Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 45

Vepřová panenka báby Máry

Vepřová panenka báby Máry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké vepřové panenky, čerstvá šalvěj, čerstvý rozmarýn, čerstvý koriandr, čerstvá petrželka, čerstvá saturejka, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvě nadrcený pepř, sůl

Panenky omyjeme a osušíme. Připravíme marinádu z bylinek. Všechny bylinky posekáme najemno, prolisujeme česnek, přidáme citrónovou šťávu a vše smícháme s olivovým olejem. Maso osolíme, posypeme čerstvě nadrceným pepřem a potřeme marinádou. Vše nec...

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg telecího masa, 200 g uzeného špeku, 3 ks cibule, 1/2 sklenky piva, 50 g octa, kořenící směs dle chuti, mletý černý pepř, sůl

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu ležet. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbyt...

Kachna v zelenině

Kachna v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, sůl, pepř, 2 ks cibule, máslo, 1/2 hlávkové kapusty, 200 g mražených nebo sterilovaných fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g nahrubo nastrouhané mrkve, 1 šálek hrášku, zeleninový vývar

Kachnu naporcujeme, porce osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme porce masa a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka. Mezi tím podusíme nakrájenou zeleninu. Měkké maso vyjmeme, přid...

Srnčí závitky

Srnčí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky srnčí kýty, sůl, 4 silnější plátky šunky nebo moravského uzeného, 5 lžiček nastrouhaného křenu, 4 plátky anglické slaniny, máslo, vývar

Plátky masa hodně rozklepeme, osolíme,n a každý položíme plátek šunky, posypeme strouhaným křenem, zavineme, obalíme plátkem slaniny, sepneme jehlami. Pečeme v troubě na másle. Během pečení podléváme vývarem.

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, sůl, pepř, majoránka, špetka tymiánu, 10 plátků anglické slaniny, 4 ks cibule, 6 ks rajčat, olej

Králíka nasekáme na menší kousky, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a tymiánem. Každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a ovážeme nití. Na dno vymazaného pekáčku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na ni narovnáme vedle sebe králičí b...

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 1 konzerva mandarinek, 1 konzerva ananasu, 0,5 kg kuřecích prsou, 3 lžíce kari koření, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 350 ml vody, 2 lžíce mleté papriky, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Kuřecí prsní řízky omyjeme a nakrájíme na menší kostičky nebo nudličky. Vložíme do misky a přidáme 3 polévkové lžíce kari koření a 2 lžíce červené sladké mleté papriky. Zamícháme a vložíme do lednice na 1 hodinu odležet. Na větší a vyšší pánvi si ...

Pomazánka z kachních jater

Pomazánka z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g tuku, 1 ks cibule, 200 g kachních jater, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 lžičky plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Tuk si rozpustíme, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, orestujeme. Když je cibule orestovaná, přidáme omytá a na menší kousky nakrájená játra a zprudka opečeme ze všech stran. Poté podlijeme trochou vody a necháme játra vychladnout. Kdy...

Tyrolské ovocné řezy

Tyrolské ovocné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 3 ks umletých hřebíčků, 100 g cukru moučka, 140 g másla, 3 ks vajec, 150 g kandované citrónové a pomerančové kůry, 100 g rozinek, 50 g kandovaných třešní, 50 g mandlí, 50 g čokolády, 5 cl rumu, citronová šťáva z 1 plodu, čokoládová poleva, hrubá mouka a máslo na vymazání a vysypání formy

Ovoce propláchneme vodou, odkapané podle potřeby překrájíme, přidáme mandle, zalijeme rumem, citronovou štávou štávou a necháme nejlépe do druhého dne rozležet. Několik kousků ovoce si schováme na ozdobu. Utřeme do pěny máslo s cukrem a žloutky, v...

Pomazánka z parmezánu

Pomazánka z parmezánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce mléka, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli, 50 g nastrouhaného parmazánu/parmezánu

Do mixéru dáme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán, rajský protlak, okmínujeme, osolíme, přidáme sladkou papriku, mléko, cibuli a umixujeme. Podáváme s pečivem.

Masové špízy s rajčaty

Masové špízy s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 3 snítky tymiánu, rozmarýn, bazalka, 60 ml olivového oleje, sůl, pepř, 250 g cherry rajčátek

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky. Rajčata omyjeme, vyřízneme stopky a střídavě s kostkami masa napichujeme na špejle a ukládáme do mísy. Česnek nadrobno posekáme. Tymián, rozmarýn a bazalku opereme, otrháme listy a naj...

Rigatoni s klouzky

Rigatoni s klouzky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g klouzků, 0,5 kg rajčat, 1 cibule, 3 lžíce másla, 3-6 listů šalvěje, sůl, pepř bílý, 400 g těstovin rigatoni, 75 g strouhaného parmazánu

Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na pánvi s rozehřátým máslem. Přidáme houby a vše asi 3 minuty dusíme. Šalvěj umyj...

Námořnické plátky

Námořnické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího, sůl, hladká mouka na obalení, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 100 g sušených hub, celý pepř, tymián, nové koření, jalovec, bobkový list

Plátky naklepeme a osolíme. Lehce je obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, předem namočené pokrájené sušené houby a všechno koření. Podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou...

Babiččin paprikáš

Babiččin paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího masa, sůl, 60 g másla, 80 g cibule, 3 ks mrkve, 3 ks bulvových celerů, 20 g zeleného hrášku, 100 g žampionů, 0,8 l sladké smetany, 20 g hladké mouky, 1 kapie, 5 ks paprik, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), citrón

Očistíme si celer, mrkev a se žampióny nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na kostky. Telecí maso nakrájíme na kostky. Opečeme na zpěněné cibuli s paprikou a osolíme. Když je maso napůl měkké, tak přidáme celer, mrkve, žampióny, hrášek, zalijem...

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení lasagní, 3 ks kuřecích prsou, 300 g špenátu (celé listy, čerstvé nebo mražené), 1 konzerva sterilovaných rajčat, 1 balení balkánského sýra, 200 g Eidamu (Edam), 2-3 lžíce hladké mouky, 600 ml mléka, 50 g másla, 50 ml sladké smetany, 2-3 stroužky česneku, 2-3 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky koření na kuře, 1 ks cibule, 2-3 lžíce rostlinného oleje

Nejprve si připravíme bešamel: Máslo rozpustíme v kastrolu, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, kterou hned zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme na hladký bešamel. Dále si připravíme „zelenou" vrstvu: Na lžíci oleje zpěníme dro...

Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 perlička (asi 1 kg), 300 g čerstvých lišek obecných, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 g másla, 200 ml červeného vína, 1 bobkový list, 1 lžička sušené šalvěje, špetka soli, špetka pepře

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dus...

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krocaních prsíček, 80 g šunky, 80 g plátkového sýra, troška oleje, 40 g másla, 20 g kečupu, špetka soli, petrželka na ozdobení

Z krocaních prsíček nakrájíme řízky a lehce je naklepeme. Na jednu stranu řízku položíme plátek šunky a plátek sýra, druhou stranu přeložíme přes šunku a sýr. Okraje přeložíme a zamáčkneme, aby náplň nevytékala. Závitky osolíme a opečeme z obou st...

Sójové výhonky s krevetami

Sójové výhonky s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g salátové okurky, 125 g mražených krevet, špetka soli, Omáčka: 2 lžíce mletého zázvoru, 1,5 dcl bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce oleje, špetka soli, 250 g čerstvých sojových výhonků - klíčků

Do hrnce nalijeme menší množství osolené vody, vložíme očištěné sójové výhonky a uvedeme do varu. 2 minuty povaříme a přes síto scedíme. Dobře omytou a na proužky pokrájenou okurku rozložíme po okraji servírovací misky, sójové výhonky dáme do stře...

Telecí řízky se šunkou

Telecí řízky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks telecích řízků, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, 8 plátků šunky, 150 ml hovězího vývaru, špetka pepře, špetka soli

Telecí řízky jemně naklepeme, potřeme najemno nastrouhaným česnekem, na pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmahneme z obou stran telecí řízky. Poté na každý plátek položíme plátek šunky, přilijeme do pánve vývar, přidáme rozmarýn, osolíme, opepří...

Špaldová kaše s jablkem

Špaldová kaše s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g špaldy, 100 ml mléka, 1 lžička včelího medu, 1 jablko, troška skořice

Špaldu propláchneme a necháme vařit pod pokličkou ve dvojnásobném množství vody. Po 15 minutách odklopíme pokličku a počkáme, než se nám vyvaří voda, poté zalijeme špaldu mlékem a přidáme med (hezky nám v kaši zkaramelizuje). Nezapomínáme míchat! ...

Cibulář

Cibulář

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 500 g cibule, 30 g slaniny, 30 g másla, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, dle chuti kmín, dle chuti majoránka, pepř, sůl, sladká mletá paprika, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, kari koření

Na másle a slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, utřený česnek a papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, okořeníme pepřem, kari, majoránkou a kmínem. Podlijeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, hořčici a worcester. Podává...

Tuňákové špízy

Tuňákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, 2 ks limetek, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru, 1 žlutá paprika, špetka soli, špetka pepře

Tuňáka nakrájíme na kostky asi 2,5x2,5 cm. Šťávu z jedné limetky smícháme s olejem a koprem a ve vzniklé marinádě obalíme kostky tuňáka a necháme zhruba 30 minut v chladu odležet. Druhou limetku nakrájíme na tenké plátky a očištěnou papriku na kou...

Štika pečená se zeleninou

Štika pečená se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 porcí štiky, sůl, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1/2 červené papriky, 1/2 zelené papriky, 100 g hrášku, 150 g fazolek, 150 g květáku, 1 fenykl, 2 rajčata, 1 citrón, petrželka

Rybu osolíme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme papriky, hrášek, osolíme, poklademe porcemi ryby a dusíme 20 minut. Fazolky, květák a fenykl uvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Rybu dáme na talíř, obložíme zeleninou, přelijeme šťávou, zdobíme osmi...

Margotová buchta z pekárny

Margotová buchta z pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 hrnku mléka nebo šlehačky, 0,5 hrnku slunečnicového oleje, 2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení Margot - čokoláda

Všechny suroviny, až na margotku, vložíme do pekárny tak, jak jsou napsány. Zapneme program dort (používam ETA HARMONY). Margotku nastrouháme a po zaznění signálu ji dáme do pekárny. Po upečení vyklopíme a pocukrujeme.

Boloňská omáčka s vínem

Boloňská omáčka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího mletého masa, 0,5 l hovězího bujónu, 10 dkg celeru, 1 střední kořenová petržel, 1 střední mrkev, 1 rajčatový protlak (cca 200 g), 2 dcl suchého červeného vína, muškátový oříšek, oregano, sůl, pepř, 120 g anglické slaniny v celku, 1 střední cibule

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně v...

Thajská polévka

Thajská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml kokosového mléka, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 ks kuřecích prsou, kus zázvoru, 2 lžičky třtinového cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce limetové šťávy, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička červené kari pasty, 200 g rýžových nudlí, 1 balení mražené zeleninové směsi (nejlépe thajské či asijské)

Do litru vařící vody vhodíme bujón a necháme ho rozpustit, poté přidáme celá kuřecí prsa a oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut. Mezitím si do misky dáme rýžové nudle, zalijeme je vroucí vodou a přiklopíme talířem. Vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme ...

stránka: