Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 47

Grog

Grog

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl rumu, 1 - 2 lžičky cukru krupice, 2 ks hřebíčku, 1 kousek skořice, 1 plátek citrónu

Asi 100 ml vody přivedeme k varu, přidáme skořici, přisypeme cukr, rozmícháme a necháme asi 5minut stát. Vylovíme koření a vodu znovu přivedeme k varu. Do skleničky nalijeme rum (lze použít i griotku), přidáme plátek citronu a zalijeme aromaticko...

Polévka z kokosu

Polévka z kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml kokosového mléka, 1 ks zázvoru, 1 ks citrónu, 2 lžíce chilli omáčky, 2 ks chilli papriček, 250 g lososa, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, 2 lžíce omáčky Thai Pride (rybí omáčky)

V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájeného lososa a na plátky nakrájený zázvor. Když je losos měkký, přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku, chilli omáčku, celé chilli papriky a vaříme cca 15 minut. Když je polévka...

Kokosové řezy s ořechovou náplní

Kokosové řezy s ořechovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks bílků, 300 g moučkového cukru, 180 g polohrubé mouky, 1 balení kokosové moučky, 300 g mletých vlašských ořechů, 5 lžic mléka, 250 g másla, 4 lžíce moučkového cukru na náplň, 2 balení vanilkového cukru, 1 balení čokolády na vaření, 70 g másla

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr moučkový a pořádně vyšleháme. Poté vmícháme kokosovou moučku, polohrubou mouku. Vymažeme si tukem a vysypeme moukou plech a toto těsto nalijeme na plech a dáme péct. Pečeme při 180 °C, cca 20 minut. Když j...

Krevetová rýže

Krevetová rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže basmati, 1 balení krevet, 1 ks pórku, 1 hrst čínských hub, 1 hrst lusků cukrového hrášku, 1 hrst bambusových výhonků, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce rostlinného oleje

Rýži dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krevety, bílou část pórku, nakrájenou na nudličky, předem namočené čínské houby, pokrájené na menší kousky, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a vše krátce restujeme, zelenina...

Krůtí směs po uzenářsku

Krůtí směs po uzenářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g uzeného masa, 1 ks domácí klobásy, 200 g žampiónů, 1 velká cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky včelího medu, 1 ks jarní cibulky

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu. Zatím si nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme...

Silvestrovská obložená mísa

Silvestrovská obložená mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vlašského salátu, 10 dkg šunky, 10 dkg debrecínky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg poličanu, 10 dkg čabajkového salámu, 3 vejce uvařená natvrdo, sterilované okurky, nakládaná kapie na nudličky

Doprostřed oválné (ale i jiné) servírovací mísy dáme vlašský salát a vytvarujeme jej podle tvaru mísy. Pak kolem něj a do něj postupně dáváme další suroviny, které stáčíme do kornoutků. Jejich řazení je na naší fantazii, využíváme barevných efektů...

Rejnok na másle

Rejnok na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rejnoka, 1 ks cibule, 6 kuliček pepře, troška petrželky, špetka soli, 4 lžíce másla, 2 lžíce octa, 1 lžíce kaparů

Rejnoka dáme do hrnce, vlijeme vodu, přidáme plátek cibule, trošku petrželky, osolíme, přidáme kuličky pepře a přivedeme k varu. Necháme povařit cca 20 minut. Když je rejnok hotový, vyjmeme ho, odstraníme kůži a kosti. Máslo rozpustíme na pánvi, p...

Salát z Nice

Salát z Nice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 ks rajčat, 6 plátků ančoviček, 10 ks oliv, 1 lžíce kaparů, 1 ks sterilované okurky, 1 konzerva tuňáka, 1 artyčok, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce octa, 1 stroužek česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Přidáme na 1/4 nakrájená uvařená vejce, na kostičky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené ančovičky, olivy, kapary, na kostičky nakrájenou okurku, tuňáka z konzervy nakrájeného na kousky, na kousky nakrá...

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g listového těsta, 7 plátků želatiny, 1 sklenka meruňkového kompot (850g), 125 ml polosuchého sherry, 80 g cukru krupice, 400 ml smetany, 1 pomeranč - šťáva z něj, 3 žloutky, Sněhové pusinky: 200 g cukru krupice, 4 bílky, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na kruh o průměru 28cm.Přeneseme do rozevírací dortové formy,povrch několikrát propíchneme a těsto necháme 30min.odpočinout.Troubu předehřejeme na 200 stupnů.Listové těsto pečeme asi 20min.do světle hněda. Meruňky scedíme....

Jehněčí ragú

Jehněčí ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky jehněčí kýty nakrájené na kostky, 1/2 hrnku vývaru, 1/2 hrnku bílého vína, 1/2 hrnku sladké smetany, 2 lžíce oleje, 1 lžička solamylu, citrónová šťáva z 1 plodu, kopr

Jehněčí maso opečeme na oleji, zalijeme je vývarem, přidáme víno a smetanu. Vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme a poté dusíme asi 30 minut. Před dokončením přilijeme citronovou šťávu a přidáme část sekaného kopru. Šťávu zahustíme solamylem rozm...

Těstoviny s olivami a pestem

Těstoviny s olivami a pestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení zelených oliv s papričkou, 2 lžíce vlašských ořechů, 2 lžíce bazalkovéhp pesta, špetka soli, petržel na ozdobu

Těstoviny uvaříme podle návodu. Cibuli pokrajíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme olivový česnek, posekané vlašské ořechy a na kolečka pokrájené olivy. Směs opékáme 10 minut. Do uvařených těstovin vmícháme bazalkové pesto a nahoru r...

Salámovo-sýrová mísa

Salámovo-sýrová mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátkovaného Eidamu, 2 balení Hermelínu, 1 čabajka, 200 g šunky, 200 g salámu Herkules, 200 g uzeného masa, 100 g Madelandu (plátky)

Plátky eidamu a šunky si srolujeme do ruliček; plátky salámu Herkules nařízneme od středu ke straně a vytvoříme z nich kornoutky; uzené maso nakrájíme na kousky; hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a z madelandu vykrájíme vykrajovátkem nějaký tvar...

Vepřové plátky s nivou a mandlemi

Vepřové plátky s nivou a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 150 g Nivy, 100 g mandlí, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1 sklenka vody, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme na plátky nakrájené maso a opečeme z obou stran. Poté podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Když je maso měkké, osolíme, opepříme a při podávání posypeme...

Vepřová kýta z pánve

Vepřová kýta z pánve

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce Solamylu, 50 ml olivového oleje, 1 ks cibule bílé, 1 ks cibule červené, 1 ks papriky (kapie) červené, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 1 lžíce chilli omáčky sladké, 750 g vepřové kýty, 1 kostka bujón do polévek Magi

Vepřovou kýtu nakrájíme na větší nudličky,vložíme do misky a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku,solamyl,promícháme a dáme uležet do chladna na 24hod.Elektrickou pánev zahřejeme na plný výkon,dáme olej,vložíme maso i marinádu.Opečeme ze všech st...

Polévka z krevet

Polévka z krevet

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička mleté papriky, 20 dkg másla, 4 lžíce hladké mouky, 12 ks krevet, 1 l hovězího bujónu

Čerstvé krevety malým kartáčkem dobře omyjeme a vhodíme je do vařicí vody.Vaříme 10-15 minut a necháme je ve vodě vychladnout.Z vychladlých krevet odstraníme tenký krunýř,z ocasu vyjmeme maso a střívko odstraníme.Z mouky a másla připravíme světlou...

Smažený camembert s kaší

Smažený camembert s kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

brambory, 4 ks sýru Camembert, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka, špetka soli, špetka pepře, strouhanka na obalení, 4 lžíce nakládaných brusinek, 1 lžíce zakysané smetany

Brambory opláchneme. Neloupeme, uvaříme je ve slupce. Po uvaření je oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Jarní cibulku zbavíme nečistot a nasekáme na jemné kousky, přimícháme k nakrájeným bramborám. Směs ochutíme zakysanou smetanou, solí a špetk...

Kuřecí nudličky na portském

Kuřecí nudličky na portském

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou (řízků), 1 konzerva sterilovaných krájených žampionů, špetka adžiky, sůl, olej, 1 dcl portského vína (příp. sherry), 1 trocha sladké smetany

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osolíme a přidáme koření adžika. Zprudka osmažíme na oleji, pak plamen zmírníme, přidáme sterilované nakrájené žampiony a portské víno (asi 1 dcl) a produsíme. Na posledních 5 minut přidáme sladkou smetanu.

Ořechové kuře

Ořechové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 hrst mandlí, mleté vlašské ořechy, sušený zázvor, sůl, máslo, 250 ml sladké smetany

Celé očištěné kuře osolíme (i zevnitř), potřeme a vytřeme zázvorem. Pak ho prošpikujeme půlkami (nebo plátky) mandlí, potřeme sušeným zázvorem a mletými vlašskými ořechy. Na másle upečeme do zlatova a asi 15 minut před dopečením přidáme sladkou sm...

Drůbeží cihla

Drůbeží cihla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích nebo krůtích prsou, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 200 g Ementálu v plátcích, 150 ml mléka, 2 vejce, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Vejce rozkvedláme s mlékem a solí,přisypeme postupně mouku a vypracujeme vláčné těstíčko.Maso omyjeme,osušíme,naklepeme,osolíme,opepříme a nakrájíme na tenké plátky.Formu na biskupský chlebíček vytřeme důkladně máslem a postupně do ní skládáme stř...

Olivy s cibulí a petrželí

Olivy s cibulí a petrželí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zelených oliv, 2 ks chilli papriček, 3 ks petržele, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 250 ml olivového oleje, špetka rozmarýnu, 3 lžíce vinného octa

Olivy nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nasekané chilli papričky, na kolečka nakrájené petržele, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, olivový olej, rozmarýn, ocet, promícháme. Směs dáme do sklenice a necháme marinovat cca 5 hodin. Poté ...

Ořechové tyčinky se žloutkovou polevou

Ořechové tyčinky se žloutkovou polevou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g másla, 210 g cukru moučky, 230 g mletých vlašských ořechů, 110 g hrubé mouky, 5 ks vajec, 1/2 sáčku kypřícího prášeku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru

Máslo, cukr dobře vymícháme, přidáme ořechy, mouku a z bílků sníh. Důkladně promícháme. Těsto dáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a dáme péct. Poleva: do nádoby dáme 210 g moučkového cukru, 5 žloutků a vanilkový cukr. Dokonale vymícháme a n...

Pečená kachna II.

Pečená kachna II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 cibule, máslo, hladká mouka na zahuštění sosíku, sůl, pepř

Omytou kachnu celou potřeme solí a pepřem i zevnitř. Cibuli nakrájíme na kolečka a na másle osmažíme. Vložíme kachnu a osmahneme rychle ze všech stran. Podlijeme vodou,přiklopíme a dusíme do měkka. Odklopíme. Šťávu z kachny rozmícháme s moukou a t...

Turecká rybí polévka

Turecká rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mořských ryb, 2 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, celerová nať, 1 lžička mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml rýže, 2 žloutky, citrónová šťáva z 1 plodu, bobkový list, sůl, mletá paprika

Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.Přidáme rozčtvrcené cibule,pepř,celé snítky celerové natě,bobkový list a vaříme ,až jsou ryby měkké.Vývar přecedíme přes hustý cedník. Mrkev...

Kuře pečené s uzeným masem

Kuře pečené s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 50 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 4 ks uzených kotlet, 2 stroužky česneku, hrst žampionů, 1 ks pórku, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, porce prošpikujeme anglickou slaninou, kterou si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pekáčku si rozpálíme olej a opečeme na něm ze všech stran porce kuřete. Máslo si rozpustíme, ...

Vánoční krůta

Vánoční krůta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g mandlí, 150 ml rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 3 housky, 200 ml mléka, 100 g másla, 4 slepičí vejce, 1 list petržele, troška muškátového ořechu

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom...

stránka: