Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 44

Krabí rizoto s ovocem

Krabí rizoto s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krabích tyčinek, 250 g krátkozrnné rýže, 2 velká manga, 1 lžíce rostlinného oleje, 150 g kokosového ořechu, 1 sklenka ovocného ananasového kompotu

Rýži uvaříme ve vodě se šťávou z kompotu. Na oleji osmahneme nakrájené tyčinky, promícháme s rýží, nakrájeným mangem a ananasem a dáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným kokosem a necháme cca 15 minut zapéct.

Ananasový dort

Ananasový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1,5 hrnečku cukru krystal, 2 ks vajec, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 větší ananasový kompot (asi 600g), mleté mandle, oříšky nebo čokoládu, asi 4 lžíce ovocné marmelády, Krém: 2 balení pomazánkového másla, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru do pudinku, 3 lžíce vaječného likéru

Nejprve si rozmixujeme ananasový kompot i se šťávou (pár kousků si necháme na ozdobu), vlijeme jej do mísy, přidáme ostatní suroviny a řádně zamícháme. Dortovou formu si vymažeme dobře máslem a vysypeme polohrubou moukou. Nalijeme do ní těsto a dá...

Steak texas

Steak texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, olej, máslo, koření Texas steak

Maso naklepeme, okořeníme kořením Rossk - Texas steak. Nejprve maso zprudka opečeme na oleji - asi tak 2 minuty z každé strany, pak zvolna dohotovíme - asi 8 minut, těsně před dohotovením přidáme lžičku másla na zjemnění šťávy. Servírujeme s opeče...

Žraločí steak vodníka Česílka

Žraločí steak vodníka Česílka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky žraloka, 1 citrón, špetka citronového pepře, špetka soli, 1 jarní cibulka, trocha sezamu

Žraločí maso si necháme rozmrazit a poté dáme do misky citronové šťávy na chvíli odležet, aby maso získalo delikátní citronovou chuť. Steaky popepříme a dáme péci na rozpálenou pánev. Pečeme, dokud steak není zlatavý za občasného polévání citronov...

Tvarohový koláč kamarádky Katky

Tvarohový koláč kamarádky Katky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 450 g polohrubé mouky, 300 g Hery, 3 lžíce cukru moučka, 3 žloutky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 3 lžíce rumu, Náplň: 500 g tučného tvarohu, 5 lžic cukru moučka, 2 žloutky, 1 sáček pudinkového prášku, 50 g Hery, 5 bílků - na sníh

Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame, rozdelíme na dve časti. Obidve časti vyvalkame. Medzi ne urobíme tvarohovú náplň: 500g tvarohu, 5PL cukru, 2 žĺtky, 1 vanilkový puding, 50g hery, sneh z 5 bielkov. Na plech dáme prvú časť cesta, n...

Papriky zapečené s balkánskou směsí

Papriky zapečené s balkánskou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 červené masité papriky (kapie), 1/2 žluté papriky (kapie), 200 g balkánského sýra, 100 g anglické slaniny, 2 jarní cibulky, 1 balení zakysané smetany, 1-2 lžičky pepře, 1 lžíce rostlinného oleje, 2-3 lžičky koření Texas steak

Nejdříve připravíme balkánskou směs: balkánský sýr, anglickou slaninu a půlku žluté papriky nakrájíme na malé kostičky, jarní cibulky nasekáme nadrobno i s natí. Vše dáme do misky, opepříme, přidáme koření Texas steak a nakonec spojíme se zakysano...

Bratislavská kotleta

Bratislavská kotleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kotlety, 1 velká cibule, 2 lžíce rostlinného oleje (může být řepkový), 2 kostky hovězího bujónu, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 lžíce hrášku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 lžíce octa, 1 sterilovaná okurka, 2 l vody, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 3-5 dcl plnotučného mléka

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na plátky nakrájenou kotletu, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme vodu, hovězí bujóny, mrkev nakrájenou na kostky, celer nakrájený na kostky a hrášek. Vaříme cca 2h, dokud m...

Jemneho kotlety

Jemneho kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, troška česnekové drťi (Rossk), 100 ml olivového oleje, 1 lžička bazalkového pesta, 3 velmi tence nakrájená rajčata, špetka soli

Vepřové kotlety omyjeme a nemusíme naklepávat. Naložíme je do směsi olivového oleje a česnekové drti (dle chuti si přidejte, kolik máte rádi) cca na 2 hodiny. Pak je trošku nasolíme a zprudka osmahneme na pánvi. Poté ztlumíme oheň a podusíme cca 1...

Kapr dušený na víně

Kapr dušený na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 30 g másla, 3 lžíce oleje, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2 cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, 1/2 sklenky smetany, 1 žloutek, citronová šťáva, bobkový list, 2 kuličky pepře, sůl

Očištěné porce kapra osušíme utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na másle a na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme koření a osolené porce kapra a pomalu je opečeme po obou stranách. Přilijeme víno a několik lž...

Torti s rajčatovou omáčkou, sojovým masem a parmazánem

Torti s rajčatovou omáčkou, sojovým masem a parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g těstovin(torti), 2 rajčata, půl papriky, 50 g sojového masa(granulátu), 100 ml rajčatového protlaku, trocha bílého vína, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička oregana, 1 cibule, 2 stroužky česneku, trocha olivového oleje, 1 lžíce parmazánu/parmezánu

Těstoviny si uvaříme al dente a zakápneme trochou olivového oleje. Na pánvi si osmahneme cibulku, přidáme předem uvařený sojový granulát a na kostičky nakrájená rajčata a papriku. Okořeníme solí, pepřem a oreganem a necháme chvíli smažit. Zalij...

Panganius na grilu se sýrovou omáčkou

Panganius na grilu se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé (Panganius), 1 lžička mletého kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 l mléka, 15 dkg Nivy, 2 balení taveného sýra - větší obdélníkové, 1 lžička bazalky

Plátky rybího filé posolíme, pokmínujeme a ugrilujeme či opečeme na pánvi. Do mléka rozmělníme tavený sýr, nastrouháme Nivu a přivedeme k varu. Když se sýr řádně rozvaří, zahustíme hotovou bílou jíškou, případně dosolíme, ale to záleží na množ...

Vepřové kotlety Texas

Vepřové kotlety Texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 1/2 sáčku grilovacího koření Texas Kotányi, 50 ml oleje, 2 avokáda, 2 hrušky, 1 ml citronové šťávy

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme čistou utěrkou a po obou stranách lehce naklepeme. Směs koření promícháme s olejem a vzniklou marinádou přelijeme kotlety. Pak je necháme aspoň 60 minut odležet v chladu. Marinované maso položíme na olejem potřený ...

Kapr na chlebu

Kapr na chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

starší patku chleba, 3 kg kapra, máslo, voda, 3 stroužky česneku, sůl, Vegeta, 2 dcl bílého vína

Kapra vykucháme, osolíme i vevnitř, posypeme vegetou, vyložíme plátky česneku a celého posadíme na patku chleba. Lehce podlijeme, poklademe plátky másla a pečeme. Zhruba v polovině pečení podlijeme 2dl vína a dopečeme. Kapr se nám po upečení při n...

Králík v cibulovém obalu

Králík v cibulovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks králíka, cibule hmotnostně stejně jako váží králík, slanina na obalení králíka, máslo, voda, sůl, 2 dcl bílého vína, česnek

Králíka očistíme, osolíme, zabalíme do slaniny(zůstane šťavnatý), poklademe plátky česneku, plátky másla, lehce podlijeme a zasypeme cibulí(mraky cibule, alespoň tolik, co králíka). Dáme péci a 20 minut před dopečením podlijeme vínem. Nemusíme zah...

Americký salát

Americký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařeného uzeného hovězího jazyka, 150 g šunky, 2 ks sleďů bez nálevu, 5 ks sterilovaných okurek, 100 g Eidamu (Edam), 100 g nakládaných hub/hříbků, 200 g uvařených brambor, 6 lžic majonézy

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme majonézu a lehce promícháme.

Rokfórovo-nivová pěna

Rokfórovo-nivová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg másla, 15 dkg roquefortu (rokfóru), 15 dkg Nivy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), petrželka

Máslo utřeme se sýrem. Pak do sýra zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Pěnu ozdobně stříkáme na chlebíčkovou veku a zdobíme petrželkou.

Vepřové závitky s chutí Itálie

Vepřové závitky s chutí Itálie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 lžíce bazalkového pesta, 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, 1 balení Mozzarelly (1 kulička), 50-100 ml bílého vína, 150 ml sladké smetany, 80 g Nivy, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce rostlinného oleje

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a...

Bezinkový likér s vodkou

Bezinkový likér s vodkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l šťávy z černého bezu, 700 g cukru krupice, 2 tyčinky celé skořice, 10 ks hřebíčku, 1 lžíce citronové kůry, 1 l vodky, 2 ks badyánu

Z bezinek si musíme připravit 2 litry čisté šťávy. Vyrobíme ji buď v odšťavňovači nebo vymačkáme bezinky v čistém kusu látky (třeba v utěrce). Šťávu dáme do hrnce, přidáme cukr a všechno koření a vaříme pomalým varem asi 20 minut. Vařenou šťávu ...

Dort s tvarohem, šlehačkou a jahodami

Dort s tvarohem, šlehačkou a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 100 g vody, 100 g oleje, 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru krystal, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 1 lžíce kakaa (kvalitního), Náplň: 1 balení šlehačky nebo Ramy Cremefine na šlehání, 250 g nízkotučného tvarohu, 1 a půl lžíce kakaa, pralinky na ozdobu, trubičky oplatkové na ozdobu, hrubá mouka a tuk na vymazání a vysypání formy

Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme olej, vodu a rozšleháme v napěněnou hmotu. Přidáme cukr, přesátou mouku s práškem do pečiva, vanilk. cukr. Vše promícháme a nakonec spojíme s našleh...

Opečené chobotničky

Opečené chobotničky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 1 cibule, rostlinný olej, sůl, pepř, 500 g chobotniček

Chobotničky opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody. Oškrábeme brambory, nakrájíme je na měsíčky a vložíme na dno pekáče. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a proložíme s ní brambory. Brambory a cibuli v pekáči zalijeme rostlinným olejem...

Kebab

Kebab

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopové panenky, 400 g mletého masa, česnek, 2 ks feferonek, olivový olej, mletá pálivá paprika , cibule, tymián, sůl, pepř

Skopovou panenku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme je k masu. Přilijeme 3 lžíce olivového oleje a opepříme. Vše promícháme a až do grilování necháme uležet. Mleté maso vložíme do mísy, nastrouháme k němu cibu...

Maharadža

Maharadža

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl pomerančové zmrzliny, 1 kompotovaná hruška, 20 g brusinek, 1 cl alaše, 1 cl třešňovice, 30 g smetany ke šlehání (šlehačky), 20 g makronek (macaron)

Na pomerančovou zmrzlinu v poháru položíme kompotovou hrušku a pokapeme ji alašem. Brusinky rozmícháme s třešňovicí a naléváme kolem okraje poháru. Shora ozdobíme šlehanou smetanou a makronkami.

Bezinkové liquere

Bezinkové liquere

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 l černého bezu, 1 l vody, 1 kg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl silné černé kávy, 0,5 l rumu

Černý bez obereme na jednotlivé kuličky, které vlijeme do vody a vaříme 15 - 2O minut. Po uvaření šťávu scedíme, přisypeme krystalový cukr. Znovu vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme vanilkový cukr a kávu. Když je vše hotovo, necháme zchládnou...

Polévka se švestkami

Polévka se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 petržel (kořen i nať), 1 cibule, 2 ks vajec, 250 g sušených švestek, 230 g hladké mouky, 200 g smetany, 40 g másla, ocet, sůl

Švestky namočíme na několik hodin do teplé vody. Maso nakrájíme na kousky, osmažíme na oleji. Kostičky cibule, nastrouhanou mrkev a petržel dáme na olej, když vyndáme maso. Zalijeme 2,5 l vody, dáme zpět maso a vaříme. Z mouky, másla a vejce vytvo...

Čekankový salát s ricottou

Čekankový salát s ricottou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g čekanky, 250 g žampionů, 150 g pórku, 3 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic dýňového oleje, 250 g sýru riccota, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oregana

Čekanku rozebereme na listy, hořké části odkrojíme. Žampióny nakrájíme najemno. Prstýnky póru asi 2 minuty povaříme a na sítu přelijeme studenou vodou. Houby a zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdro...

stránka: