Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 50

Pomerančový punč

Pomerančový punč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml pomerančové šťávy, 200 ml vody, 50 ml koňaku, skořice, hřebíček

Svaříme vodu s kořením, přilijeme pomerančovou šťávu a dolijeme do horkých sklenic s koňakem. Ozdobíme pomerančem a mátou.

Vánoční koňak

Vánoční koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 dcl mléka, 1 konzerva kondenzovaného mléka, rum dle chuti

Mléko svaříme a necháme vychladnout. Rozmícháme a později rozmixujeme všechny zbývající ingredience. Dětem podáváme bez alkoholu. Dospělým dochutíme dle libosti rumem.

Salámové šátečky

Salámové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 150 g Hery, 1 hrneček bílého jogurtu, 1 vejce, špetku soli, 100 g Eidamu (Edamu), 1/2 housky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 250 g měkkého salámu

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme Heru, jogurt, žloutek, osolíme a vypracuje těsto, které vyválíme, nakrájíme na čtverečky, každý čtvereček poklademe nádivkou, kterou si připravíme takto: Salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, hou...

Jablečné řezy

Jablečné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jablek, 350 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 400 g cukru moučky, 2,5 dcl mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 1 vejce, 2 lžíce rumu, špetku soli, 50 g 100% tuku, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce kakaa

Mouku smícháme s práškem do pečiva, 250 g cukru, osolíme, přidáme mléko, olej, vejce, 1 lžíci rumu a nahrubo oloupaná a nastrouhaná jablka. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 40 minut. Mezi...

Domácí nutela

Domácí nutela

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 250 g másla, 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka, 2 lžičky kakaa

Čokoládu rozpustíme v mlékovaru, přidáváme máslo a mícháme do spojení. Necháme mírně vychladnout, vmícháme slazené kondenzované mléko a kakao. Necháme vychladnout. Lehce se roztírá.

Jehněčí žebírka na bylinkách

Jehněčí žebírka na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jehněčích žebírek, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, špetka rozmarýnu, špetka šalvěje, 250 g červené cibule, 250 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Tučné okraje jehněčích žebírek nařízneme. Dvě lžíce oleje smícháme se šalvějí, rozmarýnem, pepřem a s prolisovaným česnekem. Jehněčí žebírka potřeme připravenou směsí a necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, raj...

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 tavené sýry, 400 g Eidamu v celku, 1 kostka másla, 4 ks sterilovaných okurek, 200 g šunky v celku a pár plátků na obalení, 3 natvrdo uvařená vejce, 1 konzerva tresčích jater, sůl, pepř

Máslo a tavené sýry rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, šunku, vejce a tresčí játra. Důkladně promícháme, čímž nám vznikne náplň do sýrové rolády. Eidam vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme, dáme do vroucí vo...

Studený jahodový dort

Studený jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g piškotů dětských, 500 ml mléka, 2 vanilkové cukry, 2 pudingové prášky vanilkové příchuti, 250 g čerstvých jahod, 1 ovocné dortové želé

Dortovou formu vyložíme dětskými piškoty. V hrnci přivedeme k varu 400 ml mléka smíchaného s cukrem. Zbývající mléko rozmícháme s pudinkovým práškem. Nalijeme ho do vroucího mléka a mícháme, dokud směs nezhoustne. Horký pudink pomalu nalijeme do f...

 Kuře s hruškami

Kuře s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g slaniny, 3 hrušky, 5 vajec, 3 lžíce bílého vína, 100 g másla, 100-150 ml černého piva, pepř, sůl, hrst petrželové natě

Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nakrájíme slaninu, 3 uvařená vejce natvrdo a petrželku. Vše smícháme, opepříme, osolíme, přidáme víno, 2 syrová vejce a touto směsí naplníme kuře, které nakonec zašije...

Větrníky z odpalovaného těsta

Větrníky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 ml vody, 100 g Hery, 4 vejce, špetku soli, 500 ml mléka, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový lusk, 60 g pudingového prášku vanilkové příchuti, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Do hrnce vložíme přesně odměřenou Heru a přilijeme 250 ml vody. Mírně osolíme a vše přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile začne voda vřít, přisypeme do hrnce přesně odměřenou hladkou mouku. Snížíme varnou teplotu a neustále mícháme, aby se ...

Pivovarské brambory

Pivovarské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g cibule, 100 g anglické slaniny, 3 dcl světlého piva, 125 ml smetany, 4 lžíce másla, pepř, sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, dáme je do zapékací misky, poklademe tenkými plátky cibule a anglické slaniny. Pokryjeme další vrstvou brambor, zalijeme smetanou, kterou jsme rozšlehali s pivem, osolíme, opepříme a pečeme cca 60 minut.

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g kyselého zelí, 150 g ostravské klobásy, 50-100 ml mléka, 5 lžic másla, 50 g slaniny, 1/8 l zakysané smetany, 50 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje, 5 lžic strouhanky, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme, vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je rozšťoucháme s mlékem a kouskem rozpuštěného másla, osolíme a kaši urovnáme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Slaninu si nakrájíme na k...

Čínské kuřecí nudličky

Čínské kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, 2 lžičky grilovacího koření, 2 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Kuřecí řízky si nakrájíme na drobné nudličky. Marinádu si připravíme smícháním všech surovin a nudličky do ní naložíme - nejlépe přes noc. Na druhý den maso usmažíme dozlatova na trošce oleje.

Čínské řízečky

Čínské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího nebo krůtího masa, 1 lžička soli, 3 vejce, 3 lžíce Solamylu, 2 cibule, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička cukru moučka, kečup

Maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme vejce, olej, cukr, Solamyl a podle chuti kečup. Dále přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a okořeníme. Vše řádně promícháme a necháme alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou na rozpálený tuk děl...

Roštěnkové závitky s klobásou

Roštěnkové závitky s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 80 ml rostlinného oleje, 200 g paprikové klobásy, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sladké papriky, pepř, sůl, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce strouhaného křenu

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí s křenem a vložíme půlky klobásy. Svineme do válečků spevníme jehlicemi a potřeme česnekem. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme paprikou, vložíme závitky, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkk...

Hovězí s paprikou a pórkem

Hovězí s paprikou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 100 g červených paprik, 1 pórek, 200 ml rostlinného oleje, 1 lžíce škrobové moučky, pepř, sůl, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce sojové omáčky

Maso pokrájíme na nudličky, posypeme škrobovou moučkou, pepřem, solí, glutasolem a sójovou omáčkou, promícháme a necháme pět minut odstát. Na pánvi s rozehřátým olejem potom maso prudce opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku a pórek a dusí...

Hovězí plátky na slanině

Hovězí plátky na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 40 g slaniny, 1 cibule, sůl, 1 lžička polohrubé mouky, 200 g sterilované zeleniny, hořčice, horká voda

Roštěnky očistíme, opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Drobně nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme roštěnky, osmahneme, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme, zasypeme moukou, osmahneme...

Hovězí plátky na pivě

Hovězí plátky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 cibule, sůl, pepř, hovězí vývar, sádlo, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl světlého piva, 2 párky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Druhou...

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení (500 g) listového těsta, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru moučka (podle chuti), 1 broskvový kompot (420 g), 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na kostičky. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou k...

Anglické suchárky

Anglické suchárky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 100 g lískových jader, 100 g mandlí

Z bílků a cukru vyšleháme velmi tuhý sníh, vmícháme hladkou mouku a postupně celé neloupané oříšky a mandle. Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení a dáme do nich těsto. Upečeme dorůžova a necháme do druhého dne vychladnout. Druhý den...

Zapékané kuře ve šlehačce

Zapékané kuře ve šlehačce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, pálivá mletá paprika, sůl, pepř, 20 stroužků česneku, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), 400 g Eidamu (Edam)

Kuře rozporcujeme, posolíme a opepříme (vetřeme) a naklademe do pekáčku, jemně poprášíme pálivou paprikou, přidáme na plátky nakrájený (nelisovat) česnek, česnekem nešetříme, vše zalijeme šlehačkou, a navrch posypeme strouhaným sýrem (je ho hodně)...

Lasagne se špenátem

Lasagne se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Masová směs: 500 g mletého masa, 2 cibule, olej, sůl, mletý pepř, koření na mleté maso, cca 1 dcl kečupu nebo rajského protlaku, Špenát: 1 balení (400 g) marežného špenátu , 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, 200-300 ml mléka, sůl, mletý pepř, 5 stroužků česneku, Bešamel: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 600-700 ml mléka, sůl, muškátový ořech, 150-200 g tvrdého sýra, Dále: 15 plátků lasagní, tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Masová směs: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Až zhnědne, osolíme, okořeníme, přidáme kečup nebo protlak, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 - 30 minut. Špenát: na trošce oleje necháme zesklovatět po...

Vepřové plátky s nádivkou

Vepřové plátky s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 200 g staršího bílého pečiva, 2 vejce, 1 dcl mléka, 1 lžíce rozsekané petrželové natě, pepř, sůl, muškátový květ, 80 g másla

Rohlíky rozkrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme změknout. Máslo utřeme se žloutky, solí, kořením a petrželkou, přidáme namočené rohlíky a utřeme dohladka. Nakonec vmícháme do nádivky, tuhý sníh z bílků. Maso nakrájené na malé plátky ...

Transylvánské vepřové plátky

Transylvánské vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa (i hovězí nebo drůbež), 10 stroužků česneku, 1 větší svazek posekané zelené petrželky, sůl, pepř, olej na rošt

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vydatně potřeme česnekem a proložené petrželkou v několika vrstvách necháme několik hodin uležet. Potom maso osolíme, opepříme a pečeme na roštu. Podáváme s hořčicí. Použijeme-li jiné maso než vepřové, potřeme ...

Pleckové medailonky

Pleckové medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, pepř, olej, hladká mouka, 50 g másla, 1,5 dcl horké vody, 1/2 kostky masoxu, 2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžíce kečupu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme olejem a necháme odležet. Posypeme moukou, dáme na rozpálený tuk, pečeme na každé straně asi 4 minuty. Vyndáme, přidáme máslo, vodu, masox, sójovou omáčku, worchester a kečup. Povaříme dvě minuty,...

stránka: