Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 49

Hovězí nudličky s bazalkou

Hovězí nudličky s bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 2 papriky, 2 lžičky Solamylu, 2 žloutky, 2 lžičky bazalky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, špetku soli, 250 ml vody

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, žloutky a bazalkou. Osolíme, opepříme a trochu zakápneme olejem. Necháme cca 10 minut odležet. Poté maso prudce osmahneme na oleji. Olej slijeme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku. Podlijem...

Vegetariánské lasagne s cuketou

Vegetariánské lasagne s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukety, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 rajče, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky oregana, 1 cibuli, 40 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, pepř, 150 g lasagní, 100 g parmazánu, 2 lžíce másla

Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Opečeme je na 2 lžících oleje a osolíme. Rajčata nakrájíme. Česnek smísíme s rajčaty a ochutíme oreganem. Cibulky osmahneme na oleji a poprášíme moukou. Zalijeme mlékem a vodou. Vaříme ještě 10 minut. Troubu ...

Vegetariánské tofu karbanátky

Vegetariánské tofu karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Tofu, 1 lžíci másla, 1 mrkev, 2 cibule, 1 vejce, 5 lžic strouhanky, rostlinný olej na smažení, sůl, pepř, 2 lžičky petrželky a jiných bylinek

Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s nastrouhanou zeleninou. Přidáme vejce, směs bylinek a strouhanku dle potřeby. Rozmícháme, osolíme a opepříme. Kdyby byla směs moc řídká, přidáme strouhanku. Vytvarujeme karbanátky a usmažíme.

Čevapčiči

Čevapčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 cibuli, 4 lžíce olivového oleje, špetku soli, špetku pepře

Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lžičku mleté sladké papriky, opepříme, osolíme, přidáme 1 lžíci oleje. Směs důkladně promícháme. Utvoříme válečky, potřeme je olejem, dáme do pekáčku, který jsme před tím vymazali olejem a dáme p...

Straciatella

Straciatella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1/2 sáčeku kypřícího prášeku do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce rostlinného oleje, 400 ml bílého jogurtu, 2 sáčky vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 sáčky ztužovače šlehačky, 200 g čokolády na vaření, 1 sáček želatinového ztužovače

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy vel. 24cm ....

Panenka v těstě s ořechy

Panenka v těstě s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 50 g strouhanky, 50 g mletých lískových jader, 250 g listového těsta, 5 lžic jemně nasekané petrželové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 3 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřovou panenku osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme odležet. Poté vepřovou panenku opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Připravíme si směs z nasucho opečené strouhanky, mletých...

Švédská roštěnka

Švédská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 40 g oleje, 3 cibule, 20 g hladké mouky, 60 g strouhaného sýra, sůl, pepř, voda

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme pokrájenou cibuli, spolu s masem ji osmahneme, přilijeme vodu a udusíme. Udušené roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, chvíli povaříme, přes síto nalijeme na ...

Kuřecí řízky zapečené na cibuli a slanině

Kuřecí řízky zapečené na cibuli a slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou-řízků, 100 g anglické slaniny, 200 g uzeného sýru, 2 střední cibule, 1 větší paprika, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Řízky rozřízneme podélně napůl, aby byly tenčí, nakrájíme sýr na kostičky, cibuli na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na nudličky. Na dno zapékací mísy dáme polovinu plátků anglické slaniny, na ně položíme polovinu osolených a opepřených ...

Husa na zázvoru

Husa na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 mladé husy, 1 lžička mletého zázvoru, 6 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, sůl

Česnek utřeme se solí a vtlačíme ho do otvorů v mase (jako při špikování). Husu uvnitř i zvenku osolíme, potřeme zázvorem a pečeme na sádle za stálého podlévání, aby kůrčička byla červená a křupavá.

Vepřové pikantní plátky

Vepřové pikantní plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 8 kostiček sterilovaných okurek, 0,5 l vývaru, troška cibulové natě, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu několik hodin odležet. V pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje, plátky masa na něm z obou stran opečeme, vyjmeme, odložíme a do pánve přidáme máslo, zpěníme na něm nadrobno n...

Vepřové v paprikové směsi

Vepřové v paprikové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 50 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 300 g paprik, 4 rajčata, 250 g cukety, špetka soli, špetka pepře

Prošpikujeme vepřové maso slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a dáme do pekáče, poté pokryjeme čtyřmi plátky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme do poloměkka. Poté přidáme na proužky nakrájené pap...

Hovězí steak na zelenině

Hovězí steak na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězího masa na steak, 250 ml hotové hovězí nebo drůbeží šťávy, 1 balení mražené zeleniny, rostlinný olej, pepř

Steaky si několik dní předem naložíme do olejové lázně s pepřem. Na rozpáleném oleji je zprudka opečeme z obou stran, pak vyjmeme a na výpeku osmažíme zprudka zeleninu. Zalijeme instantní masovou šťávou rozmíchanou ve studené vodě. Pár minut prohř...

Králičí medailonky na houbách

Králičí medailonky na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 králičí hřbety, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst sušených hub, 1 lžička sladké papriky, sůl, rostlinný olej, trocha mouky na zaprášení, 1 lžička Vegety

Hřbety vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Orestujeme ho na cibulce, přidáme houby, prolisovaný česnek, papriku a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Dle potřeby zaprášíme moukou a dochutíme kořením.

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hlívy ústřičné, 4 plátky uzeného sýra, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžičky sušené či čerstvě nasekané bazalky, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, sádlo, 1 kg topinambur, 4 plátky vepřové kotlety

Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou. Dáme do před...

Salátová terinka

Salátová terinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg Lišek obecných, 0,5 kg špenátu baby, želatina plátková stříbrná, 0,3 l drůbežího vývaru, salát míchaný listový, šalotka, rajčata, sůl, pepř černý

Nejdříve na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku a následně baby špenát. Vše zalijeme vývarem a necháme velmi krátce povařit. Necháme vychladit a posléze rozmixujeme. Vzniklou směs následně přepasírujeme přes jemné sítko. Želatínu smíchame s ...

Hovězí s dušenou zeleninou

Hovězí s dušenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 500 g brambor, 4 lžíce másla, 150 g celeru, 200 g cukety, 1 cibule, špetka pepře, trocha soli, 1 lžíce hořčičného semínka, 6 rajčat, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička Solamylu

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na špalíčky a na pánvi s trochou másla asi 10 minut opékáme. Mezitím okrájíme a opereme celer a nasekáme ho na kostičky. Očištěnou cuketu rozkrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zel...

Domácí živáňská

Domácí živáňská

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1/2 kg vepřového masa, 150 g slaniny, 2 klobásy, 2 cibule, 2-3 stroužky česneku, kořenová zelenina, malá sklenka leča, sladká paprika, kmín, Vegeta, sůl, pepř, majoránka, rostlinný olej, petrželová nať, voda na podlití

Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu olej...

Skořicovníky

Skořicovníky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 150 g másla, 70 g cukru moučka, POLEVA: 100 g cukru moučka, NÁPLŇ: 30 g cukru moučka, 1 lžíce rozehřátého másla, TĚSTO: 200 g hladké mouky, půlky vlašských jader, 80 g mletých lískových ořechů, 1 lžička perníkového koření, 1 lžíce včelího medu, 30 g medu, 1 menší vejce, 1/2 lžičky skořice, 3 lžíce černé kávy, OZDOBENÍ: 100 g strouhané čokolády

Těsto: Suroviny na těsto postupně zapracujeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Potom těsto vyválíme, vykrajovátkem vypichujeme oválky, rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 10 minut. Náplň: Utřeme máslo s cukrem a...

Gratinovaná cuketa s krevetami

Gratinovaná cuketa s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 1 cibuli, 4 menší žampiony, 2 stroužky česneku, 200 g malých vařených krevet, 50 g másla, sůl, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce strouhanky, pepř, cayenský pepř

Omyté cukety podél rozpůlíme a blanšírujeme do poloměkka ve slané horké vodě. Necháme vychladnout a kulatou část mírně, kvůli stabilitě seřízneme. Vnitřek opatrně vydlabeme. Vydlabanou dužinu cuket drobně rozsekáme. Na másle podusíme drobně nakr...

Tuňák pečený v mořské řase

Tuňák pečený v mořské řase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g tuňáku, 4 plátky mořských řas, 4 plátky jarního těsta, 50 g čerstvého zázvoru, 100 g tenkých těstovin, 200 g mražené zeleninové směsi, 2 tortily, 50 g limety, 50 g pomeranče, 50 g citrónu, 4 žloutky, bílý pepř, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci včelího medu, 1 lžíci másla

Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme,...

Lahodný letní zákusek

Lahodný letní zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 400 g cukru moučky, 100 ml slunečnicového oleje, 100 ml horké vody, 200 g polohrubé mouky, 0,5 kypřícího prášku do pečiva, 2 zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 0,5 kg jahod, 1 sklenku jahodového džemu

Plnka: Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu dotuha, kyslé smotany spolu so zvyšným cukrom a spolu zľahka premiešame Piškót: 4 vajcia ušľaháme s 20 dkg práškového cukru, pridáme horúcu vodu, olej, múku s práškom do pečiva. Cesto dáme na vymastený plech...

Mandlové kuličky

Mandlové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnečku mletých pražrných mandlí, 1/2 hrnečku cukru moučky, 1/2 másla, 5 lžic Amareta, 2 lžíce kondenzovaného slazeného mléka, 1 balení piškotů dětských

Z 1/2 hrnečku mletých pražených mandlí a zbytku surovin vypracujeme kompaktní hmotu a necháme ji 2 hod. v lednici vychladit. Ztuhlou hmotu rozdělíme na malé kousky, z nichž tvarujeme v dlaních kuličky. Hotové kuličky obalíme ve zbytku pražených ml...

Provensálské filety z mořských ryb

Provensálské filety z mořských ryb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg filet, 0,7 l bílého vína, olivový olej dle potřeby, 3 cibule, 2 pórky, 3 list bobkový listu, 1,5 lžíce Vegety, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Filety marinujeme asi 2 hodiny ve víně a pepři. Nahrubo nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji s pórkem. Pak přidáme rybu s marinádou, bobkový list, vegetu a dusíme asi 15 minut. Můžeme podávat s brambory.

Pilaf z kuřete

Pilaf z kuřete

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 100 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 3 papriky, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 g dlouhozrné rýže, 1 lžička kari koření, rostlinný olej, voda nebo vývar

Uvaříme rýži s kari kořením. Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme ci...

Pekingské maso

Pekingské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa na minutku, 300 g kuřecích prsou, 1 pórek, olej, 2 lžíce Shao-sing (rýžového vína), 2 papriky - červená a žlutá, 1/2 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1 lžička pasty sambala (Sambal oelek)

Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso asi hodinu odležet. Papriky a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Z masa slijeme marinádu a na rozpáleném oleji je zprudka o...

stránka: