Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 144

Osvěžující koktejl s letním ovocem

Osvěžující koktejl s letním ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml mléka, 1/2 banánu, 1 lžička včelího medu, 100 g čerstvého ovoce ( jahody, maliny apod.), 4 kostky ledu

Do mixéru nalijeme mléko, přidáme na kousky nakrájený banán, med a ovoce. Vše dobře rozmixujeme. Nalijeme do připravené sklenice s ledem.

Oříškovo - vločkové sušenky

Oříškovo - vločkové sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg vlašských ořechů mletých, 30 dkg ovesných vloček, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg včelího medu - tekutého, 20 dkg Hery, 2 vejce, 10 dkg čokolády na vaření

Ořechy a vločky pomeleme. Dáme do misky kam postupně přidáváme všechny suroviny. Promísíme a těsto necháme odležet půl hodiny. Pak vytvarujeme (pomocí dvou polévkových lžic) placičky asi 1 cm hrubé. Klademe na plech s pečicím papírem a upečeme ve ...

Křehké meruňkové rohlíčky (croisanty)

Křehké meruňkové rohlíčky (croisanty)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 croissantové těsto, 1 kostka tvarohu, 1/8 másla, 150 g cukru krupice, 1 sklenice kompotovaných meruňek, šťáva z půlky citronu

Meruňky vyjmeme ze šťávy a dáme okapat, pak si je podle potřeby přepůlíme, až máme celkem 16 kousků. Utřeme si máslo s cukrem, přidáme citronovou šťávu a vmícháme do tvarohu (cukr i citronovou šťávu co do množství můžeme upravit dle vlastní chuti)...

Mortadella

Mortadella

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 5 vajec, 2-3 stroužků česneku, 1 lžička Vegety, 1 lžička pepře, špetka muškátového ořechu, 1 lžička soli, 1 paprika (kapie), 1 lžíce mleté papriky

Pomletý bůček smícháme s vajíčky, přidáme utřený česnek, vegetu, pepř, sůl, na špičku nože muškátový oříšek a kapi nakrájenou na drobné kousky. Vše řádně promícháme a necháme odležet 24 hodin v ledničce. Potom dáme do mikrotenového sáčku, doře zav...

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Krůtí maso se žampiony na bazalce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 200 g krůtích prsou, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 kolečka celeru, 1 mrkev, troška pepře, špetka soli, troška kmínu, troška bazalky, 150 g bramborového škrobu

Na oleji orestujeme na tenké plátky a kousky nakrájené žampionky, mrkev, stroužky česneku a na proužky nakrájený celer. Poté osolíme krůtí maso, které je taky na kousky nakrájené, a jemně je zaprášíme škrobem, pak vše smícháme na pánvi se zelenino...

Zeleninová polévka s krůtím masem

Zeleninová polévka s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 menší brambory, 100 g krůtího masa, 2 velké mrkve, 100 g brokolice, špetka soli, 2-3 kolečka celeru, 1/2 cibule, 3 stroužků česneku, 10 listů bazalky, 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 50 g másla, 1 lžička kmínu

Na drobno nakrájenou mrkev, česnek, cibuli, brambory a celer orestujeme na másle a poté dáme vařit do kastrůlku s 0,6l vody, přidáme sůl, kmín, brambory, brokolici, na malinké kousky nakrájené krůtí maso, vaříme do měka a poté vše zavaříme a zalij...

Zapečené kuřecí maso se sýrem

Zapečené kuřecí maso se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 2 vejce, špetka soli, 1 balení šlehačky, 1 lžíce oleje, 100 g Eidamu (strouhaný nebo plátkový)

Maso opláchneme, naklepeme a osolíme. Šlehačku rozmícháme se 2 vejci. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a maso z obou stran opečeme dozlatova. Navrch masa poklademe sýr a zalijeme vaječnou šlehačkou. Dáme péci do trouby. Až je zapečené kuřecí ma...

Tvarohovo - jablečný koláč

Tvarohovo - jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 150 ml mléka, 50 ml rostlinného oleje, 20 g droždí (kvasnice), 1,5 lžíce cukru krystal, 600 g očištěných jablek, 250 g jemného tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 balení skořicového cukru, troška citronové kůry, troška skořice

Z mléka, trochy cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku, kvásek, vejce, špetku soli, olej, krystalový cukr zpracujeme na vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme vykynout. Mezitím jablíčka nastrouháme a smícháme se skořicovým cukrem. Do tvarohu př...

Bochník ala Zuzu

Bochník ala Zuzu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba, 1 balení zakysané smetany, 1 balení Nivy nebo sýra Bambino, 200 g šunky, 200 g oravské slaniny, 1 větší zelená paprika , 2 rajčata, troška petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kyslú smotanu zmiešame s roztierateľným syrom, pridáme pokrájané suroviny( šunku, slaninu, papriku, paradajky, korenie. Všetko dobre zmiešame a dochutíme koreninami. Vrch bochníka odkrojíme, vydlabeme. Do vnútra dáme hotovú zmes a prikryjeme vrcho...

Domácí buchty od maminky

Domácí buchty od maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1/2 balení droždí , 125 g Hery, špetka soli, 1 lžička cukru krupice, 200 ml mléka, 4 lžíce oleje

Do polohrubé mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, nasypeme lžičku cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, špetku soli, olej a rozehřátou vychladlou Heru. Těsto důkladně propracujeme a přikryté necháme n...

Jáhly jako příloha k masu

Jáhly jako příloha k masu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jáhel, 2 cibule, 50 g anglické slaniny, 300 ml masového vývaru, 1 dcl olivového oleje, 1/2 lžičky mleté papriky

Na oleji zvolna orestujeme cibulku dorůžova. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a necháme trošku orestovat. Přisypeme jáhly, které jsem propláchli horkou vodou a restujeme zvolna 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme červenou papriku a p...

Směs na boloňské špagety

Směs na boloňské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slunečnicového oleje, 600g balení vepřového mletého masa, 1 cibule, 1 kořen mrkve, 200 ml rajčatového protlaku, 1 lžička soli, 200 ml kečupu, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička oregana, 200 ml červeného vína

Orestujeme cibulku, přidáme mrkvičku na kousky, protlak, kečup, mleté maso, vodu, sůl, cukr, oregano, zalijeme červeným vínem a dusíme. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.

Rychlé rohlíčky se švestkovými povidly

Rychlé rohlíčky se švestkovými povidly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krupice, 350 g hladké mouky, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 100 ml vlažného mléka, 150 g másla, 1 sklenka švestkových povidel

Z uvedený ingrediencí si připravíme těsto. Vše dobře vypracujeme, aby se těsto nelepilo. Těsto rozdělíme na čtyři díly a každý díl vyválíme na placku. Placku rozdělíme na malé trojúhelníčky. Nakonec dáme povidla a srolujeme do rohlíčku. Rychlé...

Kuře pečené na pórku

Kuře pečené na pórku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1-2 pórky, troška kmínu, špetka soli, voda na podlití dle potřeby, 2 lžíce másla

Zeleninu očistíme a nasekáme. Do pekáčku dáme nakrájený pórek spolu s cibulí, navrch poklademe osolená a okmínovaná kuřecí stehna. Stehna posypeme zbytkem pórku a dáme plátky másla. Kuře na pórku pečeme přikryté víkem nebo alobalem asi 40 minu...

Tagliatelle Contadina

Tagliatelle Contadina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin tagliatelle, troška olivového oleje, 200 g žampionů, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku, 200 g špenátových lístků, 200 ml sterilovaných rajčat v konzervě, 250 ml sladké smetany, troška sušené bazalky, troška sušeného oregana, troška soli, troška pepře

Lilek umyjeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a špenát rozmrazíme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Zatím co se vaří, na troše oleje orestujeme prolisovaný česnek, přidáme zeleninu a restujeme. Osolíme, opepříme, přid...

Chutné vepřové řízky

Chutné vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Vepřového masa, špetka soli, troška pepře, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice, 2 dcl vody, troška Vegety

Maso osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme. Takto připravené řízky obalíme ve vejcích a z obou stran prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Osmahnuté maso přeložíme do zapékací mísy. Vodu, hořčici, kečup, olej, vegetu a...

Těstoviny s omáčkou z balkánského sýra

Těstoviny s omáčkou z balkánského sýra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 200 g balkánského sýra, 4 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, balení oliv, 3 lžičky másla, špetka soli, 0,5 dcl kravského mléka

Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku. Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme nadrobno nakrájený balkánský sýr, česnek, sůl a mléko. Počkáme, dokud se kostičky balkánského sýru nerozpustí a omáčka není hladká. Hotovou omáčkou polijeme těstoviny...

Pikantní fazolový salát

Pikantní fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 konzervy fazolí, 10 lžic kečupu, 10 sterilovaných okurek, 1 cibule, špetka chilli koření, 1-2 špetky soli, 1-2 špetky pepře, 1-2 balení paprikáše

Fazolky z konzervy scedíme, omyjeme vodou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilované okurky, paprikáš. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a pikantní kečup. Smícháme a necháme v chladu chvíli odležet. Rychlý recept na kaž...

Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí

Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 brambor, 1 balení jemného tvarohu, 3 rajčata, 8 plátků tvrdého sýra, 5 stroužků česneku, 10 listů bazalky, 1 lžíce mleté papriky, špetka pepře, 1-2 špetky soli, 2-3 lžíce olivového oleje

Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou a asi 25 minut vaříme. Uvaříme je do poloměkka, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Zchladlé brambory překrojíme nožem na dvě poloviny a vnitřky vydlabeme. Bramborovou hmotu vidličkou ...

Bulharská Banica s balkánským sýrem

Bulharská Banica s balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení bílého jogurtu, 500 g balkánského sýra, 5 slepičích vajec, 2 lžíce olivového oleje, 1-2 špetky soli

Listové těsto (nejlépe listové těsto se třemi pláty v 1 balení) na pomoučněném vále rozválíme na délku plechu (každý plát zvlášť). Plát vložíme na plech, který jsme předem vyložili pečíčím papírem a mírně polili olivovým olejem. Těsto potřeme polo...

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 100 g tvrdého sýra, 1 malá cibule, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře

Vařená vejce nastrouháme spolu se sýrem na struhadle. Přidáme majonézu, 1 lžičku hořčice a na malé kousky pokrájenou cibulku. Nakonec ochutíme solí a pepřem.

Kuřecí kousky v sýrové marinádě

Kuřecí kousky v sýrové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml bílého vína, špetka pepře, 1 lžička koření na kuře, 50 g strouhaného eidamu, 50 g nastrouhané Nivy, pár lístků čerstvého oregana

Připravíme si marinádu: smícháme olej, kečup, hořčici, sojovou omáčku, koření, přilijeme víno, zamícháme a nakonec přidáme oba sýry. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší slabé plátky (medailonky) a maso vložíme do marinády. Vše dobře promícháme a dá...

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 litru dlouhozrnné rýže, 800 g vepřového mletého masa, 3 cibule, trochu soli, trochu pepře, 2-3 lžíce majoránky, 2 vejce, 100 g uzeného sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1/2 l vody, 1,5 l rajčatové šťávy, 1 bobkový list, troška cukru krystal, troška skořice

Rýži uvaříme klasickým způsobem. Cibuli nakrájíme a na troše oleje pražíme asi 10 minut. Maso a opraženou cibuli pomeleme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme rýži, nastrouhaný sýr, vejce a důkladně promícháme. Ze směsi uděláme kuličky, ve...

Česká lepenice

Česká lepenice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 250 g kyselého zelí, špetka cukru krystal, 1 cibule, špetka soli

Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka ve slané vodě. Zelí krátce povaříme v osolené vodě, propláchneme a přisypeme ke slitým bramborám. Zpracujeme šťouchadlem a na závěr do lepenice zamícháme osmahnutou cibulku.

Vepřové kotlety na zázvoru

Vepřové kotlety na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mletého zázvoru, špetka soli, špetka mletého kmínu

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a poprášíme moukou. Rozehřejeme lžíci sádla a maso opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme druhou lžíci sádla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. K osmažené cib...

stránka: