Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Řecká fazolová polévka (Fasolada)

Řecká fazolová polévka (Fasolada)
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10h 30min , Čas vaření: 2h 30min
Celkový čas: 13h 0min , porce

1128 kalorií, 0.0g cukrů, 25.0g tuků, 65.0g bílkovin

Příprava

Fazole namočíme alespoň na 10 hodin (nejlépe přes noc) do vody. Před vařením je vypláchneme a použijeme na vaření vodu novou. Vložíme fazole do 2,5 litrů vody a dáme vařit na mírném plameni. Zeleninu omyjeme a nakrájíme či nasekáme najemno. Celer, mrkev, cibuli, cuketu, papriku a zelí přidáme do hrnce s fazolemi. Polévku přivedeme k varu a necháme vařit cca 30 minut. Poté přidáme rajčata, petržel, česnek, pepř a zeleninový bujón. Necháme polévku vřít asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Před koncem vaření přidáme olivový olej, oregano a osolíme dle chuti.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s tmavými topinkami, ke kterým můžeme přikusovat olivy, sýr feta a sardinky.

Martina Třetinová

24. 04. 2009, Recept navštíven: 5132x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Řecká fazolová polévka (Fasolada)

Řecká fazolová polévka (Fasolada)

Fazole namočíme alespoň na 10 hodin (nejlépe přes noc) do vody. Před vařením je vypláchneme a použijeme na ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Řecká fazolová polévka (Fasolada) Link-arrow
Thumb

Topinky opečené nasucho

Čistý suchý plech necháme dobře nahřát v troubě. Vložíme na něho připravené krajíce chleba a v horké troubě...


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobrá polévka, protože obsahuje fazole přidala bych i špetku sušené saturejky proti nadýmání
Přidané ingredience: saturejka

22. 09. 2014, 15:55

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná polievka

20. 08. 2016, 19:26

Přidat komentář
majka
chutná , výborná polievka

majka 16. 08. 2016, 19:26

Facebook komentáře