Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 4

Kapustové karbanátky s bramborami

Kapustové karbanátky s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks růžičkové kapusty, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 ks vejce, 50-100 g strouhanky, 1/2 lžičky pepře, 100 ml slunečnicového oleje, 400 g brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Kapustičky krátce spaříme (klidně ve vodě, kde se vaří brambory) a nakrájíme je najemno. Smícháme je s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou cibulí a utřeným česnekem, přidáme majoránku, vejce, hoř...

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené krkovice, 1 hrnek čočky, 2 ks cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 7 ml vinného octu, 7 g soli, 7 g pepře, 4 ks vejce, 4 lžíce petrželové natě

Čočku namočíme den předem. Maso a čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na másle. Přidáme mouku a krátce opražíme. Poté zalijeme 100 ml vody a povaříme. Přidáme uvařenou čočku. Dochutíme solí, pepřem a octem. Vejce uv...

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzené krkovice, 1 lžíce olivového oleje, 200 g brokolice, 200 g květáku, 1 ks červené cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g hrášku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g rýže natural (celozrnná)

Rýži uvaříme podle návodu. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme je na oleji dozlatova. Přidáme brokolici a květák rozebrané na růžičky a na jemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a dusíme 10 minut. Poté přidáme...

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 8-12 snítek rozmarýnu, 100 ml rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 1-2 ks chilli papričky, 2 ks citrónu

Budeme potřebovat 8-12 pevných rozmarýnových snítek. Jehněčí maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme. Připravíme si marinádu: smícháme olej, utřený česnek, nasekané chilli papričky a šťávu ze dvou citronů. Do této marinády naložíme jehněčí...

Jablečný tarte

Jablečný tarte

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bezlepkové mouky, 40 g třtinového cukru, 1 špetka soli, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce skořice, 1/2 lžičky kurkumy, 4 ks jablka

Mouku smícháme s citronovou šťávou, solí, kurkumou a postupně přiléváme vodu. Nejvíce by jí mělo být 100 ml. Cílem je vypracovat nelepivé jednotné těsto. To pak zabalíme do potravinářské fólie a necháme chladit 30 minut v lednici. Poté ho vyválí...

Bramborová krémová polévka s houbami

Bramborová krémová polévka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 100 g celeru, 100 g hub, 150 ml polotučného mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžičky majoránky, 4 lžičky petrželové natě, 2 lžíce řepkového oleje

Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme vodou tak, aby její hladina byla 1 cm nad zeleninou. Vaříme doměkka. Poté vlijeme mléko a vše rozmixujeme. Olej smícháme s petrželk...

Meringue s malinami

Meringue s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks bílků, 1 špetka soli, 50 g cukru moučka, 100 g cukru krupice, 2 lžíce ovocné marmelády, 1 balení potravinářského barviva

Bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh, poté postupně – lžíci po lžíci – vmícháme oba cukry. Marmeládu smícháme s barvivem. Polovinu tuhého cukru rozetřeme na pečící formu a přidáme lžíci marmelády a trochu promícháme. Poté lžící odebíráme sm...

Masové kuličky albondigas

Masové kuličky albondigas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího mletého masa, 1 ks vejce, 1 lžička soli, 1 kousek petrželové natě, 1 lžička pepře, 1/2 hrnku strouhanky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1 ks cibule

Smícháme mleté maso, vejce, nasekanou cibuli a petrželku a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a přidáme strouhanku podle potřeby. Z masa tvoříme malé kuličky (asi o velikosti Ikea kuliček), a ty pak obalíme v hladké mouce. Smažíme na o...

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 ks tortilly, 1 ks papriky (kapie), 2 ks rajčat, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička kečupu, 1 lžička kremžské hořčice, 1 špetka grilovacího koření, 200 g ledového salátu, 600 g hovězí zadní, 120 g sójové omáčky, 160 ml sladkokyselé omáčky, 40 g kukuřičného škrobu

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli papričku a škrob a v této marinádě vaříme jehly – ovšem při nižších teplotách: Při teplotě 85 °C asi 3,5 hodiny, a při teplotě 65 °C dalších ...

Ořechové koule

Ořechové koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g lískových ořechů, 100 g cukru moučka, 150 g dětských piškotů, 100 g másla, 50 g čokoládových vloček, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce rumové esence (rumové aroma)

Lískové ořechy umeleme na prášek. Piškoty také rozdrtíme, u nich nám ale nějaká ta hrudka vadit nebude. Obojí smícháme s cukrem moučkou, utřeme s máslem, medem a rumovou trestí. Lžící vykrajujeme hmotu, ze které tvoříme kuličky ještě měkké je ob...

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 350 g lososu, 2 špetky soli, 1 špetka pepře, 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1 lžička dijonské hořčice, 1-2 lžičky olivového oleje

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladit. Mezitím si připravíme lososový tartar – lososa nakrájíme nadrobno, přidáme polovinu cibule nakrájené najemno, trochu citrónové šťávy (s...

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Malinová marmeláda s vanilkou

Malinová marmeláda s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 500 g třtinového cukru, 1 ks vanilky, 1 ks citrónu

Maliny dáme do hrnce a vaříme je. Šťouchadlem je rozšťoucháme. Vaříme asi tak dvě minuty. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka a i s luskem je přidáme k malinám. Poté přidáme cukr i šťávu z citrónu a pět minut vaříme. Posbí...

Hot dog s domácím lilkovým dipem

Hot dog s domácím lilkovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilku, 4 stroužky česneku, 2 ks chilli papričky, 4 ks frankfurtských párků, 4 ks bagety, 1 hlávka ledového salátu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 150 g bílého jogurtu, 100 g rajčat

Lilky podélně rozpůlíme, dužinu propícháme vidličkou, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme 15 minut na 200 °C. Měkkou dužinu lilku vydlabeme lžící, rozmixujeme ji, smícháme s jogurtem, utřeným česnekem, nasekanými chilli papričk...

Paella

Paella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 1 ks mrkve, 4 ks rajčat, 2 ks papriky (kapie), 4 ks česneku, 2 ks tresky, 3 ks langusty, 3 ks krevet, 4 lžičky olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky šafránu, 500 g kulatozrnné rýže, 1 l rybího vývaru

Všechnu zeleninu nakrájíme najemno. Rybí filety nakrájíme na kousky a spolu s krevetami a langustami opečeme na olivovém oleji. Dáme je stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm cibuli. Po dvou minutách přidáme zbylou zeleninu a...

Speciální quesadilla

Speciální quesadilla

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks tortilly, 400 g kuřecích stehen, 400 g mozzarelly, 120 g ledového salátu, 400 g dlouhozrnné rýže, 200 g fazolí, 120 g zakysané smetany

Kuřecí maso dusíme doměkka. Rýži podusíme. Fazole uvaříme doměkka. Na každou tortillu rozdělíme nastrouhanou mozzarellu, nastrouhaný sýr, salsu a kuřecí maso. Přeložíme a opečeme dokřupava. Quesadillu podáváme nakrájenou na klínky s přílohou: ...

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 140 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 140 ml polotučného mléka, 60 g slaniny, 400 ml vody, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Vodu přivedeme k varu a dáme do ní na 3 minuty vařit hrášek. Přidáme mléko, smetanu, sůl a pepř. Ve vedlejším kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky, poté přidáme naběračku hrachového vývaru a rozmícháme. Pak to celé nalijeme do hrachové p...

Oříšková pomazánka

Oříšková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vlašských ořechů, 150 g másla, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g petrželové natě, 5 ks žloutků, 3 kousky taveného sýru

Vlašské ořechy umeleme nebo nasekáme najemno. Žloutky uvaříme. Společně s máslem a sýrem je utřeme na kaši. Osolíme a opepříme podle chuti. Namažeme na pečivo a ozdobíme petrželkou.

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks brambor, 4 ks mrkve, 5 ks okurky, 3 ks vejce, 2 ks cibule, 100 ml majonézy, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mrkev také uvaříme doměkka, vejce na tvrdo. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, okurky, vejce a cibule najemno. Vše promícháme. Majonézu smícháme s jogurtem a hořčicí a vmícháme to do salátu. Podle chu...

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l pomerančového džusu, 8 ks mochyně, 1 ks pomeranče

Smícháme sekt a džus a rozdělíme ho do sklenic. Do sklenic vhodíme pomeranč, který jsme nakrájeli na půlkolečka. Okraj sklenice ozdobíme mochyní a podáváme.

Grilovaný ananas s medem

Grilovaný ananas s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ananasu, 50 g másla, 2 lžíce včelího medu, 5 lžíc třtinového cukru, 1 lžička skořice

Ananas nakrájíme na kolečka silná tak 1,5 cm (vykrojíme tvrdý střed). Máslo rozpustíme v pánvi a přidáme med. Pořádně promícháme a touto směsí potřeme ananas, posypeme třtinovým cukrem a skořicí a grilujeme z obou stran.

Triffle s třešňovým džemem

Triffle s třešňovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g sušenky Spekulatius, 150 g zakysané smetany, 8 list máty peprné, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1 balení vanilkového cukru

Sušenky nadrtíme – buď v hmoždíři a pokud ho nemáme, dáme sušenky do sáčku a nadrtíme je paličkou na maso nebo válečkem na těsto. Rozdělíme je do čtyř sklenic. Další vrstvou do sklenic bude třešňový džem. Zakysanou smetanu smícháme s krémovým s...

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks cukety, 150 g goudy, 200 g rukoly, 12 plátků šunky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce rozmarýnu

Cuketu pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Kolečka šunky si rozložíme vedle sebe a doprostřed každé dáme špalíček sýra. Posypeme rukolou a zarolujeme. Dokola každé šunky zarolujeme cukety a dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme a po...

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kotlety, 100 ml plnotučného mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička oregana, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička majoránky, 4 plátky toastového chleba, 1 ks vejce, 2 lžíce másla, 1/2 hrnku hrášku, 1-4 lžíce strouhanky, 4 lžíce slunečnicového oleje

Telecí maso nařízneme na plát a osolíme a opepříme ho z obou stran. Toastových chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ho nasucho v pánvi. Zalijeme mlékem s vyšlehaným vejcem a necháme vsáknout. Přebytečnou tekutinu slijeme. Přidáme hrášek a nasek...

stránka: