Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 7

Citronový dort s jahodami

Citronový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 300 g jahod, 200 g malin, 120 g citronové šťávy, 120 g cukru moučka, 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 5 ks vejce, 1 špetka soli, 3 lžíce máty peprné, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíce citronové kůry

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky – nejprve si z bílků s trochou soli vyšleháme tuhý sníh a poté vyšleháme žloutky s cukrem do téměř bílé pěny. Do této žloutkové směsi vmícháme mouku a poté lehce vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do vymaz...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 1 ks cibule, 4 ks červené cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 800 g vepřových žeber, 70 g anglické slaniny, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce vinného octu, 2-3 lžíce worcesterské omáčky, 2-3 stroužky česneku

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril. Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, ...

Olivové chlebové housky

Olivové chlebové housky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žitné mouky, 10 g instantního droždí, 200 g oliv, 350 ml vody, 1 lžička soli, 6 lžíc olivového oleje

Mouku prosyjeme do mísy, přidáme droždí a sůl (obě ve vzdálenosti od sebe) a přilijeme 200 ml vody. Zpracujeme v hladké těsto. Poté přilijeme zbylou vodu a olivový olej a vytvoříme tekutější těsto. Vmícháme nasekané olivy a necháme 45 minut kyno...

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g bůčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 250 g uzené krkovice, 50 ml polotučného mléka, 100 ml černého piva, 2 ks housky, 1 ks vejce, 1 hrst petrželové natě, 1 hrst majoránky

Nejprve si připravíme nádivku – housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, smícháme ho s vejcem, pivem a nasekanými bylinkami. Přidáme namočené housky a promícháme. Osolíme a opepříme. Vepřový bůček nařízne...

Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, 200 g zakysané smetany, 2 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 6 ks tortill, 1 dcl olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžička směsi koření na fajitas, 1/2 lžičky soli

Vepřové maso, cibuli i papriky nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji. Okořením fajitas kořením, petrželkou a solí. Tuto směs dáme doprostřed tortill a zarolujeme. Podáváme se zakysanou smetanou.

Zmrzlina z kiwi

Zmrzlina z kiwi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kiwi, 4 lžíce sirupu z Agáve

Kiwi oloupeme a rozpůlíme. Z každé půlky odkrojíme jedno kolečko kiwi, které nám poslouží na ozdobu. Zbytek kiwi rozmixujeme s agávovým sirupem. Do formy na nanuk dáme do špičky rozmixované kiwi, poté z každé strany dáme kolečko kiwi tak, aby by...

Parmezánový quiche s rajčaty

Parmezánový quiche s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 2 ks vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g parmezánu, 300 g rajčat, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bazalky, 3 lžíce ořechového pesta

Křehké těsto rozprostřeme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a pečeme 10 minut na 200 °C. Mezitím smícháme smetanu, vejce, strouhaný parmezán a podle chuti sůl a pepř. Tuto směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 25 minut. S...

Kedlubnový dip

Kedlubnový dip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kedlubnu, 2 stroužky česneku, 1 ks chilli papričky, 150 g bílého jogurtu, 50 ml majonézy, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 4 lžičky petrželové natě

Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Chilli papričku nakrájíme najemno a česnek utřeme. Vše smícháme. Přidáme jogurt, majonézu a citronovou šťávu a kůru. Ochutím solí, pepřem a nasekanou petrželkou Podáváme po vychlazení.

Zapečené sardinky

Zapečené sardinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 4 ks brambor, 700 g rajčat, 3 stroužky česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky šafránu, 2 lžíce olivového oleje, 24 ks sardinek, 2 lžíce petrželové natě

Cibuli a papriku nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a spolu s bramborami nakrájíme na kolečka. Sardinky zbavíme páteře, ale jinak je necháme vcelku. Česnek utřeme se solí, pepřem a šafránem. Pekáček vymažeme olejem a poté do něj postupn...

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, olej, 1 větší cibule, 1/2 l hovězího vývaru, 2 ks sterilovaných okurek, 2 vařené vejce, 2 dietní párky, 2 sáčky rýže

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cib...

Houbičky naložené v oleji

Houbičky naložené v oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hub shiitake, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 hrsti dýňových semínek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1-2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička petrželové natě, 2-3 lžíce bobkového listu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dýňového oleje, 400 ml rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Žampiony nakrájíme na plátky a shiitake podle velikosti můžeme překrájet. Obojí podusíme na másle, poté přidáme všechny bylinky a dýňová semínka a orestujeme. Přebytečnou vodu slijeme a pak vše dáme do uzavíratelné sklenice (nejlépe s klipem). ...

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kousek pórku, 1 ks bobkového listu, 2 ks tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 kousky petrželové natě, 600 g srnčího masa, 100 g mrkve, 125 g uzeného špeku, 50 ml olivového oleje, 100 g šalotky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 1 lžíce cukru krupice, 20 g másla, 150 g žampionů

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo. Do velkého hrn...

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 600 g špenátu, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 700 g lososa, 6 ks vejce, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g parmezánu

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Část jich rozložíme na dno pekáče. Špenát spaříme horkou vodou, pak ihned zchladíme. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme ho krátce na olivovém oleji...

Chřestovo-bazalkový krém

Chřestovo-bazalkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst bazalky, 1 svazek chřestu, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 400 ml bílého jogurtu, 1 ks limety

Chřest očistíme, odřízneme zdřevnatělé konce, nakrájíme na špalíčky a dáme do mixéru spolu se stroužkem česneku, solí, pepřem, limetkovou šťávou a jogurtem. Rozmixujeme na kaši. Přidáme bazalku a ještě mixujeme. Podáváme ozdobené limetkovou ...

Květákový krém s praženými semínky

Květákový krém s praženými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 500 ml zeleninového vývaru, 10 g másla, 2 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks česneku, 1 ks vejce, 40 g goudy, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 hrsti slunečnicového semínka, 100 g anglické slaniny

Květák rozebereme na růžíčky, cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kostičky, česnek na plátky. Na másle opečeme cibuli, mrkev a česnek, poté přidáme květák a po dvou minutách zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut poté rozmixujeme dohladka. Osolíme,...

Burger z lososa

Burger z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososa, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 20 g hladké mouky, 4 ks housky, 1 hlávka ledového salátu, 2 ks rajčat

Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Housku rozpůlíme, na spodek dáme ledový salát, poté lososa, rajče nakrájené na plátky a přiklopíme.

Banánové toasty

Banánové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 1 balení vanilkového cukru, 1 ks citrónu, 8 plátků toastového chleba, 4 ks banánu, 250 ml polotučného mléka, 100 g másla, 1 špetka soli, 1 lžička skořice, 2 lžičky cukru moučka

Vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a mlékem. Do této směsi z obou stran namočíme toastový chléb a opečeme ho na pánvi dozlatova. Mezi dva plátky chleba dáme nakrájený banán. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Ostružinová marmeláda s hruškami

Ostružinová marmeláda s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrušek, 500 g ostružin, 250 g třtinového cukru, 10 g pektinu, 1/2 lžičky kardamomu, 1 ks badyánu, 1 ks citrónu

Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubo. Dáme je do hrnce a podlijeme trochou vody, přidáme třetinu cukru, badyán a kardamom, a dusíme. Mezitím propasírujeme ostružiny a přidáme je k hruškám spolu s citrónovou šťávou, cukrem a pektinem. Vaříme 10...

Domácí meruňkové koblihy

Domácí meruňkové koblihy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml polotučného mléka, 35 g droždí (kvasnice), 80 g cukru moučka, 250 g másla, 400 g hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 100 g ovocné marmelády, 2 ks žloutků, 2-3 lžíce rumu, 1 l slunečnicového oleje

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Necháme 10 minut na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si 60 g změklého másla utřeme se zbylým cukrem do pěny. Poté postupně přidáme lžíci po...

Meruňkový kompot s peckami

Meruňkový kompot s peckami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 500 g cukru krystal

Meruňky rozpůlíme na půl a vypeckujeme – pecky si ale schováváme, budeme jich tak hrst potřebovat. Meruňky naskládáme do sklenice řezem dolů a do každé sklenice přidáme pro lepší chuť jednu nebo dvě pecky. Cukr svaříme s litrem vody a ještě ho...

Jehněčí kotletky Orient

Jehněčí kotletky Orient

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks jehněčích kotlet, 1 balení bílého jogurtu, 1 ks limety

Smetanový bílý jogurt smícháme s limetkovou šťávou a Orient kořením. Do této směsi naložíme aspoň na hodinu jehněčí kotletky. Grilujeme 10 minut.

Králičí vývar s quinoou

Králičí vývar s quinoou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks kořenové petržele, 1 ks bobkového listu, 3 ks nového koření, 200 g bulvového celeru, 300 g másla, 200 ml bílého vína, 7 g pepře, 7 g kurkumy, 7 g kmínu římského, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cukety, 8 lžíce quinoi (Merlík), 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ní poslední vrstvu „kabátku“. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu z ní opečeme na směsi z másla a oleje. Po chvíl...

Tvarohové briošky s ořechy

Tvarohové briošky s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

330 g másla, 120 g cukru krupice, 250 g jemného tvarohu, 375 g hladké mouky, 75 g lískových ořechů, 1 balení instantního droždí, 6 ks vejce, 1 špetka soli, 1 špetka muškátového ořechu

Máslo studené z lednice nakrájíme na kostky a poté je s pomocí kuchyňského robota vyšleháme na jemno. Dáme ho opět do lednice. Sáček sušeného droždí smícháme se lžící cukru a trochou vlažné vody (asi 60 ml) a necháme vzejít kvásek. Trvá to tak 1...

Sendvič se sušenými rajčaty a okurkou

Sendvič se sušenými rajčaty a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g žervé, 1 ks sušeného rajčete, 70 g bagety, 50 g okurky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 stroužek česneku, 1 lžička pažitky, 1 lžička petrželové natě, 1 lžička olivového oleje

Žervé smícháme s utřeným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty a nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme. Bagetku rozpůlíme a nasucho opečeme na pánvi. Potřeme ji žervém, přidáme nakrájenou okurku a zakápneme olivovým olejem.

Kuřecí maso s nudlemi a zeleninou

Kuřecí maso s nudlemi a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g kuřecích prs, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 50 g žampionů, 50 g cherry rajčátek, 40 g čínských nudlí, 25 g jarní cibulky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička pažitky

Kuřecí maso osolíme a opepříme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji dozlatova spolu s fazolkami a žampiony nakrájenými na plátky. Nudle uvaříme podle návodu a vmícháme je ke kuřecímu masu. Podáváme posypané pažitkou a jarní cibulkou s pře...

stránka: