Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci žloutek

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí (kvasnice), 100 g cukru krupice, 250 ml plnotučného mléka, 150 g másla, 4 ks žloutků, 1/2 ks citrónu, 1 špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 200 g jemného tvarohu, 80 g cukru moučka, 50 g rozinek, 350 g švestkových povidel, 50 g mandlí, 2 lžíce rumu, 2 lžíce polotučného mléka

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Oříšková pomazánka

Oříšková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vlašských ořechů, 150 g másla, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g petrželové natě, 5 ks žloutků, 3 kousky taveného sýru

Vlašské ořechy umeleme nebo nasekáme najemno. Žloutky uvaříme. Společně s máslem a sýrem je utřeme na kaši. Osolíme a opepříme podle chuti. Namažeme na pečivo a ozdobíme petrželkou.

Mořský vlk s ravioli

Mořský vlk s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g špenátu, 100 g sýru ricotta, 50 g másla, 3 ks žloutků, 1 ks vejce, 4 ks mořského ďasu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Hladkou mouku smícháme se třemi žloutky a lžící olivového oleje. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Podle potřeby ho necháme vychladit. Těsto rozválíme na dva pláty. Ricottu smícháme se spařeným nasekaným špenátem, solí a pepřem...

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 150 g hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krupice, 300 ml plnotučného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička vanilkové esence, 4 ks žloutků

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáme jednu až dvě lžíce vody. Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut v lednici odpočinout. Mezitím si...

Domácí meruňkové koblihy

Domácí meruňkové koblihy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml polotučného mléka, 35 g droždí (kvasnice), 80 g cukru moučka, 250 g másla, 400 g hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 100 g ovocné marmelády, 2 ks žloutků, 2-3 lžíce rumu, 1 l slunečnicového oleje

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Necháme 10 minut na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si 60 g změklého másla utřeme se zbylým cukrem do pěny. Poté postupně přidáme lžíci po...

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 230 g másla, 500 g rebarbory, 500 g jahod, 100 g cukru moučky, 1 lžička soli, 1 lžička pomerančové kůry, 2 ks žloutku, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici. Rebarboru o...

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 300 g špenátu, 250 g sýru ricotta, 100 g másla, 200 g parmezánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička citronové kůry, 4 ks vejce, 1 ks žloutku, 10 listů šalvěje, 1 lžíce olivového oleje

Vejce smícháme s moukou, olivovým olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto (v případě potřeby přidáme vodu). Dáme do lednice na 30 minut. Špenát spaříme horkou vodou a pak hned přelijeme ledovou vodou. Smícháme ho s ricottou, žloutkem, solí, pepř...

Nudlové taštičky s pestem

Nudlové taštičky s pestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 ks vejce, 3 ks žloutků, 140 ml olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 100 g paprikové pasty, 2 lžíce sýru ricotta, 1 svazek bazalky, 7 g mořské soli, 100 g piniových ořechů, 6 stroužků česneku, 80 g parmezánu, 7 g pepře

Připravíme si těsto na nudlové taštičky: smícháme hladkou mouku, jedno vejce, tři žloutky, lžíci olivového oleje a půl lžičky soli. Podle potřeby můžeme přidat lžíci až dvě vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Na ná...

Žloutková horká čokoláda se šlehačkou

Žloutková horká čokoláda se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g horké čokolády, 1 l polotučného mléka, 6 ks kostkového cukru, 3 žloutky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do rendlíku. Zalijeme mlékem, přidáme cukr a za stálého míchání ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté odstavíme a postupně všleháme žloutky. Smetanu vyšleháme a ozdobíme jí čokoládu.

Ananasové créme bruleé

Ananasové créme bruleé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 3 žloutky, 50 g másla, 90 g třtinového cukru, 270 g cukru krupice, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 120 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 1 lžička vanilkové esence, 1 lžíce máty peprné

Ananas nakrájíme na tenké plátky (pár kostek ananasu si necháme na ozdobu). Plátky naskládáme na plech a poklademe máslem a zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 5 minut na 250 °C. Mléko a smetanu smícháme se skořicí a přivedeme k varu. Žloutky ...

Masové kuličky s mořskými plody

Masové kuličky s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 50 g Slávek jedlých, 300 g vepřového mletého masa, 300 g choriza, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 1 žloutek, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce Sherry, 2 lžíce petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 300 g mořských plodů, 300 g cherry rajčátek

Šalotky nakrájíme najemno a smažíme asi 5 minut na oleji. Poté přidáme papriku a drcený česnek a minutu smažíme. Zalijeme sherry a poté přidáme mořské plody. Necháme vychladit. Do mletého masa přidáme žloutek a okořeníme oblíbeným kořením. Z masa ...

Kynuté belgické vafle

Kynuté belgické vafle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml plnotučného mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 sáček instantního droždí, 40 g cukru krupice, 1 špetku soli, 1 vejce, 1/2 lžičky skořice, 1 žloutek, 1 lžičku vanilkové esence, 50 g másla

Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné. Ostatní suroviny ať mají pokojovou teplotu. Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a skořici. Zalijeme to mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme vejce a vanilku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pot...

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení BB sušenek, 100 g másla, 500 g sýru Mascarpone, 1 citrón, 50 g cukru krupice, 3 žloutky, 200 g borůvek

Sušenky rozdrtíme na prášek a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto hmotu natlačíme na dno dortové formy o průměru 20 cm. Mascarpone vyšleháme se třemi lžícemi citrónové šťávy a kůry, přidáme cukr a žloutky a šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Tu...

Cibulový koláč se sardinkami

Cibulový koláč se sardinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 špetka soli, 125 g másla, 1 žloutek, 4 ks cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 špetka pepře, 350 g sardinek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku (je-li třeba, přidáme 2 lžíce studené vody). Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 20 min...

Išelské dortíčky

Išelské dortíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 150 g másla, 70 g cukru moučka, 30 g vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa, 100 g cukru moučka, 3 ks žloutky, 1 lžíce rumu, 20 g ovocné marmelády, 150 g vlašských ořechů

V míse smícháme mouku, cukr, na menší kousky rozkrájené máslo, mleté ořechy a dvě lžíce kakaa. Vše zpracujeme na hladké těsto. Z těsta vyválíme tenké placky ze kterých malou skleničkou vykrajujeme malá kolečka, která pečeme na plechu v předehřát...

Francouzský máslový krém

Francouzský máslový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vejce, 4 ks žloutky, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl pomerančového likéru, 350 g másla

Vejce a žloutky dáme do ohnivzdorné mísy.Pak přidáme cukr, vanilkový cukr a likér a šleháme na mírném ohni až vznikne hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme do bílé pěny a nakonec přimícháme vaječný krém. Používáme na plnění...

Kakaové kroužky

Kakaové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g cukru moučka, 150 g Hery, 1 žloutek, špetka skořice

Na vále vše zpracujeme v hladké těsto a dáme do chladna cca 2 hodiny odpočinout. Pak vyválíme plát asi 1/2 cm silný a vykrajujeme kroužky s otvorem uprostřed. Dáme na nevymaštěný plech a zvolna pečeme. Po upečení musí být vespodu jen růžové. V...

Skořicové tyčinky

Skořicové tyčinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g Hery, 2 žloutky, 1/4 lžičky citronové kůry, 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořice

Mouku, cukr, změklý tuk, žloutky i nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné zapracujeme kakao se skořicí. Obě těsta necháme v chladu aspoň 30 minut odpočinout. Každé těsto zvlášť rozválíme, pláty položíme ...

Barmské plátky

Barmské plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa , špetka soli, špetka pepře, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 jablko, špetka mleté papriky, 4 žloutky, 2 lžíce kečupu

Krutí prsa naklepeme na tenké plátky, lehce osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, které jemně posypeme paprikou. Poté jablka rychle opečeme,aby se...

Čokoládový krém se šlehačkou

Čokoládový krém se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 2-3 žloutky, 3 lžíce polotučného mléka, 50 g cukru moučka, 5 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme mléko a na mírném ohni necháme změknout. Ke změklé a vychladlé čokoládě přidáme utřené žloutky s cukrem a vše dobře ušleháme. Potom zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a dáme na led.

Fíkový salám

Fíkový salám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fíků, 180 g cukru moučka, 200 g vlašských ořechů, 2 žloutky

Sušené fíky umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, umleté vlašské ořechy a 2 syrové žloutky. Vše dobře propracujeme na tužší hmotu, kterou rozdělíme na 4 stejně velké části a z každé utvoříme váleček. Válečky pevně zabalíme do potravinové fól...

Čekanková polévka

Čekanková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks čekankových puků, 30 g másla, 1 l hovězího vývaru, 6 lžic dlouhozrnné rýže, 2 žlouteky, špetka soli

Očištěné a dobře oprané čekankové puky rozebereme, nakrájíme, osmahneme v hrnci na másle, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme předvařenou rýži, uvaříme do měkka a těsně před podáváním zahustíme žloutky, které jsme rozšlehali v trošce polévky.

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 plátků dortových oplatků, 160 g másla, 120 g cukru moučka, 2 žloutky, 1-2 lžíce kakaa, 120 g lískových ořechů, 1 lžíce rumu, 5 lžíce sladké smetany

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové oplatky lehce pomažeme smetanou(aby zvlhly), potřeme je připraveným krémem a klademe na sebe střídavě oplatky, krém. Strany dortu uhladíme a do...

Sýrové kuličky (SSSR)

Sýrové kuličky (SSSR)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 200 g tvrdého sýru, 2-3 lžíce strouhanky, 1 žloutek

Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zamícháme strouhaný sýr. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které dáme na chvíli do chladničky ztuhnout. Žloutek se lžící vody rozšleháme, kuličky do něho namáčíme a hned obalujeme ve strouhance. Potom je v rozpá...

stránka: