Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 143

Jednoduchá roláda s marmeládou

Jednoduchá roláda s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/2 hrnečku ovocné marmelády podle chuti

Ušleháme vejce s cukrem do pěny, potom lehce přimícháme metličkou mouku promíchanou s kypřícím práškem, pořádně promícháme a nalijeme na plech a stejnoměrně rozetřeme. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 220°c-250°C cca 10min. Po vyndání stočíme a ...

Zuzu těstoviny

Zuzu těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení těstovin (penne nebo jiné), 1 balení boloňské omáčky Maggi, 20 dkg oravskej slaninky, 20 dkg gazdovskej slaninky, 1 cibule, 100 g Eidamu , 4 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 10 ml zeleninového dochucovadla, 1 lžíce čierneho korenie

Cestoviny uvaríme vo vode do ktorej sme pridali zel. dochucovadlo, scedíme, neoplachujeme. Nakrájanú slaninku v hrnci restujeme na chutné mäsko. Slaninka pustí masť, netreba pridávať olej. Neskor k slaninke pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme. Na...

Slovenská zelňačka z čerstvého zelí

Slovenská zelňačka z čerstvého zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 200 g uzeného masa, 150 g domácí klobásy, 1 hlávka bílého zelí /asi 1 kg/, 1/2 lžičky kmínu, 12 kuliček pepře, 1 kostka masoxu, 2 cibule, 3 bobkové listy, trocha soli, 4 lžíce hladké mouky, trocha rostlinného oleje, 2 lžičky mleté papriky, 4-5 brambor, 1/4 l rajčatové šťávy, asi 2 l vody, trochu cukru krystal

Maso nakrájíme na kostky, klobásu na půlkolečka, uzené na malé kostičky, zelí na nudličky, brambory na kostky. Vepřové maso dáme vařit do 2 litrů vody s kostkou masoxu, s 1 celou cibulí, s bobkovým listem, kořením a nasekaným zelím. Všechno uvařím...

Libečková houbová polévka

Libečková houbová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 50 g vlasových nudlí, 30 g másla, 1 špetka kmínu, 1 špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Povaříme v 1,5 l osolené vody spolu s kmínem a libečkem. Když jsou houby měkké, zavaříme nudle a nakonec rozpustíme máslo a tím polévku zjemníme.

Žampiónové jednohubky

Žampiónové jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g menších žampionů, 1 špetka kmínu, 1 špetka pepře, 1 špetka soli, 50 g másla, 1 balení anglické slaniny

Žampiony dobře omyjeme, je-li třeba, překrojíme napůl. Podusíme asi 7 minut na másle, do kterého jsme přidali pepř a kmín. Žampiony vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, obalíme plátky slaniny a propíchneme párátkem. Grilujeme dokřupava.

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 60 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 ml mléka, 1 špetka soli, 1 balení veky

Houby nadrobno nakrájíme a podusíme na lžičce vody. Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme řídké palačinkové těsto, vmícháme houby a ve vzniklém těstíčku namáčíme na plátky nakrájenou veku. Smažíme v horkém oleji.

Šunkové kornoutky s houbami

Šunkové kornoutky s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (nejlépe směs), 50 g slaniny, 1 ks cibule, 200 g sendvičové šunky, 1 špetka pepře, 1 špetka soli

Houby nakrájíme nadrobno a podusíme na 1 lžíci vody asi 10 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a slaninu, zpěníme a přidáme houby, ze kterých slijeme přebytečnou tekutinu. Dusíme asi 5 minut. Necháme vychladnout a plníme du šunky, kterou stáč...

Houbová pomazánka z bedel

Houbová pomazánka z bedel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bedel, 100 g Nivy, 2 ks cibule, 50 g másla, 1 sterilovaná okurka

Na másle zpěníme cibulku a přidáme nadrobno nakrájené houby. Podlijeme dvěma lžícemi vody a podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme strouhaný sýr a nadrobno nakrájenou okurku. Mažeme nejlépe na topinky.

Banánovo - ovocný crumbl

Banánovo - ovocný crumbl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks banánů, 5 ks kiwi, 4 ks jablek, 15 dkg cukru krupice, 10 dkg polohrubé mouky, 8 dkg Hery

Oloupané ovoce nakrájíme na kostičky a vložíme do zapékací formy. Posypeme 5 dkg cukru, promícháme a necháme 5 minut odležet. Mezitím si z mouky, zbytku cukru a Hery vypracujeme drobivou hmotu, kterou rovnoměrně rozprostřeme na odleželé ovoce. D...

Hovězí plněné závitky

Hovězí plněné závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky šunky, 1 paprika, 1 šunková klobása, 2 lžíce hořčice, lžička soli, lžička pepře, 1 cibule, 300 ml vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky

Lence naklepejte 4 plátky hovězího masa z kýty. Osolte je, opepřete a potřete hořčicí. Na každý položte plátek šunky, kolečko cibule, několik nudliček červené papriky a špalíček šunkové klobásy. Stočte do závitků, které zajistěte nití nebo masovou...

Mls z brambor

Mls z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 300 g Vysočiny, 200 g slaniny, 200 g Nivy, 150 ml smetany ke šlehání , 3 stroužky česneku, zelenina na oblohu

Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu vydlabeme a plníme připravenou směsí. Směs vyrobíme z nastrouhaného salámu, sýru a smetany. Na jednotlivé brambory pokládáme plátky slaniny, uložíme na pekáč, přikryj...

Bramborový špíz s česneko - smetanovo - sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česneko - smetanovo - sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

pár menších brambor, 1 červená paprika , 2 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, troška pepře, 100 g slaniny, 1/2 cukety (nebo jiné oblíbené zeleniny), 1 smetana, 5 stroužků česneku, 150 g strouhaného sýru, 5 kousků taveného sýru

Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle-) brambora, paprika, cibule, slanina, cuketa, brambora.. a dokola, dokud není špejle plná zeleniny s brambory...

Koláčky ze sýra

Koláčky ze sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hera, 1 balení taveného sýru, 1 sklenka ovocné marmelády nebo povidel, 50 g polohrubé mouky

Polohrubou mouku smícháme se sýrem a tukem. Vypracujeme v těsto, které se nelepí. Pomocí válečku vyválíme silnější placku a vykrajujeme z ní kolečka. Do každého kolečka vymačkáme důlek a dáme do něj povidla nebo marmeládu. Koláčky ze sýra dáme na ...

Kedlubny na kyselo

Kedlubny na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kedluben, lžička soli, lžička pepře, lžíce octa, lžíce citronové šťávy, lžíce oleje, 1 manší šálek hladké mouky, voda dle potřeby

Kedlubny očistíme, pár lepších listů oddělíme a spaříme. Očištěné kedlubny nakrájíme na nudličky a dáme vařit se solí, octem a pepřem. Spařené listy nakrájíme na nudličky a necháme na straně. Uděláme světlou olejovou jíšku, přidáme do měkkých kedl...

Langoše

Langoše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 40 g droždí , špetka soli, kostka cukru, 180 ml mléka, 6 lžic kečupu, 100 g strouhaného sýru

Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, přidáme kostku cukru, zalijeme asi 1 dl mléka a necháme vzejít kvásek. Pak znovu zalijeme mlékem, osolíme a těsto hněteme tak dlouho, až začne dělat bubliny a jde od vařečky. Povrch poráší...

Vepřové medailonky v sýrové omáčce

Vepřové medailonky v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 250 g hub, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 balení rajčatového protlaku, 125 ml šlehačky, špetka soli, špetka pepře, 3 žloutky, 80 g másla, 100 g Eidamu (Edam), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 250 ml kravského mléka

Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji a dáme do mísy. Podusíme žampiony, přidáme protlak, smetanu a necháme projít varem. Přelijeme medailonky. Ve vodní lázni ušleháme mléko, žloutky, máslo, wortschester, mou...

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300-350 g kuřecích jater, 300 ml kuřecího vývaru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce instantní jíšky, 1 lžíce petrželky, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, špetka soli

Kuřecí jatýrka očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme, pak je překrojte na kousky. Rozehřejem olej, na kterém zpěníme jemně pokrájenou cibulku. Když je cibulka hotová, přidáme jatýrka, která krátce (max. 1O minut) podusíme, občas je prom...

Šťavnatá buchta

Šťavnatá buchta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 lžička kypřící prášku do pečiva, 1 hrnek jablečného džusu, 3 lžíce hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, strouhaná citronová kůra z 1 citronu, 200 ml smetany ke šlehání (31%)

V míse našleháme vejce s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku, kypřící prášek, sůl a vlažné rozpuštěné máslo. Těsto vlijeme do předem vymaštěné a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme 30 minut. Buchtu vyklopíme z formy a necháme vychladno...

Tuňákové kostičky na zelenině

Tuňákové kostičky na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 dkg syrového tuňáka, 1 balíček mražené čínské zeleniny , 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 1 špetka koření na ryby

Syrového, očištěného tuňáka nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a tuňáka na něm prudce osmahneme dozlatova. Přidáme mírně rozmraženou zeleninu, osolíme a okořeníme a podlijeme bílým vínem. Tuňáka na zelenině pod pokličkou dusíme d...

Pomazánka s oříšky a sardinkami

Pomazánka s oříšky a sardinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, 10 dkg vlašských ořechů , 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 2 trojúhelníčky taveného sýru, 2 lžíce másla, 2 lžíce tvarohu, 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli koření

Oloupanou cibuli a česnek vložíme do mixeru a mixujeme. Postupně přidáváme ořechy, sardinky, máslo,hořčici, sýry, tvaroh, koření. Vždy po přidání surovin mixer pustíme, aby se suroviny spojily dohromady.

Spinacine (špenátové karbanátky)

Spinacine (špenátové karbanátky)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvého špenátu, hrneček strouhanky (2-4 lžíce do těsta + na obalení), 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce parmazánu/parmezánu, 100 ml mléka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, špetka soli, troška pepře, troška muškátového květu

Špenát nasekáme nadrobno a spaříme ho horkou vodou. Dáme ho okapat, přendáme do mísy a přidáme hladkou mouku, vejce, mléko, strouhanku, nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, ochutíme, přidáme nadrobno nakrájenou petržel a dobře promísíme. Měla by ...

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Meruňková kuřecí roláda se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí stehenní řízky, 6 půlek kompotovaných meruňek, 12-15 listů špenátu, 3 velké (6 malých) plátky šunky, 3 velké (6 malých) plátky Eidamu, špetka soli, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, lžíce pepřové omáčky, 30 g másla, 2 lžíce oleje

Stehenní řízky přes mikrotenovou fólii rozklepeme na plát a potřeme je pepřovou omáčkou (lze vynechat, ale nebudou tak pikantní). Pak na ně postupně klademe šunku, sýr, špenát a navrch meruňky. Maso zavineme, aby nám vznikly malé roládky. Ty upevn...

Rybí polévka z cejna

Rybí polévka z cejna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cejn, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 až 1,5 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky koření na ryby

Očištěného cejna vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, sůl a koření. Povaříme asi 5 minut. Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na másla. Cejna zbavíme kostí a nakrájíme na kostičky. Přidáme na zpěněnou cibulku a restujeme asi 5 mi...

Sedmikráskový med

Sedmikráskový med

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 květů sedmikrásky, 1 citrón, nejlépe bio, 750 g cukru krupice, 750 ml vody

Sedmikrásky natrháme za slunečného dne, aby byly květy pěkně rozvinuté. Dobře je opereme, abychom je zbavili nečistot a případných broučků. Omyté je dáme do mísy, přelijeme vodou a přidáme citrón, nakrájený na tenší kolečka i s kůrou. Mísu dáme do...

Kapr na šalvěji

Kapr na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 očištěný kapr, 1 větší cibule, 50 g anglické slaniny v plátcích, špetka soli, špetka pepře, 4-6 lístků šalvěje, 1/2 hrnečku hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 2 bobkové listy, 3-4 kuličky nového koření, 3-5 kuliček celého pepře, 2 lžíce másla

Kapra nakrájíme na porce, ty osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekanou šalvějí. Nakonec obalíme v hladké mouce. Takto připravené porce osmahneme v pánvi, na rozehřátém másle, nejprve na jedné straně, otočíme a k masu přidáme cibuli, nakrájen...

stránka: