Zelňačka se žampióny a klobásou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

970 kalorií
0.0g cukrů
30.0g tuků
31.0g bílkovin


Příprava

Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Pokud se nám zelí zdá moc kyselé, tak ho propláchneme vodou. Pokrájené zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka s bobkovými listy a novým kořením.

Brambory nakrájíme na kostičky a žampióny na menší kousky (plátky) a uvaříme do měkka v osolené vodě. Po změknutí je přidáme do zelí a vše zahustíme tmavší jíškou ze sádla a hladké mouky. Na oleji prohřejeme klobásky nakrájené na drobno, zasypeme kořením, paprikou, promícháme a přidáme s nastrouhaným česnekem do polévky. Krátce povaříme, dochutíme solí, petrželkou a odstavíme.

přidejte na:
JanaB

05. 09. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Zelňačku dělám, ale bez žampionů
heladon 18. 12. 2014, 09:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobra je aj so šampinonmi
Svetlana 26. 09. 2015, 21:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborná
majka 10. 10. 2015, 21:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
zelnačka velmi chutná
katka16031 20. 08. 2016, 21:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný dobrý recept na zelnacku
hanka 29. 12. 2016, 21:19