Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obiloviny, těstoviny a rýže - stránka 6

Banánová rýže

Banánová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sáčky po 100 g sáček rýže, 2 banány, 200 g 12% smetany

Rýži vaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Banány vidličkou rozmačkáme na kaši. Do vroucí smetany přidáme banány, necháme přejít varem a odstavíme. Ihned do ní nasypeme rýži, promícháme a přiklopíme poklicí. Po 15 minutách rýži rozdělíme do 4 mi...

Jablečný moučník s kokosem

Jablečný moučník s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 350 g jablek, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 g hrubé mouky, kokos na posypání, 100 g másla, 2 lžíce vody, 2 lžíce sypkého capuccina (kakaa), 100 g cukru moučka

Jablka nahrubo nastrouháme, přidáme cukr, vejce, olej. Přilijeme mléko a nakonec přidáme prášek do pečiva s moukou. Vylijeme na plech, který jsme vymazali olejem a vysypali hrubou mouku. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 20 - 25 m...

Šlehačkovo - ananasový zákusek

Šlehačkovo - ananasový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 100 g moučkového cukru, 5 vajec , 130 g hrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, Na krém: 200 ml mléka, 2 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g cukru moučka, 150 g Hery, Na ozdobení: 1 konzerva krájaného ananasu, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Připravíme si těsto: moučkový cukr a žloutky vymícháme do pěny. Přidáme prosátou hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta. Na plech vystlaný papírem na pečení rovnoměrně naneseme těsto. Vložíme do vyh...

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Chřestový závin s jahodami a domácí šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nakrájených jahod, 400 g vařeného chřestu, 100 g mletých mandlí, 80 g cukru, mletá skořice na dochucení, 500 g listového těsta, žloutek na potření, hrst čerstvé máty, Drobenka: 100 g másla, 100 g hrubé mouky, 100 g cukru

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky chřestu. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat, potom přidejte jahody, mandle a dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozválejte na dva pláty a rozdělte na něj připravenou...

Pomerančový dortík

Pomerančový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 2 lžíce pomerančové kůry, 50 g moučkového cukru, 80 g dětské krupice, 4 bílky, 250 ml pomerančové šťávy, 100 g hladké mouky, 70 g cukru krupice

V míse vyšleháme žloutky, pomerančovou kůru a moučkový cukr do světlé husté pěny. Poté metličkou přimícháme dětskou krupici a polovinu pomerančové šťávy a necháme asi 15 minut odstát. Mezitím si připravíme z bílků tuhý sníh. Jakmile uplyne 15 minu...

Jablečno-skořicový dort

Jablečno-skořicový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 2 červená jablka, 500 g cream cheese (např. Philadelphia, případně nesolené druhy žervé), 300 g bílého jogurtu, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, 1 balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 200 g jablečné přesnídávky, 2 hrsti rozinek namočených v rumu

Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek ...

Levandulová bábovka

Levandulová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 300 g hladké mouky, 200 g změklého másla, 170 g třtinového cukru, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, malá hrst levandulových květů (klidně sušených), levandulový éterický olej

Formu vytřete máslem a vysypete hrubou moukou, troubu předehřejete zhruba na 180°C. Utřete máslo s cukrem - poté po jednom vetřete do směsi žloutky. Přimícháte tvaroh a dvě kapky levandulového éterického oleje a důkladně vše promícháte. V jiné mís...

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g krystalového cukru, 2 vejce, 250 g vařených nových brambor, 1 pomeranč, 1-2 citrony, 2,5 g prášku do perníku, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 350 - 500 ml čerstvého plnotučného mléka, jahodová marmeláda, tuk na pečení, Griliášová poleva: 250 g krystalového cukru, 4 lžíce vody, 250 g vlašských ořechů, 1 bílek

PERNÍKOVÉ ŘEZY: Cukr třeme s vejci do pěny, přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě na 200°C pozvolna...

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g těstovin, 60 g lusků cukrového hrášku , 60 g vlašských ořechů, 60 g italské pancetty, šalotka, 30 g másla, stroužek prolisovaného česneku, 1,5 l kuřecího silného vývaru

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě „Al dente„, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu a šalotku nakrájíme nadrobno a zarestujeme. Přidáme česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Přidáme hrst lusků cukrového hrášku a orestujeme doz...

Řezy s jablky a polevou

Řezy s jablky a polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jablek, 160 g cukru krupice, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce kokosové moučky, 3 lžíce pudinkového prášku, 250 g švestkových povidel, 1 balení čokoládové polevy

Jablka nastrouháme na nudličky a přidáme všechny uvedené ingredience. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut. Vychladlý moučník potřeme povidly a polijeme polevou. Vidličkou a ne...

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g hladké mouky, 400 ml rostlinného oleje, 5 vejcí, 500 g cukru, 1 prášek do pečiva, 400 g čokolády, 30 g kakaa, 500 ml polotučného mléka, 350 ml smetany ke šlehání, 400 g jablek, 350 g kiwi, 100 g hroznového vína, 130 ml pasterovaných vaječných žloutků , 1 vanilka

U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošk...

Lívanečky z podmáslí

Lívanečky z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 3 vejce, 350 ml podmáslí, 50 ml jemně perlivé minerálky, špetka soli, 1 balení skořicového cukru

Do mísy dáme podmáslí, vejce, mouku, minerálku a špetku soli a rozmícháme v hladké těsto. Necháme je chvíli odpočinout Na oleji usmažíme v lívanečníku nebo na pánvi lívance z obou stran. Hotové lívance bud obalíme ve skořicovém cukru nebo podávám...

Tuňákovo-okurkové sushi

Tuňákovo-okurkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sushi rýže, 375 ml vody, 2 lžíce rýžového octa na sushi, 1 lžíce cukru moučka, trochu soli, 3 plátky mořské řasy, 1 lžíce pažitky, 1 okurka, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 konzerva tuňáku, sójová omáčka na podávání

Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout. Tuňáka necháme o...

Letní špagety

Letní špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bylinkového octa, troška černého pepře, 1/4 šálku bazalky, 3 zralá rajčata

Uvaříme špagety dle návodu. Zatímco se špagety vaří, rozdrtíme česnek a smícháme ho se solí. Poté smícháme olej, ocet a trochu černého pepře. Jakmile jsou těstoviny uvařené, opláchneme je, dáme do velké mísy a promícháme s rajčaty, bazalkou a přip...

Citronové oválky

Citronové oválky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 130 g cukru moučka, 370 g Hery, 3 žloutky, 2 lžíce citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy, 1 balení Nutely

Z uvedených surovin vypracujeme na vále hladké těsto. Necháme chvíli odležet v chladnu. Vyválíme plát a vykrajujeme oválky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Hotové slepíme nutelou a polijeme citronovou polevou. Dozdobíme dle fantazie.

Hříbečky

Hříbečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek hladké mouky, 1/3 hrnek cukr moučka, 3 lžíce rumu, 1 balení mandlí, 1/2 kostky Hery, 1 balení čokoládové polevy, 1 sklenka ovocné marmelády

Mouku smícháme s cukrem a oloupanými a nastrouhanými mandlemi. Přidáme tuk a rum a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme hříbečky. Pečeme pomalu v mírné troubě dorůžova. Vychladlé spojíme marmelád...

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek žitné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 1,5 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 0,5 lžičky instantního droždí, 1 lžička jablečného octa, 2 hrnky studené vody

Do větší mísy nasypeme všechny 4 hrnky mouky, instantní droždí, lžičku kmínu drceného a 1,5 lžičky soli. Promícháme a přidáme ocet a studenou vodu. Všechno promícháme, až vznikne řidší těsto, posypeme moukou a necháme kynout při pokojové teplotě a...

Špagety s nivou

Špagety s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 150 g Nivy, 4 lžíce másla, 5 stroužků česnku, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželové natě, špetka soli, 100 g tvrdého sýru

Špagety dáme vařit do osolené vařící vody. Mezitím do velké mísy nastrouháme nivu. Přidáme rozetřený česnek, na drobno nasekanou bazalku a petrželku a rozehřáté máslo. Do tohoto základu dáme horké a scezené špagety, promícháme. Porce posypeme nast...

Portugalská zapékaná rýže

Portugalská zapékaná rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 1 l vody, 1 lžička soli, 100 g šunky, 200 g uzené klobásy, 2 cibule, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1 lžíce olivového oleje

Rýži důkladně propláchneme. Osolenou vodu přivedeme k varu a vsypeme rýži – vaříme asi 10 min. V zapékací míse rozpustíme sádlo, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, kolečka klobásy, kostičky cibule a kolečka mrkve a vše osmahneme. Přidáme rýži s...

Tvarohový koláč s ovocem a čokoládou

Tvarohový koláč s ovocem a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1/3 hrnek slunečnicový olej, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek polotučného mléka, 1 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1 balení vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení tučného tvarohu, 1 žloutek, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 čokoláda na vaření, 1 konezerva meruněk

Náplň: 1 tučný tvaroh, 1 žloutek, cukr + vanilkový cukr (pokud je směs řídká, lze přidat cca 1 lžičku hl. mouky), kompotované broskve nebo meruňky, rozpuštěná čokoláda. Ušlehejte olej se žloutky a cukrem do pěny, přidejte špetku soli, pak přilijt...

Mandlová bábovka s jablky

Mandlová bábovka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení Hery, 1 hrnek cukru moučka, 4 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 3 lžíce rumu, 1 balení mandlí, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 velké jablko

Změklé máslo rozetřeme a smícháme s cukrem. Přidáme žloutky a mícháme do pěny. Pak vmícháme trochu mouky, rum, mandle nasekané na drobné kousky a jablka, která jsme nakrájeli na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do těsta pak střídavě dáváme mo...

Tvarohová hrnečková bábovka

Tvarohová hrnečková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 1 hrnek polotučného mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 1 balení jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 banán, 1 lžíce kakaa

V misce postupně smícháme polohrubou mouku (můžete použít i hladkou) s cukrem, žloutky, olejem a mlékem. V druhé misce mezitím ušleháme zbylé bílky v tuhý sníh. Ke sněhu přidáme tvaroh a vzniklou směs vlijeme do těsta a jemně vmícháme. Nakonec při...

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 cibule, 20 dkg šunky, 3 debrecinské párky, 1 hlávka brokolice, 1 balení zakysané smetany, 2 vejce

Ve větším hrnci si dáme vařit balení těstovin. Na pánvičce mezitím osmažíme najemno nakrájenou cibulku, až bude zlatavá přihodíme k ní šunku a párky podle chuti. Necháme chvíli opéct a nakonec přihodíme asi na 1-2 minuty střapečky brokolice. V jin...

Staročeský mazanec z remosky

Staročeský mazanec z remosky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 90 g cukru, 105 g Hery, 380 g polohrubé mouky, špetka soli , špetka muškátového květu , 2 dcl mléka, 42 g droždí, hrst rozinek, 60 g kandované pomerančové kůry nebo ovoce, citronová kůra, hrst posekaných mandlí, 1 vejce na potření

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme citronovou kůru, špetku soli, muškátový květ a vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem mléka. Vy...

Bublanina plná borůvek

Bublanina plná borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 200 g cukru moučka, 150 ml slunečnicového oleje, 200 ml polotučného mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g bramborového škrobu, dle potřeby kulička borůvky

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a ještě prošleháme. Přidáme asi polovinu mléka, rozšleháme a zašleháme mouku promíchanou se škrobem ...

stránka: