 40 minut na másle a rozmarýnu.Maso opatrně otáčíme a podléváme.Výborná příl...

Jehněčí řízky

Jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýta (4 plátky), 50 g másla, 50 ml Borovičky, 2 vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení, pepř, sůl

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na másle, poté dusíme za občasného podlévání vodou a borovičkou. Necháme vychladnout a studené řízky obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance - muže být i chleba a smažíme na oleji. Podáváme s vařenými...

Něco lehkého

Něco lehkého

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 20 dkg šunky, 20 dkg vlašského salátu, 20 dkg bramborového salátu, 2 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 0,5 l vody

Z vody, cukru a octu uděláme nálev. Salát rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a namočíme cca na 30 minut do připraveného nálevu. Vlašský a bramborový salát smícháme dohromady v misce a na talíř připravíme plátky šunky. Vyjmeme jednotlivé listy...

Plněné ledvinky

Plněné ledvinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vepřových ledvinek, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 4 plátky šunky, 2 plátky sýra, 1 paprika, 1 ostravská klobása, 2 žampiony, 1 cibule, 1 lžíce sojové omáčky

Ledvinky po délce nakrojíme tak, abychom dobře vykrojili žilky. Vznikne plát masa, který v několika vodách důkladně propláchneme a na 20 minut vložíme do mléka. Znovu ledvinky opláchneme, osušíme, rozložíme na prkénko, každý plát natřeme hořčicí, ...

Buchta všehochuť

Buchta všehochuť

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 0,5 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 200 g Nutely, 1 konzerva jahod, 200 g snehových pusinek, 1 banánový pudinkový prášek

Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Řádně promícháme. Přidáme olej, vejce a mléko, promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme dokud není zlatavá barvička asi 30 minut. Ještě teplou potřeme nutellou...

Zajíc na houbách

Zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zajíc, 4 plátky slaniny, 1 cibule, 1 hrnek nasekaných hub, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, drcený kmín, sůl, pepř

Zajíce rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, houby, vše opečeme, posypeme kmínem, podlijeme masovým vývarem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Nakonec ...

Mandlová prsíčka

Mandlová prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 lžíce oloupaných mandlí nakrájených na nudličky, 1 větší cibule, kari koření, sůl, slunečnicový olej

Maso naklepeme, osolíme, poprášíme kari a potřeme nastrouhanou cibulí. Plátky masa po jedné straně opečeme na pánvi, kterou jsme lehce potřeli slunečnicovým olejem. Pak prsíčka položíme opečenou stranou na alobal, posypeme mandlemi, dobře je zabal...

Marinovaný králik

Marinovaný králik

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks divokého králíka, 200 ml rostlinného oleje, 200 ml vody, 2 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1/4 lžička mleté pálivé papriky , 1/2 lžíce soli, 1/4 lžičky pepře

Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme. Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chla...

Bažant se slaninou

Bažant se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 60 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, nové koření, pepř, sůl, drůbeží bujón na podlévání

Očištěného bažanta osolíme a prošpikujeme slaninou. Svážeme stehýnka a na cibulce opečeme slaninu a dáme opéct bažanta. Podléváme vývarem a na závěr přidáme lžíci másla a pečeme v troubě asi hodinu.

Bujon z Vodňan

Bujon z Vodňan

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybích hlav a odřezků, 150 g kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 10 semínek koriandru, 3 žloutky, sůl

Nahrubo nastrouhanou zeleninu prudce osmahneme bez tuku. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme hlavy a odřezky z ryb, cibuli, česnek a vaříme cca 20 minut. Pak vývar přecedíme, osolíme dle chuti a do vývaru rozšleháme syrové žloutky. Hned podáváme.

Malé chutné překvapení

Malé chutné překvapení

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřových kotlet, 6 plátků sendvičové šunky, 6 plátků slaniny, 180 g tvrdého sýra, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 6 kousků másla

Plátky masa umyjeme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán, potom teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, preložíme ho do zapek...

Jemné kynuté rohlíky

Jemné kynuté rohlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 0,5 l mléka, 50 g droždí (kvasnice), 2 vejce, 5 lžic cukru krystal, 0,5 lžičky soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 dcl rostlinného oleje

Z trochy mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Múku preosejeme, primiešame kvások, 1 vajce, zvyšné vlažné mlieko s rozpusteným cukrom, soľ, prášok do pečiva a olej. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nak...

stránka: