Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 186

Kuřecí maso pod peřinkou s mřížkou

Kuřecí maso pod peřinkou s mřížkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks kuřecích prsou, 1 konzerva žampionů, 2 velké cibule, sůl, pepř, koření dle chuti, 1 balení smetany, 1 balení listového těsta

Vše nakrájíme, orestujeme na pánvi, okořeníme, zalijeme vývarem a lehce podusíme, do směsi nakonec přidáme smetanu. Hotovou směs dáme do vymazaného pekáčku a přikryjeme rozváleným listovým těstem – vytvoříme peřinku. Ze zbylého kousku těsta vytvoř...

Hnízdečka

Hnízdečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 20 dkg strouhaného Eidamu (Edam), olej, pepř, sůl, plnotučná hořčice na potření masa, 4 ks vajec

Maso z kotlet si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji. Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet si uděláme tunýlek ze sýru tak, aby uprostřed vzniklo místečko na volské oko. Pak je zpět p...

Kuřecí prsa na ananasu

Kuřecí prsa na ananasu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kuřecích prsou, 1/2 konzervy ananasu, Ďábelské koření, sůl, pepř, asi 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hladké mouky, 5 dkg másla, 1/2 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Na rozpálené máslo dáme maso na nudličky, osolíme, okořeníme ďábelským kořením, opepříme a přidáme sojovou omáčku. Když je hezky dozlatova, přidáme ananas bez šťávy a prohřejeme. Vyjmeme z pánve na misku. Do pánve přidáme trochu másla a zaprášíme ...

Rohlíkové knedlíky

Rohlíkové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 starších rohlíků, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, hrubá mouka na obalení

Rohlíky nakrájíme na kostičky, mléko s vajíčkem a se špetkou soli rozmícháme, přelijeme přes rohlíky a necháme chvilku vsáknout. Poté pořádně vypracujeme těsto a mokrýma rukama vytvoříme dvě šišky, které nakonec hustě obalíme v hrubé mouce. Vaříme...

Rychlá zdravá polévka

Rychlá zdravá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kostka drůbežího bujónu bez glutamátu, 1 mrkev, kousek brokolice, list čínského zelí, 40 g Tofu, 20 g ovesných vloček

Dáme si vařit vodu do rychlovarné konvice a mezitím si nakrájíme na kousky zelí, mrkev, brokolici a tofu a vše si dáme, spolu s vločkami, do misky/talíře/hrnku na polévku. Kostku bujónu si rozmícháme v hrnečku v troše horké vody, vzniklým vývarem ...

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové pleci, 1 velká sklenka leča, 1/2 až 3/4 kg brambor (podľa veľkosti hrnca), 2 stroužky česneku, 1-2 cibule, troška majoránky, 2-3 lžičky sojové omáčky, troška kmínu, troška mleté papriky, špetka pepře

Cibule nakrájame nadrobno a osmahneme do sklovita. Na nich udusíme na kocky nakrájané mäso, dochutíme sójovou omáčkou prípadne vegetou, rascou /kmínom/, korením /pepřem/, paprikou a pridáme cesnak. Mäso udusíme domäkka, potom pridáme lečo a zemiak...

Sýrová kuřecí stehýnka

Sýrová kuřecí stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecí stehna, 150 g balkánského sýra, 10 dkg sušených rajčat, 2 lžíce nasekané petržele, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 400 g malých rajčat

Stehna nařízneme a vyndáme kost. Jemně nastrouhaný sýr pak promícháme s nasekanými sušenými rajčaty a petrželí. Kapsu v mase, která vznikla po odstranění kosti, naplníme sýrovou směsí (zbytek dáme stranou). Pečlivě ji uzavřeme a spíchneme. Naplněn...

Čínská čajová  mramorovaná vejce

Čínská čajová mramorovaná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, 1 l vody, 3 lžíce sypaného černého čaje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce badyánu, 3 lžíce skořice, 3 lžíce kmínu, 3 lžíce pepře, 1 kořen zázvoru

Vejce uvaříme na hniličku. Důležité je, aby bílek ztuhl. Pak vejce ochladíme studenou vodou a každé jednotlivě po skořápce naklepeme lžící tak, aby popraskala, ale neodlupovala se! Jemně! Skořápka musí držet pohromadě, jde jen o cvik. Pak si přip...

Vepřové závitky s chutí Itálie

Vepřové závitky s chutí Itálie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 lžíce bazalkového pesta, 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, 1 balení Mozzarelly (1 kulička), 50-100 ml bílého vína, 150 ml sladké smetany, 80 g Nivy, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce rostlinného oleje

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a...

Akapulko

Akapulko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička instantní kávy, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 šálku vody, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citronové šťávy, 4 kostky ledu

Instantní kávu promícháme s cukrem, zalijeme studenou vodou a dobře vymícháme. Pak přidáme rum, citronovou šťávu a kostky ledu. Podáváme jako osvěžující nápoj.

Pudinkové řezy II.

Pudinkové řezy II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Bílé těsto: 5 ks vajec, 5 lžic cukru krupice, 5 rovné lžíce hladké mouky, Tmavé těsto: 5 ks vajec, 5 lžic cukru krupice, 4 rovné lžíce hladké mouky, 1 lžíce kakaa, Puding: 1 l mléka, 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 1 lžíce cukru moučka, Krém: 250 g másla, 1 lžíce cukru moučka, pár kapek rumu, pár kapek citronové šťávy

Piškot šlehat opravdu poctivě, aby byl pěkně nadýchaný. Cukr a vejce dáme šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamícháme 5 rovných lžic hladké mouky. U tmavého těsta přidáme lžíci kakaa. Na pečící papír nalijeme světlé těsto ...

Dort s tvarohem, šlehačkou a jahodami

Dort s tvarohem, šlehačkou a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 100 g vody, 100 g oleje, 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru krystal, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 1 lžíce kakaa (kvalitního), Náplň: 1 balení šlehačky nebo Ramy Cremefine na šlehání, 250 g nízkotučného tvarohu, 1 a půl lžíce kakaa, pralinky na ozdobu, trubičky oplatkové na ozdobu, hrubá mouka a tuk na vymazání a vysypání formy

Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme olej, vodu a rozšleháme v napěněnou hmotu. Přidáme cukr, přesátou mouku s práškem do pečiva, vanilk. cukr. Vše promícháme a nakonec spojíme s našleh...

Rychlé těstoviny pro začátečníky

Rychlé těstoviny pro začátečníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 200 g Nivy, 100 g šunky, 3 stroužky česneku, cibule, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), petrželka, sůl, pepř, olej

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Salám pokrájíme nadrobno, nivu nastrouháme. Utřeme česnek se solí, petrželku a cibuli posekáme najemno. V hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme salám, česnek a krátce opražíme. Vlijeme šlehačku a než se začne vař...

Čínská polévka trochu jinak

Čínská polévka trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček instantní nudlové polévky s kuřecí příchutí, 0,5 l vody, mražená zeleninová směs, 1/4 grilovaného kuřete, sojová omáčka, sůl

Do hrnce nalijeme vodu a dáme ji vařit na sporák. Jakmile voda vaří, hodíme do ní dvě hrsti mražené zeleniny a 5 minut necháme povařit. Přidáme pár kapek sójové omáčky a nudle z polévky. Na krájecí desce rukama nebo nožem naporcujeme - nakouskujem...

Roštěnky od čerta

Roštěnky od čerta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěné, sůl, mletý pepř, hořčice, cibule, kečup, chilli koření, olej, máslo, 200 ml červeného vína

Plátky roštěné nakrájíme na malé kousky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a čili. Maso naložíme do této marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Opečeme je na ...

Opečené chobotničky

Opečené chobotničky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 1 cibule, rostlinný olej, sůl, pepř, 500 g chobotniček

Chobotničky opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody. Oškrábeme brambory, nakrájíme je na měsíčky a vložíme na dno pekáče. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a proložíme s ní brambory. Brambory a cibuli v pekáči zalijeme rostlinným olejem...

Kebab

Kebab

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopové panenky, 400 g mletého masa, česnek, 2 ks feferonek, olivový olej, mletá pálivá paprika , cibule, tymián, sůl, pepř

Skopovou panenku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme je k masu. Přilijeme 3 lžíce olivového oleje a opepříme. Vše promícháme a až do grilování necháme uležet. Mleté maso vložíme do mísy, nastrouháme k němu cibu...

Maharadža

Maharadža

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl pomerančové zmrzliny, 1 kompotovaná hruška, 20 g brusinek, 1 cl alaše, 1 cl třešňovice, 30 g smetany ke šlehání (šlehačky), 20 g makronek (macaron)

Na pomerančovou zmrzlinu v poháru položíme kompotovou hrušku a pokapeme ji alašem. Brusinky rozmícháme s třešňovicí a naléváme kolem okraje poháru. Shora ozdobíme šlehanou smetanou a makronkami.

Kuřecí v dýni s bramborem pro nejmenší

Kuřecí v dýni s bramborem pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký brambor, 50 g dýně hokkaidó, 50 g kuřecích prsíček (velmi najemno nakrájených), 1 dcl kojenecké vody, 1 lžička slunečnicového oleje (olivového)

Brambory, maso a dýni uvaříme doměkka (dýni klidně přihoďte k bramborům a masu, ale později, protože se uvaří dříve). Vše potom buď propasírujeme nebo pomeleme (záleží na věku dítěte). Nakonec přimícháme olej a ihned podáváme.

Mrkvová polévka pro nejmenší

Mrkvová polévka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá nebo středně velká mrkev, 2,5 dcl kojenecké vody, 2-3 lžičky rýže - podle toho, jakou chceme hustotu polévky, 3-5 kapek olivového oleje

Mrkev si nastrouháme a povaříme ve vodě. Mezitím si vedle uvaříme rýži, kterou pak (až je mrkev měkká) zamícháme do vývaru. Někdy se mi podaří kašička (stačí přidat více vody a rýže a nechat vodu trošičku více vyvařit). Nakonec zamícháme olivový o...

Toasty s vejci a rybičkami

Toasty s vejci a rybičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky toastového chleba, 1 konzerva sardinek s chilli, 3 ks vajec, 10 g másla

Na kousku másla nebo sádla usmažíme vejce. Vmícháme do nich rozmačkané rybičky s chilli. Podáváme s opečenými toasty. Není třeba solit ani dochucovat.

Salát s grilovaným masem

Salát s grilovaným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 400 g grilovaného masa, 250 g plísňového sýra, 10 ks cherry rajčátek, 300 g zeleného a fialového listového salátu

Nakrájenou slaninu osmahneme na pánvi. Do mísy vložíme natrhané saláty, rajčátka, kousky grilovaného masa. Posypeme slaninou a rozdrobeným modrým sýrem. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Bezinkové liquere

Bezinkové liquere

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 l černého bezu, 1 l vody, 1 kg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl silné černé kávy, 0,5 l rumu

Černý bez obereme na jednotlivé kuličky, které vlijeme do vody a vaříme 15 - 2O minut. Po uvaření šťávu scedíme, přisypeme krystalový cukr. Znovu vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme vanilkový cukr a kávu. Když je vše hotovo, necháme zchládnou...

Žemle plněné houbami

Žemle plněné houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 ks vajec, kmín, 200 g Ementalu, 8 ks housek/žemlí, sůl, pepř

Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, ochutíme pepřem a kmínem a dusíme doměkka. Přidáme vejce, promícháme a osolíme. Mezitím si rozkrojíme žemle, vydlabeme část jejich střídky, pak je vymažeme máslem a naplníme sm...

Medvědí mléko

Medvědí mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl mléka, 1 lžička medu, 5 dcl rumu ( 1 panák)

Svaříme mléko a slijeme je do sklenice. Přidáme lžičku medu a panáka rumu.

stránka: