Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 200

Buchty z majolkového těsta

Buchty z majolkového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, špetka soli, 100 g majonézy, 21 g droždí, 2 lžíce cukru krupice, 0,25 l vody, 1 lžíce oleje

Z droždí, cukru a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Do mísy dáme zbývající suroviny + vzešlý kvásek. Řádně umícháme, aby se nám těsto nelepilo na stěny a dáme na chvíli vykynout. Z těsta vytvoříme buchty, které plníme libovolnou náplní - dle z...

Lívanečky z tvarohu a jablíček

Lívanečky z tvarohu a jablíček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 30 g Hery, 1 vejce, 2 jablka, 100 ml mléka, 1 lžíce rumu, 160 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky cukru krupice, 50 ml rostlinného oleje

Do mísy dáme tvaroh, vejce, přilijeme rozehřátou Heru, rum, mléko, oloupaná nastrouhaná jablka, cukr, mouku a pečící prášek. Dobře vymícháme těsto. Na oleji pečeme na lívanečníku malé lívanečky. Hotové lívance sypeme skořicovým cukrem nebo mažem...

Salát z telecího masa se zeleninou

Salát z telecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g upečeného telecího masa z plecka, 100 g sterilovaného celeru, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce bílého vína, 200 g majonézy, 1 šálek smetany, citrónová šťáva, hořčice, špetka cukru, Worcesterská omáčka, sůl, hlávkový salát

Upečené telecí maso, celer, okurku nakrájíme na tenké nudličky a zakapeme vínem. Majonézu zředíme smetanou, přidáme podle chuti cukr, pepř, hořčici, několik kapek worcesterské omáčky, osolíme a promícháme s masem a se zeleninou. Na talířích zdobím...

Masový salát s kečupem

Masový salát s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařeného hovězího masa (klidně mohou být i srdce), 200 g vepřového jazyka, sůl, pepř, sladká paprika, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, šálek kečupu, 2 lžíce oleje, petrželka

Vařené studené maso nakrájíme na jemné plátky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, okurku a spojíme kečupem, který podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a zakapeme olejem. Dobře promícháme. Na talířích sypeme sekanou petrželkou.

Zavitky z telecího masa s ananasem

Zavitky z telecího masa s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka nebo kýty, 100 g šunky, 2 kolečka ananasu, hrst pražených mandlí, 20 g másla, sůl, pepř

Očištěné telecí maso nakrájíme na malé medailonky a paličkou hodně rozklepeme. Osolíme, opepříme, položíme na ně stejně velký plátek tence nakrájené šunky a kousek ananasu. Zavineme a napíchneme na grilovací jehly. Grilujeme 10 minut. Během úpravy...

Vepřové zelňáčky na jehle

Vepřové zelňáčky na jehle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového boku bez kosti, 200 g kysaného zelí, trocha sladké mleté papriky, pepř, sůl

Kysané zelí vymačkáme v utěrce, rozložíme na prkénko, naklepeme paličkou, opepříme a lehce posypeme sladkou paprikou. Očištěný bůček nakrájíme na tenké plátky, které naplníme kouskem připraveného zelí a zavineme. Rolky osolíme, opepříme, napíchnem...

Smažené tvarohové knedlíčky

Smažené tvarohové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g měkkého tvarohu, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, 30 g polohrubé mouky, muškátový oříšek, strouhanka, olej na smažení

Prolisovaný tvaroh osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme strouhaný sýr, vejce a prosátou mouku. Dobře promícháme a tvoříme malé knedlíčky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v oleji dorůžova.

Krokety z pangasiuse

Krokety z pangasiuse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pangasiuse, 5 plátků veky, 1 vejce, 3 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 100 ml mléka, 100 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře mletého, lžička kopru

Veku namočíme do mléka a vymačkanou společně s pangasiusem a cibulkou semeleme na masovém strojku. Hmotu spojíme s vajíčkem, osolíme, opepříme. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky asi jako vlašský ořech. Obalíme v hladké mouce a opečeme na ole...

Mini tortilly plněné sýrem a špenátem

Mini tortilly plněné sýrem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks minitortil (kukuřičných), 200 g špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kapka olivového oleje, 100 g Eidamu

Nejprve si uvaříme špenát a to tak, že si na trošce oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme špenát a po chvíli vaření i česnek. 4 minitortilly si položíme na plech vyložený pečicím papírem, na něj lžící nandáme a rozetřeme uvařený špenát do vr...

Plněná sekaná z pekárny

Plněná sekaná z pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového mletého masa, 5 vajec (z toho 3 uvařené), 150 g veky, 1 lžička soli, 1 lžička koření na mleté maso, majoránka, 2 debrecinské párky, 2 sterilované okurky

Mleté maso, vajíčka, veku namočenou v mléce a koření zpracujeme a vložíme do domácí pekárny (používám ETA HARMONY). Pozor do nádoby nedávat míchací háky. V těstě vytvoříme prostor pro vařená vajíčka, párek a okurku. Vše zakryjeme masovou hmotou. D...

Bramborové langoše

Bramborové langoše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg vařených a oloupaných brambor, 30 dkg hladké mouky, 1 lžička soli, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml vlažného mléka

Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vzešlý kvásek ze zbylých surovin. Umícháme hladké těsto, které necháme chvíli nakynout. Na pomoučeném vále vyválíme placky o velikosti pánvičky a usmažíme na oleji. Hotové potíráme keču...

Dobrá česneková pomazánka

Dobrá česneková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, 150 g taveného sýra, 4-5 lžic polotučného mléka, 1 tučný tvaroh, 250 ml majonézy

Z taveného sýra a mléka připravíme jemnou kašičku. Přidáme tvaroh a majonézu, důkladně rozmícháme. Do této směsi vmícháme prolisovaný česnek.

Kuřecí polévka s rýží

Kuřecí polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, hrnek rýže natural, troška Maggi nebo jiného tekutého polévkového koření, 1 cibule, špetka soli, 3 stroužky česneku, 1 balení mražené zeleninové směsi

Do hrnce nalijeme 2 l studené vody, vložíme celá kuřecí prsa, celou oloupanou cibuli a necháme 10-15 min. vařit. Mezitím se propláchneme rýži a dáme ji vařit do jiného hrnce(o něco méně než jsme zvyklí, budeme ji ještě chvíli vařit i v polévce). P...

Pečené tymiánové brambory s pažitkovým tvarohem

Pečené tymiánové brambory s pažitkovým tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 500 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce pažitky, lžička soli, lžíce tymiánu, mléko dle potřeby, 2 stroužky česneku

Omyté brambory nakrájíme na plátky o tlošťce asi 0,3 mm, osolíme, poklademe na pečicím papírem vyložený plech, posypeme tymiánem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 200°C. Pečeme 25 min., poté všechny plátky obrátíme a posypeme tymiánem i z dr...

Domácí hořčice

Domácí hořčice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg cukety, 2 ks feferonky, 2 paličky česneku, 2 lžíce sůl, 1 lžička pepře mletého, 150 ml slunečnicový olej, 300 ml ocet, 1 velké balení plnotučné hořčice

Cuketu oloupeme,odstraníme jadérka a nastrouháme na hrubo.Česnek a feferonku nasekáme na malé kousky, přidáme ostatní suroviny a vše vaříme do měkka.Vše rozmixujeme a naplníme do skleniček.Sterilujeme 15 minut.

Žampiónové  brambory

Žampiónové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 100 g žampionů, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme pokrájené žampióny, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, podlijeme ...

Kuřecí nudličky na mateřídoušce

Kuřecí nudličky na mateřídoušce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, 1 kelímek smetany, 1 svazek mateřídoušky, špetka soli

Oloupeme si cibuli, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji. Jakmile je cibule orestovaná, přidáme maso, které je nakrájené na nudličky a osmahneme jej po všech stranách. Podlijeme smetanou, přidáme lístky mateřídoušky a najemno nas...

Kuřecí nudličky se saturejkou

Kuřecí nudličky se saturejkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kuřecích prsou, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce saturejky, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a osmahneme po všech stranách. Přidáme rajčatový protlak, saturejku, najemno nastrouhaný česnek, wor...

Kuřecí nudličky na víně a žampiónech

Kuřecí nudličky na víně a žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 ks cibule, 300 g žampionů, 4 lžíce olivového oleje, 500 ml červeného vína, špetka pepře, špetka soli, špetka tymiánu

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme pokrájené žampióny, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, podlijeme vínem a dusíme, až je maso měkké a žampióny až jsou měkké. Po...

Pórková polévka podle maminky

Pórková polévka podle maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pórku, 1 kostka masoxu, 1 ks vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře

Pórky dobře omyjeme a rozřízneme, oddělíme bílou a zelenou část. Zelenou část pórku dáme vařit do osolené vody, do které jsme přidali kostku masoxu. Bílou část nakrájíme na půlkolečka. Na pánev nalijeme olej a když je rozehřátý, vsypeme nakráje...

Panští kluci

Panští kluci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks ve slupce uvařených brambor, 1 ks vejce, 500 g polohrubé mouky, 4 lžíce švestkových povidel, 3 lžíce másla, 150 g mletého máku, 125 g moučkového cukru, špetka soli

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme válečky, které nakrájíme na menší kousky a uvaříme v mírně osolené vroucí vodě. Uvařené válečky scedíme, pol...

Ovocné válečky z odpalovaného těsta

Ovocné válečky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 50 g másla, 300 g hrubé mouky, 2 ks žloutků, 500 g jablek, 500 g kiwi, 250 g tvarohu na strouhání, 125 g moučkového cukru, 50 g rozpuštěného másla na polití, 3 lžíce moučkového cukru na posypání

Mléko dáme vařit, když je mléko vroucí, přidáme do něj máslo, přisypeme mouku a mícháme, dokud nemáme tuhé těsto. Poté těsto necháme vychladnout, když je těsto vychladlé, přidáme žloutky, promícháme. Těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme plát těst...

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g klokaní svíčkové, špetka soli, nahrubo mletý pepř černý a zelený, 1 lžíce koňaku, 2 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžička Solamylu, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje

Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový ol...

Codůmdalové kuře

Codůmdalové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 3 ks jablek, 3 ks cibule, troška bazalky, troška oregána, kousek slaniny, 2 ks paprik (kapie)

Prošpikujeme kuřecí čtvrtky slaninou a naskládáme do pekáčku. Jablka rozkrájíme na čtvrtky a vybereme jádřinec. Cibuli očistíme, nakrájíme na velká kolečka. Papriky očistíme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do pekáčku ke kuřeti tak, aby co ...

Mozečkové knedlíčky

Mozečkové knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mozečku, 20 g másla, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, mléko na zvlhčení, muškátový květ, špetka soli

K utřenému máslu přidáme vejce, prosátou a mlékem zvlhčenou strouhanku a odblaněný prolisovaný nebo utřený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, osolíme a chvíli třeme. Pak necháme asi půl hodiny odpočinout. Hmota musí být tuhá, aby se z ní dobře ...

stránka: