Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 48

Cukroví od berušek

Cukroví od berušek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g hladké mouky, 250 g másla, 50 g mletých mandlí, 160 g cukru moučky, 1 žloutek, 150 ml mléka, 1 lžíce polohrubé mouky, 60 g marcipánu, 1 balení bílé čokoládové polevy, 2 lžičky čokoládové polevy, 2 lžíce rumu, červené a zelené potravinářské barvivo

Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme 150 g změklého másla, mleté mandle, 60 g cukru, žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet v chladu. Pak těsto vyválíme a vykrajujeme lístky, které naskládané na plech s pečícím papíre...

Studené bramborové knedlíky se zakysanou smetanou a kaviárem

Studené bramborové knedlíky se zakysanou smetanou a kaviárem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g brambor, 4 lžíce pomazánkového másla, 1 lžíce nasekané pažitky, mletý pepř, sůl, 1 sklenička lososového kaviáru, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce bílého vína, 1 lžička limetkové šťávy, 1/2 lžičky vinného octa, nasekaný kopr

1. brambory uvaříme ve slupce doměkka 2. mezitím si připravíme omáčku: smetanu smícháme s vínem, limetkovou šťávou a trochou nasekaného kopru, osolíme, opepříme a odložíme do ledničky 3. uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na drobné...

Mixovaná čočková polévka se surimi

Mixovaná čočková polévka se surimi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 300 g krabích tyčinek (Surimi), 1 cibule, 1/2 paličky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 cm středně silného zázvorového kořene, 1/2 lžíce cayenského pepře, 100 ml bujónu, 50 ml smetany, sůl, pepř, 4 křepelčí vejce

1. čočku den dopředu namočíme ve studené vodě 2. druhý den ji uvaříme do změknutí (cca 10 minut) 3. tyčinky surimi nakrájíme na kostičky nebo najemno nasekáme,necháme si plátky na ozdobení 4. cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém ...

Vanderbilt

Vanderbilt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl koňaku, 2 cl cherry brandy, 1 lžíce likéru Bitter orange, 1 hrst ledu, 1 hrst višní

Ve sklenici promícháme koňak, cherry brandy, bitter orange, led a přelijeme do koktejlové sklenice. Zdobíme koktejlovou višní.

Sangria

Sangria

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l suchého červeného vína, 6 cl Brandy, 4 cl pomerančového likéru, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 2 ks jablek, 2 ks hrušek, 2 ks banánů, 2 lžíce včelí medu, 20 ks hřebíčků, 1 ks celé skořice

2,5 dcl vína, hřebíček, skořici a cukr zahřejeme, ale nenecháme projít varem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče a vychladíme. Přidáme zbytek vína, brandy, likér a na kostičky nakrájené ovoce a vychladíme.

Ice bear

Ice bear

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky Finlandia, 2 cl Curacao blue, 1 dcl Sprite, 1 kolečko citrónu

Do sklenice na long drink nalijeme vodku, přidáme curacao, doplníme spritem, zamícháme a přidáme led. Zdobíme kolečkem citrónu.

Old fashioned

Old fashioned

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Bourbonu, 4 kostky cukru, 4 cl sodovky, 1 lžička citrónové šťávy, 1/2 plátku citrónu, 4 ks višně, 2 lžíce ledu

Do sklenice vložíme kostku cukru, přidáme sodovku a mícháme, až se rozpustí cukr. Vložíme led, přilijeme whisky, promícháme a zakápneme citrónovou šťávou. Zdobíme plátkem citrónu a koktejlovou višní.

Exotic finn

Exotic finn

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky Finlandia, 1 cl maracujové šťávy, střik jahodového sirupu, střik Sprite, 1 hrst jahod, 1 větvička máty peprné, 2 lžíce ledu

Do sklenice na long drink nalijeme vodku, maracujovou šťávu, jahodový střik se spritem, promícháme a přidáme led. Zdobíme čerstvou jahodou a větvičkou máty peprné.

Dort Starý pařez

Dort Starý pařez

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Piškoty: 15 vajec, 450 g cukru krupice, 450 g polohrubé mouky, Krém: 500 g másla, 300 g cukru moučka, 100 g kakaa, 5 lžic rumu, 500 ml mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, Na ozdobu: 10 oříšků, marcipán - mandlová hmota

Nejprve ušleháme vejce na piškotové těsto. Na 1 vejce dáme 1 lžíci cukru. Pak do ušlehané směsi vmícháme 1 lžíci mouky na jedno vejce. Nejprve upečeme 2 rolády(vždy z 5-ti vajec). Tyto rolády použijeme na postranní větve. Na střed pařezu upečeme z...

Keks po anglicku

Keks po anglicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g másla, 250 g cukru, 4 ks vajec, 150 g kandované pomerančové kůry, 150 g kandované citrónové kůry, 100 g spařených mandlí, 150 g vypeckovaných višní, 70 g rozinek, 150 ml rumu

Máslo utřeme postupně s cukrem, žloutky, moukou s práškem do pečiva. Rozinky namočíme v rumu, mandle nasekáme spolu s kandovanou citrónovou a pomerančovou kůrou, vše důkladně promícháme, přimícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků a dáme péct....

Perník s vůní Vánoc

Perník s vůní Vánoc

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 3 lžičky Sody bikarbóny, 2 lžičky kypřícího prášku do perníku, 3 vejce, 220 g cukru moučky, 10 lžic včelího medu, 2 lžičky perníkového koření, 100 g rozinek, 200 g sušených švestek, 100 g sušených meruněk, 200 g naložené dýně, 50 g mandlí, 50 g vlašských ořechů, 2 lžíce rumu

Na vál dáme mouku, sodu, kypřící prášek do perníku,vejce, cukr, 4 lžíce medu a perníkové koření. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme do chladu uležet. Připravíme náplň: med nahřejeme, vmícháme rum, rozinky, najemno nasekané švestky a m...

Rumové buchtičky

Rumové buchtičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, špetka soli, 1 balení droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 250 ml vlažného mléka, 1 sklenka oleje, 3 žloutky, Náplň: tvaroh, cukr moučka, 1 vejce, rozinky, máslo, rum

Těsto vytvoříme smíchaním všech ingrediencí.Mléko nemusíme zvlášt smíchat s droždím.Z těsta tvoříme malé buchtičky, plníme náplní. Klademe tak, že spoj těsta zůstává nahoře, potíráme každou buchtu olejem i během pečení. Upečeme a ještě teplé namáč...

Domácí becherovka

Domácí becherovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l vodky, asi 5 listečků máty peprné, 3 lžíce čaje stomaran, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks hřebíčku

Všechny ingredience smícháme a necháme 1 - 3 dny luhovat. Pak nápoj scedíme a podáváme vychlazený.

Křehké kočičí jazýčky

Křehké kočičí jazýčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 125 g cukru moučky, 1 ks bílek, 125 g polohrubé mouky, 1 špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g čokoládová poleva

Z másla, moučkového cukru a bílku utřeme hladký krém. Přimícháme mouku, sůl a vanilkový cukr. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech nastříkáme asi 5 cm dlouhé proužky s trochu silnějšími konci (do tvaru čokoládových kočičích jazýčků). Pečeme ...

Kotlíková polévka s červeným vínem

Kotlíková polévka s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 100 g prorostlé slaniny, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 250 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, sůl, 200 g mrkve, 2 papriky, 4 lžíce nasekané petrželky

Maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej se slaninou, za častého míchání osmahneme maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přilijeme víno a vývar. Oloupaný...

Ovocný salát s kokosem

Ovocný salát s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého hroznového vína, 500 g aromatických jablek, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 dcl bílého vína, 100 g čerstvých nebo sušených datlí, 1 lžíce včelího medu, máta peprná, 3 lžíce bílého rumu, 4 lžíce čerstvého kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 30 g zázvoru, 50 g kokosového ořechu

Hrozny umyjeme, bobule podélně rozpůlíme a odstraníme jadérka. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky. Ovoce v míse ihned přelijeme citrónovou šťávou a bílým vínem. Přidáme odpeckované a naplátkované datle. Připravíme...

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g vepřové plece, 300 g telecího masa z plecka, 30 hub, 200 ml smetany, 2 vejce, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 0,5 dcl koňaku, 2 lžíce nasekané zelené petržele, pažitka, kopr, špetka pepře, špetka soli

Hřiby uvaříme ve vodě. Scezené hřiby jemně nasekáme, vývar odpaříme na 0,5 dcl. Kuře vykostíme, kuřecí prsa odložíme. Zbytek kuřecího masa, vepřovou a telecí plec jemně nasekáme na robotu. Přidáme vejce, koňak, smetanu, hřiby, vývar, osolíme, opep...

Králičí medailonky na růžovém pepři

Králičí medailonky na růžovém pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg filetů z králíka, 1 konzerva bambusových výhonků, 4 listy čínského zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg brambor či hotové hranolky, 4 lžičky růžového pepře ve slaném nálevu

Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáč...

Salát z bambusových výhonků

Salát z bambusových výhonků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sterilovaných bambusových výhonků, 150 g sterilované kukuřice, 1 cibuli, 1 malý svazek petrželové natě, 200 g majonézy, špetku soli, špetku pepře

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať, bambusové výhonky, kukuřici a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

Ovocný salát s majonézou

Ovocný salát s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 švestky, 2 jablka, 2 banány, 2 hrušky, 1 pomeranč, 1 dl majonézy, 250 ml koňaku, 1 lžička cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička muškátového oříšku, špetka pepře

Švestky překrojíme na půl a vypeckujeme. Z jablek a hrušek vyjmeme jádřince a nakrájíme na osminky. Banány nakrájíme na kolečka, pomeranče rozebereme na měsíčky a odstraníme pecky. Jablka, hrušky a banány zakápneme citrónovou šťávou, majonézu prom...

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Musakka s dýní Hokkaidó

Musakka s dýní Hokkaidó

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 300 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 800 g dýně hokkaidó, 6 rajčat, 1 lžíci olivového oleje, 2 cibuli, 5 stroužků česneku, trošku tymiánu, trošku bazalky, trošku majoránky, špetku soli, špetku pepře, 2 vejce, 100 g bílého jogurtu, 150 ml vepřového bujónu

Na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso, důkladně promícháme a necháme chvíli orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a necháme chvíli dusit. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a ne...

Vánoční štóla

Vánoční štóla

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hladké mouky (doporučuji s vlákninou), 150 g rozpuštěného másla a další pak na potření hotové štoly, 125 g cukru moučka a další na obalení štoly, 1,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení tvarohu (ve vaničce nedoporučuji), 2 vejce, dle vlastního uvážení: kandované ovoce , rozinky, sekané ořechy či mandle

Všechny sypké suroviny smícháme, včetně oříšků, mandlí, hrozinek a kandovaného ovoce, pak přidáme tvaroh, opět promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo - opět promícháme, pak prohněteme rukama a vytvoříme buď jeden velký bochánek, nebo dva mal...

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých kaštanů (nasekaných nožem), 100 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g najemno nakrájené cibule, 20 g česneku, 50 g cukru krupice, 50 g lesního ovoce, 1 l zeleninového bujónu, sůl, pepř

Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli, česnek, cukr, nasekané kaštany a lesní ovoce. Potom přidáme mouku a zahustíme. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme cca 30 minut. Osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr rozmixujme (na jemno, případně necháme v...

Štědrák

Štědrák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 žloutek, 80 g Hery, 210 g cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , 2 vejce, hrst mandlových lupínků, 120 g máku, 150 g vlašských ořechů, 200 g jemného tvarohu, 150 g švestkových povidel, 1/2 lžičky mleté skořice, 5 lžic rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžičku citrónové kůry, 1 lžíci cukru moučky

Do nádoby pekárny vlijeme mléko. Přidáme žloutek, rozpuštěnou Heru, 70 g cukru, sůl, mouku a droždí. Zapneme program na propracování a kynutí těsta. Dále si připravíme náplně. Ořechová: ořechy umeleme, přidáme 60 g cukru a trochu mléka. Dáme na v...

stránka: