Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obiloviny, těstoviny a rýže - stránka 8

Kokosové škeble

Kokosové škeble

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g hladké mouky, 2 slepičí vejce, 150 g cukru moučky, 100 g kokosové moučky, 30 g Granka, 1 sáček vanilkového cukru

Nejprve si uděláme těsto z másla, mouky, 1 vejce a dáme na půl hodiny odležet do lednice. Mezitím si uděláme náplň smícháním 1 vejce, 100 g cukru, granka a kokosové moučky. Po půl hodině (ale může být i déle - klidně přes noc) rozválíme těsto a vy...

Těstovinová pochoutka

Těstovinová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 balení těstovin, 1 konzerva žampionů, 150 g sendvičové šunky, 1 dcl bílého vína, 1 sklenka smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, troška pepře bílého, špetka oregana, 1 lžička hladké mouky

Uvaříme v osolené vodě široké dlouhé nudle. Cibuli nakrájíme na jemno, šunku na kostky, cibuli osmažíme dozlatova, přidáme žampiony, šunku osolíme, opepříme přidáme oregáno, bílé víno, zredukujeme tekutinu, zalijeme smetanu rozmíchanou s hladkou m...

Houstičky s vejci

Houstičky s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé houstičky, 4 vejce, sůl a černý pepř dle chuti

Předehřejte si troubu na 180°C. Vydlabejte s houstiček trochu vnitřku a do každé houstičky vložte vejce (nemusí být rozmíchané). Vložte na plech a pečte 6 - 8 minut. Před podáváním osolte a opepřete.

Francouzský toast s ovocem

Francouzský toast s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g lesních plodů, 2 lžíce vody, Pro francouzské toasty: 2 vejce, 2 lžičky polotučného mléka, 2 plátky celozrnného chlebu, 2 lžičky slunečnicového oleje

Vložte vodu, na měsíčky nakrájené jablko a mražené ovoce do hrnce a vařte na středním ohni po dobu 3-4 minut, dokud není ovoce rozvařené. Mezitím smíchejte vejce a mléko dohromady a namočte v tom důkladně plátky chleba. Rozehřejte olej na pánvi, p...

Ořechové jemné pečivo

Ořechové jemné pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 100 g másla, 150 g másla (na krém), 150 g cukru (na krém), 1 balení vanilkového cukru (krém), 3 lžíce vody (krém), 8 ml rumového aroma (krém), 150 g mletých lískových ořechů (krém), 150 g nastrouhaných vlašských ořechů (krém), 4 lžíce meruňkové marmelády (krém), čokoládová poleva na ozdobu

Mouku s práškem do pečiva promícháme a přidáme studené nakrájené máslo a s moukou promícháme. Další ingredience se přidají a vypracuje se těsto, které se nechá v chladu odležet. Příprava krému: Máslo, cukr, vanilkový cukr a vodu povaříme a vmíchám...

Kanadské řezy Nanaimo

Kanadské řezy Nanaimo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní vrstva: 115 g másla , 50 g krupicového cukru, 30 g kakaa, 1 větší vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 200 g BeBe sušenek, 65 g kokosu, 50 g vlašských ořechů, Prostřední vrstva: 55 g másla, 2 lžíce mléka (či smetany), 20 g prášku na vanilkový pudink, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 180 g moučkového cukru, Čokoládová poleva: 120 g hořké čokolády, 15 g másla

Vymažeme pekáček o velikosti 23x23 cm. Základní vrstva: Rozpustíme máslo a sundáme z plotny. Vmícháme do něj cukr a kakao. Postupně za stálého míchání přidáváme lehce pošlehané vejce. Vrátíme zpět na mírný oheň, stále mícháme, dokud směs nezhoustn...

Slavnostní monogramy

Slavnostní monogramy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 140 g Hery, 70 g práškového cukru, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, citronovou kůru, kakao

Heru nakrájíme, přidáme vejce, prosetý cukr, hladkou mouku, do které jsme přidali 1/2 prášku do pečiva, citronovou kůru. Těsto zpracujeme na válu, třetinu obarvíme kakaem a dáme na jednu hodinu odpočinout. Ze světlého těsta vykrájíme kolečka (moho...

Mozartovy koule

Mozartovy koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 300 g čokoládové polevy, 400–800 g zeleného marcipánu dle velikosti koulí, Na čokoládové drobky: 80 g čokolády na vaření, 80 g másla, změklého + na formu, 50 g moučkového cukru, 2 vejce, 50 g hladké mouky + hrubá mouka na formu, 1 kypřicí prášek, 50 g mletých mandlí, Na krém: 100 g čokolády na vaření, 100 ml smetany na šlehání, 100 g másla, 50 ml rumu

Nejprve upečte čokoládové drobky. Čokoládu rozpusťte a v míse ji smíchejte s máslem, cukrem a po jednom přidejte vejce. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a mandlemi a směs zatřete do čokoládové hmoty. Vymažte a vysypte menší pekáč, rozetřete do n...

Tuňák s rýží a kukuřicí

Tuňák s rýží a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 4 kukuřice cukrové, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, sůl a pepř dle chuti, 25-50 ml olivového oleje

V hrnci přiveďte k varu vodu a poté do něj vložte rýži a vařte dle návodu. Po cca 25 minutách vaření rýže přivedeme k varu vodu v druhém hrnci, ve kterém uvaříme kukuřici (10 minut). Jakmile je kukuřice uvařená, slijte vodu, nechejte kukuřici troc...

Máslová jíška

Máslová jíška

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g másla, 50 g hladké mouky, 50 - 100 ml vody

V rendlíku rozpustíme máslo a pak do něj vmícháme hladkou mouku tak, aby vznikla kompaktnější hmota (nesmí být moc suchá a drolivá, ale neměla by být ani tekutá), kterou osmažíme. Můžeme nechat mouku jen zpěnit - pak budeme mít světlou jíšku, nebo...

Domácí tortila

Domácí tortila

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky celozrnné špaldové mouky, 3 lžíce másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli, 0,5 šálku vody

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Vodu použijeme teplou, spíše vlažnou. Všechny suroviny smícháme v míse a vypracujeme v těsto. To rozdělíme na cca 6 kousků - vytvoříme si malé koule, které necháme tak 10 minut odležet. Poté je rozválíme na p...

Bublanina s borůvkami

Bublanina s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml borůvek, 250 ml polohrubé mouky, 125 ml cukru krupice, 50 ml vody, 50 g majonézy, 5 vajec, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, špetka soli

Formu o rozměru 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme majonézu a po zašlehání vodu a rum. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Va...

Bezvaječný mazanec

Bezvaječný mazanec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

27 dkg polohrubé mouky, 10 dkg Hery, 140 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru krupice, špetka soli, 1 hrst rozinek, 1 hrst plátkových mandlí, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička citronové kůry, 1 vejce na potření

Rozpustíme si Heru a necháme ji trochu zchladnout, pak ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Poté smícháme všechny suché přísady, k nim přidáme Heru i mléko a zpracujeme v těsto, které se nelepí. Zpracované těsto dáme kynout (1-2 hodinky, záleží na...

Koláčky s hruškami a sýrem

Koláčky s hruškami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 300 g hladké špaldové mouky , 175 g másla, 3–4 lžíce studené vody, Na náplň: 2 vejce , 150 g tvrdého sýru, 1 lžíce mléka, sůl a pepř, 3 větší hrušky, 1 menší červená cibule

Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou...

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

Koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké špaldové mouky, 1 prášek do pečiva bez fosfátů, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce třtinového cukru, 1/2 hrnku mléka, 1 lžíce řepkového oleje, Na náplň: 150 g josty , 150 g rybízu, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 50 g másla

Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Vmíchejte vejce, vanilkový a třtinový cukr a mléko. Nakonec přidejte řepkový olej. Vypracujte těsto a vlijte jej do vymazané a moukou vysypané formy (nebo ji místo toho vyložte pečicím papírem). J...

Koláč s povidly a mákem

Koláč s povidly a mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 300 g hladké pšeničné mouky , 200 g hladké celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva bez fosfátů , 250 g másla, 1 vejce, 100 ml mléka, Na náplň: 100 g povidel , 150 g máku, 200 ml mléka, 2–3 lžíce třtinového cukru, 1 vejce na potření

V míse smíchejte oba druhy mouky s práškem do pečiva, vmíchejte kousky změklého másla a vejce. Vypracujte těsto a podle potřeby přidávejte postupně mléko tak, aby se těsto nelepilo, ale ani nerozpadávalo. Nechte na chvíli uležet v chladu. Těsto r...

Srdíčka se skořicovým cukrem

Srdíčka se skořicovým cukrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g žitné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, 1 lžíce třtinového cukru se špetkou vanilky, 150 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g zakysané smetany, skořice a přírodní cukr na obalení, rybízová marmeláda

Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem s vanilkou. Postupně přimíchejte změklé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujte těsto, vyválejte jej asi tak na 1 cm tenký plát a vykrájejte srdíčka. Ta vyskládejte na plech vyložený pečicím pap...

Cibulové koláčky

Cibulové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 g hladké pšeničné mouky , 100 g másla, 1 lžíce vody, špetka soli, Na náplň: 4 menší cibule , 1 lžička másla, 1 lžíce medu, 2 lžíce vinného octa, 1 vejce, 4 lžíce měkkého polotučného tvarohu nebo čerstvého sýru, sůl a pepř

Mouku prosejte na vál a smíchejte se solí. Máslo nakrájejte na kostky a nožem zapracujte do mouky. Pak přilijte (minerální) vodu a rychle zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu uležet, alespoň hodinu, ideálně však do druhého...

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chlazené hovězí svíčkové z mladého býčka (očištěné), sůl a pepř dle potřeby, 200 g rýže Arborio, 10 g upečené dýně, 30 g italské zauzené panchetty, 5 g červené cibule, 1 dcl vývaru, čerstvé bylinky podle chuti, hrudka másla

Nejprve si dýni vydlabeme (vyjádříme) a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 – 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 – 140°C a pečeme do změknutí. ...

Ovesná kaše

Ovesná kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 150 g ovesných vloček, špetka soli, 2 lžíce medu, 2 banány

Ovesné vločky pro jistotu přebereme. Mléko osolíme špetkou soli, vmícháme přebrané ovesné vločky a za stálého míchání je zvolna vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté na talíři pokapeme rozehřátým medem a obložíme kolečky banánu.

Kuřecí nudle se špenátem

Kuřecí nudle se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

olivový olej, 3 stroužky česneku, 50 g cibule, 400 g kuřecího masa, 250 ml smetany, 2 Natur kuřecí bujóny, 250 g mraženého listového špenátu, 350 g penne

Na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova nudličky kuřecího masa s plátky česneku a cibule. Zalijeme smetanou, přidáme bujón, rozmražený špenát a vše provaříme cca 5 minut. Servírujeme s penne a zdobíme čerstvými bylinkami.

Myší sýr

Myší sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší slaná sušenka, 1 kousek sýra - trojúhelníček, 2 kolečka šunky - nebo jiného salámu, 1 oliva - na čumáček a oči, 1 proužek z jarní cibulky

Myšku připravte podle fotografie.

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1/2 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká vejce, 250 ml smetany, 250 g malin, 1 vanilka, 1 lžíce přírodního krupicového cukru

Troubu předehřejte na 200°C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a vešlehejte vejce jedno po...

Ovesný koláč

Ovesný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 1 sáček ovesných vloček, 1 balení rozinek, hroznový cukr nebo med dle chuti

Uvedené suroviny smícháme a necháme chvíli odstát. Potom hmotu vylijeme na mírně vymaštěný a moukou vysypaný pekáč. Uhladíme a pečeme zvolna 10 až 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Koláč můžeme vylepšit ovocem nebo tvarohovou pěnou.

Muffiny se slanými tyčinkami

Muffiny se slanými tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mini slaných tyčinek, 250 g polohrubé mouky, 2 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 125 g cukru, 80 ml rostlinného oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g podmáslí, 30 slaných tyčinek , bílá čokoládová poleva

Troubu zahřejeme na 180°C. Do důlku v plechu na pečení muffinů vložíme papírové košíčky. Malé slané tyčinky přelomíme napůl a promícháme s moukou, práškem do pečiva a jedlou sodou. Rozkvedláme vejce, přidáme cukr, olej, vanilkový cukr a podmáslí a...

stránka: