Řecká fazolová polévka (Fasolada)
Obtížnost
Čas přípravy
10h 30min
Čas vaření
2h 30min
Celkový čas
13h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1128
kalorií
0.0g
cukrů
25.0g
tuků
65.0g
bílkovin
Příprava
Fazole namočíme alespoň na 10 hodin (nejlépe přes noc) do vody. Před vařením je vypláchneme a použijeme na vaření vodu novou. Vložíme fazole do 2,5 litrů vody a dáme vařit na mírném plameni. Zeleninu omyjeme a nakrájíme či nasekáme najemno. Celer, mrkev, cibuli, cuketu, papriku a zelí přidáme do hrnce s fazolemi. Polévku přivedeme k varu a necháme vařit cca 30 minut. Poté přidáme rajčata, petržel, česnek, pepř a zeleninový bujón. Necháme polévku vřít asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Před koncem vaření přidáme olivový olej, oregano a osolíme dle chuti.
Tip k receptu
Podáváme s tmavými topinkami, ke kterým můžeme přikusovat olivy, sýr feta a sardinky.
Martina Třetinová24. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.