Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 80

Grilovaná zelenina II.

Grilovaná zelenina II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 cukety, 4 červené papriky, hrst sušených rajčat, čerstvá rukola, olivový olej, sůl a pepř dle potřeby

Na grilovací pánvi opékáme po obou stranách kolečka lilků a cuket. Papriky na tlustší nudle. Vše naskládáme na mísu, dozdobíme nasekanými sušenými rajčaty a rukolou. Pokapeme olejem. Dochutíme solí a pepřem.

Hovězí ragu ala stroganow

Hovězí ragu ala stroganow

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězí svíčkové (palec), 1 paprika (kapie), 1 balení smetany, 1 cibule, hořčice dle chuti, pepř dle potřeby, worcester dle chuti

Cibulku nakrájíme na jemno, papriku na tenké nudličky. Maso nakrájíme na úzké nudličky. Zeleninku osmahneme na oleji a přidáme maso a zprudka opečeme. Přidáme hořčici, smetanu a zlehka prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí svíčkové (špičky), rozmarýn dle chuti, olivový olej, sůl a pepř dle potřeby, 200 g rukoly, aceto balsamico dle chuti, 3 lžíce parmazánu

Rozpálíme pánev a namarinovanou svíčkovou v oleji a rozmarýnu opečeme zprudka ze čtyř stran cca 1,5 minuty. Následně necháme na minutu odležet. Poté nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a poklademe na ochucený salát z rukoly a balsamica, soli ...

Boloňské kotlety

Boloňské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks červené nebo žluté papriky, 150 g žampionů, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, troška pepře, 1 stroužek česneku, 150 ml slunečnicového oleje

Koteletky lehce naklepeme. V pánvi rozpálíme olej a prolisovaný česnek na něm osmažíme, poté přidáme kotlety a opečeme je po obou stranách. Vyjmeme z pánve osolíme, opepříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme rajčatový protlak, který jsme smíchali...

Pirožky s uzeným

Pirožky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 300 g uzeného masa, 1 vejce, špetka soli, špetka kmínu

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme a nastrouháme. Potom přidáme na ně mouku, změklé máslo, trochu osolíme a vypracujeme těsto. Na vále z těsta vyválíme plát asi 4 mm silný a rádýlkem ho nakrájíme na čtverce zhruba 10 x 10 cm ...

Tvarohová majonéza

Tvarohová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jemného tvarohu, 1 žloutek, 5 lžic mléka, 1 lžička jablečného octa, špetka soli a pepře, 0,5 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje

Všechny přísady necháme chvíli ležet v pokojové teplotě. V míse smícháme tvaroh, žloutek, mléko, ocet, pepř, sůl, olej a hořčici. Pořádně promícháme a pak ještě promícháme ručním šlehačem a je to.

Špekáčková pomazánka

Špekáčková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčků, 3 cibule, 1 balení majonézy, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice

Špekáčky a cibule jemně nakrájíme nabo nastrouháme na struhadle a dáme do mísy. Přidáme majonézu, kečup a hořčici. Pořádně promícháme a necháme chvíli uležet. Mažeme na topinky.

Řízková pánev

Řízková pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks vepřových řízků, troška pepře a soli, 750 g cibule, 750 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 hrneček strouhanky, 1 šálek hladké mouky, 3 vejce

Vepřové řízky - mohou být třeba i kotlety, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Poté je obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na oleji. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky cibuli potom na kolečka a osmažíme jí na nakrájené slanině. Řízky dá...

Makové pagáče

Makové pagáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrneček mletého máku, 250 g másla, 100 g zakysané smetany, 3 lžíce mléka

Na vál prosijeme obě mouky, přidáme mletý mák, doprostřed vyklepneme 2 vejce, přidáme změklé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo moc tuhé, přidáme trošku mléka. Potom těsto na vále vyválíme na silnější placku a vykra...

Topinková směs

Topinková směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g měkkého salámu, 100 g strouhaného sýra nahrubo, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, troška mleté pálivé papriky, 2 lžíce másla, 1 lžička kečupu

Cibuli nakrájíme na drobno. Na pánvi dáme rozehřát máslo a cibuli na něm zpěníme dozlatova. Přidáme salám, který jsme nakrájeli na menší nudličky, mletou papriku, sýr, utřený česnek a kečup dle chuti. Dobře všechno promícháme a necháme chvíli odl...

Brynzové šátečky s uzeným masem

Brynzové šátečky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g Brynzy, špetka soli, 2 vejce, 150 g uzeného masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku

Nejdříve z mouky, soli, 60 g másla a brynzy vypracujeme těsto. Náplň-Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbylém másle, vmícháme do ní na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a 1 vejce. Necháme poté vychladnout. Těsto rozv...

Hovězí roláda Schwarz

Hovězí roláda Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší hovězí plátek , sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky Schwarwaldské šunky, 1 sladkokyselá okurka, 50 g tvrdého sýra , 1 silnější plátek másla, 1/2 hovězího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 1 smetana ke šlehání

Plátek hovězího masa dobře rozklepeme, mírně osolíme a opepříme. Polovinu plátku potřeme hořčicí a na natřenou část rozložíme šunku, rozkrojenou okurku a sýr. Hovězí roládu pevně stočíme a zpevníme nití. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a roládu ...

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě, 10 lžíc kukuřice, špetka soli, 1 kousek mozarelly

Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme. Po vychladnutí ji pokrájíme na malé kousky a smícháme s tuňákem, nadrobno nakrájenou mozarellou a kukuřicí. Na závěr můžeme trochu osolit.

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špenátu, 1 cibule, 20 g hladké mouky, 100 g másla, 2 vejce, 1 lžíce bílého jogurtu, špetka soli, 2 stroužky česneku

Vezmeme část másla, tak 1 lžíci a na pánvi na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku, najemno nasekaný špenát, osolíme a podusíme doměkka. Vmícháme rozšlehaná vejce, jogurt a chvíli povaříme. Vychladlý špenát promícháme se zbylým ut...

Kuřecí kapsa se šunkou v česnekovém másle

Kuřecí kapsa se šunkou v česnekovém másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček strouhaného sýra, 2 lžíce petrželové nati, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsíčka naklepeme a necháme chvíli stranou. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo s prolisovaným česnekem a prsíčka v něm namočíme. Necháme chvíli marinovat a mezitím si připravíme obal. Strouhanku smícháme se solí, pepřem, strouhaným sýrem, ...

Tvarohová pomazánka 2

Tvarohová pomazánka 2

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu, 1 balení pomazánkového másla, 3 kousky taveného sýru, 2 jarní cibulky, 6 plátků šunky, špetka pepře

Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr spolu utřeme. Přídáme na jemno nakrájenou cibulku a nakrájenou šunku. Vše zamícháme, dochutíme pepřem.

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 150 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka Moravanky, 4 lžíce másla

Kotlety lehce naklepeme, osolíme, poté je obalíme ve strouhance a teprve potom v rozšlehaném vejci. Rozpálíme na pánvi olej a kotlety zprudka opečeme. Pak vezmeme pekáček, do něj vyskládáme kotlety, hezky je rozložíme, poté zalijeme směsí Moravank...

Lanýžový koláč

Lanýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 čokoládových bebe sušenek, 10 g kakaa, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička kardamomu, 100 g másla, 300 g mléčné čokolády, 150 ml smetany ke šlehání, 40 g mandlových lupínků

Sušenky v misce rozdrtíme najemno, smícháme se solí, kardamomem, skořicí a kakaem. Máslo rozpustíme a vmícháme k sušenkám. Rukama vypracujeme hmotu, kterou vyložíme malou koláčovou formu. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si ve vodn...

Krevetový salát

Krevetový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 1 okurka, 2 rajčata, 1 balení krevet, 3 lžíce olivového oleje, 5 kapek chilli omáčky

Krevetky orestujeme na olivovém oleji a ochutíme troškou chilli omáčky. Připravíme si zeleninový talíř z ledového salátu, okurky, rajčat, může být i paprika. Jednoduše jakákoliv zelenina, která vám nejvíce chutná. Na salát poklademe uvařené krevet...

Olomoucké řízky

Olomoucké řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových řízků, 4 plátky anglické slaniny, 4 ks tvarůžků, 10 lžic hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, troška pepře, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Vepřové řízky lehce poklepeme, osolíme s opepříme z obou stran. Na každý řízek na jednu polovinu položíme plátek anglické slaniny a jeden tvarůžek. Řízek přehneme a sepneme párátkem. Poté obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na oleji.

Zbojnická placka

Zbojnická placka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 syrové brambory, 1 vejce, 2 plátky šunky, 100 ml slunečnicového oleje, špetka soli a pepře

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a hned je rozložíme v pánvi, ve které jsme rozpálily olej. V pánvi je osolíme, opepříme a navrch položíme plátky šunky, zalijeme je rozšlehaným vejcem a zvolna pečeme. Na nižším stupni teploty. Když jsou br...

Smažené špízové jehly

Smažené špízové jehly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 4 plátky Cikánského šálu (moravské uzené), 2 plátky uzeného sýra, 2 cibule, sůl, mletý černý pepř, na obalení - 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Plátky vepřové kýty z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr. H...

Zabijačková pomazánka

Zabijačková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jitrnicového prejtu, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nastrouhaného křenu, 2 lžíce Dijonské hořčice, 80 g másla, 1 cibule, špetka soli

Do mísy vymačkáme prejt z jitrnice, přidáme změklé máslo, najemno nakrájenou cibuli, česnek, který jsme si utřeli se solí, hořčici a nastrouhaný křen. Vše dobře promícháme. Necháme chvíli uležet.

Zapečené fleky se smetanou

Zapečené fleky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin (fleky), 500 g točeného salámu (nebo jiný měkký salám), 4 vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce másla

Nejprve si dáme uvařit fleky, které scedíme a necháme zchladnout. Mezitím si nakrájíme salám na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků. Do mísy si dáme žloutky a vyšleháme s rozehřátým a trochu zchladlým máslem. Směs nalijeme do vychladlých fleků a z...

Košíčky s rokfórovou pěnou

Košíčky s rokfórovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g listového těsta, 100 g roquefortu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce strouhaných vlašských ořechů, 1 žloutek, hladká mouka na rozválení těsta

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrojíme 12 koleček, které vmáčkneme do formiček na košíčky a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 5-6 minut. Upečené košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. M...

stránka: