Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 220

Zeleninové rizoto s krevetami

Zeleninové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g oloupaných syrových krevet, sůl, 1 lžíce chilli omáčky, 150 ml bílého vína, 2 rajčata, 150 g dietního salámu

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájený salám a kapie, dokud nezměknou. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a smažíme 3 minuty. Podlijeme vínem, přidám...

Ořechová buchta s polevou a barevnou rýží

Ořechová buchta s polevou a barevnou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 180 g cukru krystalu, 200 g vlašských ořechů, 1 kypřící prášek do pečiva, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 ml mléka, 330 g cukru moučky, 3 vaječné bílky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 hrnečku cukrové rýže barevné

Vejce ušleháme s cukrem krystalem do pěny. Přidáme olej, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva, rozemleté vlašské ořechy a vše důkladně zamícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 30-40 minut v předehřáté ...

Mátový koláč

Mátový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 120 g cukru krystalu, 120 g hladké mouky, špetka soli, 5 lžic rostlinného oleje, 5 lžic peprmintového likéru

Bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny. Postupně (na nejnižším stupni rychlosti) přimícháváme žloutky a mouku. Přidáme olej, peprmintový likér a vše důkladně promícháme. Směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a peč...

Vepřový steak na pepři

Vepřový steak na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžíce pepře čtyř barev, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce hladké mouky, 500 ml vody

Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso osolíme, posypeme pepřem čtyř barev a pokapeme citrónem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a na prudko osmažíme z obou stran dohněda. Podlijeme 200 ml vody...

Pomazánka z nivy

Pomazánka z nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 100 g másla, 100 g Nivy, sůl

Nivu nakrájíme na kousky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, máslo a sůl dle chuti. Vidličkou vše důkladně promícháme do jemné hmoty.

Javorová whisky

Javorová whisky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 30 ml vodky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce javorového sirupu, kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Whisky smícháme s vodkou, vlijeme do sklenice a přidáme citrónovou šťávu. Lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme javorový sirup, tím by se neměl ...

Rohlíčky paní Květy

Rohlíčky paní Květy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hladké mouky, 250 ml mléka, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 1 lžička kmínu, 120 g sádla, špetka soli, 1 vejce

Z vlažného mléka, špetky soli a cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout na 1 hodinu. Poté z těsta vyválíme placku 0,5 cm silnou, kterou nakrájíme na t...

Kuřecí rarášky

Kuřecí rarášky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 150 ml černého piva, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžíce solamylu, 6 kuřecích stehenních řízků, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí řízky očistíme, vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vejce rozšleháme, přidáme pivo, mouku, solamyl, hořčici, worcesterskou omáčku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme do hladkého hustého těsta. Přidáme maso a dáme odležet na 2,...

Orange beach

Orange beach

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pomeranče, 40 ml pomerančového džusu, 40 ml rumu, 20 ml Martini Rosso

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Z pomeranče vydlabeme dužinu, dáme do mixéru, přidáme pomerančový džus a důkladně rozmixujeme. Do sklenice vlijeme rum, Martini Rosso, přidáme rozmixovanou směs a lehce promícháme. Dozdobit můžeme plátke...

Domácí koblihy

Domácí koblihy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), 150 ml mléka, 50 g cukru moučky, 100 g másla, 250 g 100% tuku (Omegy) na smažení, špetka soli, 440 g švestkových povidel, 1 vejce

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly a vytvarujeme placičky. Doprostřed každé placičky dáme...

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrné rýže, 2 malé cibule, 2 sáčky kari koření, sůl, 1 malá konzerva hrášku, 4 vejce, 4 lžíce oleje

Z rýže, 2 lžic oleje, cibulí, kari a soli připravíme kari rýži (viz související recepty). Mezitím si z vajec připravíme volská oka (viz související recepty). Kapie zbavíme semen, nakrájíme a vmícháme do kari rýže. Přidáme scezený hrášek, necháme p...

Angreštový koláč

Angreštový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g angreštu, 130 g cukru moučky, 250 g Hery, 1/2 lžičky skořice, 1 vejce, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 350 g hladké mouky, 90 g cukru krystalu, špetka soli

Z mouky, Hery, cukru krystalu, vejce, špetky soli si připravíme křehké těsto na koláč (viz související recepty) a necháme 1 hodinu odležet. Mezitím angrešt omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, zbavíme štopky a rozkrájíme na půlky. O...

Utopenci

Utopenci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 špekáčků, 1,5 l vody, 0,5 l octu, 4 větší cibule, 1/2 lžičky nového koření, 10 g cukru moučky, 6 bobkových listů, 5 lžic rostlinného oleje

Vodu smícháme s octem, přidáme cukr, olej a necháme projít varem. Mezitím špekáčky oloupeme a rozkrojíme na půl. Cibuli nakrájíme na jemno a část vhodíme do sklenice. Přidáme část nového koření, 2 bobkové listy a několik špekáčků. Postup opakujeme...

Kapustové karbenátky

Kapustové karbenátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávková kapusta, 1 vejce, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 100 g eidamu (Edamu), 4 lžíce polohrubé mouky, 250-350 g strouhanky, 1 lžička vegety

Kapustu zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut. Poté kapustu scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme. Přidáme vejce, vegetu, rozetřený česnek, nastrouhaný sýr, najemno nakrájenou cibuli, mouku, pepř a sůl dle chuti. Vše promíchám...

Tradiční český smažák

Tradiční český smažák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g eidamu (Edamu), 2 vejce, 300 g polohrubé mouky, 50 ml polotučného mléka, 300 g strouhanky, sůl

Eidam (Edam) rozkrojíme na 4 stejně hrubé plátky, které posolíme z obou stran. Plátky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Aby se nám sýr při smažení neroztekl, postup obalování ještě jednou zopakujeme. Při obalován...

Řízek pro vegetariány

Řízek pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sojových řízků Big steak, 1 vejce, 50 ml polotučného mléka, 1 kostka zeleninového bujónu, 1/2 lžíce grilovacího koření, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky, 1 l vody, 1 citrón

Sojové řízky dáme do vody, přidáme bujón, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut na mírném plameni. Poté řízky scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si rozšleháme vejce, přidáme mléko a důkladně promícháme. Z vychladlých řízků vymačkáme zbytek vod...

Segedinský guláš pro vegetariány

Segedinský guláš pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 60 g cibule, 1 stroužek česneku, 400 g kysaného zelí, 100 ml polotučného mléka, 20 g polohrubé mouky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kmínu, sůl, pepř, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml vody, 30 g sojových nudliček

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme zelí, sojové nudličky, kmín, kostku bujónu, zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut. V mléce důkladně rozmícháme mouku a za stálého míchán...

Zeleninový salát s lněným olejem

Zeleninový salát s lněným olejem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 2 mrkve, 2 červené papriky, 1 hrst vypeckovaných oliv, 1/2 lžičky oregana, 2 stroužky česneku, 1 lžíce vody, 1 lžíce octu, 2 lžíce lněného oleje, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy

Mrkve oloupeme, rozkrojím podélně a nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Přidáme nakrájený salát, olivy, rozetřený česnek, oregano a zalijeme vodou, olejem, citrónovou šťávou a octem. Vše důkladně promícháme a dochutím...

Šopský salát s rozinkami

Šopský salát s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 8 rajčat, 2 bílé papriky, 2 zelené papriky, 2 salátové okurky, 200 g balkánského sýru, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička suchého oregana, 100 g rozinek

Rozinky zalijeme vodou a vaříme do měkka. Poté je scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky zbavíme semen a nakrájíme. Přidáme nakrájené okurky, rajčata, cibuli, balkánský sýr, olej a oregano. Nakonec přidáme rozinky a vše důkladně promícháme.

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g vlašských ořechů, 80 ml čokoládové polevy, 200 g cukru krystalu, 3 vejce, 150 g polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 20 g Hery, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Vejce utřeme s cukrem. Přidáme roztopenou Heru, 100 g nasekaných ořechů, kakao a vše promícháme. Nakonec postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové for...

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čočky, 1 cibule, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce octu, pepř, sůl, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky hořčičných semínek

Čočku namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím na másle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a smažíme za stálého míchání do světle hněda. ...

Cizrnová omáčka s řepou

Cizrnová omáčka s řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cizrny, 1 cibule, 400 g červené řepy, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 50 ml citrónové šťávy, 1/2 lžíce mletého kmínu, sůl

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody. Poté přidáme nakrájenou cibuli a vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodu, přikryje...

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g řepy, 2 cibule, 50 g másla, sůl, 2 lžíce solamylu, 500 ml zeleninového bujónu, 2 lžíce octu, 4 lžíce zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 250 ml červeného vína, kopr na ozdobu

Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou řepu a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přidáme víno, sůl, ocet, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, dokud řepa nezměk...

Ravioly s bylinkami

Ravioly s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 1 balení kuřecí játry, pepř, sůl, 3 lžíce strouhanky, 5 stroužků česneku, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce nasekané šalvěje, 1 lžíce nasekané petrželové nati, 50 g másla

Mouku smícháme s 2 vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím játru očistíme, přidáme vejce, strouhanku, pepř a vypracujeme hladkou lehce lepkavou směs. Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželovou nať, nasekanou baza...

Sýrové ravioly se špenátem

Sýrové ravioly se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 2 vejce, 250 g lučiny, 250 g mletého špenátu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 vaječný žloutek

Mouku smícháme s 2 vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím smícháme lučinu se žloutkem do hladké hmoty. Špenát smícháme se smetanou, přidáme rozetřený česnek, pepř, sůl dle chuti a přivedeme k varu. Odleželé těsto ro...

stránka: