Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 4

Koláč s rybou

Koláč s rybou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g baby špenátu, 250 g rajčat, 250 g pórku, 250 g lososa, 550 g tresky, 8 vajec (3 vejce + 5 bílků), 300 ml smetany s nízkým obsahem tuku, sůl a pepř dle potřeby

Předehřejeme si troubu na 180°C. Očištěný špenát krátce osmažíme na pánvi. Umytý pórek a rajčata nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i lososa a tresku. Rozšleháme vejce (3 vejce a 5 bílků) se smetanou. K vejci se smetanou přidáme zeleninu a ...

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 francouzské nebo rustikální bagety, kousek másla, 3 balení Mozzarelly, 4 rajčata, 1 lžíce nasekané bazalky, 50 g strouhaného parmazánu

Bagety nakrájíme našikmo a jemně "mázneme" máslem. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Mozzarellu nakrájíme na plátky a bagetky jimi poklademe. Stejný postup uděláme s rajčaty. Posypeme bazalkou a každý plátek bagetky posypeme parmazán...

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

Smažená zmrzlina v kokosu

Smažená zmrzlina v kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zmrzliny, 1 vejce, 100 g hladké mouky, trocha vody, 50 g strouhanky, 100 g kokosu

Ze zmrzliny vytvarujte koule o průměru 3–5 centimetrů a nechte je v mrazáku ztuhnout. Vejce vyšlehejte v misce s moukou a vodou, aby vám vzniklo husté těstíčko. Vedle v míse zase promíchejte strouhanku a kokos. Každou kouli pak obalte ve vajíčku, ...

Citronový koláč s peřinkou

Citronový koláč s peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

korpus: 120 g celozrnné špaldové mouky, 110 g másla, špetka soli, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžíce vody, krém: 4 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g třtinového cukru, 1/2 lžičky soli, 3 dcl vody, 25 g másla, peřinka: 4 bílky, 6 lžiček třtinového cukru, špetka soli

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Musíme pracovat rychle, aby těsto bylo ve výsledku křehké. Máslo nesmí zteplat. Pokud těsto není hladké, přidáme lžíci vody a znovu prop...

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Grapefruitový koktejl

Grapefruitový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

330 ml světlého piva Samson grapefruit, 0,5 ml Jägermaistera, troška grepfruitové šťávy, 2 plátky grepfruitu

Smícháme, mimo plátků grapefruitů, všechny suroviny a rozlijeme do sklenic, které ozdobíme právě oněmi plátky grapefruitu.

Novoroční guláš

Novoroční guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 cibule, 1 ks pikantní klobásy, 2 lžíce sádla, 1 lžička soli, špetka pepře, 2-3 stroužky česneku, 1-2 lžičky mleté papriky, 1-2 špetky majoránky, 300 ml černého piva, 1 plátek chleba, 1 sklenka hovězího vývaru, 4 lžíce strouhaného křenu

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek na plátky. Maso okořeníme a promícháme. Na sádle osmahneme cibulku i česnek, pak přidáme ochucené maso, které také orestujeme. Poté je zalijeme trochou vývaru a piva a dusíme pod pokličko...

Cibule na hořčici

Cibule na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších cibulí, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka bílého vína, 125 g másla, 1-2 lžíce kremžské hořčice, 1 sklenka hovězího vývaru, 1 lžička soli

Vývar si smícháme s kremžskou hořčicí. Cibuli oloupeme, pokrájíme a osmahneme na másle. Poté ji podlijeme bílým vínem a vydusíme. Zaprášíme ji hladkou moukou a podlijeme vývarem s hořčicí, promícháme, osolíme a dusíme, až je směs hustá. Je to výbo...

Pomerančová marmeláda

Pomerančová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků pomerančů, 500 g želírovacího cukru, 350 ml whisky, 250 ml pomerančového džusu (resp. dle potřeby)

Pomeranče použijeme chemicky neošetřené, jinak je nutné je důkladně omýt horkou vodou. Kůru z pomerančů nastrouháme najemno, asi ze dvou pomerančů nakrájíme škrabkou tenké proužky. Vymačkáme důkladně veškerou šťávu ze všech pomerančů. Měli bychom ...

Karamelizované brambory

Karamelizované brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžička mořské soli, 1 lžička soli, špetka kmínu mletého

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na p...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Thajské krevety s mangem

Thajské krevety s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých, oloupaných a vařených krevet, 1 lžička mletého zázvoru, 1 stroužek nasekaného česneku, 1 nasekaná chilli paprička, 1 lžička cukru, 1 lžička rybí omáčky, limetová šťáva, 1 mango, koriandr

Smíchejte 20 velkých oloupaných a uvařených krevet s lžičkou strouhaného zázvoru, stroužkem drceného česneku, nakrájenou červenou chilli, lžičkou cukru, lžičkou rybí omáčky a se šťávou z jedné limetky. Nechejte v lednici po dobu 30 minut marinova...

Kanadské řezy Nanaimo

Kanadské řezy Nanaimo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní vrstva: 115 g másla , 50 g krupicového cukru, 30 g kakaa, 1 větší vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 200 g BeBe sušenek, 65 g kokosu, 50 g vlašských ořechů, Prostřední vrstva: 55 g másla, 2 lžíce mléka (či smetany), 20 g prášku na vanilkový pudink, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 180 g moučkového cukru, Čokoládová poleva: 120 g hořké čokolády, 15 g másla

Vymažeme pekáček o velikosti 23x23 cm. Základní vrstva: Rozpustíme máslo a sundáme z plotny. Vmícháme do něj cukr a kakao. Postupně za stálého míchání přidáváme lehce pošlehané vejce. Vrátíme zpět na mírný oheň, stále mícháme, dokud směs nezhoustn...

Kuřecí prsa se švestkami

Kuřecí prsa se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 125 ml bílého vína, 2 lžíce Brandy, 125 ml drůbežího vývaru, 6 zralých švestek, 4 šalotky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky estragou, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa trošičku osolíme, více spíše opepříme. Smícháme víno, brandy a vývar. Švestky vypeckujeme, rozkrájíme na menší kousky a přidáme k vínu. Pánev potřeme olejem a necháme rozpálit. Vložíme kuřecí prsa a asi 2 minuty po obou stranách opékám...

Asijské mojito

Asijské mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 limetky, 1 lžíce třtinového cukru, 8 listů máty, 1 malá nakrájená chilli, 1 lžička skořice, 40 ml mangové vodky, 1 sklenka drceného ledu

Rozmačkejte limetku s cukrem ve sklenici. Poté přidejte mátu, skořici, mangovou vodku a rozdrcený led. Vše zamíchejte lžičkou a podávejte.

Sýrové suflé

Sýrové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ementalu, 4 lžíce másla + 1 lžíce na vymazání formiček, 6 vajec, 250 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, sůl a pepř dle chuti

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Sýr nastrouháme najemno a z bílků ušleháme tuhý sníh. V kastrůlku rozpustíme při mírné teplotě 3 lžíce másla a postupně vmícháme hladkou mouku. Kastrůlek stáhneme z plotýnky a vmícháme žloutky a strouhaný sýr. ...

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kýty z divočáka, 250 g cibule, 200 ml červeného vína, 150 ml oleje, 50 ml oleje z vlašských ořechů, 10 g jalovce, sůl dle potřeby, 20 g cukru, kardamon, celá skořice, 150 g zmražených brusinek, čerstvý tymián, 100 g šípkové marmelády, Slaninové knedlíky: 200 g slaniny, 300 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 250 g bílého pečiva, 100 g cibule, 30 g nasekané petržele, 30 g másla, 2 vejce, sůl, pepř, lískový oříšek

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte čer...

Šílený masový koule

Šílený masový koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího mletého masa, 250 ml chilli omáčky nebo chilli kečupu, 1 balení instantní cibulové polévky, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhanky, 2-3 slepičí vejce, 2 konzervy brusinek, 2 sáčky kyselého zelí, 2-3 cibule, 10 dkg rajčatového protlaku, 150 g hnědého cukru, 1 hrst petrželové natě, 1 dcl rostlinného oleje

Do mísy dáme mleté maso, strouhanku, vejce a instantní polévku. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme koule o průměru asi 7 cm (asi 70 gr.), klademe je na pekáček. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zesk...

Hovězí plněné vinnou klobásou

Hovězí plněné vinnou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg hovězího zadního masa, 30 dkg vinné klobásy, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 8 dkg slaniny, troška mletého pepře, 1 g soli

Maso opereme a osušíme. Nožem uděláme do masa otvor a dovnitř opatrně vložíme klobásu. Maso osolíme, opepříme, dáme do pekáče na rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky a ze všech stran opečeme. Podlijeme trochou vody a pečeme do poloměkka. Pot...

Cuketové chipsy

Cuketové chipsy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 1 šálek hladké mouky, 1-2 šálky rostlinného oleje

Cuketu (nejlépe mladou) nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme při vyšší teplotě (případně fritujeme). Necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.

Siven na mandlích

Siven na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryby Siven, 50 g máslo, 1 hrst mandlí, 200 g brambor, 1 stroužek česneku, 1 lžíce soli, špetka pepře bílého, 1 lžíce hladké mouky, 2 kapky vinného octa, troška petrželové naťě

Rybu vykucháme, odstraníme šupiny a osušíme. Rybu lehce nasolíme a mírně opepříme a zaprášíme hladkou moukou. V oválné litinové pánvi rozpustíme máslo a sivena opékáme podle váhy 10 až 14 minut (rybu obracíme pouze jednou). Současně si připravíme ...

Pikantní pomazánka z lososa

Pikantní pomazánka z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg lososa, 2-3 lžíce crème fraîche, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 hrst kaparů, 1-2 špetky soli

Lososa nakrájíme na drobné kousky a s ostatními ingrediencemi rozmixujeme do hladka. Mažeme na topinky - velmi dobře chutná k vínu, pivu.

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce rostlinného oleje, 300 g vepřové panenky, 1 stroužek česneku, 5 cm zázvoru, 1 zelená chilli, 2 malá jablka, 2 mrkve, 150 g brokolice, 300 g rýžových nudlí, šťáva z jedné limetky

Rozehřejte olej na pánvi a osmažte vepřové maso při vysoké teplotě cca 6 až 8 minut. Přidejte rozdrcený česnek, na nudličky nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, jablka nakrájená na čtvrtinky, mrkev nakrájenou/nastrouhanou na delší tenké plátky, ma...

Polévka Pho Bo

Polévka Pho Bo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 l vody, 500 g hovězích kostí, 2 cibule, 2 šalotky, 5 stroužků česneku, 5 cm zázvoru, 1 ananas, 2 skořice, 2 kardamomy, 2 hvězdičky anýzu, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru, 400 g hovězí svíčkové, 10 listů máty peprné, 10 listů bazalky, 10 listů koriandru, 250 g rýžových nudlí, 1 citrón, 2 thajské chilli papričky

Nejprve nakrájejte cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjte hovězí kosti a dejte je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou, česnekem, zázvorem a ananasem. Přidejte skořici, kardamom, anýz, sůl a cukr. Nechte vařit dvě hodiny a v příp...

stránka: