Stehýnka na divoko se zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
744
kalorií
0.0g
cukrů
75.0g
tuků
4.0g
bílkovin
Příprava
Stehýnka umyjeme, osušíme a zprudka je opečeme na troše oleje, až se vytvoří kůrka. Do výpeku vlijeme zbytek oleje, zpěníme cibuli nasekanou najemno a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a restujeme dorůžova. Přidáme na proužky nakrájené papriky, stehýnka, veškeré koření, rajčata nakrájená na osminky. Zalijeme vývarem s vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme doměkka.
Zuzana Mellenová04. 05. 2009
Ingredience
- 8 kuřecích stehýnek
- 6 loupaných rajčat
- 2 cibule
- 2 papriky
- 1 větší mrkev
- 2,5 dcl drůbežího bujónu
- 1 dcl červeného vína
- 5 lžic rostlinného oleje
- lžička soli
- 3 kuličky nového koření
- 2 listy bobkového listu
- kousek celeru
- 5 stroužků česneku
- troška sušeného tymiánu nebo 2 větvičky čerstvého
- troška mletého pepře
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.