Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 52

Vánoční punč

Vánoční punč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 50 g pískového cukru, 300 ml vody, 10 cl rumu

1. Citron i pomeranče vymačkejte a šťávu přeceďte přes jemné sítko. Cukr rozmíchejte ve vodě, přidejte kousek citronové a kousek pomerančové kůry, zahřejte k bodu varu a odstavte. Pokud máte náladu na něco kořeněnějšího, společně s kůrou přihoďte ...

Králík na víně

Králík na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 5 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 40 g hladké mouky, 1 citrón, 1 lžíce octa, sůl, 50 g švestkových povidel, 20 g cukru moučka, 100 g cibule, 100 g kořenové zeleniny, 500 ml červeného vína, 100 ml vývaru

Očištěného králíka omyjeme a rozkrájíme na větší kousky. Maso protáhneme částí slaniny, potom rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme, Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku rozpustíme, k tomu přidáme zbytek másla, přisypeme nakráje...

Kaštanové kostky

Kaštanové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

440 g polohrubé mouky, 220 g cukru krupice, 110 ml rostlinného oleje, 220 ml vlažného mléka, 2-3 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 vejce, 2 smetany ke šlehání, 2 čokolády ledových kaštanů, 1 čokoláda Margot na ozdobení

Náplň: Na plotně svaříme šlehačku s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne. Těsto: Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu. Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme v...

Nakladaný encián

Nakladaný encián

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Enciánu alebo Hermelínu , 3 dcl olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 2 lžičky provensálského koření, špetka pepře, špetka soli, 2 čili papričky

Syry pozdĺžne prekrojíme a striedavo ukladáme do pohára s korením, cibuľou, cesnakom, soľou a chilli papričkami. Zalejeme olivovým olejom. Pohár poriadne zatvoríme a uložíme do chladničky. Podávať môžeme po 2 dňoch.

Rybí polévka

Rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kapří hlavy, 3 lžíce jiker, 3 lžíce mlíčí, 150 - 200 g kořenové zeleniny, 60 g másla, 60 g hladké mouky, sůl, petrželka, 1,5 - 2 l vody, osmažená kolečka rohlíku

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným va...

Luxusní nádivka

Luxusní nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 vajec, 1 hrst mladých kopřiv, 500 g vepřové plece, 500 g vařeného uzeného masa, 50 g majonézy, 700 ml vepřového bujónu, 5-10 stroužků česneku

Rohlíky nakrájíme a namočíme do vepřového bujónu. Na kostičky nakrájíme také maso a přidáme do mísy. Dále přidáme žloutky, posekané kopřivy, majonézu a utřený česnek. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme. Po té nádi...

Kuřecí steak s broskví

Kuřecí steak s broskví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžičku kari koření, 1-2 lžičky grilovacího koření, 1 konzervu broskví

Maso naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme maso z obou stran pozvolna do zlatova, vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku nalijeme šlehačku, přidáme bílý jogurt a kari koření, mícháme a necháme projít varem. Na talíř dá...

Nepečené dvoubarevné roládky

Nepečené dvoubarevné roládky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dětských piškotů, 50 g mandlí, 70 g Hery, 150 g cukru moučky, 50 ml vaječného likéru, 2 lžíce kakaa

Piškoty dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem. Mandle spaříme horkou vodou, zbavíme slupky a nastrouháme. Heru nakrájíme na malé kousky(nebo nastrouháme)a utřeme s cukrem dohladka. Přidáme piškotové drobečky a vaječný likér. Vypracujeme hladkou hmot...

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Nepečené kokosové oči

Nepečené kokosové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru moučky, 120 g másla, 6 uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky, 1 čokoládovou polevu

Žloutky nastrouháme, smícháme s cukrem, máslem a kokosovou moučkou. Tvarujeme kuličky, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme čokoládovou polevu.

Plněné řízky

Plněné řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky dietního salámu, 4 plátky anglické slaniny, 1 vejce, sůl, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky

Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek salámu a proužek slaniny. Přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo párátky a obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka. Smažíme do...

Domací nakládaný hermelín

Domací nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 Hermelínů, 10 čili papriček, 5 cibulí, 5 lžiček chilli koření, 5 lžiček mletého pepře, 5 lžiček grilovacího koření, 1 l rostlinného oleje

Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice, do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme okořeněný sýr, který přikryjeme podélně nedokrojenými papričky. Toto zalijeme olejem a př...

Nedietní řízky

Nedietní řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 100 g strouhanky, 4 vejce, 250 ml smetany, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření, sůl, 1 lžíci sojové omáčky

Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a vložíme do marinády – smícháme olej, rozetřený česnek, sojovou omáčku a koření. Necháme v ledničce nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z marinády, ale tak, aby na nich trochu zůstala, obalíme ...

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 4 Hermelíny, 50 g másla, pepř, 5 lžic nasekané petrželové nati

Velké hlavičky žampionů očistíme a položíme na pečicí papír potřený máslem. Do každé hlavičky postavíme trojúhelníček Hermelínu, lehce opepříme a v troubě zapečeme. Podáváme posypané petrželkou

Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, houby nebo žampióny, 4 lžičky másla, špetka soli, špetka kmínu, chilli koření dle chuti, olej na smažení, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka na trojobal

Hermelíny si rozkrojíme, vydlabeme a naplníme směsí hub, které předem podusíme na másle s kmínem, solí a chilli kořením. Obě části sýru spojíme a podle potřeby zajistíme párátky. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Balzamiková čočka (Maja)

Balzamiková čočka (Maja)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 50 g šalotky, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/2 polévkové lžíce cukru, 200 ml kuřecího vývaru, 3 snítky petržele, 20 g másla, sůl, pepř, 6-8 lžic aceto balsamico

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Potom přidáme cukr, necháme roztavit a poté nasypeme okapanou čočku. Přidáme balzamikový olej a kuřecí vývar a 20 až 2...

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 6 lžic horké vody, 0,5 l vody, 300 g cukru moučky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 2 pudinky vanilkové příchuti, 3-5 kiwi

Vejce ušleháme do pěny, přidáme horkou vodu, 200 g cukru a zvolna šleháme.Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a zašleháme. Pečeme při 200 °C. Po vychladnutí naneseme náplň: šlehačku ušleháme se zbylým cukrem a do ní zamícháme zakysanou sm...

Dvoubarevka

Dvoubarevka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 15 dkg cukru krupice, 1 dcl rostlinného oleje, 1 dcl vody, 2 lžíce kakaa, 20 dkg hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 4 bílky, 20 dkg vlašských ořechů, 25 dkg cukru moučky, 50 ml rumu, 100-150 ml vařícího mléka, 20 dkg Hery, 15 dkg sušeného mléka, 1 čokoládovou polevu

Utřeme vejce s cukrem krupice, přidáme olej, vodu, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec zamícháme sníh z bílků. Mleté ořechy vmícháme do vařícího mléka s rumem a přidáme 10 dkg cukru moučky. Důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hladká hustá...

Tribitky

Tribitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 20 dkg cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 dcl rostlinného oleje, 3/4 l mléka, 30 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 2 pudinky vanilkové příchuti, 2 vanilkové cukry, 35 dkg másla, 1 slazené kondenzované mléko, 1 BEBE sušenky, 1 čokoládovou polevu

Piškot: smícháme vejce, cukr krupici, prášek do pečiva, olej, mléko, mouku a kakao. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Mezitím uvaříme pudink: Smícháme pudinky vanilkové příchuti, vanilkové c...

Mandarinkový dort

Mandarinkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy mandarinek, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky, 1 instantní pudink vanilkové příchuti bez vaření, 1 piškotový korpus

Celé kompoty i se šťávou, šlehačkou, vanilkový cukr, ztužovač, instantní pudink dáme do nádoby s uzavíratelným víkem, zavřeme a třepeme s tím tak dlouho, až je to husté. Dáme na piškotový korpus.

Opilec

Opilec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

10 vajec, 6 lžic hladké mouky, 4 lžíce cukru krupice, 250 g cukru moučky, 2 kypřící prášky do pečiva, 4 lžíce ovocné marmelády, 150 g nemletého máku, 200 g kokosové moučky, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 vanilkový cukr, 1 máslo, 1,5 hrnečku mléka, 1 balení piškotů dětských, 150 ml rumu, 1 čokoládovou polevu

4 bílky ušleháme dotuha a pomalu přidáváme cukr krupici, 4 žloutky, 4 lžíce mouky s 1 práškem do pečiva a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout a po ...

Florida

Florida

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

7 vajec, 210 g cukru krupice, 210 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 500 ml mléka, 125 g cukru moučky, 2 pudingové prášky vanilkové příchuti, 1 vanilkový cukr, 125 g másla, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 ztužovače šlehačky, 1 konzervu broskví, 2 lžíce rumu

Bílky ušleháme dotuha, po částech zašleháme cukr krupici, po jednom žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Dortovou formu vyložíme papírem, vlijeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 150 ºC. Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme na d...

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 35 g cukru moučky, 1/2 dcl rostlinného oleje, 1 dcl teplé vody, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1/2 kg jahod, 1 pudink vanilkové příchuti, 25 dkg másla

Ušleháme vejce s 15 dkg cukru, přidáme olej a vodu. Nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení necháme piškot vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Jahody rozmixuje...

Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kapusty, 5 vařených brambor, 1 velkou cibuli, 200 g anglické slaniny v celku, 3 vejce, pepř, sůl, špetku majoránky, 1 lžíci sádla, 3/4 hrnečku mléka, 150 g Mozzarelly, špetku strouhaného muškátového ořechu, 3 lžíce hladké mouky

Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku osmahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky, smícháme s pokrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, 1 vejcem, a kořením. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. ...

stránka: