Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 221

Ravioly s houbovou nádivkou

Ravioly s houbovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml vody, 250 g hub, 150 g vlašských ořechů, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého kmínu, pepř, sůl, 250 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g parmazánu, 50 g másla

Mouku smícháme s vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím si z hub, cibule, ořechů, vody, kmínu, soli, pepře a oleje připravíme houbovou nádivku (viz související recepty). Odleželé těsto rozkrojíme na půl a z jedné pol...

Rebarborový koláč s posypkou

Rebarborový koláč s posypkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rebarbory, 300 g hladké mouky, 1 vejce, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 240 g cukru krystalu, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 125 g másla

Z polohrubé mouky, cukru moučky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 150 g cukru krystalu, přikryjeme ...

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g ztuženého pokrmovéhu tuku, 190 g cukru krystalu, 2 vejce, špetka soli, 500 g rebarbory, 100 g cukru moučky, 250 g vlašských ořechů, 250 g jahod

Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnou...

Špagety s nivou a uzeným masem

Špagety s nivou a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 100 g uzené krkovice, 60 g másla, 5 stroužků česneku, 500 ml mléka, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky okurky na ozdobu, 200 g nivy, 1 lžíce sojové omáčky

Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě a scedíme. Mezitím na másle zlehka osmahneme nakrájené uzené maso, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme do světle hněda. Přidáme mléko a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Přidáme rozetřený česn...

Mléko proti nachlazení

Mléko proti nachlazení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 1 sáček černého čaje, 100 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 50 ml vody

Do vody vhodíme sáček černého čaje a přivedeme k varu. Sáček čaje vyjmeme, přidáme mléko, med a necháme projít varem. Vlijeme do sklenice, přidáme slivovici a podáváme.

Pečená krůtí prsa

Pečená krůtí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa, sůl, pepř, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 200 ml červeného vína

Krůtí prsa omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Dáme do pekáče, přidáme olej a podlijeme vínem. Přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté trou...

Krůta s nádivkou

Krůta s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší krůta, sůl, 1 vařený žaludek , 1 játra z krůty, 1 srdce z krůty, 2 cibule, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, pepř, 1 vejce, 50 ml mléka, 1 lžička drcené majoránky, 100 g uzeného bůčku, 400 ml drůbežího bujónu

Bůček nakrájíme na kousky a s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Srdce, játra a uvařený žaludek pomeleme, přidáme rozetřený česnek, vejce, kmín, majoránku, bůček s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, mléko dle potřeby, aby...

Pečená krůta na kari koření

Pečená krůta na kari koření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, sůl, 2 lžíce kari koření, 250 g másla, 400 ml drůbežího bujónu

Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, osolíme a posypeme kari kořením. Dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájené máslo, podlijeme bujónem a přikryjeme víkem nebo alobalem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu s...

Pikantní naložený bůček

Pikantní naložený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 10 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžičky chilli koření, sůl, mletý pepř, 20 kuliček pepře, 2 lžíce kečupu, 1 cibule

Bůček omyjeme pod studenou tekoucí vodou a důkladně vysušíme. Do osolené vroucí vody přidáme kuličky pepře, 4 celé stroužky česneku, bůček, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vaříme 75 minut. Poté bůček vyjmeme a necháme okapat. Mezitím důkladně smích...

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g cukru krystalu, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 500 g borůvek, 1 kypřící prášek do pečiva, 100 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 125 g másla, 1 lžíce mleté skořice

Z cukru moučky, polohrubé mouky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Žloutek utřeme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, citrónovou šťávu a důkladně promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a postupně po lžícíc...

Tajemný banánový koktejl

Tajemný banánový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 2 banány, 100 ml mléka, 1 lžíce včelího medu, 100 ml bílého jogurtu

Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Mango také oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Dva kousky manga si odložíme na ozdobu a zbytek nakrájeného ovoce vhodíme do mixéru. Přidáme mléko, jogurt, med a mixujeme, dokud nám nevznikne hustá pě...

Lahodná whisky

Lahodná whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 50 ml sprite, 1 citrón, 10 listů máty peprné, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme očištěný a nakrájený citrón, 5 listů máty a led. Přidáme whisky, sprite a dozdobíme zbytkem máty.

Vitamínová smršť

Vitamínová smršť

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, 1 pomeranč, 2 banány, 1 jablko

Kiwi, jablko a banány oloupeme, nakrájíme na kousky a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče.

Měsíc pod hladinou

Měsíc pod hladinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml Red Bullu, 50 ml vodky, 1 plátek citrónu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme vodku a red bull. Plátek citrónu vložíme ke stěně sklenice pod hladinu a přidáme kostky ledu, které nám plátek citrónu udrží u stěny sklenice.

Marinovaný pangasius s fazolkami

Marinovaný pangasius s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 80 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1/2 lžíce cukru moučky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, rozetřený česnek, citrónovou šťávu, cukr a kari koření. Takto připravenou směsí potřeme plátky pangasia a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Mezití...

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 100 g másla, sůl, 2 stroužky česneku, 100 g chřestu, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, 100 ml zeleninového bujónu, 3 vejce, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme z obou stran kmínem, mletou pálivou paprikou, opepříme a osolíme dle chuti. Přidáme na kousky nakrájené máslo, podlijeme bujónem a pečeme 30 minut v předehřáté tr...

Pangasius s hráškem a citróny

Pangasius s hráškem a citróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 1 konzerva hrášku, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce mletého máku

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme dle chuti a posypeme mletým mákem. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 15 minut na mírném plameni do měkka. Při podávání ozdobíme hráškem a plátky citrónu.

Pangasius v těstíčku

Pangasius v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, sůl, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 červená paprika při podávání, nať petržele na ozdobu

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a osolíme dle chuti. Z vejce, mouky, sojové omáčky, citrónové šťávy vymícháme hladké těstíčko. Plátky pangasia postupně obalujeme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání o...

Pangasius s mrkví a jogurtem

Pangasius s mrkví a jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce sojové omáčky, 2 mrkve, 1 lžička kmínu, sůl, pepř, 1 lžička octu, 200 ml vody, 200 ml bílého jogurtu

Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do vroucí osolené vody, vaříme 15 minut do měkka a poté necháme okapat. Mezitím plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Dáme je smažit na rozpálený ole...

Pangasius na pórku a česneku

Pangasius na pórku a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 5 stroužků česneku, 1 pórek

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 10 minut na mírném plameni. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájený česnek a smažíme ješ...

Plněné pstruzí smotky

Plněné pstruzí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchaní pstruzi, 80 g dlouhozrné rýže, sůl, 100 g oloupaných krevet, 50 g hub, 1 hrst piniových ořechů, 1 menší pórek, bílý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml bílého vína, 2 plátky citrónu na ozdobu

Rýži dáme do osolené vroucí vody, vaříme 15 minut a scedíme. Mezitím u ryb odstraníme hlavy, ocasy a podélně je rozkrojíme na plátky. Poté je omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a osolíme. Na oleji osmažíme nakrájený pórek, krevety, nakráj...

Pstruh na česneku a zázvoru

Pstruh na česneku a zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykuchaní pstruzi, 4 lžíce rostlinného oleje, 6 stroužků česneku, 1 lžíce nastrouhaného kořene zázvoru, 4 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky

Ryby si omyjeme ze všech stran pod studenou tekoucí vodou, osušíme je a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme, opepříme dle chuti zvenčí i uvnitř a posypeme zázvorem. Necháme 30 minut odležet. Rozehřejeme olej, přidáme r...

Sójové kuličky s mandlemi

Sójové kuličky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g suché soji, 150 g mandlí, 1 cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, sůl

Sóju přes noc namočíme do vody, propláchneme a scedíme. Sóju dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vaříme do měkka asi 3 hodiny a poté scedíme. Sóju, mandle, cibuli a sojovou omáčku rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme vejce, mouku, strou...

Losos na zelenině

Losos na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 250 g cherry rajčátek, 1 balení černých vypeckovaných oliv, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 2 plátky lososa, 12 sardelek (ančoviček), 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce citrónové šťávy

Fazolky očistíme, odkrojíme konce a zbavíme vlákna. Dáme vařit na 6 minut do osolené vroucí vody a scedíme. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme citrónovou šťávou. Smažíme 5-...

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného, vařeného či pečeného masa, 400 g nudlí, 1 cibule, nejlépe sterilovaná např. z okurek, hrst polníčku, hrst rukoly, 1 listový salát, 1 římský salát, 2 mrkve, 2 jarní cibulky nebo menší pórek, 100 g sterilovaných žampionů, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje

Uvaříme si nudle podle návodu. Ty pak zcedíme, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli také, natrháme všechny možné zelené části bylinek a salátů podle toho, co máme doma (saláty, rukolu, polníček, apod...

stránka: