Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 198

Celozrnné jablečné hřebeny

Celozrnné jablečné hřebeny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špaldové mouky, 100 g žitné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 1 vejce, špetka soli, 4 střední jablka, 250 ml mléka, 40 g slunečnicového oleje, 1 hrst rozinek, 3 lžičky včelího medu, 1 lžíce skořice

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude. Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo prac...

Zdravé jednohubky

Zdravé jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rajče, 1 list hlávkového salátu, 1 plátek šunky, 1 plátek Mozzarelly, 50 g odtučněného tvarohu, 5 plátků tenkých pufovaných chlebíčků rýžových s příchutí rajče a bazalka

Jednotlivá kolečka potřeme tvarohem, poklademe plátky rajčat, vykrajovátkem vykrojeným kolečkem salátu(podobné velikosti jako jsou chlebíky) a nakonec kolečkem ze sýra nebo šunky a zdravá rychlosváča je na světě.

Vařená ryba

Vařená ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ryby, 1 ks cibule, celý pepř, bobkový list, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo, petrželka, máslo

Rybu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce ryby uvaříme ve slané vodě, do které jsme dále přidali cibuli, pepř a bobkový list. Vaříme krátce, postačí 1O minut. Po uvaření porce ryby vyndáme na talíře, posypeme vejci, které jsme nakrájeli na kos...

Pečená jablka

Pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 100 g mletých vlašských ořechů, 40 g cukru moučka, 50 ml sladké smetany, 4 lžičky brusinkového džemu

Z mletých ořechů, cukru a smetany uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Omytá a osušená jablka seřízneme, částečně vydlabeme spodní část s jadérky. Každé jablko vespod malinko seřízneme a položíme na plech vyloženým pečícím papírem. Do každého d...

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hlávkového zelí, 1 ks červené papriky (kapie), 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, mletá paprika , 4 lžíce aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce hořčice, 400 g brambor uvařených ve slupce, 150 g strouhaného Ementalu, 5 lžic smetany, 2 lžíce bylinkového taveného sýru, 1 svazek sekané pažitky, 150 g plátkové anglické slaniny, 2 lžíce oleje

Hlávkové zelí očistíme,rozpůlíme a odstraníme koštál.Hlávku pečlivě omyjeme a nakrouháme na nudličky.Papriku rozpůlíme,očistíme,omyjeme a nakrájíme na nudličky.Cibuli posekáme nadrobno,česnek prolisujeme a společně se zelím a paprikou opečeme na h...

Uherský salát

Uherský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rýže, 100 g salámu, 100 g upečeného vepřového masa, 1 sterilovaná okurka, 2 ks zelených paprik, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce sladké papriky, cukr dle chuti, ocet, olej na vymazání hrnků, 1 rajče, olivy dle chuti, hlávkový salát na ozdobu

Spařenou rýži uvaříme v osolené vodě, propláchneme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme salám, upečené vepřové maso, papriky a okurku na jemné nudličky. Z oleje, hořčice, cukru, octa a koření umícháme omáčku. Přidáme k rýži společně s nakrájeným sa...

Krokety z humřího masa

Krokety z humřího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g humrového masa (tepelně zpracovaného), špetka soli, špetka pepře, troška citrónové kůry, troška citrónové šťávy, 2 lžíce majonézy, 2 ks vařených bílků, 2 lžíce nasekané petrželky

Humří maso pokrájíme na drobné kousky, podle chuti osolíme, okořeníme pepřem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Přidáme majonézu a dobře promícháme. Ze směsi uděláme malé krokety, které obalíme ve vařených strouhaných bílcích promíchaných s je...

Salát z filé

Salát z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé (uvařeného, upečeného či dušeného), 150 g tvrdého sýra, 150 g majonézy, 2 lžíce smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, pepř dle chuti, troška Worcesterské (Worcesterové) omáčky, troška citrónové šťávy, 1 lžička strouhaného křenu

Uvařené, udušené nebo upečené filé rozebereme na lístky, dáme do mísy a promícháme se strouhaným sýrem. Nakonec lehce vmícháme ochucenou majonézu, do které jsme vmíchali lžičku strouhaného křenu. Hotový salát upravíme do misky. Můžeme ozdobit hláv...

Grilované rybí filé

Grilované rybí filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rybího filé, špetka soli, špetka pepře, troška sladké mleté papriky, 4 plátky anglické slaniny, troška pažitky

Ze zmrazeného filé ukrojíme 4 plátky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a zabalíme do plátků anglické slaniny. Upevníme párátkem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Na talířích posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Husí játra s mandlemi

Husí játra s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g husích jater, špetka soli, pár kuliček celého pepře, troška hřebíčku, 50 g mandlí, 40 g husího sádla

Očištěná husí játra protkneme spařenými, oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi, osolíme a dusíme na sádle společně s trochou hřebíčku a s pár kuličkami celého pepře. Hotová necháme vychladnout, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou, ze k...

Rajčatová omáčka s bazalkou a česnekem

Rajčatová omáčka s bazalkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 hrst bazalky, 3 stroužky česneku

Na rozpálený olivový olej dáme rajčatový protlak, přidáme bazalku a propasírovaný česnek. Krátce podusíme. Podáváme se špagetami.

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 1 rohlík, 100 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, olivový olej, 1 rajčatový protlak, 1 lžička chilli koření, sůl

Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem, který jsme před tím nakrájeli na kostečky a zalili mlékem. Osolíme a přidáme mletou papriku. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které zvolna opékáme na rozehřátém oleji. Pak přidáme ...

Babiččina bábovka

Babiččina bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg cukru krupice, 25 dkg polohrubé mouky, 5 vajec, 0,5 hrnečku oleje, 0,5 hrnečku vody, 0,5 prášku do pečiva

Začínáme vymazáním a vysypáním formy na bábovku. Poté utřeme žloutky s cukrem do hladka, přilijeme vodu, promícháme. K mouce přimícháme prášek do pečiva, po lžícíh za stálého míchání těsta přidáme polovinu mouky. Poté postupně přilijeme olej, je n...

Smažený celer

Smažený celer

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celery, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl, olej na smažení

Celery očistíme, nakrájíme na plátky a povaříme ve vodě, až změknou. Po uvaření necháme okapat, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.

Čajík na prdíky

Čajík na prdíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 semínek kmínu, 250 ml kojenecké vody, 1 sáček fenyklového čaje

Převaříme kojeneckou vodu s celým kmínem. Po převaření přecedíme vodu a vodou bez kmínu zalijeme sáček čaje. Necháme cca 1 minutu luhovat.

Smažený květák

Smažený květák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl, olej na smažení

Květák očistíme a povaříme ve vodě, až změkne. Po uvaření necháme okapat, rozdělíme na růžičky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.

Smažené cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Cibule očistíme, nakrájíme na kolečka a obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Vepřové na čínský způsob

Vepřové na čínský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa (nejlépe kýty), 1 pórek, 1/4 pekingského nebo čínského zelí, kousek chilli papričky, olej, sůl, kari koření, sušený zázvor, Solamyl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme koření a solamyl, promícháme. Rozehřejeme olej a pak na něj vložíme ochucené nudličky a zprudka je orestujeme. Přidáme chilli papričku a na kolečka nakrájený pórek, promícháme a ztlumíme oheň. P...

Sýrové ražniči

Sýrové ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dkg tvrdého sýra, kousek pórku, 5 dkg točeného salámu, 1 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, olej

Sýr nakrájíme na kostičky tak, aby velikostí odpovídal průměru točeného salámu, neměl by být silnější než 1 cm. Kousek sýra si nastrouháme do misky. Točený salám nakrájíme na kolečka - rovněž o síle 1 cm. Na O,5 cm silná kolečka nakrájíme i pórek....

Sýrový košíček

Sýrový košíček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 lžíce strouhaného sýra na 1 košíček

Na plech položíme pečící papír a na něj hromádky strouhaného sýra - můžeme je trochu rozetřít do kruhu. Pečeme velmi krátce, dokud se sýr navzájem nespojí (cca 3-5 minut). Ještě teplé kolečko sýra sundáme a položíme na mističku obrácenou dnem vzhů...

Plněný husí krk

Plněný husí krk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůže z husího krku, 200 g vepřového masa, 1/2 housky, trocha mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, česnek dle chuti, zázvor dle chuti, 200 g sádla

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou mlékem. Přidáme žloutek, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a zázvorem. Dobře promícháme a naplníme do připravené kůže. Zašijeme i dr...

Drůbeží salát se sýrem

Drůbeží salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drůbežího vařeného nebo pečeného masa, 200 g tvrdého sýra, 2 ks vajec, 200 g majonézy, sůl dle chuti, hořčice dle chuti, pepř dle chuti, citrónová šťáva

Pečené nebo vařené drůbeží maso nakrájíme na jemné nudličky, dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájená vejce a lehce promícháme s ochucenou majonézou.

Kuřecí salát z ořechy

Kuřecí salát z ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřete, 200 g majonézy, 100 g celeru, 1 citrón, 2 lžíce smetany, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, 50 g vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Očištěné kuře uvaříme v osolené vodě s celerem. Měkký celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na tenké plátky. Do majonézy ochucené citrónovou šťávou, pepřem a worcesterovou o...

Dip z kuřete

Dip z kuřete

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kečupu, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce koňaku, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), špetka soli, špetka pepře, 200 g masa z kuřete, 1 ks pomeranče

Šťávu z pomeranče, kečup, worcesterovou omáčku, koňak a šlehačku smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme drobně nakrájené pečené maso z kuřete zbavené kůže a oloupaný, jader zbavený a drobně nakrájený pomeranč. Promícháme a před podáváním necháme vy...

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 100 g šunky, 1 vejce, 20 g másla

Stehýnka vykostíme, upravíme na 2 plátky, mírně naklepeme a osolíme. Naplníme umletou šunkou podle potřeby osolenou, opepřenou a spojenou vajíčkem. Stočíme do závitků, propíchneme párátky nebo převážeme nití a upečeme na másle. Pečená stehýnka pod...

stránka: