Chybí obrázek

Řecká fazolová polévka (Fasolada)

Obtížnost

Čas přípravy

10h 30min
Čas vaření
2h 30min

Celkový čas

13h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1128 kalorií
0.0g cukrů
25.0g tuků
65.0g bílkovin


Příprava

Fazole namočíme alespoň na 10 hodin (nejlépe přes noc) do vody. Před vařením je vypláchneme a použijeme na vaření vodu novou. Vložíme fazole do 2,5 litrů vody a dáme vařit na mírném plameni. Zeleninu omyjeme a nakrájíme či nasekáme najemno. Celer, mrkev, cibuli, cuketu, papriku a zelí přidáme do hrnce s fazolemi. Polévku přivedeme k varu a necháme vařit cca 30 minut. Poté přidáme rajčata, petržel, česnek, pepř a zeleninový bujón. Necháme polévku vřít asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Před koncem vaření přidáme olivový olej, oregano a osolíme dle chuti.

Tip k receptu

Podáváme s tmavými topinkami, ke kterým můžeme přikusovat olivy, sýr feta a sardinky.

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrá polévka, protože obsahuje fazole přidala bych i špetku sušené saturejky proti nadýmání
Přidané ingredience: saturejka

22. 09. 2014, 15:55

Chybí obrázek
chutná polievka

20. 08. 2016, 19:26

Přidat komentář
Chybí obrázek
chutná , výborná polievka

majka 16. 08. 2016, 19:26

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.