Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Řecká fazolová polévka (Fasolada)

Řecká fazolová polévka (Fasolada)

Obtížnost Čas přípravy
10h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 13h 0min
Nutriční hodnoty
1128 kalorií 0.0g cukrů 25.0g tuků 65.0g bílkovin

Příprava

Fazole namočíme alespoň na 10 hodin (nejlépe přes noc) do vody. Před vařením je vypláchneme a použijeme na vaření vodu novou. Vložíme fazole do 2,5 litrů vody a dáme vařit na mírném plameni. Zeleninu omyjeme a nakrájíme či nasekáme najemno. Celer, mrkev, cibuli, cuketu, papriku a zelí přidáme do hrnce s fazolemi. Polévku přivedeme k varu a necháme vařit cca 30 minut. Poté přidáme rajčata, petržel, česnek, pepř a zeleninový bujón. Necháme polévku vřít asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Před koncem vaření přidáme olivový olej, oregano a osolíme dle chuti.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s tmavými topinkami, ke kterým můžeme přikusovat olivy, sýr feta a sardinky.


Martina Třetinová

24. 04. 2009, Recept navštíven: 5578x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobrá polévka, protože obsahuje fazole přidala bych i špetku sušené saturejky proti nadýmání
Přidané ingredience: saturejka

22. 09. 2014, 15:55

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná polievka

20. 08. 2016, 19:26

Přidat komentář
majka
chutná , výborná polievka

majka 16. 08. 2016, 19:26

Facebook komentáře