Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 40

Jarní závitek

Jarní závitek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g kuřecího vařeného masa, 30 g pórku, 30 g papriky (kapie), 30 g cibule, 30 g čínských hub (ucho jidášovo), 30 g bambusových výhonků, 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 1 troška glutamanu sodného /Ajimoto/, 1a1/2 lžíce sójové omáčky, 1a1/2 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1a1/2 lžíce Rýžového octu, 1 lžíce červeného oleje, 1 rýžový papír kulatý

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a nakonec vše rozsekáme na jemnou kaši. Přendáme do misky a dochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, rýžovým vínem a přidáme špetku Aji-Mota, dobře ...

Kuřecí prsa se švestkami

Kuřecí prsa se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 125 ml bílého vína, 2 lžíce Brandy, 125 ml drůbežího vývaru, 6 zralých švestek, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky estragou, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa trošičku osolíme, více spíše opepříme. Smícháme víno, brandy a vývar. Švestky vypeckujeme, rozkrájíme na menší kousky a přidáme k vínu. Pánev potřeme olejem a necháme rozpálit. Vložíme kuřecí prsa a asi 2 minuty po obou stranách opékám...

Hovězí kližka ve špenátě

Hovězí kližka ve špenátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 2 menší cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžička soli, pepř, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 sáček špenátového protlaku, 100 ml mléka, 1 vrchovatá lžička polohrubé mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme maso. Zamícháme, přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu. Po vydušení šťávy osolíme, ...

Kakaové sněhové mráčky

Kakaové sněhové mráčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vaječné bílky, špetka soli, 120 g cukru moučka, 2 lžičky kakaa

Bílky se špetkou soli vyšleháme dotuha. Poté do nich vpracujeme moučkový cukr a kakao. Hotovým kakaovým sněhem naplníme zdobící sáček a stříkáme na plech, který stačí vyložit pečícím papírem, kopečky, hrudky... Troubu mezitím vyhřejeme na 100°C a ...

Sýrové suflé

Sýrové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ementalu, 4 lžíce másla + 1 lžíce na vymazání formiček, 6 vajec, 250 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, sůl a pepř dle chuti

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Sýr nastrouháme najemno a z bílků ušleháme tuhý sníh. V kastrůlku rozpustíme při mírné teplotě 3 lžíce másla a postupně vmícháme hladkou mouku. Kastrůlek stáhneme z plotýnky a vmícháme žloutky a strouhaný sýr. ...

Hovězí guláš s okurkou a hráškem

Hovězí guláš s okurkou a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího předního masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, mletý pepř, 2 lžičky uzené papriky, 2 lžičky Mexického koření, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 1 - 2 sladkokyselé okurky, 2 lžíce mraženého hrášku, instantní tmavá jíška

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na malé kousky. Na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do růžova, vložíme maso a orestujeme. Zasypeme česnekem, paprikou, mexickým kořením, osolíme a zamícháme. Podlijem...

Bábovka s nugátovým krémem

Bábovka s nugátovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 160 g Hery, 160 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 200 ml mléka, 60 g nugátového krému s oříšky

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků, špetky soli a lžíce studené vody vyšleháme sníh. Žloutky, cukr a heru vyšleháme do pěny a potom zašleháme nugátový krém. Střídavě přidáváme mléko a mouku promíchanou s prosátým kyp...

Jablečné koblížky

Jablečné koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 80 g másla, 100 g strouhanky, 3 vejce, 40 g cukru moučky, 1 lžička skořice, 1 lžička citronové kůry

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme jablka a dusíme je asi 10 minut. Mezitím ve zbylém másle dozlatova osmažíme strouhanku, kterou pak necháme vychladnout. Vmícháme do ní rozšlehaná vejce, c...

Šílený masový koule

Šílený masový koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího mletého masa, 250 ml chilli omáčky nebo chilli kečupu, 1 balení instantní cibulové polévky, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhanky, 2-3 slepičí vejce, 2 konzervy brusinek, 2 sáčky kyselého zelí, 2-3 cibule, 10 dkg rajčatového protlaku, 150 g hnědého cukru, 1 hrst petrželové natě, 1 dcl rostlinného oleje

Do mísy dáme mleté maso, strouhanku, vejce a instantní polévku. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme koule o průměru asi 7 cm (asi 70 gr.), klademe je na pekáček. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zesk...

Fazolová polévka s česnekem a smetanou

Fazolová polévka s česnekem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g velkých barevných fazolí, 2 kostky zeleninového bujónu, instantní tmavá jíška, 10 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce sušené petrželové natě

Fazole propláchneme studenou vodou a dáme je přes noc namočit do vody. Druhý den fazole uvaříme do měkka. Česnek oloupeme, nasekáme na drobno a přidáme k uvařeným fazolím. Polévku zahustíme do požadované hustoty jíškou a krátce povaříme. Dochutíme...

Hovězí roláda se surimi tyčinkami

Hovězí roláda se surimi tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 4 kusy surimi tyčinek, kapie , sůl, pepř, 2 lžičky tmavé sójové omáčky, hladká mouka, 250 ml smetany ke šlehání , 3 lžíce slunečnicového oleje

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou. Poklademe surimi tyčinkami a kapií nakrájenou na proužky. Poté stočíme do rolády a zpevníme nití. Na rozehřátém oleji rolády opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a udusíme do ...

Banánové muffiny Petra Havlíčka

Banánové muffiny Petra Havlíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g celozrnné špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 150 ml polotučného mléka, 2 lžíce řepkového oleje, 2 banány, Krém: 250 g Lučiny, 100 g změklého másla, 2 lžíce cukr moučka, 1 hrst cukrářského zdobení

Ve velké míse smícháme žloutky, cukr a olej. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr aspoň trochu nerozpustí a nestane se tak "kaše". Poté přisypeme mouku, kypřící prášek a mléko, zamícháme tak aby byly všechny suroviny mokré. Banány nakrájíme na malé k...

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecí prso, 4 sušená rajčata, 2 listy bazalky, špetka soli, špetka pepře

Vezmeme si kuřecí prsíčko a prošpikujeme ho bazalkou a sušenými rajčátky. Mlýnkem osolíme, opepříme a na rozehřáté pánvi, opečeme kuřátko z každé strany 1 minutu a 30 sekund. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Poté kuřátko vyndáme,...

Hovězí na mochovance

Hovězí na mochovance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa , 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, 100 g mražené polévkové směsi mochovanka, 100 ml smetany ke šlehání , trocha hladké mouky

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a maso na porce. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso, osmahneme ze všech stran a osolíme. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme pod pokličkou do měkka. Poté přidáme mra...

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 hrsti nakrájeného pekingského zelí, 2 hrsti nakrájených žampionů, sůl, pepř, hladká mouka

Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme zelí a žampiony a ještě asi 15 minut podusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a ...

Krupicové koláčky

Krupicové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krupice, 375 ml mléka, 2 vejce, špetka soli, 20 g cukru krupice, troška hrubé mouky, 100 g strouhanky, 100 g džemu, 2 lžíce másla, 1 balení vanilkového cukru, 250 ml rostlinného oleje

Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Do vychladlé kaše vmícháme 1 vejce a 1 žloutek. Přidáme cukr a tolik hrubé mouky, aby se z krupicové hmoty dal snadno vytvořit bochánek. Z něj odkrajujeme lžící kousky, vytvarujeme ma...

Makrela po řecku

Makrela po řecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 130 g černých oliv bez pecek, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Makrely důkladně očistíme, odstřihneme jim ploutve a dáme si je na lehce vymazaný pekáč. Přilijeme přes ryby olej a posypeme je tymiánem. Pečeme 30 minut v horké troubě a občas je potíráme olejem. Krátce před dopečením přidáme k rybám olivy. Podáv...

Karamelové řezy s krémem

Karamelové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 140 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, na krém - 150 g másla, 100 g cukru krupice, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 300 ml mléka

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu. Poté přidáme zbytek moučné směsi a lehce zapracujeme zbylý sníh. Těsto vylij...

Koblihy s majolkou

Koblihy s majolkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 balení majonézy, 3 žloutky, 200 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 50 g droždí, 1 lžíce rumu, špetka soli, cca 500 ml rostlinného oleje na smažení

Do hrnku dáme vlažné mléko, přidáme cukr, špetku soli a rozdrobené droždí - promícháme a přikryté talířkem necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, přidáme vzešlý kvásek, žloutky a majolku. Vypracujeme těsto a necháme chvíli kynout. Uděláme koblihy a t...

Falešné játrové knedlíčky

Falešné játrové knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, popř. májky, 1 vejce, 1-2 lžíce strouhanky, 1 lžička majoránky, špetka pepře bílého, 1 lžíce petrželové natě

Paštiku dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou. Pak přidáme vejce, promícháme, okořeníme (solit není třeba, paštika již slaná je), přidáme petrželku a dobře promícháme. Naposledy přidáváme strouhanku tak, aby hmota získala konzistenci, z níž se již d...

Cuketové chipsy

Cuketové chipsy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 1 šálek hladké mouky, 1-2 šálky rostlinného oleje

Cuketu (nejlépe mladou) nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme při vyšší teplotě (případně fritujeme). Necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.

Máslová jíška

Máslová jíška

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g másla, 50 g hladké mouky, 50 - 100 ml vody

V rendlíku rozpustíme máslo a pak do něj vmícháme hladkou mouku tak, aby vznikla kompaktnější hmota (nesmí být moc suchá a drolivá, ale neměla by být ani tekutá), kterou osmažíme. Můžeme nechat mouku jen zpěnit - pak budeme mít světlou jíšku, nebo...

Domácí tortila

Domácí tortila

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky celozrnné špaldové mouky, 3 lžíce másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli, 0,5 šálku vody

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Vodu použijeme teplou, spíše vlažnou. Všechny suroviny smícháme v míse a vypracujeme v těsto. To rozdělíme na cca 6 kousků - vytvoříme si malé koule, které necháme tak 10 minut odležet. Poté je rozválíme na p...

Kapr po židovsku

Kapr po židovsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý kapr, 6 stroužků česneku, špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, troška mleté papriky , 3 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce nastrouhaného křenu

Kapra si připravíme na jednotlivé porce. Porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí a necháme je v chladu odležet a nejlépe přes noc. Potom porce kapra obalíme v mouce smíchané s paprikou, vložíme do pánve na rozehřáté sádlo a přidáme k nim cibu...

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tmavého toastového chleba, 100 g sýru typu roquefort, svazek čerstvé pažitky

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na plech potažený pečicím papírem. Na každou hvězdičku položte kousek sýru a celý plech následně nasměrujte do trouby rozpálené na 180°C. Nechte...

stránka: